Jultävling på Soreca- Gren 2

Gymkhana
I denna grenen tävlar man också i lag. Jag bestämmer lagen slumpvis och man får endast anmäla 1 häst per ryttare/stall, som i hoppdressyren.
Man kan vinna på två sätt, antingen är man snabbast och lyckas med alla banor, eller så samlar man stilpoäng genom att ha bra samarbete, utan att rida flängigt o.s.v. Så ett lag kanske är näst långsammast men vinner ändå bara för att de har många stilpoäng, eller så vinner det snabbaste laget men som kanske inte hade så mycket stilpoäng. Man kan vinna på båda, så välj en strategi inom laget!
---
Steg 1
Slalom, längst bort ska man hämta en pepparkaka från ett bord, slalom tillbaka, lämna pepparkakan till nästa medlem som gör samma sak fast lägger tillbaka pepparkakan på bordet, och tillbaka. Sedan gör man så tills alla i laget har gjort.
---
Steg 2
Hoppa ett hinder på mitten av banan. Halt direkt efter. gå balansgång, hopp hindret tillbaka.
---
Steg 3
Man har en tygboll i handen och slänger den i en hink som står på mitten av banan. Sedan rider man längst bort på banan och tar upp en annan tygboll, sedan hoppar man upp på hästen, rider bort till nästa ryttare och lämnar över sockan. så gör man tills alla i laget har gjort och den sista ryttaren kastar i bollen i hinken även på tillbakavägen.
---
Steg 4
På denna övningen står det 4 pinnar på banan, på den första och den tredje pinnen sitter en plastmugg. Den första ryttaren ska ta den första muggen och flytta den till pinne nummer två, och även ta den andra muggen och flytta den till fjärde pinnen, sedan ska man rida slalom mellan pinnarna tillbaka. Den andra ryttaren rider slalom dit och flyttar muggarna till den första och tredje pinnen igen och så gör man så, varannan flyttar muggar och rider slalom tillbaka, varannan rider slalom dit och flyttar muggar tillbaka. Så gör man tills alla har gjort.
KRAM J

2011-11-28 | 20:58:52 | | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback