Dagens ridpass

Hejsan idag körde jag igenom ordentligt med alla hästar. Jag fokuserade på vad som inte gått framåt på senaste tiden och försökte verkligen få igenom det. Jag började med Fly, vi tränade ordentligt på att få henne att använda ryggen och höja huvudet i formen. Hon har gått i en så låg form för att träna upp musklerna och inte rycka upp huvudet. I början var hon sprallig och ville inte riktigt lyda, hon hade stått ute i snön så hon var lite kall också. Men tillslut fick jag henne så varm att jag kunde kräva lite av henne.
Det var svårt och Fly stönade ordentligt när jag försökte korta upp henne i vänster galopp och få henne att aktivera bakbenen. Jag använde mitt dressyr spö vilket underlättade lite, men jag fick ända använda mycket ben för att få henne att kämpa vidare och inte sakta av. Jag blev i alla fall hyfsat nöjd när jag var klar, vi har nu gått ett steg närmre, vilket är kul! Vi ska fortsätta träna och det ska verkligen bli jättekul! Imorgon ska en dressyrtränare rida henne så ska vi se vad han säger om henne och vad vi ska träna på och sånt. I alla fall så var det kul, men i alla fall; dagens outfit.
Färg: Mörkblå/Rosa
JAG:
Fly:
Efteråt fick hon på sig dethär:
Sedan gjorde jag i ordning lilla Holly och red, hon var verkligen som en bomb i all denna kylan och snö, det har ju inte varit snö på hela vintern (i alla fall inte här i Göteborg) så nu fick hon verkligen en kick och var superpigg... Jag red i alla fall i manegen för att lyckas få henne att koncentrera sig, i början trippade hon fram, skyggade för varenda ljud och kastade med huvudet gång på gång. Men efter ett tag lugnade hon sig och jag lyckades få en hyfsad fom på henne, lite ihoptryckt eftersom att hon har så kort hals och kropp, så jag kände mig ganska så stor på henne. Men jag lyckades tillslut få henne att slappna av och sänka och sträcka ut halsen. Detta var dock bara i traven och skritten, så fort jag gav henne galoppskänkel fullkomligt exploderade hon och försökte bocka som en galning. Haha, som tur är så är jag ganska så van och hon är väldigt känsligt i munnen vilket gör att det är lätt att få upp huvudet på henne och efter lite jobb, fick jag henne att galoppera ett arv på volten utan att kasta upp huvudet, bocka eller bråka på något annat sätt.
Hon gick inte i fin form precis, utan något konstigt ihoptryckt, även om jag försökte få henne att slappna av. Jag nöjde mig i alla fall med det lugna varvet på volten, så sedan saktade jag av till trav och avslutade på det sättet. Allt jobb för att få henne att slappna av i traven var förståss förjäves, men lite bättre än i galoppen var det och det var mer avslappnat än jag trodde efter den vansinnesgaloppen xD
Jag var hyfsat nöjd ändå och gick tillbaka till stallet med en riktigt svettig och fin häst...
Jag hade samma kläder på mig, förutom att jag hade denna västen utanpå min tröja eftersom att det var kallare nu:
Holly Ice hade:
(Fram och bak)
(Det vita)
Hon fick låna Flys täcke efter ridpasset, hon var rejält svettig och behövde det, men det var lite stort på henne, xD hon ska få ett eget snart
Sedan plockade jag in Indie och satte på henne hopputrustning, sedan red jag fram, på mycket börjda spår, korta länga o.s.v. Det gick bra och sedan började jag med övningarna.
1. Denna sortens bana kallas för Huset och man kan göra många olika banor, både lätta och svåra med den. Jag rekomenderar övningen starkt!
Jag började med en bana med ganska så långa anridningar vilket gav mig både lite svårighet så att hon inte skulle rusa iväg men jag hann också planera så att vi kom bra på alla hinder o.s.v.
2. Till övning 2 gjorde jag banan lite längre med lite mer svängar och sånt. Det blev också en ganska så lätt bana, med lite variation och en aning svårare.
3.Nu gjorde jag ännu lite mer svängar, avslutade med en dogleg linje som gjorde det lite svårare, lite mer kvick planering, göra hästen rak efter svängen och även använda mycket vikthjälper och att svänga mycket med skänklarna. Det gick väldigt bra faktiskt, men det var inte riktigt vad jag behövde träna på... Det uppfyllde inte riktigt mina svårigheter som jag behövde träna på, men det var kul.
4. Nu la jag till ett till hinder, och hoppade igen, det blev lite svårare, men inte speciellt svårt. Det var kul i alla fall och jag höjde en del för att träna på höjden i alla fall.
Indies outfit (jag hade samma som förut):
/J

2012-01-23 | 17:56:41 | Outfits | 1 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» Neiwada

Yes, äntligen uppdatering ;)

2012-01-24 // 07:44:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback