Kul ridpass på Holly

Hejsan svejsan! Idag var jag lite påhittig, så jag plockade fram all utrustning i märket Sweden jag kunde hitta, och så satte jag ihop en outfit som jag hade på lilla Holly idag, hon blev så fin så :)
Jag red i alla fall ut en sväng men det var så väldigt halt så jag red en stund i manegen också. Hon var jättepigg och glad, ute blev det bara skritt, men i manegen red jag i ungefär en halvtimme, jag red mest runt på en massa roliga och påhitta små kringelkrokvägar och i slutet var hon faktiskt väldigt uppmärksam på mig :)
Sedan fick hon gå in och äta igen :)
Indie fick gå i skritten idag.
Dagens outfit: Sweden tema :)
Jag hade samma som på Fly:)
Holly:
Hahha, jag hade den, så var tvungen att prova men behövs gör den nog inte xD
Detta fick hon på sig när hon stod inne i stallet igen<3
---
Dessa saker har jag förutom det:
Tävlingstäcke
Ländtäcke
/J

2012-01-25 | 22:27:12 | Outfits | 5 Kommentarer

Dagens ridpass på Fly

Idag red jag ett ganska så hårt dressyrpass på Fly, jag red ganska så mycket utan stigbyglar och det var verkligen jättejobbigt! Fick myckte träningsvärk i jumskarna och magen fick arbeta en del också. Körde rätt mycket galopparbete, speciellt i vänster varv och är hyfsat nöjd. I traven och höger galopp var hon jättefin så där är jag supernöjd!
Jag gjorde lite delar ur Lc:1 och Lb:1 vilket var kul. Till exempel övade jag på den ökade galoppen i Lb:1, det gick ganska så bra i höger varv men i vänster bytte hon och ville inte riktigt sakta av i slutet av diagonalen.
Jag övade också på halten i Lc:1 an vilket gick ganska så bra efter en stund. Hon ville inte riktigt stå kvar i formen i början men sedan blev det mycket bättre! Det är något jag ska träna mer på! :D
I början av ridpasset när jag kom in i manegen tänkte jag att jag aldrig skulle bli varm nog för att arbeta ordentligt. Men faktiskt, efter en stund, så glömde jag helt bort det och blev varm och go. Fly med :)
Avslutade med Vänskapsleken, vilket gick mycket bättre idag.
Dagens outfit färg: Vit och blå
Jag:
Fly:
Detta hade jag bara till manegen för att hålla henne varm.
/J

2012-01-25 | 22:10:32 | Outfits | 1 Kommentarer

Hästar till Salu från Långedals ridklubb *SÅLDA*

Hejsan! Nu är två helt underbara hästar till salu på Långedals ridklubb. Om ni är intresserade så maila till: langedalsridklubb@hotmail.se
Hästarna söker det bästa hem de kan få och är jätte fina!

Holmens Great Phill "Filip"

Filip kommer ifrån http://holmenstuteri.n.nu

Namn: Holmens Great Phill (Filip)
Född: 2004
Avkommor: (Inga ännu)
E. Okänd U. Holmens Blitzey
___________________________-
Lite info om Filip:


Filip har ställt upp i flera tävlingar med goda resultat. Han kan jobba upp sig till SM eller mer. Filip är en väldigt snäll hingst som är modig och har ett stort hjärta. Han älskar att hoppa! I skogen eller på tävlingsbanorna spelar ingen roll. Ju högre Filip får hoppa, desto roligare tycker han att det är. Hans mamma har själv placeringar i SM och högre. Filip är väldigt lättlärd och pigg.

LD Sweet Moon Dancer "Mooni"

Namn: Sweet Moon Dancer
Ras: Connemara
Mankhöjd: Kommer bli ca 140-145cm
Född: 2006
Färg: Mörkbrun
____________________
Info: Mooni är ganska så nyligen inriden. Hon är mjuk och snäll, ganska så försiktig av sig. Hon älskar uppmärksamhet och är duktig i både hoppning och dressyr.
Pigg och glad, lättlärd och underbar!
Hon  är uppvuxen på Långedals ridklubb.
Är dessa kanske något för dig R?
/J

2012-01-25 | 21:30:24 | Hästar/ ponnys till salu! | 5 Kommentarer

Dagens ridpass på Fly och Indie

Efter att jag skött om Holly i förmiddags så gjorde jag i ordning Indie, som gärna ville ge sig ut på en tur. Jag broddade henne noga och red sedan ut i den fina snön. Det var mysigt, kallt men soligt och jag hade bra med kläder på mig. Vi myste mest men tränade även kondition och styrka i både upp och nerförsbackar. I slutet kunde hon hålla balansen i trav i lätt nerförsbacke, början till terränghäst :) Fly kan redan det eftersom att jag har hoppat så mycket terräng med henne, men det är inte lätt att få hästarna att hålla balansen i backar, ska ni veta<3
I alla fall så gick det super, förutom hennes vanliga skyggningar för allt som hon tycker verkar läskigt... :)
Sedan red jag lite "styrka" på Fly med. Vi tränade på cavaletti som jag höjde hyfsat högt och hon fick trava över med ganska så kort avstånd. Hon fick verkligen "kämpa" för att få benen att komma tillräckligt högt upp tillräckligt snabbt för att komma över utan att riva... Det var kul och Fly kämpade på bra, som vanligt. :)
Vi avslutade med lite travhopp, och studsar. Kul kul!
Avslutade med "Vänskapsleken" på båda två när jag ridit ut. Hos Indie var det populärt men Fly var lite tveksam, men det ska vi ändra på, det var ju faktiskt första gången.
Jag hade:
Indie:
Fly:
Det var allt för mig idag! Ha det så bra! :D
/J

2012-01-24 | 21:40:26 | Outfits | 1 Kommentarer

Duktigt!

Hejsan! Såg att det äntligen kommit lite komentarer, och alla verkade ganska så eniga om samma sak... Att den inte var så somrig. Såg också en komentar om att det skulle vara lite finare/roligare text, så jag ska försöka fixa lite roligare och så..
Om ni vill tipsa om färger och sånt så vill jag gärna ha typ exakt vilka. Så om ni har en bra idé om hur designens färger ska se ut, så ska jag maila ett nyhetsbrev som alla (i kontaktlistan) ska få.
Altså, jag mailar er, om ni har en idé så ska det vara minst 3 färger som passar bra ihop. Det ska vara en KOD till varje färg. Altså till exempel: lila färg kan till exempel ha denna koden: CC00C8
så gå in på en färgkarta och leta upp färgen ni vill ha, kopiera koden och skicka till mig, Det ska som sagt vara minst tre färger, eftersom att det inte blir så bra färger med bara typ en färg och sånt. Så tre färger ska det vara.
Om ni vill ha vit eller svart så behöver ni inte skriva kod för de koderna kan jag utantill.
Förstod alla? I alla fall, jag skickar ett mail ngn dag och skriver mer, då kan ni skicka, så kan det bli som nästan alla vill :D <3
/J

2012-01-24 | 21:20:11 | IRL | 0 Kommentarer

Jobbiga beslut och svåra val

Hej!
Just nu har jag lite svåra val att fatta.
Jag känner att jag har "jobbat klart" med mina hästar. Dissan är på foder hoss sin medryttare. Så honom behöver jag inte oroa mig för. Classic är en liten primadonna och säljs ALDRIG! Men Pix då? Ja, hon är en så snäll ponny, men jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill ha något nytt, något att jobba med. Men jag orkar/hinner inte med fler hästar, som de ser ut nu kommer jag att få sälja Pix, men BARA och jag säger BARA om de kommer rätt köpare. Annars får hon stanna kvar här.
Har ni hästar/ponnyer tillsalu? Ända kravet är att de INTE är en issis. Annars kan de vara vad som helt?
Kommentera på! Jag behöver tips!
Fler inlägg kommer ikväll, hoppas jag...
/R

2012-01-24 | 18:16:40 | R's inlägg | 8 Kommentarer

NY DESIGN!!

Ingen som såg? Gå den nya designen är uppe på "testsidan" vad tycker ni om den? Gå in och komentera vad ni tycker om den! :)
http://soreca.blogg.se/test/
/J

2012-01-24 | 09:05:37 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Bus i snön!

Hejsan! Idag tog jag ut Holly tidigt på morgonen och tog ut henne med endast grimma och logeringslina i paddocken, jag struntade även i täcket.
Första släppte jag henne och hon fick busa runt lite i paddocken innan jag började gå igenom hela henne med lite olika föremål som jag haft med mig, en ica kasse, longeringslinan, ett dressyrspö och handen: Jag gjorde med andra ord Vänskapsleken. Hon var helt lös och tillslut stod hon bara stilla medan jag höll på.
Sedan satte jag på henne longeringslinan och så longerade jag henne som vanligt en stund. Sedan ledde jag henne över läskiga saker, som tunnor o.s.v. Kul var det och hon var jätte duktig! :D
Sedan satte jag på longeringslinan som ett par tyglar, och så red jag några varv i paddocken, forfarande var hon jättemysig och oftast kunde jag styra med skänklar, vikthjälper och med dressyrspöet. Men ibland fick jag använda mig av mina konstgjorda "tyglar..." :)
Min outfit i kylan:
Svarta termoridbyxor
Svart dunjacka
Svarta tjocka ridvantar
Kingsland mössa (mörkblå visserligen men men)
Lilla Holly hade:
Mörkblå grimma med fluff
Svart longeringslina
/J

2012-01-24 | 08:55:49 | Outfits | 0 Kommentarer

Svar till Neiwada :D

Hon skrev:
Satt och smileade när jag läste igenom texten blir så himla glad J!<3 Det var okej med bilden! ;) Hoppas vi kan ses snart IRL :)

Svar: Detta var den roligaste komentaren att svara på på länge!! :D Jättekul att du gillade den. Vi ska träffas snart! Kanske alla tre, du, jag och R, och så kan vi ha lite kul :)
Ha det så bra!
KRAM J

2012-01-24 | 08:37:47 | SVAR PÅ TAL | 1 Kommentarer

Dagens ridpass (och lite annat smått o gott!)

Hej!
Idag fick båda mina tjejer hoppa av sig lite. Jag hoppade lite linjer, men la inte upp bommarna högt, alls.
Pix fick nöja sig med ca 90 cm. Och Classic fick avsluta med några enstaka 1m hinder. Allt gick väl hyfsat, Pix går som en klocka just nu, men Classic är lite.... bråkig, hon går med huvudet uppe i himmlen och tar bar abettet ifrån mig, så att jag inget kan göra. Men vi avslutade med några fina hopp i alla fall.
Ni ska få se våra outfits, väldigt snkla, brunt till Pix och svart till Classic.
Dissans medryttare är tyvärr sjuk idag, så honom släppte jag i ridhuset. Han flög runt som en tok den ponnyn! Han är för gó asså <3 :)
Aja, här kommer våra outfits:
Pix:
Färg:brun
Brunt pullar träns och brun hopp sadel
Brun martingal och bruna sen skydd
Brunt schabrak
Classic:
Färg: Svart
Svart pullatrräns och svart allround sadel
Svart förnygel m. avtagbar martingal och svarta sen skydd
Svarta gummi boots (fram och bak) och svart allround schabrak
Min stalloutfit för dagen såg ut såhär:
Svarta ridbyxor och en brun jacka
(samt underställ, svart hjälm och svarta stövlar)
Så, de var no allt?
Och förlåt enu en gång för dålig uppdatering från min sida, ska försöka bättra mig! :D
/R

2012-01-23 | 20:46:27 | Outfits | 1 Kommentarer

Prova på 1: Vänskapsleken

Hej! Jag tänkte börja med lite... inte riktigt NH, men så att man får ett starkare band till hästen, sedan kan man ju såklart fortsätta med mer trickträning och så vidare. Men här kommer den första delen i "De 7 lekarna" som är början till en NH framtid med din häst/ponny och som också kan ge dig ett underbart förhållande till din häst. Man börjar med "Vänskapsleken" som går ut på att din häst ska veta att du inte är farlig. Vad du än använder på den ska den acceptera just för att den vet att något som du håller i och använder lugnt mot hästen betyder att det inte är farligt, den ska lita tillräckligt mycket på dig. Börja kanske med handen, och smek försiktigt hästen över hela kroppen, du ska kunna ta den överallt, även under svansen och på de intima kroppsdelarna. Sedan kan man fortsätta med samma sak, som med bortsen, spöet, repet, grimman o.s.v. Var som helst ska du kunna röra den, och med (nästan) vad som helst.
Denna leken kan man inte överdriva. Avsluta alltid med denna leken när du har lekt med hästen, så att du alltid har ett fint förhållande till din häst.
Du behöver inte vilja NH träna för dethär. Det kan räcka med att du gör det för att inte få problem i hanteringen med din häst, häst och ryttare ska kunna lita på varann och respektera varann utan att ryttaren ska riskera ett bett i armen eller en spark när som helst och hästen ska inte behöva vara osäker på ifall du ska smälla till den i ansiktet eller klappa den. Bara för att ni kanske inte respekterar varann.
Med respekt menar jag inte att hästen ska vara så undergiven att den inte vågar röra sig i stallgången för att riskera en smäll. Respekt mellan häst och ryttare är när båda litar på varann, vet att om den ena säger att det är säkert så är det det. Du ska inte behöva tvinga hästen över ett dike, för om hästen tvekar kan du bara lugnt övertyga den om att det är säkert och att du är med, så ska hästen gå över diket. Den ska inte panikslaget ta ett stort hopp över diket och sticka iväg på andra sidan, för att den riskerar en hård smäll om den stannar på fel sida. Detta gör att hästen riskerar ett ryck i munnen istället, men vad ska den välja?
Respekt för mig, är när både häst och ryttare litar på varann för att de VILL, för att de VET att när den andra parten är där så är det säkert för att denne varelse har bevisat det, genom att visa den att det är ofarligt, inte genom att tvinga den och skrämma den ännu mer- då befäster man bara det som den redan tror- att (exempelvis) diket är farligt, för den hör ihop med smällar och ryck i munnen också...
Jag vet inte om jag fick fram budskapet. Men jag hoppas att alla förstår. Dagens träning är i alla fall Vänskapsleken, och den rekomenderar jag starkt till ALLA som vill ha ett mysigt förhållande till sin häst, ett säkert förhållande, där slag, sparkar, ryck och slit inte ingår.
Tack för att ni läste (om ni gjorde det förstås)
/J

2012-01-23 | 20:14:29 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Svar till Filippa

Hej! Filippa, du skrev en komentar om Indie:

Är Indie till salu, jag förstår inte riktigt. :) För jag skulle gärna vilja köpa Indie! :) Jag har två små hästar som heter Saga och Dessie(Desireé). Men de har medryttare som rider och jag använder de som sälskaps häst mer när inte hon rider och tävlar. Skulle vara jätte kul om Indie var til salu, :)

Svar: Ja, hon är till salu. Maila oss på Soreca@hotmail.se och säg vad du har att erbjuda henne, om du har någon blogg så att jag vet vad som händer med henne. Ser fram emot att du kontaktar oss!

/J

2012-01-23 | 19:52:56 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Neiwadas tävling

Hej hopp! Jag såg att Neiwada skulle ha en tävling om att man skulle skriva vad man tyckte om Neiwada. JAg antog genast utmaningen, det är klart att det skulle vara kul att vinna något, men jag skriver faktiskt detta mest för att Neiwada faktiskt är en av de bloggar jag gillar mest. Hon är väldigt seriös med sin/sina hästar och när man läser hennes blogg skulle jag nästan tro att Pigall var hennes häst på riktigt, om det inte var så att jag vet bättre och dessutom eftersom att det står "Neiwada lufthästar" så skulle jag tro det. Ända sedan Neiwada startade har jag gillat henne. Hon hade kontakt med oss ganska så mycket och "stötte" dig lite på oss för att få tips och komma igång inom lufthästvärlden. Men sedan växte hon, hon ställde sig upp ordentligt, fick folk att läsa bloggen, att gilla bloggen och nu vet många om henne.
Hon är en underbar tjej som har superfina hästar! Hon har varit väldigt aktiv och skriver ofta bra inlägg med intressant innehåll så att om man väl har börjar läsa så kan man inte sluta, utan man fortsätter och läser igenom allt och jag brukar i alla fall ha väldigt många tankar om det jag läst. Jag vet att jag ibland inte uttrycker det i exempelvis komentarer så att hon får veta vad jag tycker och tänker, men det ska jag försöka bli bättre på.
En sak jag verkligen beundrar Neiwada för är att hon har stått upp själv och kämpat vidare mot alla odds. Hon har inte klagat och inte slutat (förutom några små avbrott då och då, men det har ju ALLA)
Hon är en underbar tjej som alltid ställer upp, som, i alla fall enligt mig, kan uttrycka det hon tycker och tänker utan att såra någon.
Vi har som sagt haft ganska så mycket kontakt och hon har troget läst vår blogg även när det är som värst med våra avbrott. Vi är inte så bra själva skulle jag säga. Men det har ju blivit lite jobbigt med S och skolan och allt.
Men Neiwada verkar ha kunnat klara sig ifrån sånt ändå. Hon kämpade vidare i vått och torrt och det är verkligen beundransvärt.
Hon köpte ju en av min kompis hästar Wild Wonder, som alltid har betytt lite speciellt för mig. Hon skötte henne mycket väl och skrev ofta om henne, och jag är övertygad om att de kan ha gått mycket långt tillsammans. Sedan bestämde sig Neiwada för att göra en omstart, vilket jag inte klandrar henne för, och sålde därför sina hästar. Wild Wonder fick komma till en luftmänniska för att hon inte ville se henne någon annan stans där hon kanske bara skulle ha åkt runt och inte fått slå sig till ro en längre tid, för det är ofta så det går till här i luthästvärlden. Det är bara få som man fäster sig vid, och jag fick intrycket av att Neiwada fäste sig vid Wonder en del. Men hon kunde inte precis behålla Wonder om hon skulle göra en omstart...
Wonder har det i alla fall bra nu och Neiwada kan få tillbaka henne om hon vill.
Neiwada verkar sköta sina hästar väldigt bra, hon lägger upp planeringar för att det ska gå framåt med sina hästar men ändå lär känna dem och behandlar dem som djur, så att även om hon planerat så kan det gå fel bara för att hästen hade en dålig dag eller liknande.
Vilket ger det ännu mer en känsla av att Pigall är hennes egna häst, som hon verkligen har i ett stall på riktigt.
Många inom lufthästvärlden, jag tänker inte nämna namn, ger upp för att de saknar läsare, skaffar sig en massor av hästar och klagar för att ingen läser. Men då tycker jag att man ska följa Neiwadas exempel, genom att kämpa! Stå upp och var stolta över er själva och skaffa fram idéer som gör lufthästvärlden till en ännu bättre plats för de som lever i den.
Neiwada...
Jag hoppas att du förstår att dessa ord kommer från hjärtat, att jag verkligen menar det.
Det finns självklart andra som också kämpar, och er hyllar jag också!
Men det är som sagt inte lätt, så jag säger bara, fortsätt kämpa! Soreca var den första lufthästbloggen som fanns och, även och om ite jag var med då, så kämpade S och R sjukt mycket för att vara de vi är idag.
Alla kan bli stora, men bara de som kämpar och verkligen vill, kommer att lyckas. Neiwada kan, som alla andra, och hon har kommit igång ordentligt. 
Lycka till i framtiden, jag kommer att försöka följa dig så mycket jag kan, det ska du veta. Och kom igen ni andra också! :D <3
Neiwada: Jag tog en liten bild, om det var ok?
Neiwada.blogg.se
/J

2012-01-23 | 19:04:22 | Gästbloggningar | 1 Kommentarer

Dagens ridpass

Hejsan idag körde jag igenom ordentligt med alla hästar. Jag fokuserade på vad som inte gått framåt på senaste tiden och försökte verkligen få igenom det. Jag började med Fly, vi tränade ordentligt på att få henne att använda ryggen och höja huvudet i formen. Hon har gått i en så låg form för att träna upp musklerna och inte rycka upp huvudet. I början var hon sprallig och ville inte riktigt lyda, hon hade stått ute i snön så hon var lite kall också. Men tillslut fick jag henne så varm att jag kunde kräva lite av henne.
Det var svårt och Fly stönade ordentligt när jag försökte korta upp henne i vänster galopp och få henne att aktivera bakbenen. Jag använde mitt dressyr spö vilket underlättade lite, men jag fick ända använda mycket ben för att få henne att kämpa vidare och inte sakta av. Jag blev i alla fall hyfsat nöjd när jag var klar, vi har nu gått ett steg närmre, vilket är kul! Vi ska fortsätta träna och det ska verkligen bli jättekul! Imorgon ska en dressyrtränare rida henne så ska vi se vad han säger om henne och vad vi ska träna på och sånt. I alla fall så var det kul, men i alla fall; dagens outfit.
Färg: Mörkblå/Rosa
JAG:
Fly:
Efteråt fick hon på sig dethär:
Sedan gjorde jag i ordning lilla Holly och red, hon var verkligen som en bomb i all denna kylan och snö, det har ju inte varit snö på hela vintern (i alla fall inte här i Göteborg) så nu fick hon verkligen en kick och var superpigg... Jag red i alla fall i manegen för att lyckas få henne att koncentrera sig, i början trippade hon fram, skyggade för varenda ljud och kastade med huvudet gång på gång. Men efter ett tag lugnade hon sig och jag lyckades få en hyfsad fom på henne, lite ihoptryckt eftersom att hon har så kort hals och kropp, så jag kände mig ganska så stor på henne. Men jag lyckades tillslut få henne att slappna av och sänka och sträcka ut halsen. Detta var dock bara i traven och skritten, så fort jag gav henne galoppskänkel fullkomligt exploderade hon och försökte bocka som en galning. Haha, som tur är så är jag ganska så van och hon är väldigt känsligt i munnen vilket gör att det är lätt att få upp huvudet på henne och efter lite jobb, fick jag henne att galoppera ett arv på volten utan att kasta upp huvudet, bocka eller bråka på något annat sätt.
Hon gick inte i fin form precis, utan något konstigt ihoptryckt, även om jag försökte få henne att slappna av. Jag nöjde mig i alla fall med det lugna varvet på volten, så sedan saktade jag av till trav och avslutade på det sättet. Allt jobb för att få henne att slappna av i traven var förståss förjäves, men lite bättre än i galoppen var det och det var mer avslappnat än jag trodde efter den vansinnesgaloppen xD
Jag var hyfsat nöjd ändå och gick tillbaka till stallet med en riktigt svettig och fin häst...
Jag hade samma kläder på mig, förutom att jag hade denna västen utanpå min tröja eftersom att det var kallare nu:
Holly Ice hade:
(Fram och bak)
(Det vita)
Hon fick låna Flys täcke efter ridpasset, hon var rejält svettig och behövde det, men det var lite stort på henne, xD hon ska få ett eget snart
Sedan plockade jag in Indie och satte på henne hopputrustning, sedan red jag fram, på mycket börjda spår, korta länga o.s.v. Det gick bra och sedan började jag med övningarna.
1. Denna sortens bana kallas för Huset och man kan göra många olika banor, både lätta och svåra med den. Jag rekomenderar övningen starkt!
Jag började med en bana med ganska så långa anridningar vilket gav mig både lite svårighet så att hon inte skulle rusa iväg men jag hann också planera så att vi kom bra på alla hinder o.s.v.
2. Till övning 2 gjorde jag banan lite längre med lite mer svängar och sånt. Det blev också en ganska så lätt bana, med lite variation och en aning svårare.
3.Nu gjorde jag ännu lite mer svängar, avslutade med en dogleg linje som gjorde det lite svårare, lite mer kvick planering, göra hästen rak efter svängen och även använda mycket vikthjälper och att svänga mycket med skänklarna. Det gick väldigt bra faktiskt, men det var inte riktigt vad jag behövde träna på... Det uppfyllde inte riktigt mina svårigheter som jag behövde träna på, men det var kul.
4. Nu la jag till ett till hinder, och hoppade igen, det blev lite svårare, men inte speciellt svårt. Det var kul i alla fall och jag höjde en del för att träna på höjden i alla fall.
Indies outfit (jag hade samma som förut):
/J

2012-01-23 | 17:56:41 | Outfits | 1 Kommentarer

Komentera som tusan nu!

Tjolahopp. Nu är designen så gott som klar. Det enda som är kvar är att ni med era underbara åsikter ska ändra på den, kritisera den och när den är bra, så sätter vi in den här på soreca! :) Det blir den nya vår/sommardesignen så nu vill vi ha kritik! Långt ifrån alla komenterar när vi lägger in denna, om man tänker på statistiken. Men kom igen nu! Vi vill ju att det ska bli precis som ni läsare vill! :) <3
/J och R

2012-01-23 | 11:29:59 | J och R | 0 Kommentarer

Nytt - Indie till salu *SÅLD*

Tjosan! Nu är det så att lilla Indie är till salu.
Läs mer om henne HÄR.
Jag söker ett bra hem till henne och hittar jag inte ett bra hem så får hon stanna här. Eventuellt kan jag låna ut henne ett tag.
Maila mig om ni är intresserade och säg gärna vad ni kan erbjuda hästen.
--
Om det är någon som skulle vilja bli av med en häst, helst en liten ponny, så får ni gärna kontakta mig så går den hästen till min kompis (hon som sålde de där hästarna, hon har blivit intresserad igen). Hon ska starta en ridskola och söker lite egna hästar också, så hon ta gärna emot de flesta hästar, bara att maila!
--
Det var nog det! <3
/J

2012-01-22 | 16:20:37 | Hästar/ ponnys till salu! | 0 Kommentarer

Design på väg

Tja, som rubriken säger så är designen på väg, header klar, färger klara o.s.v. Den ska snart komma upp! Promise!
I alla fall så red jag ut på Fly idag, det var superkul och hon var lugn och fin! :D
Indie fick ett hoppass!
/J

2012-01-20 | 22:58:01 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Dagens självmord på Fly...

Haha, jag har inte ridit lilla Fly på ett litet tag för hon har, inte sträckt sig riktigt, men varit lite om och sur i baklåren och runt där... Så det har ju inte precis varit hårdträning, men hon har kvar sin kondition och är snart i toppform igen när tävlingsteamet börjar också!
I alla fall så red jag i paddocken idag och herre gud vad hon höll på. Jag hade satt på henne martingal för att hon inte skulle rycka upp huvudet, men det blir ju förstås sjukt mycket svårare när hon ska bocka istället. Då hjälper inte martingalen mig, utan henne istället... Grr.
Jag satt kvar i alla fall och har sjukt ont i magmusklerna nu bara för att jag var tvungen att SITTA som tusan på henne.. Haha.
---
Dagens ridpass på Indie var nästan helt motsattsen. Hon var pigg och glad men inte överdrivet, vi red dressyr och hon var helt underbar! Hon kändes så spänstig och vi tränade på att korta och länga galoppen, vilke gick som en dröm, det var som att flyga när hon ökade och sen lunde hon samla ihop sig till korta korta steg och höjde genast formen och satte under sig ordentligt, kändes verkligen som en riktig dressyrhäst :)
Sedan tog vi paus ett tag och tränade därefter på traven, vilket går så bra när man fått en sån fin balans i galoppen. Vi gjorde mycket kort och längningar där med och även mycket sidvärtesrörelser, som skänkelvikning, öppna och sluta. Jag gjorde en liten "bana" där jag först travade rätt upp och red öppna första halvan, en volt och sedan sluta resten av medellinjen, sedan till höger eller vänster (jag varierade varannnan gång) och så red jag halva diagonalen i skänkelvikningen, sedan ett varv i galopp på mittvolten och så ut på diagonalen igen i trav och skänkelvikning resten av diagonalen, sedan började jag om igen. Det var hur kul som helst och hon är verkligen som bäst nu!
/J

2012-01-17 | 11:05:24 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Trying...

Hejsan! Jag har lixom bara struntat i datorn ett tag och ni anar faktiskt inte hur skönt det är! Jag ska försöka blogga med, jag lovar! Sen ska det också komma en ny design, snart, headern är klar men inte designen.. I alla fall vill bara höra hur många det är som har/ är med i ett tävlingsteam och hur många som VILL vara med! JAg tänkte skapa en tävlingsteamstävling men vill bara veta hur det ser ut just nu, för mig verkar det som om holmens har slutat, och därmed de som är med, men för skjutton, det är ju skitkul att träna med laget maila varann om tävlingar, träningar och en massa annat!
Det är det och jag vill verkligen att alla andra ska komma på det också! Så komentera eller maila om ifall ni vill vara med i tävlingsteam, har ett tävlingsteam eller är med i ett :)
Jag själv har ju ett, och vi ska precis starta med hårdträningen men det blir ju inge kul om det inte finns något att hårdträna till! :D
/J

2012-01-17 | 10:46:39 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Dagens ridpass (+outfit) - Classic

Hej!
Ja, efter att jag ridit Pix bytte jag om till mys kläder och åt lite, sedan skulle jag ju rida Classic, men... lat som jag är. Så orkade jag inte byta om, så jag slängde på Classic ett fleece täcke och red ut lite med henne.
Skritt,trav och galopp, Haha, vi typ race:ade ibland.
Outfit:
Classic:
Svart pullar träns och vita boots (fram o bak)
Svart fleece täcke och svarta benskydd
Jag:
Collage tröja och svarta mjukis byxor
Svarta skor och hjälm
OBS! - Jag rider INTE med mjukis byxor IRL! Detta är bara för att de är lufthästar, och att de ska vara lite kul!


/R

2012-01-08 | 18:27:49 | Outfits | 6 Kommentarer

Dagens ridpass (+outfit) - Pix

Hej!
Ja, idag så red jag lite..normalt, på Pix. Började med att skritta ut som uppvärmning och gick sedan in i menegen för att öva lite på övergångar samt lite galopp om byten i slutet.
När jag skrittade ut så var hon lite hyper, okej, inte så lite, försökte typ sticka! Men efter lite bråk lugnade hon ner sig. När jag hade värmt upp och gått in i menegen började jag öva lite på ex. trava 10 steg, skritta 5, osv.
I slutet var hon riktigt fin, då körde jag lite byten på diagonalen, som gick super!
Outfit:
Färg: Svart
Pix:
Svart Aachen träns och svart allround sadel
Svart schabrak och svarta gummiboots (Fram)
under av och fram skrittning, filt att lägga över sadeln samt mina ben.
Jag hade på mig svarta ridbyxor, Svart tröja, och svart jacka samt stövlar och hjälm, orkar inte lägga upp bilder på de.
/R

2012-01-08 | 18:21:18 | Outfits | 0 Kommentarer

Förlåt (igen!)

Hej!
Förlåt förlåt förlåt!
Mitt internett har varit nere (=inte funkat) och efter nyår blev hästen jag har på halvfoder (IRL) sjuk.
Så tyvärr har jag helt enkelt inte haft tid för Soreca, har gått upp i ottan och stupat i säng på kvällarna.
Men, ni ska få lite uppdatering från min sida nu, hoppas jag. Skolan börjar i övermorgon. Och då ska bloggen uppdateras varje dag, helst...
Men, jag har (som ni kanske minns?) köpt eller snarare fått en b-ponny, vid namn coco pop. Jag är typ helt kär i den ponnyn, men har insett att jag inte har tid, jag tränar Pix och Classic för att hålla dem i tävlings kondition, och Dissan har jag knappt tid med!
En annons för henne kommer i separat inlägg.
Jag sitter just nu och svarar på era mejl, har över 50 st olästa! :O
Så förlåt om jag inte har svarat itid, men jag svarar nu.
Som sagt, ska försöka uppdatera!
MVH
/R

2012-01-08 | 16:54:10 | R's inlägg | 0 Kommentarer