En bra dag, men en dålig kväll...

Hejsvejs läsare!
Okej, idag var en helt GRYM dag i stallet. Jo, ni har säkert inte missat att min lilla Dissan är skadad, rejält skakad. Jag har fått gå promenader med honom, men när jag slängde en blick på "planeringen" som jag fått av kliniken så står de att jag får börja skritta honom nu! Gud vad glad jag blir, men han har vilat i några månader (Typ). Så de är som att rida in honom på nytt. Han är snabb som blixten och hispig som bara den, de känns som om man sitter på en tickande bomb. Men jag får som sagt bara skritta, men de räcker gott och väl, så länge han blir bra så. Annars hände väl inget, JO! De gjorde de visst, jag har tittat lite på era bloggar/hemsidor, och jag undrar en sak, är de NÅGON som vet om Valmonstuteri.n.nu är bort rest eller så? För jag har mejlat henne ett antal ggr men inte fått svar?
Men men, hon svarar väl snart, hoppas jag. Just de, en sak till. Jag kollade lite på våra inlägg, och de här blir sorecas 294:de inlägg. (tror jag). Jag satte mig ner och tänkte, och först då fattade jag. Fatta vad Soreca har blivit stort ändå! Jag och S hade bloggen först bara för att uppdatera varandra när vi inte kunde ses. En läsare och vi var överlyckliga, nu ligger statistiken på lite över eller lite under 40 läsare per dag. Fattar ni?! Soreca har blivit en del av mitt liv, en vardag. Något som jag har planerat in i min vardag. Älskade Soreca! Just de, en sista sak. Finns de någon där ute som skulle kunna tänka sig att träna/tävla Classic lite, kanske några dagar i veckan. Helst så ska du inte ha för många hästar, och kunna ge henne enormt med tid. SERIÖSA ska ni vara också. Hittar jag ingen som uppfyller de kraven så har jag kvar henne.
Natti natti!
/R

2011-09-30 | 22:36:41 | | 5 Kommentarer

Lala

Vill säga lite saker. Har en massa saker att göra men försöker hinna med detta ändå :) 
Fly var jättefin idag och blev supersvettig! Anstasia lika så. Indie ville inte komma fram idag men stod och kikade på mig länge där jag satt i gräset och gosade med Tropas. Tillslut gick jag tillbaka till stallet. Indie verkar mycket lugnare i hagen nu och ser ut att trivas lite. Börjar slappna av lite.
----------------------------------
Har fått en del komentarer om att ingen är inne på deras bloggar o.s.v. Men alla är lika bra!! Jag lovar! Jag gillar alla nästan lika mycket och jag tänker inte säga någon som jag tycker mer om eller så men det finns en blogg som jag tror är ganska så ensam men som kömpar ändå. Som tror att ingen gillar bloggen men jag gillar den jättemycket! Det finns många jag gillar och jag lovar att alla är lika värda! Så snälla, bara finns där och var med i  gänget! För luftjästgänget måste jag faktiskt säga är underbart! :)
---------------------------------
Vill även säga att platserna till hopptävlingen är slut! På dressyrtävlingen finns det några platser kvar.

2011-09-29 | 22:50:24 | | 0 Kommentarer

Dessa j*vla småungar!

Okej, de har har absolut INGET med Soreca att göra, men måste skriva av mig lite.
Jo, jag har en sköthäst. Och han står på en ridskola, och på höstlovet ska ridskolan ha olika aktiviteter, och jag hade anmält mig till tre av de fyra, på honom då. Vi kan kalla honom FFFF.I alla fall, så får jag ett ejl från ridskolan, bara " Kan du ta någon annan den första aktiviteten?" Jag bara "visst, okej." Sedan får jag ett till, och sedan ett till, och jag bara "varför?" De bara " de är en liten tjej som hemskt gärna vill rida ffff, och har blivit lovad nu av oss" Jag höll på att kasta datorn i golvet. Dessa j*vla små ungar!!! De får ALLT som de pekar på! Nu har jag honom EN, EN av aktiviteterna. Jag tror att jag slår ihjäl dem, både ridskolan och henne. Och så hennes mamma, som kom fram till mig idag i stallet o bara "Min dotter vill ha FFFF, ridskolan har lovat de!" I en sådan "Haha," ton. Jag fick typ bita ihop och le såklart. Jag HATAR dem!!!
Dessa små ungar med sina j*vla mammor. Ridskolan tror att vi som är där och hjälper till (dvs jag) tar vilken häst som helst. Men när jag för en gång skull kan rida min sköthäst, så nej nej, då kommer den där j*vla ungen och grinar och får precis vad hon vill ha! Förlåt om jag svär, brukar verkligen inte göra de, men jag är så j*vla arg bara!
Tror på fullt allvar att jag slutar att hjälpa till, slutar på ridskolan och typ sprider dåligt ryckte om dem, hatar dem!
Men vad kan jag göra, ungens mamma typ betalar extra för att få rida FFFF. Fast än ridskolan alltid säger "först till kvarn" så får hon de såklart. Hatar dem, hatar dem allihop!
/R

2011-09-29 | 21:05:29 | | 9 Kommentarer

Kram J

Bara för att jag inte visste vad jag skulle ha för rubrik :) Idag var jag inne i hagen hos Indie ganska så länge. Hon kom fram till mig men försökte hugga och sparka mig. Jag klarade mig utan några skador om man säger så<3
Men det var ett steg framåt för hon var glad först. Hon behöver tid tror jag. Och förståelse. Det verkar faktiskt som om hon är rädd! Hon är inte sggressiv till naturen. Bara rädd, och då väljer hon att slåss istället för att fly.
Anastasia fick vila idag och Fly fick ett dressyrpass <3 Hon skötte sig bra!! :D
Kom ihåg att maila er till tävlingen! Just nu finns det bara 2 platser kvar i hoppningen och ett antal kvar i dressyren! :) <3
Hinner inte mer nu men vi ses kanske imon eller så :) <3

2011-09-28 | 18:36:49 | | 9 Kommentarer

Tävling på Stuteri Surf! :)

Nu är det hopptävling på Stuteri Surf den 16/10. 
Anmäl er gärna! :)
Kram J

2011-09-28 | 18:00:11 | | 0 Kommentarer

5 sanningar :)

Vill bara skriva 5 sanningar om mig själv för att jag vill det! :D
 1. Min mamma har cancer...
 2. Min mamma har betäckt våran (riktiga) storhäst och nästa år kommer det ett litet föl :D
 3. Jag har en egen häst på riktigt också och hon är den mest underbara!!
 4. Min nuvarande häst plåstrar om såret i mitt hjärta efter att jag miste min häst för drygt 4 månader sedan...
 5. Om det händer min häst något så går jag under...
--------------------------------------
Fly var duktig idag :) Vi red dressyr i manegen och hon skötte sig utmärkt. Hon verkade lite trött och hängig dock så jag ska hålla ögonen på henne. Tog inte tempen men får se imorgon. Annars var hon mjuk och fin. Orkade dock inte hålla den korta galoppen. :(
Sedan red jag Anastasia. Det gick inte så bra. Hon var rädd för allt och fnyste och for... haha. Lite stel också. :/  men jaja. Sedan gick jag ut i hagen. Samma som igår. hon galopperade runt först och tittade sedan på mig. Tog även ett steg mot mig men backade igen. <3
Tropas fick hälsa på henne och man märker verkligen att hon var mycket lugnare med honom i närheten.
Sedan gick jag till Skäckla. Jag har ju såklart kollat att hon mår bra nästan varje dag men jag har inte tagit henne på någon promenad eller så. Så idag tog jag med henne ut på en promenad tillsammans med Tropas. Dem blev superkära och nosade på varann hela tiden <3 naaw.
Skäckla var pigg och ville gärna springa. Men jag fick bestämt hålla in henne och släppte sedan henne i hagen igen. <3
Sedan hade jag lektion för Sagas medryttare. Dem har blivit riktigt duktiga och idag fick hon hoppa :)
Skickar även ut mailet för nästa teamträning idag ;)

2011-09-27 | 20:48:56 | | 2 Kommentarer

R

Hej! Först och främst vill jag säga detta till dig R. Du är lika mycket värd i hästvärlden som mig och S, som Holmens, Dimsdale, Kungsgården, Viggans stuteri, whitebrook... you name it! Dina hästar är lika mycket värda som Fly, Lolli, DD Dimsdale, Kungens Willowie! Ja, alla är lika värda, vare sig dem är duktiga på dressyr, hoppning, terräng eller bara på att rulla sig där det är som lerigast. Eller ifall dem är skadade. Du betyder så sjukt mycket för Soreca. Om inte du fanns så skulle inte ens Soreca finnas, och än mindre vara där vi är nu! Och finns inte läsarna så skulle inte heller Soreca finnas! Alla är betydelsefulla. Jag känner så J*vla ofta att jag inte räcker till och att andra väljer andra före mig. Att jag inte har någon som jag kan vara mig själv med och som jag kan göra/säga vad jag vill till för dem är alltid bästa vänner med någon annan. Lämnar mig utanför, eller kanske bara i skymundan. Men det är inte alltid så. Det är bara en känsla. Jag ser på mig själv som en inkräktare eftersom att jag bara kom in i Soreca som redan var stort. Det var ju ni som kämpade för att få upp denna statistik och allt! Jag bara kom in när allt var klart. Och fick dig att känna att du inte var bra. Förlåt. Men tänk inte att du är "lilla R" som inte syns. För det gör du!
-------------------------------------------------
Sedan kan jag ju säga att Fly fick en  ridtur både idag och igår. Igår fick hon ett riktigt dressyrpass. Hon var jättefin och blev riktigt trött. Hon riktigt löddrade mellan bakbenen och det hade runnit. Så jag spolade av henne och hon fick mat. Sedan red jag Anastasia i dressyr hon med. Det gick utmärkt och jag avslutade med ett litet skutt över ett hinder. Sedan gick jag till Indie tillsammans med Tropas. Han sprang före iväg till henne och hon gick fram och var hur gosig som helst! <3 Så jag gick också fram till henne med grimman och lyckades få på den. Hon blev arg och antagligen lite rädd och försökte hugga mig några gånger. Men jag lyckades komma undan och lyckades undersöka henne lite lätt. Hon såg ut att må bra, bra i hull och inga ytliga skador. Hon rörde sig även bra förutom att hon verkade lite stel. Hon hade en ganska så smutsig och matt päls men jag bestämde mig för att låta henne vara i någon dag till innan jag försökte rykta henne eller så. Sedan gick jag tillbaka till stallet igen. Tropas stannade hos henne en stund men kom sedan tillbaka. Sedan fick Fly gå ut i hagen igen. Jag släppte även ut Anastasia i samma hage. Dem har ju stått i hagarna bredvid varandra så dem känner varandra ganska så väl. Så dem nosade lite ochh skriade lite men sedan betade dem en bit bort från varann. Nästa gång jag kom för att kolla hur dt gick så stod dem och kliade varann. Jag tror att Fly har saknat en hagkompis sedan Micka åkte<3
Tropas fick in i klubbrummet igen. Det har blivit lite smutsigt med massa leriga tassspår över hela golvet. Men det spelar ingen roll.
Idag fick Fly ett till dressyrpass. Hon skötte sig lika bra idag. Anstasia fick gå i skrittmaskinen och jag gick bort till Indie. På samma sätt som igår lyckades jag få på henne grimma och grimskaft. Hon lyckades bita mig i armen idag men det gjorde inte ont. Så släppte jag henne och ställde mig i mitten av hagen. Först galopperade hon bara runt och ställde sig utåt. Men sedan verkade hon bli trött så hon saktade ner lite. Tillslut, efter säkert flera minuter stannade hon, först stod hon bara där och sedan tittade hon på mig. Jag sänkte blicken för att visa att jag inte var farlig och backade ut ur hagen. Hon stod helt blickstilla tills jag kom utom synhåll. Då hörde jag hur hon travade fram och tillbaka ett tag innan hon verkade slå sig till ro. Jag är nöjd med dagens "träningspass" eftersom att jag fick henne att titta på mig, att fundera över om jag verklligen var så farlig. Eftersom att hon bara galopperade runt först och inte vill se på mig så bertyder det att hon är rädd. När hon sedan stannade och dessutom tittade på mig så förstår hon att jag kanske kan vara någon att lita på. Det var bara ett litet litet steg, men det var ett steg framåt!

2011-09-27 | 08:44:20 | | 12 Kommentarer

God natt, eller kankse god morgon?

Hej hej alla läsare! Okej, jag MÅSTE komma på nya sätt att börja ett inlägg på, i alla fall.
Idag hände inte så mycket. Red alla hästarna (Förutom Dissan och Sweetie) i dressyr. Dvs, jag red Wille, Pix och Classic.
Som ni vet så har jag precis nog med tid för alla mina hästar, nu när dissan är dålig också. Nu tycker ni säkert att jag låter galen, men jag TROR att jag har hittat en ny häst som jag vill köpa. men får se. Saken är den, att jag hinner såklart rida och ta hand om alla mina hästar. Men ta Classic t.ex. Hon kan gå långt den ponnyn, och så har jag knappt tid med henne. Finns de NÅGON där ute som skulle vilja ta hand om henne några veckor/månader? Dock INGET måste, hittar jag ingen bra så har jag kvar henne här. OBS! - Hon säljs ALDRIG!
Och tänk, nu har ni chansen att låna Sorecas egna Classic Electra. Men de klart, de är ju R som äger henne. Så då är hon såklart inte lika intressant, hade J eller S ägt henne så...
--------------------------------------------------------------------------------------
Aja, nu får jag ta och rycka upp mig.
De enda i mina tankar just nu är om våran IRL träff ska bli av. Vill så SJUKT gärna att den ska bli av. Är taggad till max! Att få träffa era underbara människor skulle vara en dröm i sig. Alla er stora, kungsgården, Holmen, Dimsdale(Kungsgården).Med flera.
Herregud, ni har lyckats bli så stora allihop. Ja NI har till och med lyckats med SOreca, för de är NI som har byggt upp Soreca, ja, jag vet att vi tjatar om de hela tiden, men de är SANT!
Och just de, jag skulle vilja utse "veckans blogg" om de e ok S? Eftersom att du inte har hittat någon ny som INTE har varit så, hehe. tog jag mig friheten att hitta en åt dig. Men säg till mig om jag inte får, men men, TO LATE!
Veckans blogg är....*trummvirvel*...
Drottningholm!
För att vara ärlig så visste jag inte riktigt vad jag tyckte om dig i början, förlåt om jag verkar dryg, men de verkade som om du "härmade" Kungsgården lite, men de gjorde du såklart inte! Jätte fina hästar och som jag ser de, uppdatering på topp! Jag tycker att alla små "nya" stall ska få en chans.
Här är din!
Lycka till alla och fortsätt kämpa!
Natti natti!
/R

2011-09-26 | 22:25:04 | | 18 Kommentarer

Tävling på Viggans stuteri!

Nu är det hopptävling på Viggans Stuteri! Alla är välkommna att anmäla er!
http://vigganstuteri.n.nu

2011-09-26 | 21:10:42 | | 0 Kommentarer

Hästar till salu

Hästar till salu! Står på http://whitebrook.webblogg.se
Maila till: whitebrook@hotmail.se

Namn: Munsboro Tivoli

Född: 2000

Kön: Valack

Färg: Skimmelskäck

Ras: Connemara

Mankhöjd: 138

Inriktning: Hoppning

Tivoli är en underbar c-ponny. Han hoppar allt! Han är nästan maxad C men känns mycket större att rida. Tävlad LA i hoppning och LB i dressyr. Har kapacitet för mer.

--------------------------------------------------------------

Namn: Grey Lord

Född: 1993

Kön: Valack

Färg: Skimmel

Ras: Welsh

Mankhöjd: 123

Inriktning: Hoppning

Grollen som han kallas är en väldigt het ponny. Han måste ha en lugn med bestämd ryttare med låg hand. Ingen nybörjarponny! LA hoppning.


2011-09-26 | 21:06:44 | | 4 Kommentarer

lolli bäääääbiiis

imon åker min lille plött Lollipop till hjerpestall.blogg.se där hon ska vara i ca 7 veckor! hon kommer få det as bra. vet det!

men idag så red jag henne för sista gången på alla dom här veckorna...
bara red igenom henne så att hjerpestall ska få henne som den underbara lilla tjej hon är.

hade gjort en sjuuuukt fin outfit i paint, men min dator seeeeeeeeeeeeeeeeeeeegar mest av allt. sååå aa :)

många har frågat om veckans blogg. och nu är det så att det inte blev någon.
han bara inte :(

kommer inte idag heller. tror jag.

men vi seeeees :3

PÖSS

//S

2011-09-26 | 20:53:45 | | 1 Kommentarer

Startlista :)

Här skriver jag upp vilka som har anmält sig. Jag ändrar så fort någon mer har anmält sig.

Dressyr (19st)
LB:
 1. Ponnypenny - Toy Story
 2. Stallchiquita (M) - Keep on dreaming
 3. Melissa - Sunny Princess
 4. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette
 5. Whitebrook - Skogsgläntans Milou

LA:
 1. Stuteri Surf - Disco
 2. Maddjo - Holmens Blitzey
 3. Kungsgården - Kungens Willowie
 4. Pao - Mount Everest
 5. R (Jlrk) - Amazing
 6. Tilda - Capriol
 7. Stuteri Lund - Zazza
 8. Stuteri Lund - Siluettens Filur

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Pao - Little Pearl
 4. V (Drottningholm) - Geisha
 5. Stuteri Surf - Disco
 6. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette

Hoppning (30st FULLT)

LB:
 1. Stuteri Surf - Casto Manolito
 2. Stuterimoon (I) - Red Wine
 3. Dimsdale - DD Dimsdale
 4. Stallchiquita (M) - Romeo
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Vindur
 6. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Solvindur
 7. Melissa - Sunny Princess
 8. Tilda - Crossmir

LA:
 1. Stuterimoon (I) - Red Wine
 2. Ponnypenny - Ice Berry
 3. Ponnypenny - Jump
 4. Stallchiquita (M) - Black Beauty
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Ljosa
 6. Pao - Freestyle
 7. Starlufthästar - Low Angel
 8. Starlufthästar - Peggy

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Maddjo - Holmens Blitzey
 4. Stuterimoon (I) - Pumba
 5. Kungsgården - Kungens One and Only
 6. Kungsgården - Premium Mell
 7. Dimsdale - DD Like A Doll
 8. Pao - Lilla My
 9. Hjerpe stall - Caligo
 10. Stuteri Surf - Casto Manolito
 11. V (Drottningholm) - No Dicsipline
 12. R (Jlrk) - Zero
 13. Starlufthästar - Fantasy Star
 14. Tilda - Colori


2011-09-26 | 19:56:32 | | 5 Kommentarer

Tävling :D

Hej!
Nu är det en tävling här igen på Soreca :)
Det är både hopp och dressyr. Max 30 anmälda.
Först är det Kval 1 den 7/10
Sedan är det Kval 2 den 8/10
Och till sist Final den 9/10
Det är LB, LA och Svår
------------------------------
Viktigt:
 1. Man måste maila!
 2. Man får max anmäla 3 hästar per person.
 3. I mailet som du skickar ska det stå namnet på hästen, på dig(eller vad du vill bli kallad) och vilken klass du ska tävla samt om det är hoppning eller dressyr.
 4. Märk mailet med Tävling, J eller något liknande.
 5. Startlistor kommer upp den 3/10
Om Kval 1:
Om Kval 2:
Om Finalen:
Anmäl er på soreca@hotmail.se  och kom ihåg, namn på dig, på hästen, på vilken klass och om det är hoppning eller dressyr.
Endast mail!
Har jag glömt något?

2011-09-26 | 16:33:59 | | 9 Kommentarer

Hej!

Idag red jag inte Fly. Hon har tävlat och rridits så hårt och mycket det senaste så nu får hon vila lite. Gå i hagen och ha det bra. Jag gick även bort till Indie och kollade till henne. Hon stod och betade. Långt bort från Skäckla. Eftersom att jag inte ville störa henne så stod jag ganska långt bort och det såg ut som om hon hade torkat svett i pälsen. Jag är inte säker, men hon kan ha varit nervös under nattten och sprungit en del. Hon travade också en bit och jag såg att hon inte haltade och hade några större eller tydliga sår. Dock kunde jag inte undersöka henne närmre eftersom att jag inte ville att hon skulle bli rädd.
Sedan red jag Anastasia. Hon var superduktig, allt går verkligen framåt nu! :D
Vi red i manegen över några bommar och hon var lite spänd men ändå riktigt mysig!
Min och Anastasias outfit:
Färg: Lila(lite vitt för att det inte skulle bli för mycket lila också)
Inriktning: Hopp
Jag:
Vitt linne
Lila ridbyxor
(och vanliga hjälmen, stövlarna och västen)
Anastasia:
Lila schabrak & lila lindor
En liten överraskning kommer i nästa inlägg :)

2011-09-26 | 14:47:04 | | 2 Kommentarer

Haha

Hejsan! :D
Var ju med i Tinkerbells hopptävling i svår och LA.
På Svår kom jag 2:a
Och gissa vad?
På LA kom jag också 2:a :)
Känner att jag och Fly börjar komma upp lite mer i klasserna nu efter att ha varit lite "oruttinerade" om man säger så <3 :D

2011-09-26 | 08:01:32 | | 0 Kommentarer

:D

Finaste lilla Fly!!!! Kollade in resultaten från Hjerpestalls tävlingar. På LC kom jag 4:a, helt okej<3
Och på LB kom jag 1:a!!! :D Sååå fin min lilla ponny är! :D Hon kändes verkligen underbar! :D(gratta mig :D hehe...)

2011-09-26 | 07:48:51 | | 2 Kommentarer

vill ni inte... *SÅLDA*

... att jag ska blogga eller? bad er att komma med förslag till min bloggning annars så skulle jag inte blogga, men ingenting. lite besviken faktiskt.
men får la göra det ändå och få upp statestiken igen... den ligger bara på topp när alla 3 bloggar.

jag har ju just nu 7 st hästar, men ska sälja  en och lämna ut en på foder nu.

till salu!

Sammy Boy (Sammy).

Ålder: 10 år.
Ras: Fjording.
Kön: valack.
Färg: Black.
Kat. D-ponny.
inriktning: allround
Pris: 70 000 LP.

Övrig info:
Sammy är, och kommer alltid att vara min stora nalle.
han kom till Soreca förra året och var då rädd för allt och alla. men jag tänkte bara att detta var en sån underbar häst så det fanns inte!
men stark var han. stack alltid, bockade, kickade, orkade inte arbeta mm.
det var bara att jobba på! och nu kan till och med min lilla syster rida honom utan problem.
passar dock inte på ridskola då han gillar att hålla sig till 1 ryttare.
han kommer gå långt!
har startat LB hopp och LC dressyr. en ponny att utvecklas med!

Och den som lånas ut på foder i MAX 8 VECKOR!:

Lollipop (Lolli).

Ålder: 12 år.
Ras: korsning.
Kön: sto.
Färg: fux.
Kat.: B-ponny.
Inriktning: Dressyr.

Övrig info:
Denna ponnyn är mitt allt. hon och jag föralltid.
hon var min första häst och kom till mig tillsammans med Power. jag har lagt ut henne på annons tidigare här på bloggen och då var hon så populär att jag inte visste vad jag skulle göra, och drog tillbaka annonsen.
riktigt bra läromästare som ger allt om hennes ryttare ger det tillbaka.
passar lika bra på ridskola så som att tävla eliten med!
riktar mest in mig på dressyr med henne, men går lika bra i hoppning och vänder på en femma.
FEI dressyr. MSV B hoppning.
jag är förstor för att tävla henne nu, men har inte hjärta att sälja henne. så foder fick det bli!---------------------------------------------------------------------------------------------

är du intresserad? maila till soreca@hotmail.se

2011-09-25 | 19:31:23 | Hästar/ ponnys till salu! | 6 Kommentarer

Tjolahopp! :D

Hej! Idag åkte ju Tashi, Happyland och Alfred till sina respektive ägare. Men ingen idé att deppa, för en ny lite toka kom idag :D
Indie. Hon var helt galen, men det gick att få ut henne i hagen. Hon försökte bita mig några gånger men jag lyckades komma undan. Hon kommer stå ensam i hagen, och ute på nätterna så jag satte henne bredvid Skäckla som också går ute dygnet runt. Det gick hyfsat bra och när jag kollade till henne sista gången så såg hon ganska lugn ut. Hon går runt lite och är nervös men hon åt lite av gräset då och då. Planerar att låta henne vara några dagar så att hon får vänja sig vid stället innan jag ska börja jobba med henne.
Sedan åkte jag och A på Långedal och provred två hästar. Inget för mig dock :( Den ena var alldeles för hetsig och den andra gillade jag inte för dem har ridit henne ganska så aggressivt och då måste man rida henne på det viset eftersom att hon är vad vid det. Så vi matchade inte riktigt.
Här kommer iaf den hästen som jag tyckte var för hetsig:
Och här är den andra som jag inte "matchade" med:
---------------------------------------------
Ville även säga att på dressyrtävlingen idag så gick det ganska så bra. Fly var ganska jobbig först. Vi fick inte en clearround på LB:n men sedan skärpte hon sig till LA:n och vi fick en clearround. Så på LA:n var jag nöjd men inte på LB:n där kunde både hon och varit bättre!!

2011-09-25 | 19:05:47 | | 2 Kommentarer

Resultat Dressyr tävling

Hej!
Nu kommer resultatet på dressyr tävlingen. OBS! - ALLT lottas via radom.org
LD:
Kungsgården - I´ll not give upp - Clear round
LC:
Wir - Speed of victory - Clearround
Kungsgården - Rosie - Inte Clearround
S på Soreca - Prins - Inte Clearround
Maddjo - Kungens Holliday - Inte Clearsround
LB:
Maddjo - Kungens Holliday - Clear round
S på Soreca - Prins - Clearround
J på Soreca - Fly like a bird - Inte Clear round
R på Soreca - Kungens sir william - Clear round
Holmen - Red hot chilli - Clear round
Holmen - Kungens duches - Inte Clear round
S på SOreca - Hiphop - Inte clearround
Kungsgården - Kungens Willowie - Clearround
Wir - Callan - Inte Clearround
LA:
Maddjo - Ängens Caruso - Inte Clearround
J på Soreca - Fly like a Bird - Clearround
Holmen - Holmens mancho - Clearround
Wir - Tristan - Inte Clearround
R på Soreca - Holmens little Pixie - Clearround
Så, där har ni resultaten, här har ni rosetten till de som fick en Clearround:
Så, de kommer nog ett till inlägg ikväll. Men här hade ni resultaten!
MVH
/R

2011-09-25 | 16:54:46 | Filmer | 2 Kommentarer

Massor!

Hej! Idag har Alfred och Happyland fått gå i skrittmaskinen för att dem ska vara lugna sedan i transporten. För...
Alfred ska nämligen till Holmens igen och Happyland ska till Dimsdale på Kungsgården :)
Sedan red jag Tashi, vi red ut, hade det bara bra. Hoppade lite terränghinder och bara myste. Han är för underbar<3 Han ska nämligen till Zandgården. Så, nu är han såld :) Fin fina <3
Tashis outfit:(min skippar vi<3)
Färg: Blå
Inriktning: Hopp
Svart aachenträns
Mörkblått hoppschabrak
Mörkblå benskydd
Och en svart hoppsadel(rätt vanlig)
-----------------------------------
Så jag tar min stora hästbuss så att alla fåt plats. På vägen hem igen ska jag åka till Tinkerbells stall och hämta en häst. Som jag i förrgår. :) Så det blir kul!! :) Den ska tydligen vara lite av en problemhäst:

Mischa Asola "Indie"

Namn: TB Mischa Asola
Ras: Appaloosa
Färg: Mörkbrun m. vitt fält på backen med prickar i :)
Kön: Sto
Ålder: 2 år
Mankhöjd: Unghäst
E: Asola
U: Holmens Poccahontas
Annan information: Hon är en ganska nervös häst och det är inte många som går in till henne då hon är känd för att båda sparka och bitas. Hon är svårfångad i hagen och inte vill hon bli riden heller.
----------------------------------
Ja, det var det. Med henne kommer också hunden Tropas som ska göra henne lugnare! Tropas är en shetland sheepgod. Vi får hoppas att det ska gå bra.
---------------------------------
Sedan tävlade jag ju lilla Fly. Läs om det i nästa inlägg :D
-----------------
Anastasia fick en ridtur ut. Det gick super!! :)
Men nu ska jag åka med Happyland, Tashi och Alfred. Jag kanske skriver sen om när lilla Indie kom! :)

2011-09-25 | 16:52:05 | | 1 Kommentarer

Misslyckade dagen... men lite bra nyheter oxå!

Okej, dagens ridpass med Classic gick helt enkelt UR DÅLIGT! ALLT gick fel. Hon ville inte göra något som jag bad henne om. Körde lite markarbete idag.
Hon ville inte gå över bommar, inte trava, inte galoppera men inte skritta heller. Hon bara backade och var nära att ställa sig ett antal gånger. Så för mig var de bara att hoppa av och gå igenom hela henne så att hon inte hade ont någonstans. Inga sår i munnen, inte öm någonstans, inte varm om benen. Inte ont av sadeln, inte ont av skorna. Så de var helt enkelt att hon var trött på att arbeta. Efter ett bra tag så gick de hyfsat i alla fall. Och då fick jag sluta, man ska u sluta när de går som bäst.
Men i alla fall, ni ska få se Classic's outfit nu då...
Svart gold medal schabrak
Svart hoppsadel
Svart gold medal huva
Svarta benskydd
Svart pullar träns
Svart förbygel m. martingal
Så, och så min stall outfit för dagen då med..
Svarta ridbyxor
Svart Collage tröja
Back on track strumpor
Svarta stall kängor (Slängde på mig mina svarta ridstövlar när jag skulle rida)
Och så hjälm då såklart, en helt vanlig, svart GPA.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
BRA NYHET!
Nu ska ni få höra något BRA. Som ni vet så är Sorecas årsdag den 28 december. Och jag och J och S har ju lovat er en IRL träff. Då tänkte vi, att varför inte ha träffen på års dagen?! Bra ide va? Och, nu kommer den bästa delen. Som ni vet så finns vi i Gbg. Och då skulle vi kunna träffas på Lisebergs jul marknad! För de första så ger de er en anledning att åka till Gbg. Om ni inte vill förklara allt om Soreca för era föräldrar. Plus att vi då kan gå på Liseberg och ha kul! OCH! Fira Sorecas årsdag! Den här iden tycker vi är helt perfekt. MEN! De är inte säkert att de kommer funka, då de är kring nyår. Då är kanske inte alla hemma. Men ni som tror med er att ni kan komma, kommentera/mejla gärna, så vi vet ungefär hur många vi skulle kunna bli. Detta är som sagt inte säkert, men fattar ni hur perfekt de skulle bli eller?!
Tycks om iden?
MVH
/R

2011-09-24 | 20:43:30 | Outfits | 9 Kommentarer

:(

Blir inge mer blogg idag eller så men jag kan blogga igen imon! :D

2011-09-24 | 17:00:30 | | 0 Kommentarer

Help...

Innan jag red alla mina hästar och så så var jag och provred tre hästar. Den första var en svart häst. Jättesöt men kunde typ inget i dressyren och var hyperpigg i hoppningen. Nästa var en brun häst. Underbar i både dressyr och hopp men lite tittig och lite... tråkig. Vill ha lite att jobba med iaf. 
Den tredje var Sweet Melody. Hon var rolig att rida. Lite utmaning men samtidigt lyhörd och så. Dock inte så duktig i dressyr och ganska så het i hoppningen. Jag tror inte att dem tre var något för mig... :( Men jag vill verkligen ha en ny häst. Fast jag kanske ska bli av med lite hästar först. Happyland åker snart till Dimsdale(elle kungsgården då...) Alfred ska nog åka hem snart och sedan ska det komma en ny unghäst. Eller kanske problemhäst... Haha, det får bli en överraskning. Kanske avslöjat lite för mycket nu. <3

2011-09-23 | 22:21:56 | | 4 Kommentarer

Dagen

Idag var det träning med laget. Har inte fått något svar från Ponnypenny än men, men... För mig och Fly gick det inte bra! Hon var rätt jobbig när vi skulle fatta galopp från halt, bara ryckte upphuvudet och kastade sig iväg i slängtrav. Fast det mesta var ju såklart mitt fel...  :(
Jaja, sen gick det bättre men inte helt. :/
Min och Fly's outfit:
Färg: Blå/ljus färg
Inriktning: Dressyr
Jag:
Blå tröja
Blåa ridbyxor
(och dem vanliga stövlarna, hjälmen, dock inte väst idag)
Fly:
Blått dressyrschabrak med ljus kant
Ljusa lindor
Dressyr sadel
Svart träns med vitt foder
Delat pannband swarowski :)
Ridpasset:
Övn. 1:
Förvänd sluta på långsidorna, mjukar upp hästen och gör den lätt att flytta utan att behöva ta i tyglarna så mycket. Räcker med ett lätt tryck för att ställa lite inåt väggen.
Övn. 2:
Skänkelvikning med volt på mitten.
Sedan gjorde vi ju lite galoppövningar med att göra halt från galopp och fatta galopp från halt. Även lite tempoväxlingar.
---------------------------
Happyland fick gå i skritten tsm Fly efter ridpasset medan jag red Alfred. Han var superduktig och vi avslutade med några skutt. Det gick super!! :) Han fick mat och Fly och Happyland fick också gå in i stallet och äta.
Min och Alfreds outfit:
Färg: Röd/vit
Inriktning: Hopp
Jag:
Vitt linne
Röda JW ridbyxor
(och så vanliga stövlar, hjälm och väst)
Alfred:
Rött schabrak med vit kant
Vita benskydd
Rött träns(en aningen ljusare färg)
Hoppsadel
Banan:
S=start
M= mål
Endast streck= bommar
Streck med små streck vid sidorna= hinder
Blå= trav
Röd= galopp
Övningen: Först travade vi över lite bommar, ganska täta bommar som tvingade honom att lyfta på benen och dessutom ganska fort. Det gör också att han inte rusar över dem utan tar det lugnt och tänker eftre hur han ska göra. Det krävde några försök innan han fick det rätt men sedan gick det bra. Vi travade rakt fram efteråt och fattade galopp på mitten av kortsidan. Lugnt och fint. Sedan hoppade jag två vanliga rättuppståenden på diagonalerna, lätta och ger självförtroende, dock ökar hästarna gärna takten. Så man får hålla in lite. MEN, ett tips!, bromsa aldrig dem tre sista galoppsprången innan hindret. Alla problem ska vara lösta när man är så nära hindret. Dem sista galoppsprången ska man låta hästen se hindret och inte störa den så att den kan anpassa galoppsprången så att man kommer rätt.
Sedan kommer man på en lång anridning på studsen som står på långsidan. Där vill hästarna gärna dra iväg men sitt bara lugnt och vänta, sitt tillbaka lite men dra inte i tyglarna. Då kommer man bara fel.
---------------------------------
Sedan red jag Anastasia, det gick hur bra som helst!! :) Hon var pigg och glad men lyssnade på allt och gjorde som man ska! :) Hon blev galopperad utan longerlina bara för att det gick så bra och som svar fick jag typ två galoppsprång. Haha, sötnöt! Sedan fick även hon mat och alla hästar blev nattade.
Min och Anastasias outfit:
Färg: Svart/vit
Inriktning: Dressyr
Jag:
Samma vita linne :)
Svarta ridbyxor
Vita ridhandskar
(och vanliga stövlar, hjälm, väst)
Anastasia:
Vitt dressyrschabrak
Vita damasker med ludd
Sedan hade jag en dressyrsadel och ett vanligt aachenträns med strass pannband.
Dock ingen "bana" denna gången. Det är för ointressant.

2011-09-23 | 22:11:08 | | 2 Kommentarer

Nya saker + Lite fantasi = Nytt stall!

God kväll!
Idag har de varit en grymt LÅNG dag, började med skola, fram till 20 i två. Sedan var de bara att skynda mig till stallet, och på något sätt lyckas äta där i mellan. I alla fall, när jag kommit till stallet så började jag packa upp alla nya saker som mamma hade lämnat där. Och som jag köpte igår. de var bl.a:
Nya foder hinkar till varje häst, två st per häst
Nya box skyltar, foder start + lite annan info
Nya vatten hinkar (Till de som har vatten hinkar + hagarna)
Och så fick varje häst en ny vardags grimma. 8Ni skulle bara veta hur många som har gått sönder)
Pix fick en ljusblå, fleece fodrad
Classic en helt vanlig svart
Sweetie en rosa med texten "Precious"
Dissan en x-tra mjuk, röd randig
Och Wille en vanlig brun grimma
Så, de var nog de. Så medan hästarna var ute, (De fick middag i hagen) Så fixade jag med stallet. Satte upp nya skyltar mm. Ni vill säkert inte läsa sånt här, men jag har ide torka. SÅ ni får nöja er.
Jag har föresten blivit erbjuden en plats/ ett start nr på samma tävlingar som Holmen. Funderade länge på de då Classic verkligen kan gå långt. men jag kan inte lämna Dissan. Inte nu i alla fall, får se hur jag gör. Men om ni har RIKTIGT tur så lånar jag ut Classic till någon som kan tävla henne. Men jag får se, mina ögonstenar går ALLTID först!
See yá!
/R

2011-09-23 | 22:03:38 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Startlistor - Dressyr tävling

Okej, nu var de dags att sätta upp start listorna för dressyr tävlingen som äger rum på Söndag (25/9).
Den var inte så jätte populär den här tävlingen, så J får anordna Sorecas tävlingar framöver...
I alla fall, start listorna då:
LD:
Kungsgården - I´ll not give up
LC:

Maddjo - Kungens Holliday
S på Soreca - Prins
Kungsgården - Rosie
Wir - Speed of Victory
LB:

Maddjo - Ängens Caruso
Maddjo - Kungens holliday
J på Soreca - Fly like a bird
R på Soreca - Kungens Sir William
Holmen - Red hot Chilli
Holmen - Kungens duches
S på Soreca - Hiphop
Kungsgården - Kungens Willowie
Wir - Callan
LA:

Maddjo - Ängens Caruso
J på Soreca - Fly like a bird
R på soreca - Holmens little Pixie
Holmen - Holmens mancho
Wir - Tristan
KOM IHÅG! - Det är bara en CLEARS ROUND, vilket betyder att alla som får ÖVER 50% får rosett


MVH
/R

2011-09-23 | 20:48:31 | Filmer | 5 Kommentarer

What do you think?

Hej! Var ute och kollade lite hästar och hittade en jag gillade. Vad tycker ni? Verkar mest som att den hoppar och så så jag är väl inte jättepepp...
Sweet Melody:


2011-09-23 | 19:04:19 | | 2 Kommentarer

Ingen...

...som har en liten ponnyponny, eller stor häst då? :) Valack, sto eller hingst! D-ponny eller Storhäst! :)
---------------------------------------
Dagen dåe: Idag hoppade jag Fly först.Hon var som en dröm, jätteduktig!! :D Fast jag var inte duktig. Bara störde henne och så hela tiden :( Men jaja, dåliga dagar har alla ibland. Fast jag saknar att ha en annan häst. En som jag inte behöver rida in. Jag skulle aldrig tröttna på Fly men lixom något annat med <3
Sen red jag Happyland, har var superduktig! :) Sedan red jag Anastasia och Alfred, Alla var duktiga! Anastasia fick en tur ut för första gången och det gick super! Har ju inte skrivit om Alfred och Anastasia så mycket men jag dem har varit superduktiga! Alfred är galopperad utan longerlina och svängd i galoppen :) Han har även fått prova på lite hinder med sadel :)
Anastasia är galopperad med longerlina och löshoppad. Hon bockade lite men det var inte så farligt :)
Utrustingen jag och Fly hade idag:
Färg: Beige
Inriktning: Hopp
Jag:
Beige ridjacka
En enkel rosa T-shirt
Beiga ridbyxor, helskodda
Charles Owen ridhjälm
Race safe väst
Ridstövlar
---------
Fly:
Beige schabrak
Rosa/svarta benskydd
Pullarträns
Svart hoppsadel pessoa
Banan som jag och Flt hoppade:
Har jag glömt något? :)

2011-09-22 | 21:51:22 | | 8 Kommentarer

nästa

massa plugg i skolan just nu... satsar på att bli veterinär i framtiden så då gäller MVG/A hela vägen! men ligger bara på VG/C just nu :/ SKÄRPNING OCH PLUGGA MER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dumma mig...
men detta innebär: ingen tid till bloggen, men sorry. skolan går före...

men nu är det så att jag har haft bloggtorka i ca 1 mån, så komentera vad nästa innläg ska handla om!´antingen det eller så kommer jag inte kunna blogga.
den som kommer på bäst vinner gästbloggning! så komentera massa nu så blir jag glad! :D

håll ut till sorecas årsdag! så ska ni få se ;)

PUSS
//S

2011-09-22 | 21:02:31 | | 4 Kommentarer

Nya hästar *SÅLDA*

Hej hej!
Nu är jag ÄNTLIGEN hemma från stallet. Ni ska få höra lite om vad jag gjorde idag.
Jo, först så tog jag in Classic och Pix, då båda skulle hopptränas. Höjden låg på allt från 70 cm - 1.10 m
De gick jätte bra med båda två tycker jag. Sedan hämtade jag in Sweetie, henne tomkörde jag. Vilket gick hur bra som helst! Sedan var de Wille, han fick ett helt vanligt dressyr pass. Han var nog rätt nöjd med de. Dissan ska fortfarande bara gå ca 10-15 min promenader. Men de går i alla fall framåt.
När jag var klar med alla mina hästar så var de dags att ta in valacken, C-ponnyn som jag berättade om igår.
Just de, för idag kom stoet (D-ponnyn) också. Valacken är en lite piggare variant, och väldigt hisspig ibland. Stoet är en klippa som gör allt man ber henne om, men bli inte förvånad ifall hon slänger iväg i några bocksprång då och då.
I alla fall, nu ska ni få se vilka dessa "mystiska" hästar är.
Först har vi valacken...
Namn: Superstar (Star )
Kön: Valack
Född: 2004 - 07 - 16
Färg: Mörkbrun
Ras: Welsh korsning
Mankhöjd: 1.32
Jätte söt kille som lätt blir pigg. Hoppar ALLT! Kan gå riktigt långt inom hoppning.
Lite rädd av sig, men annars jätte snäll.
------------------------------------------------------------------
Sedan så har vi Stoet...
Namn: Gold bar (Goldie)
Kön: Sto
Färg: Black
Född: 2003 - 15 - 26
Ras: New Forest
Mankhöjd: 1.42
Snäll tjej som gör allt man ber henne om. Lugn och stabil men kan bli aningen het ibland med.
Kan gå långt inom både hoppning, dressyr och fälttävlan. Gosig dam som älskar uppmärksamhet.
----------------------------------------------------------
Vad säger ni? Låter de intressant? Mejla till: Soreca@hotmail.se
Vill ni köpa så MÅSTE ni säga var ni har att erbjuda åt hästen. och kom ihåg,
hästarna går åt som smör!
/R

2011-09-22 | 19:02:11 | Hästar/ ponnys till salu! | 3 Kommentarer

Tjo

Hejsan! Har varit i (riktiga) stallet hela dan och pluggat en massa NO... :( Så jag orkar verkligen inte nu<3 måste sova, men här har ni mig iaf och jag ska uppdatera typ imon. Men är det ingen som har en liten söting till salu? D -ponny eller storhäst, hingst eller sto :)

2011-09-21 | 22:14:52 | | 0 Kommentarer

TVÅ nya, snygga ponnyer! *SÅLDA*

God kväll världen! Eller ja, soreca världen i alla fall ;)
Nu är de så att jag ska få hit inte bara en utan TVÅ nya små ponnyer. En liten c-ponny
och en liten d-ponny. C-ponnyn kom redan ikväll. Men d-ponnyn kommer imon eftermiddag.
Som ni nog redan har fattat så gäller de att vara snabb när man vill köpa någon av våra hästar.
Jag (R), får in lite hästar då och då, från ett djur räddnings - center. De här två ponnyerna var dock överlämnade så ägaren inte hade tid med dem. De är båda i hyfsad fin tävlings form. C-ponnyn går L:C i Dressyr och L:B i hoppning. D-ponnyn går L:B i dressyr och L:C i hoppning. Men Ni får veta lite mer info om dem båda imon, när D-ponnyn också har kommit. Och tänk på de, C-ponnyn blir tillsalu FÖRST NÄR den andra har kommit, OK? Nu ska ni få se vad sötingen hade på sig när han kom idag.
Blå fodrad läder grimma
Blå öron huva
Blå transport skydd
Blått fleecetäcke
Så där, ni kan faktiskt få veta en sak om ponnyerna. C-ponnyn (Som kom idag) är en valack, och D-ponnyn är ett sto. Ni ska få lite smakprov på dem,
kolla här -->
Valacken (C-ponnyn)
Stoet (D-ponnyn)
Så där, nu ska jag ta och plugga (Suck...)
God natti!
/R

2011-09-21 | 20:55:03 | Hästar/ ponnys till salu! | 0 Kommentarer

hur länge?

när jag var liten, ca 8 år var den tiden jag höll på med lufthästar som mest. var ute varje dag och red mina ända 2 hästar jag hade, nämligen Power och Lollipop, som fortfarande står här på Soreca och är mina bästa kompisar.
trodde jag var HELT ensam. men jag fortsatte leka och det blev tråkigare och tråkigare för varje dag som gick eftersom att jag inte hade någon annan att vara med.
och till slut i slutet av 4:an så slutade jag helt. tog en "paus" om man säger så ;)

sen en varm sommar dag i juni förra året, så ringde jag R och frågade om vi skulle hitta på nåt.
kände henne inte över huvud taget! bara sett och pratat lite i stallet mm. men jag tog mod till mig och ringde.
och hon ville!
så jag åkte hem till henne, och vi hade la ganska kul och bestämmde att vi skulle göra nått dagen efter.
vi skulle cykla och köpa glass, och det var då hon sa det.
-kan jag fråga dig nåt... om du lovar att inte säga till någon?
-ehmm... aa visst!, sa jag.
-jag har lufthästar...
-OFTA???!!
-ja, men säg inte till någon!
-nej, asså, jag med...

såg då hur glad hon blev! haha, glömer det ALDRIG ansiktsuttrycket!

så vi började så smått rida lite...
sen var vi med varandra hela sommaren och vintern!
och den 28 december skaffade vi en blogg. just den ni sitter och läser just nu! ja, soreca.blogg.se
fixade också en mailadress och mailade till tidningen "min häst" och kom med! fick MASSOR av läsare!
men uppdateringen låg inte på topp, så vi förlorade över hälften av alla läsare per dag...
vi kommer vara med i "min häst" i höst igen. men i en intervu. missa inte det!

vi här på soreca har ett speciellt band...
och även när vi slutar kommer det alltid vara nåt mellan oss som bara "är".
sen har vi fått massa mail om att "kan inte jag få vara med och blogga med er!! snälla!!".
och svaret är NEJ.
vi väljer ut, och inte ni. inget illa menat!!

liksom? jag litade inte speciellt mycket på J i början.. men ångrar att jag tvivlade! en riktig Soreca det ;)
sen har vi ju alla bästa läsare som följer oss i vått och torrt, genom svåra perioder och genom att bara läsa ger ni oss kraft att blogga! man skulle kunna säga att det är NI som uppdaterar, och inte vi!

ni som varit med längst undrar säkert nu : men vad har hänt med E???
hahah GLÖM henne! hon svek oss.
skulle inte förvåna mig om hon år runt och säger till alla...

men sen den dagen jag träffade R har jag ALDRIG kännt mig ensam om lufthästar. och att J kom in i mitt liv gjorde det ju bara ännu bättre?!

ÄLSKAR verkligen er från soreca!!!!JAG :D mobba inte do otroligt fula skorna!

PUSS
//S


2011-09-21 | 20:17:36 | | 7 Kommentarer

Soreca's Sweet Dreams *SÅLD*

SÅLD!
Namn: Sorecas Sweet Dreams (Sweetie)
Kön: Sto
Färg: Svart
Ras: Shetlandsponny
Född: 17 Juni 1999
Mankhöjd: 1.02
----------------------------------------------------
Sweetie är min lilla prinsessa. Hon är en liten "mamma" häst.
Jag red henne så mycket jag kunde, men har blivit lite stor. Så rider henne
bara ibland. Hon är både in körd och NH tränad. En liten trick ponny med andra ord. Skulle inte göra en fluga
illa. Och är alltid en liten ängel.
Gör verkligen ingenting! (Om hon inte måste)
-------------------------------------------------------------

2011-09-21 | 19:36:00 | Saknade Hästar | 0 Kommentarer

Kungens Sir William *Såld till Kungsgården*

Namn: Kungens Sir William (Wille)
Kön: Valack
Färg: Palomino/isabell
Född: "4 Mars 2004
Ras: Holländsk ridponny
Mankhöjd: 1.34 m
U: Kungens Willowie
E: Kungens Sir Arthur
-------------------------------------------
Världens bästa dressyr stjärna. Mjuk som ett moln att rida.
Och han gör verkligen allt för dig.  Lite rädd i hoppningen, men springer inte iväg. Har du
väl fått honom över hindren så hoppar han galant. Men dressyr är hans grej.
Han går L:a just nu. Och kan verkligen gå längre.
En pärla i stallet som bara står och njuter medan du klappar honom.
Lite rädd för vatten slangar plus sprej flaskor. Men annars en jätte snäll ponny!

2011-09-21 | 19:27:00 | Saknade Hästar | 2 Kommentarer

Distraktion *På foder*

Namn: Distraktion (Dissan)
Kön: Valack
Färg: Brun
Ras: Korsning (M. bl.a welsh, ridponny, dartmore och fullblod)
Född: 28 oktober 1998
Mankhöjd: 1.28 m
--------------------------------------------------------------------------
Dissan är min lilla diamant. Han är som en hund. Gör allt jag ber honom om (Nästan).
Han är en liten b-ponny som jag fick när jag var liten. Han är NH tränad. Och han har hoppat enstaka hinder med mig, barbacka som låg på ca 1.10. Men startar bara ca 90 -1 m. Han är en ponny som är envis som en åsna. Men har man hittat vägen till hans hjärta har man en vän för livet.
Han är säker som en bergs get på fötterna, och hoppar över ALLT! Litar du på honom så litar han på dig.
Han är snabb som vinden, men de är lite svårt att få STOP på honom ibland. Men gör absolut inget dumt.
OBS! - Google bild! Är de din bild? Mejla till Soreca@hotmail.se så tar vi bort den DIREKT!

2011-09-21 | 19:21:00 | R's hästar och pass | 1 Kommentarer

2a LB Alice - Samira

Nu har tyvärr inte Alice en hemsida eller så... Haha, men Grattis!! :D

2011-09-21 | 07:16:53 | | 0 Kommentarer

2a LC: Holmen - Red hot chilli

Grattis!
Pris, länkning till Holmens hemsida!

2011-09-21 | 07:15:59 | | 0 Kommentarer

Vinnare LB: Kungsgården - Kungens sir Arthur

Hejsan! Vill säga samma sak som till Holmen. Grattis.
Jag skulle vilja att Kungsgården mailar mig med vilken färg hon vill ha på sin outfit som hon har vunnit(grimma, schabrak och Lindor/benskydd) och även ifall hon vill ha dressyr, hopp eller allround:)
Länkning till Kungsgården!

2011-09-21 | 07:13:08 | | 0 Kommentarer

Vinnare LC: Holmen - Holmens Amarillo Sunset

Hej! Jag skulle vilja att Holmen mailar mig med vilken färg hon vill ha på sin outfit som hon har vunnit(grimma, schabrak och Lindor/benskydd) och även ifall hon vill ha dressyr, hopp eller allround :)
Länkning till Holmens Hemsida:)

2011-09-19 | 19:28:43 | | 3 Kommentarer

Horse :)

Hejsan, jag har ju inte skrivit så mycket om Alfred det sista men skulle vilja säga att han är så sjukt duktig! Anastasia går också framåt men Alfred fick hoppa med ryttare första gången idag :) Han var ju spänd och så men sjukt duktig!! :D Anastasia fick galoppera med ryttare för första gången idag och det gick också bra. Hon är väldigt lugn och sjukt duktig. Hon är inte alls lika nervös som förut, hon har även fått resa en del i transporten och är inte alls nervös när hon åker och när hon lastas av och så.
--------------------------------------------------------------
Sen skulle jag också vilja säga att jag letar häst. En d-ponny eller en stor häst. Inte mindre. Gärna en som kan det mesta, ung som jag får utbilda lite själv men som fortfarande är inriden. :) Någon som har en? :) Gärna sto eller hingst. Inte valack, för om det är en hingst så kanske jag skulle vilja ta föl på Fly och jag gillar ston väldigt mycket. (Ni som har Valacker ta INTE illa upp för valacker är helt underbara dem också <3)
Det var nog allt. Kontakta mig via MAIL! :D

2011-09-19 | 18:40:54 | | 0 Kommentarer

FAILDAG!! :D

Haha, Idag var jag och A från långedal hemma hos R och red lite. Vi hoppade först och det gick super. Sedan höjde jag lite och allt blev helt FAIL!! :D Haha Film på det kommer senare. Fly var lite... konstig. Sedan hoppade vi Happyland, Filip och Wille. Det gick ganska bra förutom att Happyland var extra bockig, om man säger så xD R fick rid Happyland lite också och hon trillade av några gånger men dem lyckades komma igenom en bana tillsammans tan större skador... Jag fick även prova att hoppa Wille och det gick faktiskt bra. Red honom lite snabbt i dressyr också och han är verkligen en dröm! :) Fick även hoppa Filip och han skötte sig bra!
Sedan gick vi ut i skogen med A - Altana, R - Pix och jag på cp Fly. Haha. Fast hon var faktiskt ganska duktig. Dock var inte Pix lika duktig när vi skulle hoppa över ett vattenhinder. Fly och Altana klarade sig över bra. Pix klarade sig bra på en sida vattnet, medan R mysti mitt i. Lerig och underbar! :) Pix stannade, det gjorde inte R. Vi har film på det men  vi orkade inte lägga upp det så vi får se hur det blir. :)
Film om dagen och även min och Fly's failrunda kommer snart. En liten snutt på när jag hoppade 1.20 med Fly, och då gick det bra. :)

2011-09-19 | 16:44:43 | | 4 Kommentarer

TILLBAKA PÅ SORECA

har en stor nyhet!
ROXIE mitt gotlandsruss har kommit hem till soreca igen efter en tid hos Ponnypenny.
dom 2 trivdes inte så bra ihop, så ja. här har vi det lilla trollet igen!
men jag klarar inte att ha så många hästar här hemma för tillfället.
kan skriva alla jag har just nu ifall ni inte minns :)

Power ful.
Prince Q.
Lollipop.
Prins.
Sammy boy.
Lakrits.
Hip Hop.
och nu Roxie då.

så nu är denna lilla pärla åter ute på marknaden igen!

Namn: Roxie.
Ålder: 15.
Kön: sto.
Färg: fux.
Kat. : B-ponny.
Ras: renrasigt gotlandsruss.
Föl: Cherry Pie, Red Wine.

Övrigt:
denna lilla pärla var den 3:e hästen jag hade. var avelsto här på soreca ett tag, men såldes då vidare.
hon passar på på ridskola så som den första hästen.
lätt på foten, men riktigt bergsäker.
hon har hoppat som högst 90 cm (!). och för att ha varit så tjock en gång i tiden, så bara flöööög hon över!
även tränings tävlat gymkhana (stavning) med bra resultat.
hon är inkörd.
HEM VIKTIGARE ÄN PRISET.
vill att hon ska komma till ett ställe där hon kan få stanna...
finns ingen som denna lilla hästen...
intresserad?
maila till soreca@hotmail.se :D

puss på er!
//S


2011-09-19 | 10:55:37 | | 2 Kommentarer

Resultat, terrängtävlingen

LD:
-------------------------------------------
Country - Samira (Ej felfri, Ingen rosett)
Country - Majky (Ej felfri, Ingen rosett)
Kungsgården - Kungens Elliott (Felfri, Rosett)
Pao - Paris (Felfri, Rosett)
Musicline - Penny (Ej felfri, Ingen rosett)
Isabella - Ljosa (Ej felfri, Ingen rosett)
Stallchiquita - Kungens Dochess (Felfri, Rosett)
Marie - Fatima (Felfri, Rosett)
Ponnypenny - Ice Berry (Felfri, Rosett)
Isabella - Vindur (Ej felfri, Ingen rosett)
Stall Pärlan - Durik (Felfri, Rosett)
Holmen - Holmens Right N Rubian (Felfri, Rosett)
Melissa - Sunny Princess (Felfri, Rosett)
Stall Tinkerbell - Goldens Amanda xx (Felfri, Rosett)
Humlegården - Twisted Isadora (Ej felfri, Ingen rosett)
Sofia - Zafir (Felfri, Rosett)
Holmen - Goldens Amorina (Ej felfri, Ingen rosett)
Homen - Holmens Cappucino (Felfri, Rosett)
------------------------------------------
LC:
------------------------------------------
 1. Holmen - Holmens Amarillo Sunset
 2. Holmen - Red hot chilli
 3. Zafirgården - Michael Jackson
 4. ELLLIINN - Bamse
 5. Sofia - Zafir
 6. Holmen - Valmons Beautiful Douce x
 7. Maddjo (Madde) - Lady
 8. Pao - Paris
 9. A (Långedalsridklubb)- Altana
 10. Isabella - Vindur
 11. Ponnypenny - Ice Berry
 12. Kungsgården - Kungens Under Cover
 13. Stuterimoon(N) - Frizzle
 14. Holmen - Kungens Omega
 15. Whitebrook - Candy
 16. Maddjo (Johanna) - Holmens Blitzey
 17. Maddjo - Ängens silvershigt
 18. Alice - Samira
 19. Holmen - Holmens Faxette Li'l
 20. J (Soreca) - Fly like a bird
 21. Stall Chiquita - Coffie Man
-----------------------------------------------
LB:
-----------------------------------------------
 1. Kungsgården - Kungens Sir Arthur
 2. Alice - Samira
 3. Hjerpestall - Caligo
 4. Pao - Paris
 5. Stall pärlan - Tortilla
 6. Stall Chiquita - Krafs
 7. Holmen - Holmens Mancho
 8. J (Soreca) - Fly like a bird
 9. Maddjo - Ängens Silvershigt
 10. Holmen - Holmens Ih Capall
 11. Maddjo (Johanna) - Holmens Blitzey
 12. Maddjo (Madde) - Lady
 13. Country - Manolito
 14. Holmen - Holmens Shine of glory
 15. Stall Pärlan - Madquic blue calippo
 16. Holmen - Hjerpestalls Minta
 17. Whitebrook - Starstruck
 18. Holmen - Holmens Little Puzzel
 19. ELLLIINN - Bamse
 20. A (Långedalsridklubb) - Altana
 21. ELLLIINN - Fly Catcher
Japp det var det.
Jag har lottat ut med hjälp av random.org så det är inte orättvist! :)
----------------------------------------------
Till dem som var felfria i LD:
Till 1:orna i LC och LB:
Till 2:orna i LC och LB:
Till 3:orna i LC och LB:
Till 4:orna i LC och LB:
Till 5:orna i LC och LB:
Till 6-8:orna i LC och LB:
----------------------------------------------

2011-09-18 | 21:46:03 | | 2 Kommentarer

HUHUHUHU

jag är så häääääääääääääääääääääääääär trött just nu!! -_-
vill bara sova just nu... men jag måste ut och rida Hip Hop och Prins...
men det kanske kan vänta några timmar tills jag vilat ut mig lite ialla fall.

tog med med Q och Sammy på lägret :)
båda går liksom perfect just nu?? :O
helt underbart!!!

veckans blogg kommer upp imorgon!!
har ni tipps på en bra blogg som borde vinna, så komentera den :D

bloggar mer sen tror jag :)

vad händer/ hänt i dag då hos mina fina läsare??

PUSS
//S

2011-09-18 | 18:24:23 | | 8 Kommentarer

Tävling på Långedals ridklubb!

http://www.langedalsridklubb.n.nu/tavlingar
Som rubriken säger så är det hopptävling på långedals ridklubb den 27/9!! Kolla in och maila henne på langedalsridklubb@hotmail.se om ni vill vara med! :D
Kramar J

2011-09-18 | 17:06:02 | | 0 Kommentarer

Dagen

Hej! 
Idag tränade jag tillsammans med laget. :) Dock var inte Ponnypenny med men hon kommer att vara med snart! :) Det gick bra och de flesta hästarna skötte sig bra! :)
Sedan red jag och A på långedal Filip och Happyland tillsammans. Vi hoppade och det gick super. De fick hoppa lite bana och det gick jättebra! A har även anmält Filip till en tävling och vi hoppas att det ska gå bra!! :D
Sedan longerade jag Anastasia och satt lite på henne sedan. Hon var inte lika nervös nu och det gick riktigt bra!! :D

2011-09-17 | 20:45:20 | | 0 Kommentarer

Ang. tävlingen :)

Hej! Ville bara säga att resultaten kanske kommer upp ganska sent imorgon kväll eller på måndag då jag är upptagen typ hela söndagen. Hoppas att det är okej! :D
-----------------------------
Ville även säga att Tashi är till salu igen. Lite info:

Touch the fire "Tashi"

Ras: Arabiskt fullblod

Färg: Brun

Kön: Hingst

Född: 2005

Mankhöjd: 159,5 cm

E: Desperado

U: Duchesse

Info: Tashi är en underbar hingst. Trots att han är hingst så funkar han bra med ston. Rymmer inte och tjuvbetäcker och sånt :) Han tävlar svår nivå i dressyr, terräng och hoppning och har ett underbart temperament. Dock vill han stå ensam i en hage. Han kan svänga på en femöring och hoppar ändå. Trivs med mycket motion och mycket tävlingar. Han har väldigt fin stam och kan bli en utmärkt pappa då han är pappa till Fly like a bird(min bästa tävlingshäst som hoppar bana på 1.30och dressyr på hög nivå! Även bra i terräng) och Dimanche eller Mimmie som hon kallas(Under inridning, underbar i dressyr, hoppar 1m löshoppning)
Vill gärna komma till ett gott hem där han får tävla och träna mycket men även får mycket kärlek.


2011-09-17 | 20:20:53 | | 2 Kommentarer

Remember me "Member"

Remember me "Member" *TILL SALU*

Ras: Connermara/Shetlandsponny
Ålder: 5 år
Färg: Brun
Mankhöjd: Blir antagligen c-ponny.
Member är riden ganska så mycket och rids för det mesta av medryttare Marie. Dem har kommit långt och han visar sig ha en riktig hopptalang! Han är även fin i dressyren, en riktigt fin allroundhäst.
Finns på: Långedals ridklubb
Mail: langedalsridklubb@hotmail.se


2011-09-17 | 18:52:06 | | 10 Kommentarer

Bilder:)

Tog lite bilder på Fly på dem senaste tävlingarna ;)
Även en liten bild på Mimmie i hagen.
----------------------------------------------------------------
Dagen då också, när jag mockade hos Anastasia idag såg jag att hon har haft diarée inatt :( Hon är antagligen lite nervös efter allt det nya. Jag släppte henne i hagen tillsammans med Mimmie men det gick inte bra.. Mimmie är ju hur go som helst i boxen men hon kan inte stå med någon i hagen. Jag visste det redan innan men jag eftersom att dem blev så bra kompisar i boxen så tänkte jag att det kanske skulle kunna gå. Men det gjorde det inte. Så jag satte Anastasia i en grushage bredvid Fly's så att dem skulle lära känna varandra innan jag tänkte släppa ihop dem istället i samma hage. Sedan red jag Happyland. Han skötte sig utmärkt och jag gav honom ett bad och flätade svansen innan han fick gå ut i hagen med ett svetttäcke och ett regntäcke. Sedan red jag Alfred. Han skötte sig också bra och jag avslutade med att rida över en bom. Sedan ställde jag in Anastasia och Fly i skrittmaskinen. Först gallopperade Anastasia på stället och försökte vända sig om. Men hon sparkade aldrig bakut eller så. Fick bara typ panik. Fast ändå inte. Sedan lugnade hon sig och trippade runt därinne. När jag tog ut henne var hon svettig men verkade inte rädd eller så. Fly tävlades ju igår så hon behövde bara få skritta lite idag :)

2011-09-16 | 22:25:48 | | 3 Kommentarer

Ponny till framtiden? *SÅLD*

Hej!
Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle sätta ut lite hästar som var tillsalu på bloggen? Jo, hehe...
Jag glömde de, men jag tänker sätta ut dem en och en istället.
Nu ska ni få den första:
Namn: After Eight (Affe)
Kön: Valack
Ras: Dartmoor ponny
Färg: Mörkbrun
Född: 2005
Mankhöjd: 1.18
Tävlad i: Gymkhana
Övrigt:
Affe är en ponny med glimten i ögat.
Han är inte så gammal. Men han är snabb som vinden och vänder på fläcken om man ber honom.
Han är tävlad i gymkhana. Och kan gå långt. Lite svår lastad, men de kan tränas bort.
Vad tycker ni? Mejla om ni är intresserade!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Så, nu ska ni i alla fall få höra lite annat. Idag så fick jag ta många svåra beslut.
Till att börja med så red jag Pix och Wille, uteritt idag då! Allt gick jätte bra med mina nyaste två små stjärnor.
Sedan så ar de Classic, hon fick ett hårt dressyr pass idag. Hon blev inte så glad, men de gick bra ändå.
När jag såg vad som hade hänt med Holmens Max, så blev jag livrädd för min lilla Dissan, han får fortfarande inte ridas, inte ens skritta överhuvudtaget med ryttare. Men han får ta korta promenader.
Så han fick en promenad på kanske 10 min?
Sedan så har vi Sweetie, henne hinner jag knappt med, eller rättare sagt. Jag är för stor för henne, jag vet inte vad jag ska göra. Min lilla prinsessa.
God natti!
/R

2011-09-16 | 21:33:47 | Hästar/ ponnys till salu! | 2 Kommentarer

Glömde ju...

... att säga att Anastasia kom igår :D Det gick jättebra! Hon trampade lite nervöst ut ur transporten. Lite svettig på halsen så jag tror att hon var lite nervös därinne men annars gick det bra! :) Hon gillade inte transporebenskydden! Bakbenen lyfte hon högt upp och tog steg för steg. Vi tog av dem så fort vi kunde och Alice var nära att få en spark. Men det gick bra. Det var ju inte Anastasias fel :) <3
Vi fick i alla fall av benskydden både fram och bak. Hon lyfte lite prövande på bakbenen och kickade lite, men sedan lugnade hon sig och trippade nervöst bredvid mig bort till stallet. Hon fick stå närmast dörren i en box. Hon gick runt en del och verkade ganska nervös. Jag valde att ställa henne där eftersom att Mimmie står bredvid henne då och hon är ju så himla snäll och lugn!! :) Så innan jag gick stod Anastasia och Mimmie med mularna ihop och tuggade på samma hötapp. xD Sötnötar!! :)
Kram J

2011-09-16 | 08:05:59 | | 7 Kommentarer

tbx ;D

nu är  jag äntligen tillbaka helt återställd från allt depp!
kommer nu med nya hårda tag, och nu ska ni få se på update! på måndag...HIHI.
hinner nämligen inte på hela helgen! idag ska jag sova hos några killar med min kompis, och sen ska jag på läger hela helgen. men kanske kommer det upp ett litet innlägg på söndag kväll ;)

ska i vilket fall dra till skolan nu... buhu

sååå vi ses på söndag, och jag hoppas att R och J håller ställningarna på topp!

PUSS
//S

2011-09-16 | 07:26:24 | | 2 Kommentarer

Dimsdales teamtävling :)

Hejsan! Idag var det ju teamtävling på Dimsdale :) Laget kom 4:a.. sist, men jaja.
Fly var riktigt fin och kammade in mycket poäng. Dock, blev det ett nedslag av Alice på Samira och Martina på Silver White vägrade ut sig :( Men A på Altana gjorde ganska bra ifrån sig :) Marie på Fatima var nog bäst av alla i laget :) Hon kom även 6:a på 10 bästa deltagare :)
Jag och Fly kom på 9:a bästa av deltagarna! :D
Vill även Gratulara Holmens team som kom 1:a! :D Vilken häst red Holmen förresten? Efter det med Max... :(

2011-09-15 | 22:06:17 | | 4 Kommentarer

:D

Hej! Ville tala om att jag kom 2:a på Holmens tävling! :D:D Trodde verklgen inte det eftersom att hon var så jobbig på framhoppningen! ;D Men så gick det så bra!
Såg också att det hade hänt en hemsk sak med Max... R.I.P.
En tyst minut för honom.

2011-09-15 | 21:29:34 | | 0 Kommentarer

Glömmer ni bort de eller?

Hejsan alla trogna läsare (Och icke trogna läsare)
Jo, idag så har jag gjort en hel del.
Först så hade jag VÄRLDENS längsta och segaste dag i skolan, slutade 15.05. Och då var de bara att slänga sig på cykeln till Soreca. Jag var lite sen då jag hade tänkt hinna en hel del.
Men jag hade tur, min fina stall skötare hade redan mockat och fixat allt hö.
Gud vad skönt! I alla fall, så började jag med att ta in Pix och Wille. Båda två skulle få hoppa idag. Pix ska få
träna på lite höjder, och Wille ska jag bara fokusera med att få honom ÖVER hindren, då han är lite osäker i hoppning. Så, jag började med Pix. Den ponnyn är fantastisk! Hon bara flyger över hinder på 1.25 m!
Efter kanske en timme så var de Willes tur. Han var lite osäker, men jag la bara upp hinder på ca 40 cm.
Han tvekade rätt mycket. Men sedan gick de galant! Även om han är en dressyr ponny så behöver alla hästar en varierad träning, då de blir uttråkade annars.
Wille hoppade jag i ca en halv timme, och avslutade med lite dressyr. Nu ska ni få se lite va min och WIlles outfit!
Brun hoppsadel
Brunt träns
Bruna senskydd(fram)
Beig schabrak
Sedan, när Pix och Wille var klara, så hämtade jag Sweetie, hon fick lite snabb dressyr idag, och vi hade..
Lila "mjukis" tröja
Svarta ridbyxor
Lila strumpor
Lila ridspö
Svarta ridstövlar
Svart ridhjälm
Svart allround sadel
Lila schabrak
Lila lindor (Fram)
Svart träns
------------------------------
Sådär, efter att jag tränat med Sweetie tog jag in Classic och ställde henne i J : s skritt maskin. Och så Dissan då, den lilla killen får bara stå inne.
Men, nu glömmer väl INTE min dressyr tävling, de finns ett inlägg om den, med rubriken "The winner takes it all"
MVH
/R

2011-09-15 | 19:30:25 | | 1 Kommentarer

Banan som jag...

...och Fly tränade på idag:
 1. Över de tre bommarna på kortsidan.
 2. En mjuk men samtidigt en aning skarp sväng till höger och till cavalettibommen. (Den med en grön ring vid sidan.)
 3. Sedan en ganska så tvär sväng till bommen på långsidan.
 4. Rund mjuk sväng till bommen bredvid dem 3 bommarna.
 5. ut på spåret och lägg en volt tillbaka med inlagt lite skänkelvikning i och sedan på de tra bommarna igen. :)
= evighetsbana, rolig! ;D

2011-09-14 | 21:17:46 | | 0 Kommentarer

:)

Nyheter nyheter:
Japp, det var allt jag kom på än så länge. Kolla gärna in på sidan. A på långedal är ju rätt ny och hon vill ju också komma in i det sköna Lufthästgänget :D
---------------------------------------------------
Dagen då:
Idag blåste det ju en del så alla hästar fick en tur i paddocken. En i mitt hopplag var och tränade på sin häst inför Dimsdales tävling imorgon och jag frågade om hon ville rida Happyland. Han skötte sig exemplariskt och det var jättekul att se hur duktig och bra han blivit. Hon red inte länge så när hon var klar så red jag ut i skogen och hoppade terräng. Han hoppade över allt utan att tveka och ha är absolut redo för att bli en fin liten häst åt
Dimsdale :) Han brydde sig inte ens om att det blåste så. Utan fortsatte bara glatt över alla hinder.
Sedan red jag bara lugnt i manegen på Fly. Vi galopperade inte utan travade bara över en "bana" av bommar. Bara för att göra henne smidig och så. Sedan red jag Alfred, han var duktig och han blev galopperad utan longeringslina idag :) Det gick super! :D Han är smart!! :D

2011-09-14 | 21:03:08 | | 0 Kommentarer

Ny unghäst förmodligen

Hej!
Förmodligen kommer det att komma en ny unghäst hit till Soreca när som helst! :D Jag väntar på det sista mailet.. :) Men i alla fall, lite info:
Ängens Little Annastasia


Ras: Sv. Halvblod/Connemara
Kön: Sto
Färg:Mörkbrun
Född:2008
Mankhöjd: 1,47
U:Ängens Coffé Man
E:Ängens Malibou Staisy

Övrigt: Annastasia är den underbaraste häst jag vet! Hon är sadel, träns och grim van men är i övrigt bara sutten på. Hon är även löshoppad i upp till 90 cm.

2011-09-14 | 06:39:23 | | 7 Kommentarer

:''''(

dumpade killen idag.......
kändes inte rätt när vi låg där i soffan och kysstes...
tog det på sms, och han svarade inte på ca 2 timmar. trodde seriöst att han hade tagit livet av sig.
sen svarade han. han var helt förkrossad och sitter nu hemma med ett brustet hjärta pga MIG!
han skriver att jag var hans dröm och framtid, och att han inte är något utan mig.
men jag klarade inte av att vara med honom. super snäll och kul, men inte en "S styyle", om man säger så.

skulle man se mig i skolan imon så kommer jag inte att vara lik mig själv.
mina ögon kommer att vara svullna av allt gråtande. mitt ansikte kommer vara likblekt utan kärlek.
MEN VAD SKULLE JAG GÖRA??? kunde ju inte gå runt och låtsas älska honom när jag inte gör det..
vad ska jag göra nu när vi måste ses varje vecka på konfan? vad ska jag säga, och hur ska jag agera?

detta är hemskt att ni ska behöva läsa. ni är ju igentligen bara intresserade av lufthästarna här på Soreca och bryr er nog igentligen inte ett skit om mitt liv, även fast ni tycks tro det, men det är riktigt skönt att få skriva av sig när man gjort nåt dummt eller deppar.
aldrig varit så ledsen som nu... och hur ledsen är inte han då??!

tar seriöst livet av mig om inte livet blir bättre.
hade ju depp period innan killen, men sen var allt liksom perfekt?? livet kunde inte bli bättre då.
men om inte livet blir bra nu så... visst skriv en liten komentar om att "finns via mail om du vill prata <3"
HAHA.
nej, inget blir bättre av att jag snackar med en person som jag i verkligheten inte känner.
måste prata med en person brevid mig...

så om du känner mig på riktigt, kom så fort ni kan till mig imon, för jag vill gråta och ha en axel att luta mig mot.
så fort som möjligt!

en av mina bästa depp låtar:lyssna på hela, så förstår ni hur jag känner mig nu......

PUSS
//S

2011-09-13 | 21:24:00 | | 3 Kommentarer

STORM!

Herre gud vad de blåser! Jag gick utanför dörren och var nära att blåsa bort!
I alla fall, idag var en riktigt bra dag. När jag kom hem så började jag med att longera Pix, vilket gick jätte bra. Såklart! Hon är så snäll så. Sedan red jag Wille, körde faktiskt lite markarbete. Han var lite osäker i början, men lärde sig snabbt att bommarna inte var farliga, och travade snällt över dem.
Sweetie reds av en liten tjej som ska bli medryttare på henne, jätte kul med tanke på att jag är för stor för henne.
Men, Dissan den stackarn, han står bara inne eller ute i en MINI hage. Men allt för att han ska bli bättre.
Classic hann jag inte med så mycket idag. Men när jag var klar vid halv åtta så var de hennes tur, de hade börjat blåsa enu mer, och började bli mörkt. De kanske låter galet, men Classic är faktiskt inte rädd för blåst, så de var bara på med reflexer och allt. och bege sig ut!
Här ska ni få se:
Classic:
Allround sadel
Reflex schabrak
Gele pad
Svarta sen skydd fram o bak
Ben reflexer (Runt framskydden)
Skippade förbygel idag, fick bli REFLEX BRÖSTA
Reflex ridtäcke
Pullar träns
Och så JAG:
Svarta ridbyxor
Vind/regn reflex jacka
Svart ridhjälm
Hjälm reflex
Ridstövlar m. reflex (De gråa strecken)
Så där. De var min dag de. Ikväll får ni se en massa hästar som behöver nya hem! Håll utkik!
OBS! - R samarbetar med de lokala djur centret för misshandlade djur. Tre av hästarna som har återhämtat sig kommer upp ikväll!
/R

2011-09-13 | 19:44:55 | | 0 Kommentarer

<3

Hej! Idag red tjejen som äger Mimmie på Happyland. Mimmie är ju Fly's helsyster. Fast hon är ett år yngre. Jag sålde ju "halva" henne. Så jag är delägare på henne. Hon heter egentligen Dimanche, men kallas Mimmie. Du kan läsa mer om henne HÄR.
I alla fall. Eftersom att jag ska vänja Happyland med att ha lite olika ryttare utan att bocka, så fick hon hoppa honom idag. Hon fick hoppa en liten "bana" och sedan enstaka hinder på ca 90cm och han tvekade inte en sekund och det blev inte många bocksprång faktiskt. :D Sedan sadlade jag snabbt Alfred och skrittade med ut på honom. Precis när vi skulle rida iväg kom Alice ut med Samira. Så allihopa skrittade ut. Det gick jättebra! Happyland och Samira skötte sig utmärkt! Fast det brukar ju Samira göra.  Alfred skötte sig också bra! Det är ju första gången vi är ute men det gick super! :D Mimmies ägare skötte om Happyland efter ridpasset och jag och Alice red i manegen tillsammans. Jag skrittade och travade Alfred. Det gick jätterbra och jag kan styra honom bra nu! :D Sedan kom Mimmies ägare tillbaka och hjälpte mig att longera Alfred medan jag satt på. Det gick super. Han var knappt spänd idag :)
Fly red jag inte idag eftersom att vi var på Holmens hopptävling idag. Hon var väldigt jobbig att lasta och väl där så var hon ganska seg på framhoppningen. Det kändes inte bra och jag hoppades verkligen att träningen vi lagt ned på detta verkligen hade gett resultat. När vi väl kom in på banan blev det bättre. Mycket bättre men jag vet inte resultatet än eftersom att det inte har kommit upp. Men vi var felfria i alla fall <3 :)
Jag skriver mer så fort jag vet!
Banan som vi hoppade med Happyland idag :)
Det är som en "evighetsbana" först travar man över den första bommen, sedan travhoppar man hindret på diagonalen med en bom framför. Sedan galopperar man och hoppar över hindret på långsidan och sedan över hindret på andra diagonalen. Sedan saktar man av till trav och börjar om. :)

2011-09-13 | 17:44:35 | | 3 Kommentarer

.

Får damp på alla dessa rubriker... Nice
Ville bara berätta att under dem två dagar som jag inte har skrivit om så har jag hunnit med ganska så mycket med Happyland. Alice red honom igår och det gick faktiskt väldigt bra!! Han börjar sänka huvudet nu och kommer inom ett tag att gå i form :D Sedan har jag tränat en del med Fly och imorgon är det Holmens tävling. Jag hoppar 90cm. Han kan ju så mycket mer men jag vill inte pressa henne eftersom att hon är tävlad så pass lite ändå. Men hon verkar trvis väldigt bra och verkar inte stressad eller nåt! :D På torsdag är det dimsdales teamtävling och då hoppas vi att laget ger allt och tar hem ett litet fint pris! :D
Vill även säga att en av deltagarna ska flytta och kan inte stanna i laget. Därför finns det snart ett plats ledig. Tjejen ska vara med över tävlingen men sedan ska hon flytta och därför blir det en plats ledig. Ponnypenny sa att hon var intresserad. Är du fortfarande det? För isåfall finns det snart en plats ledig för dig och en häst! :D
Och sist men inte minst: Alfred blev galopperad med ryttare igår och det gick super! Ett stort steg framåt för honom! :D
Alfred:

2011-09-12 | 22:18:25 | | 6 Kommentarer

snabb

nu ska jag vara snabb, för ska gå  och nanna nu, så en snabb läsar fråga:Postat av: Karin
Jag går i 7an nu. Jag har inte haft en kille sen jag gick i 2an. Då frågade man chans, men hur gör man nu?

SVAR: jag kan säga att ni kommer VETA. När det känns rätt, och om ni är som gjorda för varanndra :) typ.
känner ialla fall så nu!
hoppas att du fick svar på din fråga!

// S

Ps. haft 12 killar sedan 4:an, och det har kännts så alla gånger. så aa, ni ser att jag har lätt att bli kär typ ;) Ds.

2011-09-12 | 22:11:10 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

bby <3

dom söta sms:en bara rullar in på mobilen <3
nu säger han att jag är den rätta för honom mm. ;)
ska hem till honom imon. helt ensamma. hemma hos honom. bara vi två.
ja? vart kommer det sluta tror ni? ;)
HAHA <3

till hästar nu då:
har ridit prins lite snabb dressyr där vi jobbade på övergångar och tempoväxlingar bl.a
har också ridit ut på Power i spöregnet. Regntäcke och jacka på! jag veté faan hur vi såg ut :P
Ska snart ut och kvällsfodra i stallet. min tur idag.

dagen imon kommer se ut såhär typ:

* skola först.....
* dra hem till killen och mysa med film <3
* till stallet och rida prins, Q och Lolli.
* hem och DUSCHA!!!!
* TV.
* Nanna sött i min säng.

kommer skriva mer imon om jag hinner :)

PUSS <3 <3

//S

Ps. har anmält mig till R's dressyr tävling! Ds.

2011-09-12 | 21:10:39 | | 2 Kommentarer

Orkar inte mer...

Jag är elak, jag bryr mig inte, jag gör mig till, jag har fult och fett hår... Alla dessa ord.. Jag orkar inte mer. Vem pratar med mig? Vem sviker inte? Sen ska det bara vara förlåt och jag förväntas vara som vanligt.
Jag är tydligen inte värd att trivas heller. Och när jag är glad och börjar få lite självförtroende så bryts det snbbt ned av allt och alla!
Är jag inte bra nog?
/J

2011-09-12 | 20:54:24 | | 8 Kommentarer

Tashi :(

Hej! Nu är det såhär. Stall chiquita köpte ju Tashi från mig för ett tag sedan. Jag såg inte ett enda blogginlägg på honom från bloggen och bestämde mig för att vänta. Men sedan ser jag hyr hon lägger upp en massa hästar som är till salu och som ska hyras ut och allt vad det nu var. Jag mailade henne och frågade hur det var med Tashi och allt. Hon sa att hon skulle lägga upp inlägg om honom men det gjorde hon aldrig. Nu svarar hon äntligen på mailen och säger att han är såld. Är det någon som läser bloggen som har köpt honom? Han var en av dem första lufthästarna jag hade och vill gärna veta vart han tar vägen.
Tashi:

2011-09-12 | 18:06:09 | | 11 Kommentarer

LYCKA

SMS LYCKA!!! jag måste bara skriva dom sms jag fick av killen på konfan:

"du är lycka för mig, god natt nu sötnos och puss och sov sött :* <3<3"

"men bara att få vara med dig ät ju rena drömmen!! <3 <3 :*"

"Men ärligt talat du har fan allt... <3 :* "

":* :* :* :* <33"

"Puss puss <3 <3"

"ofta du inte visste att du var jävligt söt? :O <33"

"jag bara säger som det är... <3"

"Osså är du snygg mm, du har allt <33"

"Också är du min ;)<3"

"nää, men snart <33"

"vi kan gå på bio?? <33"

------
alla dom här fina sms:en fick jag igår kväll av honom... <3
visst är det gulligt?
tror ni han gillar mig? ;)

//S


2011-09-12 | 09:45:42 | | 8 Kommentarer

Startlistor

LD:
 1. Holmen - Goldens Amorina xx
 2. Melissa - Sunny Princess
 3. Marie - Fatima
 4. Stall Tinkerbell - Goldens Amanda xx
 5. Stall Chiquita - Kungens Dochess
 6. Holmen - Holmens Right N Rubian
 7. Country - Samira
 8. Stall Pärlan - Durik
 9. Kungsgården - Kungens Elliott
 10. Pao - Paris
 11. Holmen - Holmens Cappucino
 12. Ponnypenny - Ice Berry
 13. Country - Majky
 14. Isabella - Vindur
 15. Musicline - Penny
 16. Humlegården - Twisted Isadora
 17. Sofia - Zafir
 18. Isabella - Ljosa
LC:
 1. Whitebrook - Candy
 2. Holmen - Holmens Faxette Li'l
 3. Pao - Paris
 4. Holmen - Red hot chilli
 5. J (Soreca) - Fly like a bird
 6. Holmen - Valmons Beautiful Douce x
 7. Ponnypenny - Ice Berry
 8. Maddjo - Ängens silvershigt
 9. Stall Chiquita - Coffie Man
 10. Maddjo (Johanna) - Holmens Blitzey
 11. Stuterimoon(N) - Frizzle
 12. Holmen - Kungens Omega
 13. A (Långedalsridklubb)- Altana
 14. Alice - Samira
 15. Zafirgården - Michael Jackson
 16. Kungsgården - Kungens Under Cover
 17. Holmen - Holmens Amarillo Sunset
 18. ELLLIINN - Bamse
 19. Maddjo (Madde) - Lady
 20. Sofia - Zafir
 21. Isabella - Vindur
LB:
 1. Whitebrook - Starstruck
 2. Holmen - Hjerpestalls Minta
 3. Alice - Samira
 4. Holmen - Holmens Mancho
 5. Stall Pärlan - Madquic blue calippo
 6. Holmen - Holmens Little Puzzel
 7. Country - Manolito
 8. Maddjo (Johanna) - Holmens Blitzey
 9. ELLLIINN - Fly Catcher
 10. Stall Chiquita - Krafs
 11. ELLLIINN - Bamse
 12. J (Soreca) - Fly like a bird
 13. A (Långedalsridklubb) - Altana
 14. Holmen - Holmens Shine of glory
 15. Maddjo (Madde)  - Lady
 16. Kungsgården - Kungens Sir Arthur
 17. Hjerpestall - Caligo
 18. Pao - Paris
 19. Maddjo - Ängens Silvershigt
 20. Stall pärlan - Tortilla
 21. Holmen - Holmens Ih Capall
------------------------------------------------------------
Så, nu följer tre frågor! :D
1. ELLLIINN: Efter att ha börjat läsa bloggen och att jag dessutom skriver mycket om MIN häst Fly så ser jag att du helt plötsligt har en egen häst som heter FLY... Sammanträffande eller kopiering?
2. Glömde jag någon / Fick jag namnet fel?
3. Någon fråga? :D
-------------------------------------------------------------
Jag vet att vissa tycker att det är orättvist att vissa anmäler typ 13 hästar och att det är så många som är med och tävlar och jag tänkte faktiskt på det innan jag lade upp tävlingen och så. Men jag ville se hur det blev om man hade fria händer att ha med så många hästar som möjligt o.s.v.
-------------------------------------------------------------
Happyland är nu fri att bli tingad för den som vill köpa honom i framtiden.

2011-09-11 | 22:25:02 | | 3 Kommentarer

The Winner takes it all!

God kväll blogg läsare!
Jo, som jag har sett så har de flesta ordnat väldigt mycket tävlingar, men, de är NÄSTAN bara hopp/fällttävlands tävlingar. Så, jag hade tänkt ordna en dressyr tävling. Med klasserna L:C , L:B , L:A. Bara tre klasser, i alla fall till att börja med. MEN! Platserna är begränsade. tar inte in hur många som helst, så skynda er! Nu är de dock så, att jag lottar vinnarna. 1:a , 2:a och 3:a. Och som jag har sett på många andra tävlingar, så anmäler sig vissa på kanske 13 hästar!? Vilket jag inte tycker är rättvist, så. Jag har en regel, man får bara anmäla sig på max 3 hästar, ok?
Bra, tävlingen ska äga rum den 25/9. OBS! - Har någon annan de datumet på sin tävling? Förlåt i så fall!
Så, nu är de bara att mejla in till Soreca@hotmail.se och anmäla sig. Här är allt ni ska tänka på.
- Ni får bara anmäla MAX tre hästar!
- I mejlet ska de stå, namn på dig , namn på hästen , och klassen du vill tävla i
- Märk mejlet med "Dressyr tävling R" eller något liknande.
- Startlistor kommer upp den 23/9
Så, jag tror att de var allt. Och kom ihåg, ni får INTE anmäla er via kommentarer. Bara mejl.
Kommer nog ett inlägg på morgonen imon då jag börjar 12.
MVH
/R

2011-09-11 | 21:07:36 | | 0 Kommentarer

till 100 %

är till 100 % återställd nu efter konfan! im sooooooooooooooooo in love in 2 guys ;)

men till hästarnan nu då! :

efter allt depp så har bara medryttare ridit mina hästar förutom Prins som lever upp till namnet han fått!
så mjuk och försiktig.men vi red bara lite paddocken i torsdags för att vänja honom vid allt <3
sen fredag och lördag har vi ridit ut och longerat. lite osäker på nya saker ute i skogen, men säg en häst som inte reagerar för nått HELT NYTT.
idag red jag Q i manegen, där jobbade vi framförallt på att mjuka upp i båda varven då han är lite stel i vänster (som också är mitt svåra varv.) gick la sådär efter några bocksprång ;)

red också ut en sväng med Hip Hop. galen som vanligt och busade så fort hon såg en myra ;) men hon är underbar! lilla pluttan :3

har även varit på IFK GBG- MALMÖ FF som sagt och det blev 0-0 :( lite tråkigt resultat, men aa.

börjar kl 11 imon ;D såå fett nice ju!

vill ni ha musik tips eller nåt sånt så fixar jag det :D säg bara till!

-------------

PS. läsar komentar:

Maddjo om Konfan <3:
Kan inte du lägga upp en bild på honom?


SVAR: Nej, tyvärr skulle villja, för jag vill sitta och titta på honom dagarna i ända <3

//S

2011-09-11 | 19:30:35 | | 0 Kommentarer

Dagen + överaskning

Hej hej!
Okej, jag hann inte skriva ett inlägg igår, tyvärr. Men nu ska ni få höra vad jag gjorde idag, eller vad jag har gjort hittills i alla fall.
Först red jag Classic, lätt hoppning. Och vi övade mycket på svängar. Hon gick som en klocka. Mycket bra. Höjden låg som högst 70-80 cm idag. Då jag ville fokusera mer på vägarna än på höjden. De gick jätte bra tyckte jag i alla fall.
Ni ska få se en liten ritning på vad jag hoppade.
Jag ställde upp en liten stutts på långsidan, socker bitar och ett par bommar, på diagonalen ställde jag upp ett rät uppstående som låg på ca 75 cm. Och så avslutade jag med en oxer på ca 70-75 cm. Den blåa linjen är starts och den rosa är mål. Jag började med att galoppera över stuttsen, sedan sakta av till trav, göra en volt, fatta galopp, hoppa de rät uppstående, svänga ut över en galopp bom och hoppa oxern i galopp.
Röd=Galopp
Grön=trav
Nu ska ni få se min och Classics outfit:
Svart allround schabrak m. fårskinn
Nos och nack ludd (Använde bara nackludd)
Svart förbygel m. avtagbar martingal
Svart pullar träns
Svart allround sadel
Damasker m. fårskinn (fram)
Svarta stryk kappor (Bak)
----------------------------------------
Så, jag red faktiskt Wille idag med. Red lite dressyr för att se vad han går för, han är otroligt välriden, och lyssnar kvickt och bra på alla hjälper. Jag körde som sagt bara lite enkel dressyr, och testade lite skänkel vikning osv. Han var verkligen jätte duktig, och hans outfit var..
Svart Aachen träns
Svart dressyr sadel
Dressyr gjord
Sadel gjord skydd m. fårskinn
Pannband med texten "Wille"
Svart dressyr schabrak m. fårskinn
3.delat ett apple mouth
SVARTA lindor
-----------------------------------------
Så, nu har ni fått se HÄSTARNAS outfit, nu ska ni få se min stall oufit för dagen:
Svarta helskodda risbyxor
Vin röd/Rosa tröja
Svart täck väst
Back on track strumpor
Svarta ridstövlar
GPA hjälm
--------------------------------
Så, de var allt, see yá!
/R

2011-09-11 | 14:26:30 | | 1 Kommentarer

Konfan <3

Konfn räddade mitt liv!!!! så sjuuuukt underbart!
typisk som jag är (oftast) så hittar man en kille som man ska ligga och gosa med hela natten lång <3
crusch nr 2 då .... ;) så lätt för att bli kär X) vet inte om det är positivt eller inte. men men...
det är synd att han inte går i min grupp på söndagar utan på onsdagar -.- men jag SKA byta! har både jag och han bestämmt.
men han vill ialla fall ses utanför konfan också, och till och med sova över med mig ingen :D såå jävla cp lycklig!!!
ursäkta uttrycket, har precis kommit hem från kyrkan och inte fått svära på 24 timmar :/
men åhhh :P :P :P ! <33
snygg e han också! haha det jag tittar på igentligen. men ni ska se hans mage! ohhh HEAVEN! så vältränad så det är inte sant!

men jaa nog om det ;)

ska på IFK- Malmö FF nu då med pappa. ska se på IFK GBG fast jag e Gaisare? :p
men GBG vilket som.

ses sen! och då kommer äntligen ett inlägg som handlar om hästar!

// S

ps. han har världens skönaste tröja som jag tog på mig, och sen ville han ha tillbaka den men det ville inte jag, så då vände han mig uppochner och skakade av mig tröjan? :P DS.

2011-09-11 | 14:03:47 | | 1 Kommentarer

Nya tävlingsregler.

Hej! Eftersom att det är så många som har anmält sig med sina hästar (53st) så kommer jag att ändra lite saker. Här kommer det:
LC och LB kommer bli 8 placeringar. Så:
1:an får en rosett, en outfit (shabrak, lindor/benskydd och grimma) med valfri färg samt en länkning till eran blogg på Soreca.
2:an får en rosett och en länkning till eran blogg på Soreca.
3:an får en rosett
4:an får en rosett
5:an får en rosett
6-8 får en clearroundrosett :)

På LD kommer jag lotta ut vem som blir felfri och får rosett och vem som får fel och därför inte kan få en rosett.

Låter det bra? Sista anmälningsdag är idag och startlistorna kommer upp om en liten stund :D

2011-09-11 | 11:43:28 | | 2 Kommentarer

Dagen

Hejsan! Idag red jag först Happyalnd. Han var superduktig och vi slutade med ett litet hinder. Han hopppade jättefint! :D Sedan longerade jag Alfred, han var jättefin och även han fick hoppa lite. Jag longerade honom över ett hinder med sadeln på. Det gick jättebra! Sedan satt jag på honom lite ;D
Han var fin men han stegrade lite. :/ Jag travade honom även lite och det gick bra! ;D
Sedan tränade hela mitt Tävlingsteam! Vi tränade inför tävlingen som är den 15/9 :D Det gick bra :)  Orkar inte skriva mer eller skriva mer detaljerat... <3

2011-09-10 | 23:11:24 | | 0 Kommentarer

Bara jag

nu ett inlägg om bara MIG

På riktigt heter jag S**** ***** och har 2 riktiga syskon och 3 halv syskon.
Mina föräldrar är skillda sen jag gick i 2:an.
när dom var tillsammans bodde vi i ett stort fint hus med stor trädgård och en big pool. vi hade en hund som hette Dino och var en schäfer. alla var vi lyckliga. men det var innan mamma var otrogen med våran granne.
Mamma ågrade sig men pappa ville inte förlåta henne. så det blev till att flytta från paradiset.
sedan dess har jag flyttat 7 gånger på 6 år.
Men alla dom gångerna har jag flyttat inom GBG.

jag har alltid varit en av dom "populära" i min klass. alla har avgudat mig om man säger så :P
jag har haft 12 killar varav 5 av dom varit seriösa.
men hur mycket killar och status jag hade var jag inte riktigt lycklig.
saknade alltid något. har fortfarande inte hittat det, men den saken var :en äkta vän
finns det sånna säger jag till mig själv innan jag ska sova?
men i 6:an började jag göra dumma saker som jag helst inte tar upp på bloggen.
efter det fick jag stå ut med att folk ropade dumma ord efter mig som: hora, äckel, freak mm.
men jag visste ju att det inte var sant.

sen kom det tillbaka, det med statusen och alla killar.
i 7:an splittrades klassen och då kändes det som om jag FANNS igen.
nu går jag i 8:an och våran klass är som en ända stor familj. ÄLSKAR alla som går i min klass!
finns inga bättre personer. kan berätta allt för alla i den klassen (även killarna)

har haft ett tufft liv, men det vänder alltid!
okej, har en svår period nu utan vänner mm. me´n det är på bättrings vägen.
felet med mig är att jag alltid tror och litar på personer som jag innerst inne VET att dom kommer svia mig.
-äsch, tänker jag bara, litar ju på denna personen.Jag som blond chheeeyyyy ;Dska åka nu :)
PUSS <3
//S

2011-09-10 | 14:45:50 | | 0 Kommentarer

underbara personer <3

som rubriken säer så är ni underbara människor! <3
ja, jag har det inte alltid så lätt, men vem har? men tack för att ni finns :') vad skulle jag göra om jag inte fått alla fina komentarer!
mår inte bra än, men det e la liiiite bättre. ska på läger med konfan idag (konfirmationen) och vi ska sova i kyrkan och sånt. blir la kul om jag ska sitta i ett hörn och titta in i kyrkväggen medans alla andra tittar på mig i smyg och skrattar åt mig. trodde förra veckan att det skulle bli jätte kul, men nu vet jag inte längre....
önskar att ni läsare var här med mig nu! och R och J... kom hit! orkar ju inte mer! ser ut som om jag har sjukt kul i skolan med MASSA vänner! men allt är igentligen bara ett spel... FUSK! inget av det stämmer.
jo, kanske någon enstaka, men inge triktig ÄKTA.
var ute med en "kompis" och några killar från klassen igår. alla satt och rökte och var tydligen as tuffa. inte jag då såklart! :O men sen blåste en av killarna rök i mitt ansikte. kom hem och luktade riktigt mycket rök.
det värsta var att pappa trodde att jag rökt.
att han tror att jag gör sånt! var inte ute länge heller. bara till typ kl 1 ? och då tror han att ja rökt.
sitter och gråter nu. lyssnar på depp musik.

HAHA.

vill bara sova bort allt och vakna upp och vara uppskattad av NÅGON.
jag är otroligt kär just nu, men den personen... ja... fattar det inte.

vill bara skrika så högt jag kan att jag hatar mig själv.
tänk om ni visste vem jag var och bara kunde skriva till mig på FB eller bättre upp, komma HIT! bara sitta hos mig när jag gråter och bara lyssna. min dröm.just nu finns det inga bättre personer än ni. inga andra jag riktigt kan lita på.
R har sagt förut att man inte kan lita på någon, trodde inte på det först. det var den tiden då jag hade vänner överallt och runt mig 24/7.
alla älskade mig och jag älskade dom.
men nu, nu inser jag att allt det R sa stämde. det stämde till 100 %.men kan inte lita på NÅGON. alla sviker. kan jag änns lita på er? har ju liksom aldrig träffat er? bara snackat lite på mail mm.¨
men en sak! jag har öppnat mitt liv åt er. det är en sak jag aldrig annars gör.ni vet nog mer om mig än mina andra kompisar gör. fast än ni inte änns vet vem jag är. aldrig sett mig på riktigt.
kommer ett inlägg om MIG sen. kanske låter ego nu men, vill att ni sak veta lite mer om mig.
Ska gå och deppa igen nu då.

//S

2011-09-10 | 13:31:33 | | 9 Kommentarer

Tävling

Ville bara säga att jag är med på en Teamtävling hos Dimsdale och tipsa om det! Sätt ihop ett lag med 5 medlemmar och var med och tävla!! :D Tävlingen avslutas den 15/9

2011-09-09 | 22:15:51 | | 7 Kommentarer

:D :D

Ja, jag är på så konstigt humör... Jätteglad, ledsen, glaad! ARG! Haha cp.. just nu är jag glaaad iaf! :D
5 sanningar om mig själv:
1. Jag har en egen häst på riktigt.
2. Min förra häst dog för 4 månader sedan...
3. Jag har inte kommit över min förra häst fastän alla tror det. Jag börjar gråta så fort jag tror att något har hänt med min nuvarande häst. Liksom för att efter vad som hände med min förra så klarar jag inte av att ens tänka på att min nya ska skada sig. Då bryter jag bara ihop.
4. Jag ska byta skola igen till min förra igen och jag står inte ut om jag inte får komma i den klassen jag vill. Mamma pratade med rektorn idag och jag började gråta när dem sa att det inte var säkert att jag skulle få komma i den klassen.
5. Jag är "beroende" av soreca...
----------------------------------------------------
Dagen:
Micka har ju åkt så nu känns det rätt ensamt här och även Fly verkar rätt deppig. Jag tränade terräng med henne idag. Jag ska också vara med på tävlingen. Men, för att jag inte ska fuska med att hoppa den banan som vi ska rida på tävlingen så red jag över till A:s stall (http://langedalsridklubb.n.nu) och tränade där. Då fuskar jag inte :)
Fly var superduktig!! :D Känns bra inför tävlingen :D
Sedan tränade jag 3 personer på deras hästar inför tävlingen. Dem ska också vara med. Jag tänkte också att Happyland skulle få lite motion och dessutom miljöträning så när jag red bort till terrängbanan med dem andra så red jag Happyland. Han var glad och älskade att få gå först, före alla andra hästar. Det blev en del bocksprång och han ville sticka. Han var spänd då och då och skyggade lite men annars gick det bra! Trots att han är svår så är han fortfarande lätt på sätt och vis! Han är tuff, och då kan man gå framåt ganska fort. Så det är positivt! Men, det är också en nackdel att han är så tuff eftersom att han blir svår att hantera/rida. Så det är negativt. Men, om man fångar hans hjärta och dessutom fortsätter sköta och rida honom väl så blir han en vän för livet! Han är jättesnäll nu när vi leder honom och vi har också transport tränat. Han gör ju gärna så att han kastar sig in i transporten igen när man försöker leda ut honom. Men nu kan vi leda honom och också lasta av honom med bara grimma och grimskaft :) När vi red idag så skulle dem andra ryttarna hoppa fram på en runt 70 cm hög stockstapel och jag skulle rida förbi med Happyland. Men när jag vände mig om och ropade till dem att dem skulle hoppa och att jag skulle rida förbi så tog Happyland sikte på stapeln och för mig var det bara att följa med. Jag kunde omöjligt stoppa honom när han kom med så hög fart.. Det var rätt läskigt men det gick super och han fick mycket beröm. Han svarade med att bocka som en galning! xD Sedan tränade jag dem och det gick jättebra! :D
Sedan longerade jag Alfred med sadeln. Alice fick även sitta på honomi skritt en stund. Först stod han bara still och vägrade röra sig. Han var spänd som en stålfjäder. Men sedan lugnade han sig lite och skrittade ett varv. Han slappnade av mer och mer under varvet och tillslut var han ganska avslappnad och så fick det räcka för idag <3

2011-09-09 | 22:09:23 | | 0 Kommentarer

Vill ni rädda ett liv? :( *SÅLD*

Uppdatering: Bandit finns numera hos Stalltinkerbell.n.nu (Hemsidan är dock nerlaggd)
Hej igen alla glada läsare,
Jo, jag har nu suttit lite och letat lite runt Classic och hennes stam osv. Som ni vet så har Classic fått ett föl.
Red hot Chilli, som föddes här på Soreca, men som nu ägs och tränas av Holmens. Men, de visar sig att Classic fått två föl. Jag köpte Classic år 2007. Då var hon 5 år. (f.2002)
Men, de visar sig, att uppfödaren som hon stod hos inan, hade en hingst. Svart, engelskt fullblods hingst.
Och på något sätt hade han tjuvbetäckt Classic. Fölningen hade varit svår, med tanke på att Classic bara var 3,5 år då. Men, hon hade fått en liten hingst. Det här hade jag INGEN ANING om. Men nu, när jag letade lite, så fick jag reda på de. Men, de är inte allt. Nej, nu såg jag för ett tag sedan att hennes föl, som nu är ca 5 år. Är tillsalu, eller rättare sagt, ges bort, annars slaktas han. Jag tänker INTE låta någon slakta honom. Så jag har sagt att jag tar hand om honom, men nu när Dissan är sjuk, Jag har en ny ponny, osv. Så har jag inte tid för honom. Stackarn....
Vill NI hjälpa till att rädda hans liv? Mejla till Soreca@hotmail.se och anmäl ditt intresse.
Ni kanske vill veta lite mer om honom.
Namn: Busted Bandit (Bandit)
Kön: Valack
Färg: En variant av skimmel
Ras: Korsning (Svensk ridponny/Engelskt fullblod)
Född: 2005
Mankhöjd: 1.49 m (liten stor häst)
E: Namn okänt
U: Classic Electra
Han är en jätte mysig kille som verkligen vill göra en glad. Älskar att stå och mysa. Och är van vid de mesta.
Fälttävlands ämne. Men kan bli vilket som helst. Älskar att bada. Dock är han bara aningen svår lastad.
En variant av skimmel, med samma klar vita hårrem som sin mor, men med en mörkare man och svans, samt lite mörkare ben. Jätte go kille som behöver en andra chans.
Vad säger ni? Vill ni ta er an den här mysiga killen?
Go natti!
/R

2011-09-09 | 21:34:37 | Hästar/ ponnys till salu! | 9 Kommentarer

Glad, glad, glad......ledsen.

Hello blogg läsare!
Okej, så. Idag har de varit mycket att göra. Först så körde jag upp Pix och Rocky till holmens.
För som ni vet, så har hon köpt Rocky. Vilket jag tror kommer att gå jätte bra. Pix då? Jo, den här helgen har jag GRYMT mycket att göra. Så, holmens erbjöd sig att ta hand om Pix i helgen. Så Pix kommer tillbaka på måndag.
Så, när jag kört upp dem, så väntade jag på ytterligare en transport. Just de, WILLE! Han är så söt den ponnyn asså, han kanske bara är en c-ponny. Men han är så sjukt duktig och väl riden, Credd till Kungsgården!
Jo, så nu står Classic, Sweetie och Wille här hemma på Soreca. Han ska få stå nu ikväll. Och imon ska han få skritta/trava lite för att vänja sig vid Soreca.
Classic red jag ut med idag, vilket jag tycker gick jätte bra. Jobbade lite kondition med henne, eller "back träning" som man också kan kalla de, galopp upp, skritt ner. Så hon fick jobba lite idag.
Sweetie longerade jag. Och de gick också bra. Ja, så en helt vanlig dag på Soreca, trodde jag. Men...
Jag fick en samtal på eftermiddagen. Från kliniken....
De sa att Dissan började bli bättre, och gissa vad? Han fick komma hem!!!! Så jag åkte och hämtade honom direkt.
Han är så söt min diamant. Han blev jätte glad när han fick se Classic och Sweetie igen. Men han har inte fått träffa Wille än, då jag tror att jag bör vänta lite med de. Men, sen fick jag åka och köpa en massa nya täcken mm till Dissan, back on track var temat. Här ska ni få se.
Back on track - stallbandage
Back on track - värme dyna
Back on track - fleece täcke
Back on track - nät täcke
Back on track - damasker (Fram och bak)
Back on track - lindor
--------------------------------------------------
Så, de var min dag de, nu har jag en liten rolig sak att skriva, FEM SANNINGAR OM MIG SJÄLV:
1: Mitt hjärta är skört, och om "min" ponny dör, så dör jag
2: Ångrar ofta saker jag gjort/sagt
3: Älskar "min" ponny mer än allt i hela världen
4: Jag litar på Soreca
5: Jag är pressad och stressad, orkar snart inte mer...
/R

2011-09-09 | 18:28:49 | | 5 Kommentarer

Sista anmälningsdag!

Hej! Startlistorna kommer istället upp den 15/9 så sista anmälningsdag är den 14/9 (efteranmälan kan förekomma men det är inte säkert!)
Tävlingen är den 18/9! :D
Komihåg att anmäla er! Det är inte svårt! Bara namnet och hästen!! Man får anmäla hur många hästar man vill och till hur många klasser man vill!
Vad man får för priser ser ni här: http://soreca.blogg.se/2011/september/terrangtavling.html

2011-09-09 | 10:49:38 | | 0 Kommentarer

O.M.G!

God morgon alla soreca: or . Nu sitter jag hemma och väntar på att jag ska sticka till skolan.
Har sov morgon...
Men i alla fall. Jag tittade lite på statistiken, och just nu har vi ca 35 besökare PER DAG!
Så, jag räknade lite snabbt ut hur många besökare vid har haft de senaste 90 dagarna.
Det är ingen exakt siffra. Men de är på ett ungefär. Nu ska ni få höra, under de senaste 90-100 dagarna har vi haft hela:
ca 580 000 besökare! Kan ni fatta de eller?! Ja, gud. Nu ska ni dock tänka på, att om ni besöker våran blogg en gång, varje dag, så räknas de, en gång varje dag. Så jag tror INTE att vi har ca 580 000 Personliga besökare om ni fattar
vad jag menar. Men änndå. herre gud..
Aja, nu måste jag sticka.
/R

2011-09-09 | 08:41:34 | | 1 Kommentarer

Dagen

Idag red jag Micka för sista gången. Hon ska åka imorgon. :(
Jag red henne ordentligt så att hon skulle få en bra häst att arbeta med! Så först red jag ut och hoppade lite hinder i skogen. Jag hoppade även ett lite lite högre hinder än vanligt och hon bara flög över. Sedan red jag lite dressyr i paddocken och hon kom ännu ett steg närmre en riktig form nu! Det var nästan så att hon var svettig mellan bakbenen!! Sweetie, Pix, Classic och FLy fick gå i skrittmaskinen tillsammans. Just nu har jag en rund som det kan gå 8 hästar i men jag funderar på att "uppgradera" den till en som är formad som en rektangel: eller som en manege där dem kan gå 12 st och dessutom en bättre och större form. Hästarna är ju inte skapade för att gå på en volt och därför är den formen bättre! :) Jaja, sedan red jag Happyland. Idag lade jag upp den lilla bommen på två liggande sockerbitar så det blev ca 20 cm högt. Han hoppade stort över det men bockade inte. Jätteskön och fin hoppstil har han! :D
Sedan longerade jag Alfred med Sadel och träns på. Han var ganska spänd men verkade lite mindre spänd i slutet :D

2011-09-08 | 21:51:25 | | 2 Kommentarer

Går och dör

Hej då världen! Nu går jag och dör! hatar mitt liv. hatar allt.
inte kul att komma in i klassrumet och alla "kompisar" tittar på mig och sen brister ut i gapskratt för att jag kommit in genom dörren.

Jag hör hur dom småfnissar bakom min rygg. Jag är inte döv??
9 gången jag kommer fråta mig själv till sömns idag.
Trodde jag hade vänner, men nej. hade helt fel. Finns ingen som tänker på mig. Jag bara är.

Håller masken under dagen och låtsas inte om alla, är den perfekta tjejen i skolan. Men den tjejen håller inte under kvällen. Då kommer det. Kan inte sluta gråta förräns jag somnat och sover en djup sömn, bort från alla bekymmer, bort från ALLT. sömnen är min ända fria värld där JAG finns och inte bara "är".
Mamma och pappa tror dom känner mig och vet vad jag håller på med efter skolan. dom vet inte ett SKIT om mig! dom känner mig inte änns! pappa kommer inte änns ihåg hur gammal jag är eller vilken skola jag går i.

VAD FAAN SKA JAG GÖRA????????
ja, kalla mig PMS barn. bryr jag mig? nä, inte ett dugg. Bryr mig inte ett jävla skit om dom idioterna till klasskompisar.
bryr mig bara om mig själv just nu.
Och sen när mamma och pappa faktiskt märker att jag mår dåligt så tror dom att jag ska sitta och kunna prata ut med någon jävla kärring som tydligen kallas KRUATROR. HAHA! patetiskt.

Detta har inte med bloggen att göra, men MÅSTE skriva av mig. kan inte göra det lika bra på min andra blogg...
<och nej, jag kommer inte ta livet av mig.

//S

2011-09-08 | 21:45:25 | | 10 Kommentarer

:(

Jag känner mig lite nedtryckt för Hjerpe stall ska helt plötsligt ha en tävling samma dag som jag ch nu även Stall chiquita. Jag vill helst inte flytta min Terrängtävling för det var ju ändå jag som arrangerade en tävling först på det datumet. Skulle någon vilja flytta sin tävling för man kan ju inte vara med på olika tävlingar på samma dag...
Eller ska jag behöva flytta min tävling eller ska vi tävla om vem som får flest anmälningar så blir det någon tävling där ingen anmäler sig för alla har redan anmält sig till en annan tävling?

2011-09-08 | 21:41:59 | | 2 Kommentarer

Hästar till salu (Från Stall Whitebrook)

Hej! Här kommer fyra st hästar till salu från Stall whitebrook. Hon får hjälp av oss att sälja hästarna här! :D
---------------------------------------------------

Namn: Lady

Född: 1996

Kön: Sto

Färg: Brun

Ras: New Forest

Mankhöjd: 138

Lady har tävlat upp till LA i dressyr, men har kapacitet för ännu mer. I hoppningen har hon hoppat som högst 85 cm. En jättesnäll ponny som blir en vän för livet!

-------------------------------------------------------------------------------

Namn: Troja

Född: 1996

Kön: Sto

Färg: Skäck

Ras: Tinker

Mankhöjd: 154

Troja är ett piggt litet tinkersto som älskar att bli körd. Pga. av att hon är tinker så är hon inte hoppad så mycket. Men hon kan säkert hoppa lite hinder. I dressyren går hon ganska lätt ner i form och är arbetsvillig.

-------------------------------------------------------------------------

Namn: Snowflake

Född: 2003

Kön: Sto

Färg: Tigirerad

Ras: Appaloosa

Mankhöjd: 155

Fint apaloosasto med mycket bra stam. Hon har visat talang för western så jag vill allra helst att hon kommer någonstans där hon blir tränad i western. Hon är dock rädd för vatten så där finns ett litet problem.. Annars är hon trevlig i all hantering och ridning.

---------------------------------------------------------------

Namn: Fantasy Star

Född: 1999

Kön: Sto

Färg: Skäck

Ras: Welsh

Mankhöjd: 134

Har även tagit beslutet att sälja min hoppstjärna! Fanta är nog den bästa häst jag har haft genom tiderna. Hon är tävlad upp till MSV B i hoppning och LB i dressyr. På träning har hon hoppat 125 bana. Blivande SM-ponny?

--------------------------------------------------------------
Så :) Det var alla hästar ;)

2011-09-08 | 21:34:00 | | 10 Kommentarer

Hoppsan!

Oj glömde säga att jag lät Sweetie och Classic gå i skritten medan jag red Pix. Det gick väldigt bra och Pix skötte sig jättebra! Verkade lite extra pigg bara eftersom att hon bara gick i skritten igår! :D

2011-09-07 | 20:48:00 | | 0 Kommentarer

Banbeskrivningen

Japp, här kommer en liten "karta" över banan och öven lite smått "banbeskrivnig."
Blå bana= LD
Grön bana= LC
Röd bana= LB
(Start högst upp och Mål längst ner.)
Förstod alla? Bilden blev lite mindre än tänkt. Jaja, det är ju lite olika svårighetsgrad så jag tänkte berätta om vad det är för slags hinder på LD, LC och LB:
LD:
LC:
LB:
Säg gärna till om ni inte förstår vad jag menar! :D Kom ihåg att anmäla er!!!! :D

2011-09-07 | 20:43:24 | | 4 Kommentarer

Dagarna :)

6/9:
Idag red dressyr på Fly, hon var riktigt pigg och varje gång jag bara nuddade henne med skänklarna så flög hon iväg och ryckte upp huvudet.  Det var värst i högervarvet så jag tränade ett tag i vänstervarvet för att hon skulle lugna ner sig. När hon hade lugnat sig lite gick jag över till högervarvet och då gick det bättre. Hon var även stel i ryggen... rak som en pinne, men det blev också bättre sedan. Så, när det gick så bra så avslutade jag. Så jag red bara i ungefär 45 min, men jag ville inte fortsätta så att det skulle gå dåligt eller nåt igen. Sedan hoppade jag Micka i paddocken. Det var lite blött och blåsigt så det blev bra omgivningsträning om man säger så.. Hon skötte sig faktiskt riktigt bra och jag avslutade på ett lite högre hinder. Det gick super! När jag hade hoppat en liten stund så red jag dressyr och hon var jättefin. Från den dä utsträckningen i halsen har det nu övergått till ett litet steg närmre en lodrät vinkel och det är jättebra! :)
Sedan red jag Happyland. Jag red ut för att miljöträna honom lite också och jag var nära på att trilla av när han for i väg över ett fält och bockade som en galning. Han stegrade en del också, och skyggade xD Jaja, jag lyckades sitta kvar i alla fall och när vi kom hem fick alla hästarna stå inne och äta mat. Alfred fick vila idag eftersom att jag inte hann med honom innan "stormen" kom och då ville jag inte gå på en promenad med risk att få hästen över mig, vilket jag inte vill!! Haha.
7/9:
Idag red jag dressyr på Fly igen. Hon var i stort sett likadan som igår men hon var mer smidig i ryggen men var fortfarande jättejobbig med skänklarna. Nästan värre. Men jag red på samma sätt som igår och då gick det bättre i slutet. Sedan red jag dressyr på Micka. Hon gick ännu finare än igår och blev lite svettig på halsen :D Hon och Fly fick stå i stallet och mumsa tillsammans med Happyland när jag gick ut med Alfred till manegen. Jag hade med mig: Longerlina, grimma, benskydd, godis i mängder, longerings spö och hjälm. Sedan longerade jag honom lite i grimman. Då använde jag såklart longeringslinan, spöet och benskydden. Sedan fick han lite godis och så släppte jag honom i mangen. Först sprang han runt lite och brallade. Sedan vände han sig mot mig och så ut att undra "Nu då?" Jag smackade på honom i galopp runt banan med hjälp av spöet och så fort han ville stanna eller vända så smackade jag på honom igen. Sedan ställde jag mig framför honom och tvingade honom att vända. Han vände snabbt och fortsatte åt andra hållet. Efter ett tag såg han ite trött ut och han började gå i mindre cirklar och slöt sig på en volt hos mig. Försiktigt flyttade jag mig och han följde efter. Så tillslut galopperade han runt mig på stora mittvolten. Innersta örat var vänt mot mig för att visa att han var koncentrerad på mig. Jag lät honom galoppera en stund till innan jag komenderade trav. Han lyssnade lydigt och travade runt mig som om jag använde longeringslinan. Jag ägnade en liten stund åt att han skulle lära sig att vända på komando, och, lättlärd som han är, så gick det fort och han lydde snabbt. Så han travade skrittade och galopperade runt mig, vände och kom fram till mig. Jag höll på i ca 2 timmar. Jag vet att det är ganska länge men om jag hade avslutat så hade jag fått börja om allt nästa gång. Men han var i alla fall jätteduktig och efter duschade jag av honom svetten och lade på honom ett fleece täcke och ett regntäcke för att han skulle hålla värmen och inte bli förkyld. Han fick också sin mat och verkade glad och nöjd. Då red jag Happyland också. Han var riktigt duktig och lyssnade bra till mina hjälper. På  slutet lade jag fram en bom. Det gick jättebra och då satte jag upp bommen på ena sidan. Först snubblade han över den men när han märkte att den var där så blev han jättepigg och bockade glatt över den. Jag red över den tills han inte hade bockat på tre gånger och då avslutade jag. Han blev också lite svettig, jag torkade honom med handdukar och sedan fick han sin mat. Alla hästar verkade glada och nöjda när jag gav dem kvällsmat och sa godnatt.

2011-09-07 | 20:22:02 | | 3 Kommentarer

3 st *SÅLDA*

här kommer 3 st hästar till salu! en b-ponny en c-ponny och en d-ponnny.
dom häst hästarna har aldrig stått på Soreca utan jag hjälper bara andra stall att få sålt fom genom mig. men just nu får dom stå uppstallade här bara för att.
men här kommer B-ponnyn:

B-ponny


Namn: Ping Pong (Pippi)
Ålder: 12.
Kön: Sto.
Kat. : B-ponny
Färg: aa brun XP


Mycket riden, har varit på ridskola. Kanonhäst i all hantering, riktig barnponny. Älskar att hoppa.
Korsning mellan Islandshäst och troligtvis russ.
Passar bra som första häst så som den lilla ridskoleponnyn.

Är inte intresserad av att lämna henne på foder.


C-ponnyn:
Polsk Konik. Hästar säljes

Polsk Konik. Hästar säljes


Namn: Net
Ålder: 7.
Kön: Valack.
Net är en mycket snäll och social ponny som gillar pyssel och mys okomplicerad vid hantering, men lite mer komplicerad då det kommer till ridningen. Net är riden i skritt trav och galopp och hoppad som högst med ryttare 90 cm, kan under ridtur ibland få för sig att vända så man får vara lite envis. Net är trafiksäker.
Han är en nyfiken pigg och framåt ponny. Han är ca 136,5 i mkh, viktbärande. Bra hem mycket viktigt.
Net har en mycket härlig galopp och har hoppat mindre hinder som han verkar tycka är kul. han är löshoppad 1,10 cm


D-ponnyn:

[5D36B78D-1B98-438D-9274-FA04DF2A63A4.jpg]

Namn: Caruso  
Ålder: 9.
Kön: valack.
Färg: svart.

Caruso har tävlat upp till FEI dressyr och LB hoppning. Vill komma till någon som satsar på dressyren men även tycker om att hoppa eftersom han är riktigt bra på det också. Snäll i all hantering och är snall att rida ut på själv och i grupp.
Gör allt för sin ryttare!
Riktig rosett plockare.hoppas att ni fick nåt att tänka på! MAILA om ni vill köpa nån av hästarna. MÄRK MAILET MED "S ponny *namn på hästen*"
om ni förstår vad jag menar :)

ses SEN :)
//S


2011-09-07 | 07:32:46 | Hästar/ ponnys till salu! | 8 Kommentarer

outfit

outtfit á la S !
denna outfiten körde jag och lolli på igår i spöregnet och blåsten:


en fin rosa outfit som blev jätte bra :) hope y like it!och en bild på Lolli :)
och håll ögonen öppna! för idag kommer det 3 hästar till salu från mig S. kanske är det Lolli somn vart så poppis? det återstår att se!

//S

2011-09-07 | 07:08:08 | Outfits | 2 Kommentarer

Prinsen.

igår änlände lilla prins hit till Soreca! såååå underbart fin! kommer kunna utvecklas till höga klasser kan jag lova!
Men det blir lite skumt nu när jag har 2 st som heter "prins". först har bi ju Prince Q som jag ALLTID har kallat för min egna lilla prins. Men hans smeknamn är igentligen Q då :)
sen har ju PRINS kommit. så jaa, får la till och kalla Q för Q hela tiden nu då ;)
åhhh så fin Prins är! vill inte släppa honom med blicken.
han får stå idag och bara vänja sig vid stallet och hagarna osv. och imon så jag börja rida lite lätt i paddocken om det bara slutar regna någon gång! regnar det hos er där ni bor? här regnar det i alla fall HELA TIDEN...

ska snart dra  till skolan. fick å upp extra tidigt eftersom att jag skulle vara hela klassens veckakolcka -.-
så det blev till att gå upp 1 timma tidigare för att hinna vecka alla.
dom flesta blev så trötta på mitt tjat om att dom skulle gå upp, så dom la på luren och somnade om. skyll er själva då!
kommer kanske en outfit senare, får se om jag hinner...
ska käka frukost nu :)
PUSS PÅ ER
//S


2011-09-07 | 07:01:13 | | 2 Kommentarer

5 sanningar

tänkte att jag skulle börja skriva "5 sanningar" då och då :P
bara för att typ alla andra ör det XP
då kör vi:

1. Mår dåligt i själen just nu.

2. det spökar extremt mycket hemma hos mig även fast jag inte tror på spöken så får jag ändå erkänna det.

3. Jag e SÅÅÅ KÄÄÄÄR i en as nice kille.

4. Jag rider på riktigt också och ska kanske få egen häst snart.

5. Är extremt utseende fixerad.

mer kommer en annan dag :)

//S 

2011-09-06 | 15:01:05 | | 1 Kommentarer

bra av er

statestiken e grym! ;D fortsätt så!
har precis kommit hem från skolan och ska snart rida :) sen blire MSSA läxor :( matte 5 sidor och franska glosor. :P
R är i Danmark och kommer inte hem förräns imon tror jag? så då blir det bara jag och J kvar ett tag ;)
*suck* e as trött och ändå försov jag mig 45 min! 10 min innan jag skulle gå -.-
nu ska jag bara chilla med mina bästa kompisar spotify och facebook ;D

har bara en liten fråga bara;
Vill NI att vi ska ändra på när vi bloggar? för vi kan ju inte vara helt perfekta :)

2 innlägg minst kommer komma upp snart!ni får en härlig sommar bild på mig nu ;D saknar sommaren ;(

PUSS
//S


2011-09-06 | 14:53:43 | | 2 Kommentarer

25

Japp, för tillfället har jag 25 anmälda, och av dem är det ryttarna:
Holmen
Stall chiquita
ELLLIINN
Stall tinkerbell
Whitebrook
Maddjo(Madde)
Maddjo(Johanna)
Har jag glömt någon? Anmäl er nu!! :D Startlistorna kommer upp på lördag :) (10/9) :) Sedan får jag se, antingen får fler anmäla sig eller också så är det sista anmälningsdatum! Så anmäl er nuu! :D:D

2011-09-05 | 19:57:55 | | 5 Kommentarer

Tävlingen + dagen :)

Har fått många som har anmält sig nu :) Kul kul!
I alla fall, dagen:
Idag fick Fly vila, hon fick gå i skrittmaskinen tillsammans med Micka. Medan dem gick där red jag Happyland. Det gick bra, han bockade en gång men annars var han helt okej! :) Sedan satte jag på honom stigbettet och en lonngerigslina och gick ut i skogen för att han skulle få vänja av sig vid att stegra och sticka. I början var han pigg och han stegrade sig lågt en gång. Men sedan lugnade han sig och dansade fram och tyckte att allt var läsigt! xD Sedan kom jag tillbaka till stallet och så skulle jag leda honom till hagen... han bara reser sig rätt upp. Det var tur att jag hade longeringslinan eftersom att annars skulle jag ha tappat honom. Men jag lyckades hålla kvar och när jag lyckades få honom hyfsat lugn gick jag tillbaka till stallet och gick med honom till hagen igen. Han stegrade sig igen, inte lika högt men ändå. Han verkade nästan rädd. Jag undrar verkligen vad det är som har hänt. Jag gick i alla fall tillbaka till stallet igen och tog denna gången en liten annan väg till hagen. Han verkade stressad och försökte stegra en gång men sedan gick det bra, jag vet inte om det har hänt något eller om han bara bråkar... Jaja, sedan släppte jag ut Fly i hagen och red ut med Micka. Vi hoppade över lite stockar i skogen och hon tog dem som ingenting :) <3 Sedan red jag tillbaka och slöppte henne i hagen med Fly. :) Sedan tog jag en lång promenad med Alfred med sadel och träns på. Vilket gick bra :) Stall chiquita vill inte att jag låter honom gå i skrittmaskinen så då får jag ta en lång promenad med honom istället, vilket är samma sak, bara att jag inte behöver vara med så mycket. Han skrittar ju fortfarande och får sadelträning. Jaja, sedan red jag Classic. Underbar häst verkligen! :D Pix och Sweetie fick en tur i skrittmaskinen. Dem vandrade snällt på och när dem var klara fick dem lite mat och sedan fick dem gå i hagen tillsammans allihop :)

2011-09-05 | 19:13:17 | | 0 Kommentarer

Veckans blogg 4

denna veckans blogg blir helt klart...*trumvirrvel*http://www.kungsgarden.n.nu/
!!!!
GRATTIS!

Känner dig inte sådär jätte bra, men vet att du är en sjukt fin och snäll person som tar as bra hand om sina hästar och skulle göra allt för dom!
R har precis köpt en häst av dig, och om hon är nöjd med den hästen (hon e kräsen när det gäller att skaffa hästar XP) så är det riktigt bra gjort av dig! men alla dina hästar är säkert underbara! kanske kan ta någon på foder någon gång om jag har tid? ;)
är riktigt seriös med det hon gör.
Du e duktig på att rida oc ta hand om dina hästar så att dom ska må så bra som möjligt. och med ca 15-16 hästar är inte det det lättaste!
hoppas du stannar kvar länge inom lufthäst branchen.

--------------------------------------

vill du också bli veckans blogg? så sätt igång och komentera då!

//S 

2011-09-05 | 16:56:09 | | 6 Kommentarer

TÄVLINGEN

jo, nu är det så att den hopptävlingen som skulle vara idag blir inställd pga för lite änmälda och för rörigt då folk inte skrev om det var en c-ponny eller d-ponny , och inte skrev namn på sig själva.
men det kommer kanske en annan snart ;)
Påtal om tävlingar!
var ju hos holmens och tävlade med Q och Power!


resultat:

Prince Q LA: riktigt fin runda! och det räckte till en 2:a plats! *STOLT*2.gif


Prince Q Msv B: gick inte på riktigt som jag ville, men var fin ialla fall! blev inte mer än bara en 6:e plats :/

Power Full 140 cm: Liiiiite seg då jag tränat ganska hårt inför denna tävlingen. Men gick bra tycker jag! kanske kunde hjälpt till lite mer i svängarna. 
men detta räckte till en 4:e plats!  4.gif

------------

ska ut och träna nu :)
//S

2011-09-05 | 16:39:06 | | 1 Kommentarer

Terrängtävling

Tänkte också säga att jag ska arrangera en terrängtävling. :)
Det blir bara lätta klasser för det verkar som om alla hoppar mest. Så alla kanske inte är så jätteerfarna. I alla fall:
---------------------------------
LD (Clearround, rosett för felfri runda)
---------------------------------
LC(1:a 2:a 3:a)
---------------------------------
LB (1:a 2:a 3:a)
---------------------------------
Anmäl er gärna via Mail! Startlistorna kommer upp den 10/9 (om det är några som har anmält sig) och tävlingen är den 17/9-18/9(LD och LC den 17/9. LB den 18/9)
Jag lottar ut vinnarna och alla placerade får en rosett.
1:a av LC och LB får dessutom en fin outfit med valfri färg(Shabrak, lindor/benskydd, grimma & täcke) Tack för mig! :D

2011-09-04 | 21:32:19 | | 10 Kommentarer

3:a

Glömde förresten att skriva att jag kom 3:a i Ponnypennys tävling :D väldigt nöjd, speciellt eftersom att jag inte har tävlat Fly mycket alls!! :D Hon var underbar! :D

2011-09-04 | 21:25:14 | | 0 Kommentarer

Ojojoj

Oj! Här har hänt mycket! Jag har haft massa att göra och har typ inte kunnat blogga och så. Men jaja. Alfred från Mia har kommit :) Så han har fått göra sig hemma och så :) Micka har fått börja hoppa mer och högre och det går super! Jag har också börjat galoppera Happyland utan longeringslina. Det går bra men första gången bockade han en del när han upptäckte att han kunde fortsätta på spåret som han ville. Jag har också börjat rida ut med honom. Det går väldigt bra! Han verkar trivas i skogen och lyssnar bra på alla hjälper. Men däremot har han börjat slita sig när vi leder honom. Han bara reser sig rätt upp och sedan är det jättesvårt att fånga honom. För han springer inte till stallet utan han bara springer runt, och Fly har börjat brunsta så jag är rädd att han ska försöka betäcka henne. Men vi ska nog kunna fixa det. Jag låter Alfred gå i skrittmaskinen en del och dessutom ha på sig sadeln ofta. (Han är inte sadelvan än) Han är lättlärd och duktig! :) Det var sammanfattning av dem senaste dagarna. :) Här kommer min dag idag :)
Idag red jag först Fly. Jag red terräng och det gick super! Vi red länge och tränade på olika svåra hinder. Hon var superduktig och svettig efteråt!! :D Sedan fick hon gå i skrittmaskinen tillsammans med Alfred som fick gå där inne med sadel på. Det är första gången han går där inne med sadel och det gick bra. Han har ju gått lite med sadeln och är rätt van vid den nu! :)  Medan de gick där inne red jag Micka. Vi har inte hoppat på ett tag nu och bara ridit som vanligt, ute, paddocken och manegen. Men idag satte vi upp två hinder på volten och hoppade det. Det var ca 3 galoppsprång mellan hindren och Micka hoppade dem som ingenting! Hon var superduktig! :D Sedan släppte jag ut Micka och Fly i hagen. Alfred släppte jag i Happylands hage medan jag red honom. Jag red som vanligt och det gick jättebra! När jag ledde honom idag så gick det dessutom bra! Han får alltid beröm och godis när han är så duktig och det fick han idag :) Här kommer dagens outfit:
Färg: Blå
Jag(när jag red alla hästar)
Jeans ridbyxor
Blå långärmad tröja
Svart väst utanpå
Mina nya stövlar. (Jag ska använda dem när jag rider hemma och när jag hoppar/terräng på tävlingar. Dem andra ska jag ha på dressyrtävling/träning)
Backontrack strumpor (För att dem nya stävlarna klämmer innan jag har gått in dem)
Den vanliga hjälmen och västen :)
Micka hade:
Allroundsadel(Happyland har en likadan. Prisvärd!!)
Rremontträns(fast svart)
Blått shabrak(lite sött var det tycker jag (: )
Blåa benskydd
Blåa bakbenskydd
Happyland hade:
Likadan sadel som Micka :)
Likadant träns som Micka(svart)
Blått shabrak
Blåa benskydd
Blåa bakbenskydd
Blåa boots
Fly hade:
Svart hoppsadel
Svart träns med blå padding
Apple mouth bett tre-delat
Förbygel med martingal
Grått shabrak med ljusblå passpoal
Blåa benskydd fram+bak
--------------------------------------------------------
Japp det var det :) Här kommer en bild på banan jag hoppade med Micka idag:
(Det står "13 m" där nere, vilket betyder att det är 13m mellan hindren)

2011-09-04 | 21:02:32 | | 4 Kommentarer

Ny dressyr stjärna hos Soreca!

Hej!
Jo, nu är allt helt bestämt. Jag ska få köpa Wille av Kungsgarden.n.nu.
Han kommer att komma på Fredag p.g.a att jag åker bort under tis - tors. Så, nu undrar jag om någon av er medlemmar skulle kunna tänka er att ta hand om mina hästar (Classic, pix och sweetie) i tre dagar. Måndag, tisdag och onsdag. Eller vad säger ni? Ni får gärna rida dem. Men behöver få svar SNABBT!
Just de, ni kanske vill ha lite Info om Wille.
Namn: Kungens Sir William "Wille"
Kön: Valack
Ras: Holländsk ridponny
Född: 2004 - 03 - 24
U: Kungens Willowie
E: Kungens Sir arthur
Mankhöjd: 134 cm (c-ponny)
Wille är ett dressyr ämne. Har gått mycket höga klasser och är i full tävlings kondition.
Skänkel vikning, öppna , sluta han kan de mesta. En mycket snäll ponny som är lite vaksam mot spray flaskor.
Kommer mer info om honom snart
Så, här har ni honom (OBS - Google bild)
MVH
/R

2011-09-04 | 18:11:32 | | 8 Kommentarer

shopping

Hej! jag vet att jag inte änns bloggar i närheten av lufthästar längre typ XP men som sagt så har jag ju bloggtorka, så då tar jag inlägg från min anndra blogg ;)
här kommer ännu ett då:

shoppade lite idag ;D :* love it´!
shoppade mest underkläder :)
mest bh:ar.
här kommer 3 st:


och en bild på mig bara för att XP


jag VEEEEEEEET att ni inte vill läsa sånt här!!!!!! ska inte blogga om det mycket alls! eller aa ska försöka.

PS. Ska få köpa Prins av hjerpestall! han kommer nog på tisdag :) DS.

förlååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååt för att ni fick läsa detta! kommer komma ett innlägg snart om bara hästar och min dag. men det blir liksom lite enformigt om man säger så.
//S

2011-09-04 | 17:51:57 | | 1 Kommentarer

ponny

min nya ponny på G!
nu har jag hittat min dressyr ponny från hjerpestall!

Namn: Prins
Kön: Valck
Ras: Korsning ( arabiskt fullblod & sv.ridponny )
Färg: Flugskimmel
Mankhöjd: 140
Född: 2004

En helt undebar maxad c-ponny. Gör allt för sin ryttare och alltid sitt bästa.
Kommer oftast hem med en rosett! Precis börjat tävla FEI klasser och det
funkar kanon. Även hoppad hemma och det tycker han är jätteroligt!


Han blir perfekt! nu när Mary Poppins åkt eftersom att jag färdiutbilda henne nu :)
hoppas på det bästa nu! att hon vill sälja honom till mig.
återkommer om det.

//S

2011-09-04 | 17:31:29 | | 0 Kommentarer

fjorre

HAHA hitta massa bilder från min fjortis tid i 5:an XD kan knappt fatta vad jag höll på med :P
kom också att tänka på låtarna jag lyssnade på då också!
tänkte ni kunde få höra ;) fatta sämsta smaken hade jag:
denna kan jag faktiskt fortfarande lyssna på :)sen var det ju såklart massa techno som gällde ;)
någon annan som varit fjortis? ;)

//S

2011-09-04 | 17:18:53 | | 3 Kommentarer

tårar

tårarna bara rinner ner för kinderna när jag skriver detta. Har kommit in i en depp period nu. det händer ca 1 gång i halv året. och nu är det så igen.
kan ligga och gråta i timmar utan att någon hör mig. vart med om detta? det är ialla fall som det känns nu.
vet att jag kan förlita mig på er och prata ut, men jag har aldrig träffat er. skulle gärna ringa er och bara prata ut.
just nu vet jag inte änns varför jag känner mig så ledsen...?
kanske alla saker som  har hänt som senaste dagarna; polisförhör, konfirmationen, betyg och killar.
vet inte vad jag ska göra?! vill bara prata ut med någon j*vla psykolog eller varför inte gud? även fast han inte finns enligt mig (ändå ska jag konfimera mig?) så kan det vara sköt att bara gråta tills man inte kan mer.
ligger och lyssnar på depp låtar och stirrar ut i luften. knappt att jag orkade dra mig till datorn och skriva lite tidsinställda innlägg på denna bloggen och min vanliga.

sitter som en stor klump i halsen som jag bara vill gråta upp, men kan inte.
snälla nån, hjälp mig!
tack för att ni orkade läsa <3 ni betyder guld i mina ögon!
//S

2011-09-04 | 17:04:07 | | 4 Kommentarer

WOW!

Hej!
Nu har jag TVÅ stora nyheter till er. Så... vill ni höra? Klart ni vill!
Nyhet nr 1:
Ni känner nog alla till Holmens "BIG JUMP" för d-ponnys. Där var de först kval. Och sedan final.
Och ni vet ju att jag kom med i finalen (Jippi!) Men lyssna nu. 1:a kom Holmens på Holmens shine of Glory. Grattis till dig gumman!
Men gissa vad?! JAG kom tvåa!!! Herregud vad jag är glad. Första gången jag tävlar Pix på riktivt (130cm) och så kommer jag TVÅA. Vet ni hur många som var anmälda eller?! Gud. Fatta vad duktig min lilla Pix är.
Nyhet nr 2:
Jag har ju också letat lite efter en dressyr ponny. Jag har ju mina två fina hopp ston Classic och Pix. Men nu när Dissan är på kliniken.  (Inte för att han är så bra på dressyr) Så ville jag ha en ponny att tävla dressyr med.
Jag funderade ju på Welsh Cob hingsten som ni alla säkert såg. Men nja..... Jag ville ha något mer "Tävlings klart". Så, jag kollade säkert 10 ggr VAR på ALLA era bloggar/hemsidor.
Men, så kom jag in på Kungsggården. Och tittade lite på hennes hästar. Och blev helt kär i Kungens Sir William. Men jag tänka, att hon säljer såklart inte honom. MEN, jag mejlade. I alla fall. Och frågade om hon hade någon tillsalu, och sa att jag gillade Wille. Och gissa vad? Hon sa, att eftersom att de verkade som att jag ville ut och tävla honom. Så får jag köpa honom! Allt är inte klart än. Men som de ser ut så får vi en ny liten kille här på Soreca.
------------------------------------
Så, de var mina två STORA nyheter. Nu ska ni få höra lite om hur de har gått för min prins Dissan.
Han har ju stått på kliniken ett bra tag nu. Och sakta men säkert blir han bättre. Genom vila och en massa mediciner och så kärlek såklart! Blir han långsamt bättre. Jag är inne på kliniken MINST en gång varje dag, bara för att titta till honom och gosa lite. Men. De går i alla fall framåt för honom. Vilket jag är lättad över. Och de händer så mycket på Soreca att jag inte hinner tänka negativa tankar.
MVH
/ R

2011-09-04 | 15:06:30 | | 3 Kommentarer

som sagt

ja, som sagt har jag typ blogtorka så jah vet inte riktigt vad jag ska skriva :P inte lika inne i bloggandet mera ;) men det kommer ska jag säga.
det är så med mig att jag bloggar inte så ofta, men när jag väl gör det så bloggar jag MASSA! det kanske ni har märkt? liksom flera inlägg på raken.
men idag så ska jag som sagt hoppa Q och Power höjdhopp :D det ÄLSKAR dom ;) med Q kanske jag kommer upp i 130 cm (men det är inte hans rekord!) och Power kanske jag kommer upp i 160 cm.
SM Q närmar sig eller ialla fall kvalet. men det e ju riktigt tuff konkurens så vi får nog bara hoppas på det bästa! tror inte att vi som nykomlingar kommer vinna eller änns bli i närheten på att bli placerade! men det blir en kul grej liksom.

ska också rida Lolli. vet redan nu att det kommer gå super som vanligt ;) min prinsessa.

--

nu är det så att jag söker en dressyr ponny. C eller D spelar ingen roll. nu när jag e förstor för Lolli och ska lämna tillbaka Mary Poppins och inte har en riktig dressyr ponny att sattsa på så har jag beslutat mig för att ta in en ny häst på Soreca.
kommer kolla in lite sidor och se om jag kan hitta något. men kom med förslag!

detta söker jag:
kön spelar INGEN som helst roll!
inte äldre än 9 år.
C / D-ponny.
och färgen såklar ingen roll!
Stam är inte ett måste.
Ska minst ha gått dressyr LC:1

Detta har jag att erbjuda:

* Daglig utevistellse.
* Tillgång till stora hagar.
* Regelbunden träning.
* Står med häst kompisar (Vilket är ett MÅSTE på Soreca)
*Roliga uteritter.
* Kommer garanterat nå höga klasser.
* Stora och rymliga boxar.

Låter det bra? eller är det når mer ni vill ha?
komentera då! kommer som sagt att själv kolla runt på lite sidor och se om jag hittar nåt. men förslag e alltid bra!
puss på er!

//S

2011-09-03 | 12:51:11 | Hästar/ ponnys till salu! | 7 Kommentarer

Bett!

Hejsan! När jag såg R:s fina outfit tips och såg betten så måste jag bara lägga in ett inlägg om bett! Om det  är okej för R såklart<3 Jag kan ta bort det annars. Jag kan ju börja med:
Pessoabettet
Jag anser att man helst inte ska använda pessoabettet. Jag står kvar vid min åsikt om pessoabetten som alltid. Jag vet en häst som inte går att longera med inspänningstyglar eller ridas med inspänningstyglar eftersom att när pessoabetten vrids om så trycker det på nacken och det kan vara mycket obehagligt. Hans förra ägare red på pessoabett och ansåg att det var nödvändigt. Nu rids han på vanligt tränsbett och det går hur bra som helst. Vissa hästar klarar det men andra får både panik och mycket ont om dem stretar emot. Dessutom sliter det väldigt på tänderna. Eftersom att det vrids om så "gräver" dem ett litet "grop" i tänderna där det ligger. Det kanske inte märks direkt men när man väl har ute sin tandläkare och han klagar på det så är det ju inte så bra. Om man nu måste ha pessoabett så tycker jag att man ska använda det när man VERKLIGEN behöver det. Exempelvis hoppning/uteritt då många hästar blir starka då. Man kan använda annat bett när man rider dressyr i manege eller i paddock. De flesta hästar är lite lugnare då.
Jag ger pessoabettet:
Pelhambett apple mouth

Men detta bettet tycker jag däremot är bättre isåfall. Man använder oftast pelhamdelta och det gör att bettet inte vrids om fullt så myket. Däremot gillar jag inte att bettet vrids om över huudtaget. Men detta är lite mildare. Dessuom är det gummibett(apple mouth) Hästar ka ignonera detta bettet lättare än dem kan med pessoabettet och det ger ett minuspoäng. Men pessoabettet ger hästen inget val och man tvingar den till något. Vilket man ALDIG ska göra med en häst. Detta bettet trycker lite under munnen också med kedjan och gör att det blir lite mer obehagligt. Vilket ska gör att det ska vara lättare att bromsa.
Jag ger Pelhambettet:
Tvådelat eggbett, oledat

Jag tycker att detta bettet är bra! Det är helt naturellt och förbygger skav i mungiporna på hästen. Av ledat bett kan det klämma i mungiporna när ringarna snurrar och ger skav. Vilket inte är bra. Detta bettet rekommenderar jag! JAg tycker att det är bra och ger inga obehagskänslor i munnen på hästen.
Jag ger Eggbettet:

Ledat tredelat tränsbett

Det ledade tränsbettet är också bra. Men, på vissa hästar, kan det förekomma skav i mungiporna. För att förhindra det brukar man använda bettskivor eller, vad jag rekomenderar, byta till ett oledat tränsbett. Detta bettet är i princip likadant som det bettet över. Att det är två eller tre delat gör knappt någon skillnad och jag kan inte säga vilket som är skarpast. Båda är lika.
Jag ger tränsbettet:

Dubble Duch Mounth Gag

Här håller jag helt med R, det är inte okej! Man har bara inte detta bettet!! :(
Detta bett får:

Novabettet

Här håller jag också med R. Det är ett bra bett för staka men känsliiga hästar. På starka häsar sätter alla skarpare bett. Men hästen blir oftast bara arg över att vi tvingar den och allt blir bara värre! Vissa hästar funkar däremot inte alls på detta utan blir bara starkare...
Jag ger Novabettet:

Nu orkar jag inte skriva mer! Ha det bäst! :D


2011-09-02 | 22:55:25 | | 3 Kommentarer

Outfit Tips!

Just de, nu ska jag (R) ha lite "outfit tips" med er. Jo, vi på Soreca började ju lägga in lite outfits, efter era förslag. Och nu ska jag ge er lite tips på vad som passar ihop. Och vad som INTE passar ihop. Ridning är ingen mode sak. Men visst är det kul när man själv och hästens utrustning matchar lite extra? ;)
Jo, som ni vet så matchar vi på Soreca väldigt mycket. Jag ska börja med en stor grej som jag inte tycker om.
Svart sadel
OCH
Brunt Schabrak
Nu är de så, att både Svarta sadlar och bruna schabrak är JÄTTE SNYGGA! Men tillsammans.... Nja.. Jag tycker inte att brunt schabrak passar ihop med en svart sadel. Tyvärr. Men, bara för att jag säger de, så betyder inte de att ni INTE ska använda bruna schabrak och svarta sadlar. Kom ihåg, det här är bara tips.
Så, de är nog dagens "NO NO"
Men, nu ska jag visa er en sak som jag tycker matchar jätte bra!
VITA SAKER!

Vitt passar jätte bra med i stort sätt allt. Bruna sadlar, svarta sadlar, blåa träns. Ja, allt! Så, om du inte vet vilken s.k "färg" du ska ha på din outfit. ta vitt. Och nej, vitt är ingen tävlings färg. Eller ja, klart att de är fint att tävla med. Men jag har de när jag tränar med!
-----------------------------------------------
Nu ska ni få höra lite om mina åsikter om olika BETT!
Här är ett Dubble Duch Mounth Gag. Vilket, som jag ser de. Inte är ok att ha på hästar. Jag menar, allvarligt? Hur många har ni sett som har ridit med detta? Ingen! Vilket är bra. För ett sådant bett har man bara inte på hästar.
Sedan har vi Pessoa. Alla säger alltid "Pessoa är inte bra!". Och jag kan halvt hålla med er, Pessoa är kanske inte de bästa bettet. Men om en duktig (Och ag menar DUKTIG) ryttare anser att hästen behöver de, och använder de bra. Då kan man ha de, jag menar. Om de var farligt för hästen, skulle de då vara lagligt?Nej, knappast!
Jag hittade en väldigt bra sak om pessoa. Som funkar i vissa läger " En erfaren ryttare ska inte behöva Pessoa, men en oerfaren ska definitivt inte använda det."
Nu kommer tredje bettet för idag, vilket också är mitt favo bett, NOVA BETTET! De här är ett typ av gummi bett, som man ska ha på hästar och ponnyer som är känsliga, men kanske lite starka i munnen, de här skadar inte munnen på hästen. Men de är ändå ett bett.
--------------------------------------------------
Så, de var allt för mig, vi hörs, kommer säkert ett till inlägg ikväll!
Love yá!
/R

2011-09-02 | 19:59:21 | | 9 Kommentarer