Dagen :)

Idag red Alice(min f.d hästskötare) Fly på förmiddagen. Det gick super. Jag ägnade min tid åt lilla Micka! :) Jag fick hjälp av Alice hela dagen. Först longerade jag henne med träns i manegen. Hon verkar vara ganska van vid det och lyssnade på alla komandon duktigt. Inga bocksprång eller nåt som är ganska vanligt hos en unghäst. Nejdå, hon var säker och lugnheten själv. Väldigt smidig också för att vara så kraftig. Hon är ju nordsvensk och dem är ju ganska så kraftiga. Men hon var väldigt fin och smidig! :) Sedan sadlade jag henne. Hon verkade ganska bra sadelvan men var lite smånervös. Men hon lugnade sig snabbt när jag pratade lugnande med henne. Sedan longerade jag med sadel också. Hon var lite spänd i början men lugnade sig och så gick det lika bra som utan sadel :)
Sedan fick Alice ligga på sadeln lite. Micka verkade ha tränat på det med för hon var helt lugn. Lite spänd bara. Efter en stund satte sig Alice försiktigt upp i sadeln och det gick bra! Sedan skrittade vi en stund. Det gick jättebra och då travade vi lite. Hon verkade inte ha tränat lika mycket på det för hon blev väldigt spänd men vi tog det väldigt lugnt och i slutet så travade hon på med Alice i sadeln som om hon aldrig gjort annat. Alice kunde till och med rida lätt. Jag känner på mig att det kommer att gå ganska så snabbt att rida in henne. Sedan fick Alice lära henne att ta svänga i skritten. Det hade hon antagligen också tränat på för hon svängde visserligen lite sent men hon svängde i alla fall. Och sedan fick hon göra halt och sätta igång igen utan min hjälp. Det hade hon också tränat på. Så hon hade tränat på en del men ingen trav eller nåt utan bara Skritt under ryttare och longera och så. Så vi gick lite framåt idag. Sedan ledde jag ut Micka lite. Alice följde inte med. Micka var gick på så fint där inne i skogen och när vi kom hem så fick hon gå ut i hagen igen :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vill förresten meddela att jag har startat upp en unghästverksamhet där jag kommer rida in andras hästar för försäljning eller också för att lämna den tillbaka till ägaren som en inriden häst. Maila mig om ni har en unghäst som behöver ridas in. Jag tar emot 3 åt gången och just nu har jag ju Micka så det blir 2 till max! :)
Ha det så bra!

2011-08-17 | 17:30:28 | | 7 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» marina

kan du rida in två av mina hästar.

hästarna är två poonyer.Misty och pysen.två snäla hästar.

2011-08-17 // 18:24:08
» marina

Jag glömde skriva att misty är ett sto och pysen är en valack

2011-08-17 // 18:26:37
» Dimsdale

Hej!Du skrev innan i min gästbok, och jag har en häst som kommer att säljas snart. Han heter Happy Land, påbörjad inriden. Låter han intressant? :)

2011-08-17 // 19:21:15
» J

Dimsdale: Hejsan! Happyland låter intressant. Du skev i infon att han skulle bli pappa till Sagas föl och jag undrar om du inte ska behålla honom isåfall? Jag kan ju "låna" honom eller så. Så kan du ha kvar honom. Eller vill du det? Bara ett förslag, jag ska tänka på det. :)

Marina: Har du en blogg eller något så att jag kan läsa om hästarna? Eller kan du skriva om dem?

Kram J

2011-08-17 // 19:34:38
» marina

Namn-pysen

ras-okend

mamma-okend

pappa-okend

kön-valack

född-2008

ägare-marina

pysen är en jätte snäll ponny.Som är mycket för sej själv.Det är inte det att han

inte har någon kompis utan han tycker om det.Han bejär inte mycket av en utan bara mat och vatten och kärlek.Misty vet du ju redan litte om.

2011-08-18 // 14:36:24
» marina

vill du rida in dom?

2011-08-19 // 14:36:55
» J

Marina: Ja, en av dem! För just nu har jag bara en plats kvar! Happyland från Dimsdale kommer snart så då har jag 2 unghästar,sedan har ag bara plats förr en till. Vilken av dem vill du ska komma? <3 :D

2011-08-21 // 22:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback