Återbesök från gamla tider

Hej! Idag Igår fick mina galningar ta det lugnt. Båda gick i skritten i ca en timme och fick sedan ordentliga genomgångar men borsten så att de stod rena och fina i boxarna när en transport anlände. 
Det var Skäckla med hennes Fodervärd som kom och tränade för mig. Jätteroligt att se dem igen verkligen! De har blivit jättefina tillsammans. Förutom ett faktum. Lilla skäckla stannar kvar i samma storlek men det gör tyvärr inte hennes medryttare. Jättetråkigt verkligen för de har ju blivit så fina! :( 
Ja, i alla fall så kom den lilla skitponnyn ut ur transporten med ett ljusrosa fleecetäcke med mörkrosa kant, matchande transportbenskydd. Svart lädergrimma med rosa padding och rosa diamanter på nosgrimman och ett mörkrosa svansskydd. Haha, det var verkligen helt överväldigande! På den lilla ponnyn också! Det är otroligt hur hon har hittat transportbenskydd som passar de benen, Fly's vanliga strykkappor skulle vara enorma på Skäckla... Haha! Fly har ju ändå ganska så nätta ben och har storlek ponny på benskydden. Att hon dessutom lyckades hitta rosa och med matchande minimalt fleecetäcke också. 
Dessutom har de ju världens största transport eftersom att hennes storasyster har en häst på 180cm! Så Skäckla försvinner ju nästan i den. Lilla hästen. Hon är ju faktiskt bara liten, liten b-ponny.
Jag hade lagt fram lite bommar och fyra sockerbitshinder på en volt (klockan) och som jag tänkte att de skulle få träna på. Att jag inte kom ihåg att det var helt fel övning för Skäckla bevisar bara hur länge vi har varit ifrån varann. Det gör mig nästan tårögd när jag faktiskt tänker på att det där var min lilla ponny som hoppade allt jag styrde henne på och bockade innan, över och efter hindret så fort det var liiite för långt enligt henne. Hon är inte alls samma häst nu... Inte på ett negativt sätt! De är helt underbara. Det är bara jag som kan få vilken häst som helst att flippa ur bara för att jag hela tiden måste testa gränserna. En ridskolehäst som aldrig lyfter ett bben för mycket fick jag att börja bocka som en galning i hela ridhuset. Haha! Det var tider det. (LD A)
När Skäckla kom in blev jag faktiskt imponerad. Hon var jättesnygg! Sist jag såg dem var det också rosa för hela bunten men det var i alla dess nyanser. Skrikigt till nästan vitt. Ibland såg det till och med rött ut. Nejdå, det var hallonrosa. Jojo, och hallon är ju rosa? :O
Nu var det helt annat. Hon hade matchande schabrak med fleecetäcket och transportbenskydden. Svarta benskydd med rosa ludd. Svart träns med rosa, stora stenar i pannbandet, det såg dyrt ut, och en svart sadel av högsta kvalitet. Snacka om style. 
Hon själv var stilfullt klädd i svarta kläder (märkes om jag får tillägga det) och svarta ridstövlar med sporrar med (kan ni gissa?) rosa strasstenar på.. Haha förvånade?
Det var snyggt men såg otroligt dyrt ut. Jag undrar om hon bara är så bortskämd eller om hon har, antingen, en riktigt bra övertalningstaktik eller ett välbetalt sommarjobb. Det visade sig faktiskt vara det senare... Där blev faktiskt jag förvånad. Det mesta hade hon köpt begagnat, det var därför jag aldrig hade sett den stilen på matchande täcke, schabrak och fleecetäcke förut. Sedan var hon tydligen suverän på att spara och hitta det billigaste av allt. Jag var chockad kan jag säga... crazy...
Ridlektionen gick helt fantastiskt och mitt lilla trick att sätta in klockan i övningarna i ett försök att få dem att jobba lite gick helt förlorat = Skäckla (det borde jag ha kommit ihåg) är ju faktiskt helt galet bra på att svänga snäva svängar och de tog innerkanten av sockerbitshindren och klarade det utan problem. Orättvist! 
Haha, jag blev faktiskt lite avundsjuk men när jag såg dem åka därifrån kändes det väldigt bra. De vinkade hejdå och jag fick ett träns som tack. ETT TRÄNS?! De är ju helt galna. Jättesnyggt var det i alla fall så det tror jag att Fly ska få. Myyys!
Haha, hoppas att ni orkade läsa allt. Det blev ett långt inlägg men otroligt roligt att skriva. Det var min dag det! Ha det bra!
 
Kram J

2012-11-28 | 22:28:00 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Le dagen..

 
Ok, nu har jag inte varit särskilt aktiv. Men just nu har jag jätte mycket annat i huvudet och då blir tyvärr bloggen lidande. :(
I alla fall, så ska min hästskötare ha hand om Five tills han säljs, då jag helt enklet inte hinner med honom.
Idag fick Classic sig ett markarbetes pass och Lillan fick jogga av sig lite träningsvärk ute.
Om vi börjar med Lillan. Jag har tränat så mycket med henne på sistone och hon har verkligen förbättrats. Hon orkar bära sig i galopp nu på volten och på spåret, och bommar är inte lika läskiga längre :)
Så, idag fick hon jogga av sig den där äkliga träningsvärken ute på slingorna runt Soreca, det var redan lite mörkt så vi tog massa reflexer!
 
Classic då, hon fick sig ett mararbetes pass, jobbade mycket på böjtspår och med korta bommar så att hon fick jobba ihop sig orentligt. Började i trav på volten, i båda varven, la in mycket skritt övergångar för att få henne lösgjord och avslutade med galoppbommar längs ena långsidan, det fick räcka för idag.
 
GLÖM INTE MEJLA OM NI ÄR INTRESSERADE AV FIVE!
/R

2012-11-28 | 16:11:33 | Outfits | 3 Kommentarer

Promenad

Hej! Idag gjorde jag helt enligt mitt lilla "schema." Det ar en dag för planering. Jag gick upp tidigt och spolade ben på Fly. Mockade samtidigt som hon blev spolad. Sedan torkade jag benen samtidigt som jag borstade henne och gjorde i ordning hennes mat. När benen hade torkat lindade jag henne och gick på en promenad i ca en timme. Hon var jätteduktig men det känns verkligen vemodigt att gå såhär... Jaja, vi får väl se hur det blir. 
När vi kom tillbaka fick hon gå in i sin grushage och fick mat.
 
Därefter var det Ernas tur. Idag var hon lika mysig som vanligt. Vi gjorde lite vanlig hederlig dressyr och hon var riktigt duktig. Kunde galoppera flera varv utan att tappa takten. Nu är det bara formen kvar. Tölten och traven gick lika bra som vanligt! Riktigt roligt ridpass idag och både jag och Erna blev svettiga och goa. 
Kram J

2012-11-25 | 14:42:35 | J's inlägg | 6 Kommentarer

"Långritt"

Hej! Nja... Det blir ju inte riktigt långritt när man pratar om en halt häst som just nu bara får skritta men ändå. Jag satte på Fly grejor och skrittade en lång tur ut i skogen. Vi var borta i ungefär en timme. Det är i alla fall bra: vi får skritta mer än 30 min nu :)
Veterinären kommer på måndag och så hoppas vi att vi får börja sätta igång då. Fly är lindad varje natt men är ändå ofta svullen på mornarna. Då sätter jag fast en vattenslang med kallt vatten riktat mot hennes ben och mockar hennes box samtidigt som jag spolar. I ungefär 20 minuter får hon stå sådär och sedan torkar jag benen och lindar dem igen. Sedan får hon antingen stå i grushage en stund eller så tar vi en promenad. Idag blev det ju ridtur istället. Fly haltar i alla fall inte och hon är inte så varm. I varje fall inte efter att hon har fått röra på sig. Innan dess eller när hon har stått stilla länge kan hon vara lite varm (som efter natten) men jag tycker att det artar sig bra. Hon är mindre och mindre svullen på mornarna i alla fall! :)
Kram J

2012-11-24 | 19:12:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Hoppla

Hej! Idag tränade jag hoppning med Erna. Vi kanske ska vara med på en annan hopptävling den 1:a december och vill känna mig redo tills dess. Erna var lite okoncentrerad idag och rev ganska så mycket så jag körde på en ganska låg höjd och lät henne bara känna att hon inte blir pressad. Jag vill ju inte bryta ner hennes självförtroende nu när hon har blivit så duktig. Så vi körde bara lite lågt och kravlöst, byggde upp självförtroende och en naturlig framåtnjudning. Förhoppningsvis gör det att vi kan bli bättre i framtiden. Jag gjorde ingen bana idag heller förutom en med bommar. Hon har blivit jätteduktig i galoppen och kan galoppera i hörnen nu. Dock var hon ju som sagt lite okoncentrerad idag så då och då blev det pass eller tölt ändå men jag vet att hon kan bättre så vi får träna på det någon annan dag i så fall. 
Hoppade några enstaka hinder på 30cm och när hon hoppade blev hon jättepigg och lyssnade super. Jätteroligt idag trots att vi inte "hårdtränade" som jag hade planerat. Man får ju lyssna på hästen och planera utifrån det.

Kram J

2012-11-24 | 19:00:45 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Energi

Hej! Idag fick Erna vila medan jag la lite tid på Fly. Veterinären kom ut idag och tittade på henne. Innan dess hade hon stått med lindor på alla fyra ben och jag har spolat massa kallt vatten. Veterinären kollade och konstaterade värme men ingen svullnad längre. Det var ju ganska väntat eftersom jag har stått och spolat så länge för att svullnaden ska gå ner.. Jag fick trava lite fram och tillbaka och hon såg ingen hälta men sa att jag borde bara fortsätta skritta så lugnt det var möjligt på hårt och rakt spår. Ungefär en halvtimme, så vi är tillbaka på ruta ett igen :(
När veterinären hade åkt gick jag på en promenad och provade lite att "flytta med energi" som är något jag har sett på en blogg. Känner ni igen det? Vet ni vilken blogg jag pratar om?
Jag vet ju i alla fall att Erna är väldigt duktig på detta så jag tänkte prova på Fly med.
Det kändes verkligen helt magiskt när hon flyttade sig precis så jag ville bara jag sa åt henne med energin jag har runt mig. Nästan genom att tänka men att föra ut tankarna i kroppsrörelser. Alltså, om jag vill flytta henne i stallgången bara jag smackar och tar ett steg emot henne. Funkar det inte brukar jag höja handen lite också för att förstärka mitt kroppsspråk. Inte för att hota utan bara ungefär "sjasa" iväg fast mycket trevligare. Handen i midjehöjd ungefär. Det är verkligen svårt att förklara men ni kanske förstår?
Vi tränade under hela promenaden och även när jag borstade i stallgången.
Hur mycket "frihetsdressyr"/NH träning/energiträning eller vad ni vill kalla det gör ni? Jag gillar det i alla fall riktigt mycket och jag vill verkligen lära mig mer!

En skrittur i morgondiset häromdagen<3 ser ni frosten på marken?! :o <3
Puss


2012-11-22 | 22:21:11 | J's inlägg | 3 Kommentarer

Min älskade Classic

Lilla Classic fick jogga ute på slingorna runt Soreca idag. Mest för att jag skulle få känna på henne lite. Och GUD vad jag har saknat att rida på en ordentlig häst! Min älskade Classc..
Hon fick skritta en bra bit, jogga i uppförsbackarna och så avslutade jag med lite galopp. Hon fick sträcka ut och bara springa lite, vilket hon verkade uppskatta! Haha, knas ponny <3
Eftersom att det var lite mulet och ganska kallt idag så fick hon ha på sig det här:
/R

2012-11-22 | 12:19:53 | Outfits | 1 Kommentarer

No. 5

Hej!
Som ni kanske såg, så har Classic nu kommit tillbaka till Soreca, yey!
Det innebär dock att jag inte har tid till Five längre, det har aldrig känts riktigt rätt med honom faktiskt.
Nu vill jag lägga all tid jag kan till att hitta ett bra hem åt honom! Han är en jätte fin avelshingst och kan bli en jätte fin utställningshäst. Hopptekniken är det inget fel på, och här hos mig har han löshoppats upp till 1.05.
Han är jätte go att ha och göra med, och kan stå i sama stall som ston utan att krypa ut skinnet. Men han är hingst, det ska man ha i åtanke.
Intresserade? Mejla till oss: soreca@hotmail.se och märk mejlet med "Five" eller liknande.

/R

2012-11-22 | 12:09:15 | Hästar/ ponnys till salu! | 0 Kommentarer

Classic Electra

-----------------------------------------------------------------------
Namn: Classic Electra (Classic)
Kön: Sto
Färg: Skimmel
Född: 27 mars 2002
Ras: Svensk ridponny kat. C
Mankhöjd: 1.37 m
E: Original
U: Fly for me
Avkommor: Red hot chilli (Finns hos Holmens) Bandit (Finns? )
-------------------------
Classic är nog den ponnyn jag haft mest framgångar med. Jag kvalade t.o.m in till SM!
Hon är en hopp ponny på elit nivå. Har hoppat enstaka hinder på 1.35 men har startat 1.10.
Även fast hon bara är en c-ponny så går hon klasser som en stor häst.
Svängar och farten, tekniken och avståndet. Hon kan allt! Hon har lite svårigheter med
dressyr dock, för de första så gillar hon de inte. Och sedan så är hon lite stissig, och inte så lätt att arbeta med.
Annars är hon en jätte snäll tjej med hjärtat på rätt ställe. Skulle aldrig göra något dumt.
Classic är en riktig mys-ponny som ligger mig varmt om hjärtat, hon har varit med mig ett bra tag, varit utlånad lite här och där, och t.o.m såld, men nu är hon tillbaka!
PASS:
OBS! - Google bild! Är de din bild? Mejla till Soreca@hotmail.se så tar vi bort den DIREKT!

2012-11-20 | 09:00:00 | R's hästar och pass | 1 Kommentarer

Bara på marken

Hej! Idag var en dag på marken. Dock var det lite ofrivilligt också... haha! Jag började med att göra lite frihetsdressyr med Erna. Vi fortsatte med de övningarna som vi har gjort förut. Jag försöker få henne att få mer förtroende för mig o.s.v. Jag började i alla fall med att löslongera henne ett tag tills hon var riktigt duktig och lyssnade på mina kommandon jättebra! Därefter gjorde vi lite "följa john" vilket hon vid det här laget kan som handen i handsken! Det är bara att springa efter så får man godis! Haha.
Sedan provade jag på lite nytt. Jag hade med mig lite olika spön, borstar, sopkvastar, plastpåsar och lite annat. Hon är inte den rädda typen så det var lite spännande att få se hur hon reagerade. Jag har henne lös hela tiden så att hon kan ta sig därifrån om hon känner att hon behöver det. Så började jag i alla fall med en borste. Den var ju självklart inga problem, den blir hon ju borstad med varje dag! Så jag borstade igenom henne lite. Hon verkade tycka att jag var väldigt konstig men hon stod kvar! Sedan tog jag ett kort hoppspö, ett längre dressyrspö och tillslut ett långt longeringsspö och störk henne över hela kroppen och det var heller inga problem, jag viftade med spöna lite också och hon reagerade inte föränn jag hade longeringsspöet för det lät så mycket, då flyttade hon baken lite längre bort men stannade ändå kvar hos mig. Det kändes verkligen bra för om hon inte hade litat på mig så hade hon inte stannat hos mig när hon blivit rädd. 
Plastpåsarna över hela kroppen var inte heller något problem så då var det dags för den sista och farligaste saken. Sopborsten. Först lät jag henne lukta på den och då var det ju inga problem, hon hade ju sett den så förut. När jag dock höjde kvasten blev hon jätterädd. Hela kroppen sjönk ihop och hon galopperade bort från mig en liten bit. Hon stannade bakom mig och jag vände mig inte om mot henne för att inte skrämma henne mer. Efter ungefär fem minuter utan att någon av oss hade rört sig kände jag plötsligt en blåsning i nacken och så kom den nyfikna lilla Erna fram och luktade på borsten som stod rätt upp i min hand. Erna buffade lite på mig, vilket fick kvasten att vaja lite, och hon tryckte sig mot mig! Det kändes helt otroligt att hon redan litar så pass mycket på mig! Jag fick stryka borsten över hela henne även om hon sänkte ryggen och darrade och när jag tog bort borsten var hon helt svettig och ruskade då våldsamt på sig. Riktigt duktig flicka idag, så när det var klart skrittade vi runt lite och sedan gick vi tillbaka till boxen där jag stretchade henne lite. 
Fly's ridpass blev allt annat än duktigt och lugnt. Vi skulle skritta lite i manegen och till en början gick det bra men så gnäggade Erna utanför och Fly for iväg och bockade och hoppade och jag som var totalt oförberedd och satt med långa tyglar, for av och Fly bockade och for runt i manegen riktigt länge utan att jag fick tag på henne. Jag blev riktigt rädd! Jag undersökte hennes ben, och... Det var varmt och svullet. 
Det känns verkligen som att allt arbete har varit förgäves. Jag tog av henne grejorna och satte mig med henne i spolspiltan i 20 min och spolade med kallt vatten. (Det är det längsta som är bra att spola på benet, annars kan det bli FÖR kallt...) Efter det hade svullnaden gått ner och hon haltade inte. Hon var lite varm dock... Jag satte på henne liniment och nattbandage och så får veterinären komma imorgon. Så kvällen spenderades att linda häst och oroa sig istället för att mysa och vara glad. 
Jag tror inte att det riktigt är sant. Skadan har gått upp igen! Det känns verkligen inte som att vi är redo tills Julklappshoppningen i december... :(
Gammal bild på Fly<3

Kram J

2012-11-19 | 20:35:10 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Zafirs nr.5 *Till salu*

 
Av olika anledningar kommer jag nu att lägga ut Five på annons. Jag har tyvärr inte den tid och/eller kunskapen som krävs för att han ska må så bra som möjligt. En jätte fin avels hingst! Söker någon som kan ge honom ett bra hem, med mycket omsorg!
Zafirs number Five (nr. 5)

Smeknamn: Five
Ras: Svensk ridponny
Kön: Hingst
Ålder: 2 år
Mankhöjd: 148 cm
Avkommor: 0 st
Uppfödare: Zafirgården
Ägare: R, Soreca
Förköpsrätt: Zafirgården
Zafirs Nr. 5 är en fin kille som har ett fint steg. Löshoppad upp till 50cm och visade då fina hopp. Hans rygg har visat sig att inte vara den starkaste när man röntgade för att se att eventuella skador inte fanns. Ungefär vid slutet av ryggen ligger skelettet och trycker på musklerna. Så om Five ska ridas på är det i minimal skara av de lite mindre ryttarna. Rids han för mycket på och av tyngre ryttare kan han bli förlamad i höger bak ben. Så rekommendationen är att inte rida Five utan iställer använda honom i avel, löshoppning och faktiskt körning. Hans bog är nätt men stark och kan dra mycket.
Eventuella avkommor kommer enligt veterinär inte ärva ryggproblemet då det är väldigt sällsynt och brukar helt enkelt bero på att fölet vuxit för snabbt i modern och då blivit tryckt på, i detta fallet i ryggen! 
 
Bild tillstånd av: http://www.flickr.com/photos/61534434@N00/5970379522.
 
 
Utsiktens Walter Snöflingans Raphael Skörbys Rolex
Rastelle Vargtass
SCN Tequila SCN Gin n' Tonic
SCN Gossip Girl
Utsiktens Acoustic #3 Utsiktens Highlight Utsiktens Spotlight
Phandora
Gethsemane xx Lear Fan xx

2012-11-19 | 20:22:09 | Hästar/ ponnys till salu! | 10 Kommentarer

Gissa vad...?

Vet ni vad? Nu har något hänt som kommer att göra så att jag blir aktiv(-are) igen, hoppas vi!
Vem kan gissa?
 
Kom igen! Släpper bomben imon bitti!
 
/R

2012-11-19 | 20:15:05 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Piggelin

Hej! Som rubriken säger så red jag på ett piggt litet sto idag. Jag rider för första gången uppsutten på Fly nu, fortfarande bara i skritt men ändå. Hon blev i alla fall jätteglad och hoppar och far. Lilla flickan, det är bara att hoppas på att skadan inte går upp. Jag har fått ett schema från veterinären hur jag ska sätta igång henne igen och så får vi hoppas att skadan inte går upp och att Fly är igång tills vår fina julklappshoppning. Jag tänkte att vi kanske skulle kunna ha den i anslutning till årsdagen :)
Dagens outfit:
Erna fick ett ridpass i paddocken idag. Hon var pigg och duktig, inte alls som sist. Jag tränade mest på att fördela gångarterna och att finslipa på formen och allt. Hon har ju börjat bli riktigt fin i traven nu, söker sig nedåt och arbetar ordentligt med ryggen. Det känns jättebra! Även idag höll hon den fina formen till och med i volterna och vi kunde byta varv och ställa om utan att det blev som ett störmoment. 
Även tölten var helt otrolig idag! Hon hade en bra takt och arbetade väldigt bra. Formen var bra och vi kunde både öka och minska. Väldigt roligt! Galoppen gick som vanligt, den är fortfarande lite slängig men börjar bli allt bättre, Skritten tycker hon är den gångart som innebär att man får gå som hon vill och det är riktigt jobbigt. Hon låser sig i halsen och hela kroppen blir som en planka. Det är bara när man går på långa tyglar som hon slappnar av. Jag jobbade en längre tid med detta idag. Hon var till en början som vanligt; stel och ovillig men jag fortsatte att arbeta mycket med sätet och skänklarna och till slut släppte det lite och det gick att ställa henne lite i alla fall. Jag avslutade där så får jag fortsätta någon annan dag<3
Kram J

2012-11-18 | 18:54:38 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Framsteg

Hej! Idag har jag varit hos veterinären med Fly och har därför inte ridit Erna. Det var dock goda nyheter hos veterinären! Fly är i alla fall lite bättre så jag får börja skritta uppsutten nu i ungefär en halvtimme per dag.
Annars har jag inget mer att säga och tyvärr hinner jag inte mer :(

Kram J


2012-11-18 | 00:17:50 | Outfits | 1 Kommentarer

OK

Hello där ute!
Just nu händer det  mycket i mitt liv, mycket olika,roliga saker :)
Så jag har tyvvärr inte tid till Soreca för tillfället. Lillan fortsätter att ridas in, och Five tränas för fullt.
Ni kommer inte se så mycket av mig på bloggen på ett litet tag, men jag slänger in ett inlägg då och då. Så ni får fortsätta kolla in här, J är kvar, och jag är kvar, tar bara en liten "paus" ett tag :)
 
/R

2012-11-17 | 00:42:30 | R's inlägg | 1 Kommentarer

Viljornas kamp

Idag red jag på ett högst tjurigt litet sto. Skulle tro att det är för kylan och dessutom tror jag att hon har lite träningsvärk. Sedan kan jag ju inte komma ifrån att hon faktiskt är ett sto, min lilla Erna.
Jag tog det därför lugnare och övade lite trav på en runda i skogen med mycket raksträckor. Hon ville inte riktigt så så fort jag slappnade av började hon tölta. Bara för att reta mig töltade hon riktigt fint när jag ville trava och slängtöltade när jag ville tölta. Det var väldigt irriterande och tog verkligen på tålamodet. Jag fortsatte i alla fall och kände en djup tacksamhet när hon äntligen lyssnade i slutet av rundan och blev riktigt förvånad när hon tillochmed höjde ryggen och trampade på riktigt fint i traven. Som en liten dressyrhäst. Provade då på galoppen lite och det gick väl sådär då hon passade i svängarna men jag brydde mig inte så mycket om det för hon var ju så duktig i traven! :)
Det var nog det!
Förlåt för bilden, jag bloggar från mobilen då internet inte funkar på datorn och jag råkade bifoga bilden innan jag hade redigerat den.. Men ni får klara er för det går inte att ta bort den.. <3 puss J


2012-11-15 | 22:02:45 | Outfits | 2 Kommentarer

Vi är ju bäst

Hej! Vi är ju verkligen bäst på att uppdatera. Förlåt till tusen! Jag mår bättre eftersom att vi har löst det mesta men kommer att behöva en hel del hjälp för att bekämpa den stora viljan hos en liten varelse. Stark som tusan är hon också... Jaja.
Fly fortsätter att ta sina promenader men verkar väldigt uttråkad och ja... vem kan klandra henne?
Erna är en pärla och kämpar på under mina krav. Hon har blivit riktigt fin och blir inte lika svettig längre. Nu blir det hårdträning och kanske lite tävlingar till våren. Vad sägs om en julklappshoppning i December?
Allt för nu, kommentera!
 
Kram J

2012-11-15 | 12:34:47 | J's inlägg | 4 Kommentarer

Chocken har ännu inte gått över

Hej! Jag mår verkligen inte bra nu. Jag tänker inte skriva vad som har hänt eller vad jag har gjort. Så snälla fråga INTE<3
Jag ville bara skriva detta för att ni ska veta att det kan blir dåligt med uppdateringen då det har hänt lite grejor i helgen och jag är hemsk. 
Fly fick i alla fall en promenad igen. (Förvånade?) Hon verkade lite ledsen och jag kan förstå henne. Hon tycker väl att det är jättetråkigt att inte få springa...
Erna fick en uteritt och hon var en duktig tjej. Jag orkar inte skriva mer nu, kämpar mot tårarna. 
Kram J

2012-11-11 | 21:14:01 | J's inlägg | 6 Kommentarer

Störtdykning

Hej! Kollade igenom statistiken idag och den verkligen dyker rätt ner! Vad har hänt med alla? Gick ni bara in för att R bloggade eller har alla helt plötsligt bestämt sig för att sluta? :( 
Kommentarerna har också förvunnit drastiskt och jag undrar varför? :( Snälla kommentera lite mer! Vad vill ni läsa om?
Om ni inte tycker att det är kul att läsa om ridpassen dagarna i ända kan ni ju säga om det är något annatni vill läsa om, för det verkar inte som om det var populärt med dessa eftersom att ni inte kan lägga någon minut på att slänga in en trevlig kommentar... :( <33
 
Kramar J

2012-11-10 | 16:48:27 | J's inlägg | 4 Kommentarer

Bönan

Hej! Idag fick min lilla Erna hoppa. Hon var jätteduktig. Vi gjorde den övningen jag skulle ha gjort med Fly om inte hon blivit halt. Den var lite smått svår för Erna, men vi hoppade lågt och tog det så försiktigt, så tillslut gick det jättebra! :) Hon blev som vanligt helt genomsvettig.. Men hon var hur duktig som helst!
Såhär såg banan ut:
Jag började med att rida fram, och travade sedan över några upphöjda bommar på en volt :) Det var lite problematiskt till en början då Erna gärna ville tölta över. Det var för jobbigt att trava. Tillslut gick det i alla fall bra :)
Sedan kom jag fram i galopp och galopperade över 4 galoppbommar till ett hinder på 30cm. Erna krånglade även där eftersom att avståndet var lite fel för hennes korta galopp och hon småsnubblade över bommarna, saktade av till tölt och snubblade över hindret. Sjävklart rev hon också och jag fick sitta av ett antal gånger... (Jag hade självklart kortat bommarna efter första gången vi provade.)
Det gick också bättre efter en stund men jag fick vila lite emellan för hon blev så uppstressad av att göra fel att hon inte lyssnade alls på mig.. Stackarn, hon ville så gärna göra rätt. Efter vilopausen lugnade hon ner sig och såg sig för och då gick det som en dans! 
Därefter fattade jag galopp och hoppade en trekombination med två kryss och ett plank i mitten. Det brukar många otrutinerade hästar bli osäkra på eftersom att hindret upplevs smalare när det är ett kryss och därför brukar de ha lite problem att hålla koll på alla hindren i kombinationen. Detta fick också Erna mycket problem med och det blev några stopp, rivningar och helikopterhopp innan det gick bra. Jag gjorde det åt båda hållen men höjde inte mer än 30cm. 
Efter det hoppade jag en linje i galopp med två oxrar med galoppbommar framför. Detta för att få dem uppmärksamma och backa av på rätt sätt. Jag trodde att det skulle ge oss problem men Erna klarade det galant och jag vågade höja lite där. Avslutade på 70cm. 
Tillsist gjorde jag alla övningar en gång till innan jag hoppade en bana. 
1. Galopp på volten över de upphöjda bommarna.
2. Över trekombinationen. (30cm)
3. Över galoppbommar till hinder. (50cm)
4. Volten över upphöjda bommar igen. 
5. Oxer till oxer med galoppbom framför. (70cm)
Detta gick faktiskt riktigt bra, även om hon passade och töltade då och då i svängarna. Vi fick sakta av en gång och fatta ny galopp. Bortsett från det  var hon väldigt duktig och hoppade som en gudinna! :)
Dagens outfit:
Kram J

2012-11-10 | 16:44:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Promenad på morgonkvisten

Hej! Idag gick jag upp riktigt tidigt och lät hästarna äta frukost medan jag satte maten och fyllde på vatten i hagarna. När jag var klar släppte jag ut Erna i hagen där hon kan se de andra. Hon gillar inte riktigt att vara ensam, förut stod hon alltid i samma hage som Fly men just nu kan hon inte det eftersom Fly står i grushage. 
Jag borstade sedan Fly och tog ut henne på en 10 minuters promenad på asfalten. Det var vad veterinären rekomenderade, så jag hoppas verkligen att jag ska få henne bra så fort som möjligt. 
Fly var pigg och glad... För pigg xD Hon tyckte att det var väldigt orättvist att hon bara skulle få en fjuttig promenad när hon har så mycket energi... 
När jag kom tillbaka fick hon gå ut i hagen och fick sitt lunchö. 
Kram J

2012-11-10 | 15:16:16 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Ledsen

Hej! Jag är ledsen för dålig uppdatering. Jag har ingen ursäkt förutom den vanliga, jag har inte tid.. Jag har inte blogglust.. o.s.v. Men det känns ju inte riktigt giltigt. Nej, jag har ingen ursäkt, förlåt!
Erna och jag har fortsatt från marken en hel del och jag försöker så smått lära henne några trix. Hon är verkligen lättlärd och jätteduktig! Hon verkar tycka att det är roligt också.
Fly är halt... :( Det är inget allvarligt, men väldigt tråkigt. Veterinären trodde att hon hade sprungit i hagen och snubblat till eller trampat ner i något hål eller något. Det kan tyvärr hända alla. I alla fall så fick Fly lite kortison och stod inne igår. Nu står hon i grushage och skrittas på asfalt dagligen, utan ryttare. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart så att vi kan kkomma igång igen...
Världens dåligaste bild, jag vet xD 
Duktigaste tjejen hoppar sör fullt innan hon blev dålig :( <3
 
Kram J

2012-11-10 | 14:54:07 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Priserna!

Hej! Här kommer alla priser som de som har tävlat får! Vi kör inget dramatiskt här utan man får rosett och eventuellt något mer :)
Man får en clearroundrosett på 30cm klassen och Gångarter, LC och LB i dressyren. 
Om du har över 50% eller är felfri i någon av dessa klasser, får du clearroundrosett.
Ni som kom etta i någon klass får denna:
Ni som kom tvåa i någon klass får denna:
Ni som kom trea i någon klass får denna:
Ni som kom fyra i någon klass får denna:
Den som vann outfittävlingen får...
Äpplelampa i valfri färg. Fungerar både som lampa och som behållare för något, exempelvis äpplen :) Jättesmart och ger en mysig stämning i stallet!
Den som kom två i outfittävlingen får...
Muminglas av bra kvalitet! Söta och mysiga att ha i stallet :)
Den som kom trea i outfittävlingen får...
Tåvärmare för vintern. Det blir ibland riktigt kallt när man är ute och rider en längre stund, dessa är engångs och värmer i ca 5 timmar. Varmt och skönt vid långritten!
Den som kom fyra i outfittävlingen får...
Magic Brush! Underbart bra i alla lägen, fungerar som vattenavskrapare med baksidan, tar bort smuts, en del av den blöta leran och ger hästen samtidigt en bekväm massage. De flesta hästar gillar den! :)
 
Grattis allihop! Hoppas att ni blev glada!
 
Kram J

2012-11-06 | 21:54:15 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Förlåt

Hej! Förlåt för att jag inte varit aktiv här på ett bra tag. Detta beror på att jag inte befinner mig i Sverige för tillfället, och har helt enkelt inte tid för bloggen. Men båda mina hästar mår bra, o så fort jag kommer hem så blir det bättre uppdatering! Stor eloge till J som bloggar på för fullt! Vi hörs när jag kommer hem :) /R

2012-11-06 | 14:43:52 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Vinnaren av Halloweenoutfit 2012

Hej! Här kommer vinnaren av den bästa outfiten. Vi kommer köra etta, tvåa, trea och fyra :) Lycka till!
1:a 
Luftlycka på Holmens Little Pixie, de var Djävulen:
Grattis!
2:a
J (Soreca) På Fly Like A Bird, vi var spöken :)
3:a
E (Hallonbacken) på Minella, de var pumpor
4:a
Pao (Stall PearlSunlight) på Power Flush, de var demoner:
Grattis allihop! Ni får priserna i ett annat inlägg<3
 
Kram J

2012-11-05 | 18:34:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Halloweentävling, resultat

Här kommer resultaten för Sorecas Halloweentävling 2012
Allt är helt rättvist utlottat med random.org
Hoppningen:
30cm
1. J (Soreca) - Erna - Felfri, rosett!
2. E (Hallonbacken) - Golden Line - Felfri, rosett!
3. F (Rosendhal) - Riitataka - Felfri, rosett!
4. Neiwada - Bizas Bellami - Felfri, rosett!
Allihop var felfria! Bra gjort!
70cm 
1. T (Hallonbacken) - Tussan - Du kom etta, Felfri. Tid: 12s
2. Neiwada - Sunny Princess - Du kom tvåa, Felfri. Tid: 15s
90cm 
1. Pao - Power Flush - Du kom etta, Felfri. Tid: 12s
2. Emilia (Simwim) - The Dark Of Pigall - Du kom tvåa, Felfri. Tid: 22s
3. Luftlycka - Holmens Little Pixie - Du kom trea, 8 fel. Tid: 27s
110cm
1. F (Rosendhal) - Little Cupcake - Du kom etta, Felfri. Tid: 10s
2. Emilia (Simwim) - The Dark Of Pigall - Du kom tvåa, Felfri. Tid: 30s
120cm 
1. T (Hallonbacken) - Contessa - Du kom etta, Felfri. Tid: 18s
2. Pao - Pine Hollows Pepper - Du kom tvåa, 8 fel. Tid: 23s
3. J (Soreca) - Fly Like A Bird - Du kom trea, 12 fel. Tid: 23s
--
Här kommer klasserna för Dressyr:
Gångarter:
Här bedöms endast gångarterna hos hästen. Hur bra de är o.s.v. Det är utlottat rättvist med random.org.
1. J (Soreca) - Erna - 73,449%
2. Luftlycka - Firefox - 38,319%
LC:1
Eftersom att det bara är med en i denna klass får den som är med en clearroundrosett om den har över 50%
1. E (Hallonbacken) - Minella - 54,751% Grattis! Du fick rosett.
LB:1
Eftersomatt det bara är med en i denna klass får den som är med en clearroundrosett om den har över 50%
1. F (Rosendhal) - Listen To Your Heart - 70,128% Grattis! Du fick rosett.
LA:1
1. J (Soreca) - Fly Like A Bird - Du kom etta med 66,754%!
2. Luftlycka - Firefox - Du kom tvåa med 53,705%!
3. Neiwada - Wild Wonder - Du kom trea med 53,595%!
--
Vinnaren av outfit kommer i ett nytt inlägg!
Priserna kommer i ett nytt inlägg! :)
Jättebra jobbat allihop! Jättespännande mellan luftlycka och Neiwada i LA:1:an! 
Kram J

2012-11-05 | 17:47:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Vila till alla

Hej! För det första är jag ledsen för att resultaten inte kom upp igår. Jag lottade ut allt jättenoga och skulle precis lägga upp allt, men när jag trycker på publicera, loggas jag ut automatiskt och allt försvann. Jag orkade lägga upp allt igen, så jag lägger upp det nu istället. Kan ju lägga till att jag vaknade kl 15 idag för jag är sjuk och mamma och pappa lät mig sova. Snacka om att behöva det... Jag har ont i huvudet och är helt snurrig nu xD
I alla fall så fick både Fly och Erna vila efter att ha varit så duktiga igår. De verkade trötta båda två men har fått gå i skritten i en timme tillsammans nu. Båda fick också liniment på sig igår, så jag hoppas att de inte har allt för mycket träningsvärk. Resultat kommer upp snart!
Spöke hoppar för fullt :)
Kram J

2012-11-05 | 15:48:30 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Outfiten

Vi var spöken :)
Jag (J)
*Vita ridbyxor
*Vitt lakan som jag hade klippt hål för huvud och händer, som spökdräkt.
*Vit tröja (Under lakanet)
*Hjälm, väst och stövlar
Fly:
*Vita benskydd, fram + bak
*Vitt ländtäcke med "spökfransar/hack" på (hemmasytt)
*Vit huva
*Vita remsor från lakan i manen
*Vitt hoppschabrak
*Sadel, träns
(På dressyren hade jag samma fast med dressyrschabrak och sadel och sånt :)
 
Eftersom att detta är första tävlingen med Erna så klädde vi inte ut oss. Men Fly och jag såg i alla fall ut sådär :)
Kram J

2012-11-04 | 18:28:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Strutta runt omkring

Hej! Idag gjorde jag lite frihetsdressyr på lilla Erna. Haha, hon är ett riktigt proffs på det. Hon lärde sig i ljusets hastighet och det var riktigt roligt att jobba med henne från marken. Bra mycket roligare än Fly och Humlan faktiskt :)
Jag började med att släppa henne i manegen för att göra lite löslongering. Först ville hon inte gå ifrån mig, hon tyckte att det var mycket mysigare att stå inne i mitten och mysa. Jag drev ut henne med endast kroppspråk och röst. Jag hade spöet med mig, men trivs mycket bättre utan det. Erna lyssnade dock riktigt bra på det och det kändes bra! 
När hon väl hade kommit bort ifrån mig ville hon inte komma nära igen. Haha, hon sprang in i ett hörn och när jag sprang dit och smackade, ställde hon sig i nästa hörn. Efter lite om och men, började jhon förstå vad jag menade. Hon började tölta runt omkring mig på en stor volt. Det var ganska så jobbigt att springa efter henne när hon gick på en så stor volt. Men hon gick på en allt mindre volt och tillslut vad den helt perfekt. Jag fick lite problem med att hålla henne där, men när hon väl förstod, gick hon på en lagom stor volt runt mig. 
Då började jag med att få henne att öka och minska takten. Först sprang hon bara på en större volt när jag smackade, men då gjorde jag små rörelser för att inbjuda henne att komma närmre och backade samtidigt. 
Jag måste skryta med att jag blev riktigt stolt när hon faktiskt förstod direkt och kom närmre. När jag sedan smackade igen, gick hon på en större volt, men ökade inte. Då kallade jag in henne igen och "bannade" henne lite. Jag vet inte om hon förstod, men hon ökade i alla fall takten när jag smackade nästa gång och jag fick henne att börja galoppera. Dock bara ett varv, men det var nog. 
När jag kände mig nöjd med det fick jag henne att bromsa till tölt igen genom att vända mig lite med sidan till, bara en liten vridning, tittade ner på hennes bog och gjorde ljud för att få henne att sakta ner. Detta förstod hon väldigt snabbt och saktade av till tölt, en enklare gångart för henne. 
Då övade jag på att öka och minska volten, det var väldigt roligt för hon ökade och minskade direkt när jag ville. 
Så därför började jag med det svåraste av allt. Jag ställde mig lite framför henne, höjde armarna lite och sa högt och bestämt "Vänd." 
Erna stannade till och verkade inte veta riktigt vad hon skulle ta sig till. Jag gick närmre och upprepade "Vänd." Igen, och denna gången vände hon lite och skrittade iväg från mig. Jag berömde genast genom rösten, men också genom att gå in till mitten och smacka på henne att börja tölta igen. Hon var jätteduktig!
Vi tränade ännu en gång på att öka och minska både volt och takt. Tillslut lärde hon sig vad jag menade när jag smackade och ställde mig lite bakom henne, samt tittade på huvudet. Det betyder öka takten. När jag ställde mig lite framför henne och gjorde "ptroo" ljud, samt tittade på bogen. Det betyder minska takten. När jag gick lite mot henne, tittade på huvudet och gjorde "ivägschasande" rörelser med händerna. Det betyder större volt. När jag backade lite, såg henne på bogen och gjorde "kom-hit" rörelser med händerna. Det betyder mindre volt.
Haha, ni kanske inte förstår, men det gjorde i alla fall hon, så jag nöjde mig med henne där och gick tillbaka till stallet igen. Hon var så duktig!! :)
Kram J

2012-11-03 | 00:01:43 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Sträcka på sig

Hej! Idag satt jag upp barbacka på Fly, kl 19.00 och red till paddocken. Det var mörkt, men jag tände i paddocken och började så smått jobba henne mjuk och fin. Jag jobbade henne bara i lång och låg form, lät henne ta för sig och sträcka ut ordentligt. 
Samma sak gjorde jag i traven och hon sträckte verkligen ut. Tog stora, mjuka steg. 
Jag galopperade lite också, men siktade framför allt in mig på traven för att hon verkligen skulle sträcka ut ordetnligt och bli mjuk och go. Jag kunde utan problem sitta ner i traven barbacka och det kändes som om vi svävade...
Kram J

2012-11-02 | 23:39:36 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Halloweentävling 3/11- 2012

Hej! Nu tänkte jag att vi har en liten mysig tävling här på Soreca. Det är ju många som har unghästar o.s.v. nu, så det får bli en tävling för alla ryttare och hästar. Oavsett vart man ligger i utbildningen. Detta är ungefär som ett KM.
Man ska även vara utklädd till något, man kan vinna på hur bra outfit man har!
--
Anmälan sker via mail, där ska det stå:
1. Hästens/hästarnas namn.
2. Ryttarens namn.
3. Vilken klass/klasser ni vill tävla. 
4. Outfiten (Utklädd)
Man får endast vara med i två klasser per gren. Alltså, två klasser hoppning och två klasser dressyr. Du får ha hur många olika hästar som helst, eller samma häst. Men inte mer än två klasser per gren.
--
Här kommer klasserna i hoppning:
Bommar
En bana med bommar kommer att läggas upp, man får välja om man vill skritta, trava eller galoppera igenom banan. Denna klass får man rosett om man tar sig runt banan. 
1. 
30cm
Även detta är clearround, man får rosett om man är felfri.
1. J (Soreca) - Erna
2. E (Hallonbacken) - Golden Line
3. F (Rosendhal) - Riitataka
4. Neiwada - Bizas Bellami
70cm 
Vanlig tävling
1. Neiwada - Sunny Princess
2. T (Hallonbacken) - Tussan
90cm 
Vanlig tävling
1. Pao - Power Flush
2. Emilia (Simwim) - The Dark Of Pigall
3. Firefox - Holmens Little Pixie
100cm
Vanlig tävling
1. 
110cm
Vanlig tävling
1. F (Rosendhal) - Little Cupcake
2. Emilia (Simwim) - The Dark Of Pigall
120cm 
Vanlig tävling
1. J (Soreca) - Fly Like A Bird
2. T (Hallonbacken) - Contessa
3. Pao - Pine Hollows Pepper
--
Här kommer klasserna för Dressyr:
Gångarter:
Här kan man välja själv, man skrittar och travar och väljer själv om man vill galoppera. Man får rosett oavsett hur det går.
Man får ett protokoll, som vanligt, där hästens gångarter bedöms. Inte form eller ryttaren. Bara hur hhästen rör sig.
1. J (Soreca) - Erna
2. Luftlycka - Firefox
LC:1
Vanlig tävling
1. E (Hallonbacken) - Minella
LB:1
Vanlig tävling
1. F (Rosendhal) - Listen To Your Heart
LA:1
Vanlig tävling
1. J (Soreca) - Fly Like A Bird
2. Neiwada - Wild Wonder
3. Luftlycka - Firefox
--
Detta var allt! anmäl er som tusan nu då!
Tävlingarna med bommar och gångarter är bara för träning , för unghästar som behöver vänja sig vid att tävla. Kanske också om man aldrig tävlat förut. 
Kram J
 
 

2012-11-01 | 22:58:00 | J's inlägg | 9 Kommentarer

Sysslor klara, rida bara...

Hej! Idag när jag kom hem efter affären, satte jag mig och satte ihop ett litet ländtäcke med spindlar på, samt att jag fick prova på att få lite spökgrejor! 
Det kommer KANSKE bilder på det... 
Jag blev i alla fall klar, men som sagt har jag ont i huvudet i princip hela tiden, så jag orkade inte rida, utan de fick gå i skrittmaskinen en stund båda två och sedan pysslade jag om dem ordentligt<3
Kram J

2012-11-01 | 22:57:50 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Till affären

Hej! Idag bar det av till affären för att köpa lite saker! Jag hade redan det mesta jag behövde. Men detta fanns tyvärr inte hemma:
Leksaksspindlar!
Med lite klipp och klister, ska jag förhoppningsvis kunna förvandla mitt fina vit ländtäcke till ett spökes skrud :)
Fly och jag kan skrämmas såååå bra!! :)
 
Kram J
 

2012-11-01 | 22:48:27 | J's inlägg | 1 Kommentarer

J's stall del 2 *Uppdaterad*

Här kommer del två av min lilla J's stall :) <3 Denna gången handlar det om sadelkammaren, närmare bestämt sadlar träns o.s.v.
Fly's utrustning:
Flys dressyrsadel
Hennes hoppsadel
Dressyrtränset
Hopptränset
Hennes hackamore
...och en martingal med förbygel.
--
Erna:
Hennes Islandshästsadel
Hennes hoppsadel
Hennes Islandshästträns
Det var allt för denna gången.
Kram J

2012-11-01 | 22:35:17 | J's inlägg | 0 Kommentarer