Första ridpasset på bushästarna :)

Hejsan! De två hästarna jag sköter, Lizzy och Chantus, har redan fått sig ett smeknamn :) Bushästarna passar bra, det skulle nog alla hålla med om ifall ni såg dem i morse när de fick gå ut i hagen tillsammans. Jag har bestämt att de får gå tillsammans i en hage men inte med Fly och Queen. Så slipper vi bråk, de ska ju bara vara här i några dagar.
I alla fall så tog jag mig ett ridpass på båda två idag i manegen. Jag började med Chantus, och han har ju rykte om sig att vara ganska så illvilligt inställt till dressyren, så jag tog med både spö och sporrar. Jag hoppas dock att jag inte behöver använda dem. Jag ser det mest som ett tillskott, så att man inte behöver "banka" på hästen när man rider. Dock vet ju jag att många missbrukar detta med sporrar, vilket är förjävligt...
I alla fall, jag gjorde i ordning Chantus och började med att leda honom ett tag inne i manegen. Han var ganska så lugn, men gnäggade några gånger, han var ju helt ensam...
Sedan satt jag upp och red bara en liten stund för att lära känna honom lite. Till en början var han jättesnäll, mjuk och fin i formen, men efter en stund verkade han fatta att vi inte skulle hoppa eller nåt så då började kan krångla genom att backa o.s.v.
Jag försökte rida med så mycket vägar som möjligt och tillrättavisade honom när han inte gick framåt. Så fort jag kände att han tvekade vände jag håll och travade åt andra hållet eller nåt. Och när han hade travat ett helt varv utan att krångla avslutade jag för att vi skulle sluta som vänner. Ingen galopp men det behövdes inte, jag var helt slut ändå... haha. Outfiten kommer här:
Jag:
Chantus:
Sedan tog jag ut Lizzy också. Det var jätteroligt och kul att verkligen rida ordentligt igen. Jag har ju inte ridit på jätte länge! :)
Hon var superfin, mjuk och helt underbar<3
Jag red bara en halvtimme men det räckte!
Jag hade samma outfit som innan.
Lizzy:
Förlåt för de små bilderna...
Kram J

2012-03-19 | 20:00:35 | Outfits | 1 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» olivia

Haha ja det smeknamnet passar bra på de ;) Vad roligt att det gick sa bra med båda! Inte lätt att rida chantus första gången. Och absolut inte utan att man flyget av ;)

Kram Olivia

2012-03-19 // 22:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback