J's stall del 1 *Uppdaterad*

Tjosan svejsan, jag hoppas att du tycker att det är okej att jag "härmar" dig med detta, R. Tyckte att det var en bra idé och så blir det lite mer intressanta inlägg o.s.v.
Här kommer i alla fall min första del av "J's stall" Jag har för tillfället Erna och Fly som mina hästar, så här kommer deras prylar:
Vattenhink som fästs på väggen i boxen (Erna och Fly)
Höpåsar och Hönät (Fly)
Höpåsar (Erna)
Foderburk med lock. Har skrivit namn + middag/kväll/morgon (Erna och Fly)
Förvaringsburkar för fodret. De kan staplas på varann och kan innehålla mycket foder! (Erna och Fly)
Japp, det var första delen det<3
Kram J

2012-10-31 | 21:58:24 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Gångartsträning

Hej! Idag övade jag på det som Erna faktiskt är skapt för. 
Vi red ut i skogen, jag började med att trava lite, gå över till tölt, och trava igen. Sedan provade jag en galopp, saktaade av till trav och gick över till tölt. 
Jag fattade galopp ifrån skritt, tölt och trav. Skritten var lite problematisk först eftersom att hon gärna ville tölta några steg först, men efter en hel del träning lyckades vi. Tölten och traven var inga problem och det kändes jättebra att vi kan fatta galopp så bra nu! 
När vi hade ridit ett tag hittade jag en lång raksträcka där jag började med att öva på lite tempoväxlingar i tölten. Hon föredrar lite kortare tölt, så idag försökte jag öka tölten på henne lite. 
Det gick ganska så bra, men jag ick kämpa lite. Hon blev riktigt svettig så jag vilade en stund innan jag började träna på pass. 
Att träna på hennes pass var verkligen helt gudomligt! Jag har inte passat med henne så mycket och så, men när jag provade idag kändes det verkligen bäst! 
Jag passade bara lite, för hon var så trött. Det räckte med att det gick bra en gång, så red jag sedan hem. 
Kram J

2012-10-31 | 17:49:07 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Galning i sitt esse!

Hej! Idag träffades jag och 4 andra kompisar för att rida ut. Fly kan ju bocka lite och så när man rider ut så jag sa att jag rider sist för att hon inte ska råka skada någon...
Det gick bra så länge vi skrittade, men när vi skulle trava galopperade hon jättekort, hon bockade, stegrade och studsade fram xD
Det gick bra ändå, för jag är ändå hyfsat van och jag ville ju trava och sånt. Efter ett tag, bestämde vi oss för att försöka ha Fly först istället, och tänka sig... Det gjorde jättemycket skillnad. 
Vi både travade och galopperade en hel del och det gick super! Det är nog där hon ska vara i fortsättningen :)
Kram J

2012-10-31 | 17:21:20 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Finalen

Hej! Jag sa ju att jag inte hade en aning om hur det nu blev med EM och allt, men hon HAR röstat ut och jag fick det istället via mail. :) 
Det visade sig att vi slutade som tvåa och det kändes verkligen jättekul och bra! :) 
Vi kan allt visa att vi kan! :) 
Kram J

2012-10-31 | 17:03:34 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Hoppning för hela bunten!

Hej! Idag fick både ponnierna vara med och hoppa! :) Först red jag Erna. Det är verkligen hemskt väder ute, så jag satte upp lite hinder inne. 
Jag har ju anmält mig till vår Haloweentävling, 30cm, så jag hoppas verkligen att det ska gå bra! Hon är ju duktig, men jag har inte hoppat bana än<3
Jag började i alla fall med att skutta över lite enstaka hinder här och var, på ca 50cm. Hon var riktigt duktig och hoppade glatt. Sedan sänkte jag allt till 30cm och hoppade en bana. Hon var duktig där med, men töltade då och då i hörnen, annars tycker jag att jag lyckades ganska så bra att hålla henne i galopp.. 
Jag avslutade med ett litet hinder på ca 70cm och hon rev först, men flög sedan över! Jätteroligt!
När Erna kommit in i boxen, med fleecetäcke mot svetten, tog jag ut Fly och gjorde i ordning henne. 
Vi ska ju hoppa 120cm på lördag, så vi började med att hoppa lite hinder på ca 1m. Hon var riktigt mysig, och väldigt pigg och glad. 
När jag kände att hon var bra, höjde jag till 120cm och hoppade en bana. Vi blev  felfria så då provade jag en "omhoppning" också och det gick också väldigt bra, men vi rev en gång för hon var så väldans pigg. Efter det vaktade hon sina fötter bättre, och när vi provade igen gick det helt super och hon kändes verkligen helt super!
 
Det ska bli jätteroligt att hoppa på lördag. 
Tills dess måste jag ha hittat en bra outfit också :)
 
Kram J

2012-10-29 | 21:14:57 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Help me!

Nu ska ni få hjälpa mig, vad vill NI läsa om??

KoMmENteRa!!
 
 
/R
 

2012-10-28 | 21:41:47 | R's inlägg | 1 Kommentarer

14

Hello!
Jag har inte varit särskilt aktiv här, och kommer inte att vara nu de närmaste veckorna heller. Men ni får ha överseende just idag, för idag fyller jag år!
Nu är allas er R 14, haha!
 
"Hej hej hej jag är bara 14 år, kom och se på mig!"
(Låt text)
 
/R

2012-10-28 | 21:33:21 | R's inlägg | 3 Kommentarer

Finalen...

Hej! Jag mår inte bra, har inte alls blogglust och har ont i huvdet 24/7... Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men men...
Finalen vet jag inte hur det blev med, för det verkar ha hänt nåt med Neiwadas hemsida... 

Jag red i alla fall ut en liten bit med Fly idag. Hon var riktigt mysig och det var superfint väder. Dock var det kallt, och frost på marken..
Det var nog allt än så länge. Jag kan inte koncentrera mig nu... 
Kram J

2012-10-28 | 19:46:54 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Slappdag

Hej! Idag fick Erna en slappdag och vi red bara ut en lite bit, endast skritt, tölt och lite trav. Hon var jätteduktig, men jag var så trött att jag inte orkade mer än så.
Kram J

2012-10-23 | 22:55:38 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Träning inför final!

Hej! Idag blev det hårdträning inför finalen på lördag med Fly. Jag hoppade lite gymnastikövningar, svängar och banor. Kände igenom hela henne helt enkelt. Hon var lite stel men riktigt pigg och glad och hoppade stor över hindren. De ligger ju på en ganska så hög höjd nu när det är EM, så jag körde mest på den höjden i slutet, tränade en hel del kombinationer, linjer och även att komma lång distans på exempelvis tunna räcken, vilket kan vara väldigt svårt för hästar. 
Fly klarade det riktigt bra och gjorde verkligen allt jag bad henne om trots att hon var lite speedad. 
När jag kände mig nöjd skrittade jag ut en stund för att skritta av.
Godistajm!
Kram J

2012-10-23 | 22:52:26 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Till salu *SÅLD*

 

Fire Heart "Humlan"
2008 
138 cm 
Svensk Ridponny 
e. Jupiter 
u. Queen Of Life
Humlan som hon kallas är en trevlig liten tjej på 4 år. Social och bussig är hon. Hittills bara longerad men har potential till mycket mycket mer. Är löshoppad upp till 100cm. Har haft träns och schabrak på sig. Men Humlan är en toppentjej med glimten i ögat!
--
Detta var texten när Humlan kom hit. Såhär är hon nu:
Humlan är en jättego flicka som varit hos mig i ett tag nu. Hon har fina gångarter och en bra hoppteknik. Hon är ju som sagt fortfarande bara 4 år, och därför har hon inte hunnit med mycket än. Hon behöver komma till en ryttare som har bra tålamod och är mjuk och rutinerad. 
Humlan kan inte gå i form än men är på god väg, hon söker sig ofta när jag rider henne och hon kan galoppfattning samt bromsa, gasa och svänga. Hon kan inte skänkelvikning än men det är något att träna på. Även andra svårare skolor.
Humlan har inte hoppat så mycket, men kan hoppa mindre banor med ryttare. Det har hon gjort hos mig och är duktig på att svänga och hon gillar att hoppa!
Humlan skulle kunna gå lite allround för hon är mysig och inte alls tittig. Eftersom att hon är ung har hon lätt att lära och hon vill alltid göra rätt! 
För tillfället har Humlan bra kondition och kan ridas och tränas varje dag. Hon är väldigt positiv.
Hennes mamma har också hon varit här på Soreca, hon är duktig och har väldigt bra steg och temperament. Hennes pappa har tävlats en hel del och är även han en duktig ponny. 
Humlan är en kvalitetsponny.
Maila oss på Soreca för mer info på soreca@hotmail.se
Vi är måna om vart Humlan hamnar. Hon säljs för 30.000 lp.
Detta får hon med sig vid försäljning:
Kram J

2012-10-22 | 20:37:00 | Hästar/ ponnys till salu! | 1 Kommentarer

Hoppning

Hejsan! Erna fick ett litet hoppass i paddocken idag. Det var lite nervöst för det var första gången!
Jag började i alla fall med att rida fram i alla gångarter, alla utom pass, jag passar mest utomhus. 
Erna var riktigt mysig och gick i bra form i alla gångarter, men hon var väldigt pigg och började passa en gång i galoppen. För övrigt galopperade hon jätteduktigt!
När jag kände mig nöjd började jag trava över lite bommar här och var och när det kändes bra ställde jag upp ett litet kryss och la travbommar framför, först kom jag över bommarna, och hon lyfte lika fint på benen som vanligt, verkade mycket försiktig med att inte nudda bommarna, inte för att hon var rädd utan för att hon var nogrann och duktig! När vi kommite över bommarna skuttade hon glatt över krysset och landade i galopp. Duktigt!
Sedan provade jag att även komma i galopp utan bommarna framför och hon var en aning vinglig, men gjorde så gott hon kunde och var jätteduktig. 
Jag fortsatte med att hoppa över lite enstaka hinder här och var, och när det kändes bra avslutade jag med en bana på ca 50cm. Det var jätteroligt att hoppa en så lite häst, och dessutom en isis. Vi har lite att träna på inom hoppningen, men just nu känns det väldigt bra och hon har fin teknik över hindret i alla fall. Även om taxeringen och vägen till hindret behöver förbättras. 
Det känns som att det kommer att gå ganska så lätt ändå för hon är så mysig och verkar verkligen ha lätt att lära. 
Redan nu står hon i stallgången utan att sitta fast för hon rör sig aldrig utan min tillåtelse och jag behöver bara smacka när jag vill att hon ska gå, och då går hon in i boxen. 
Erna var ganska så svettig så la på massor med fleecetäcken och gosade med henne lite.
Kram J

2012-10-22 | 20:25:29 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Genomgång

Hejsan! Idag gick jag igenom varje häst steg för steg.
Jag började med  att rida ut en stund på Fly, hon var riktigt mysig och trampade på bra. Vi skrittade mest eftersom att vi tävlade i lördags, men det blev ändå lite trav och galopp. 
Efter att vi ridit en stund mötte vi tre rådjur som stod ute på ett fält och vi stod där och såg på dem ett tag tills Fly blev otålig och då tänkte jag att jag tar en galopp, men då blev hon smått crazy och började bocka, så jag fick sakta av och försöka igen, då blev det dock bättre, men jag fick bilden i huvudet av att hon ville visa upp sig för rådjuren xD
Kram J

2012-10-22 | 20:14:22 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Etta!

Hej! Jag kanske nämde att Fly kändes helt fantastisk igår? Jo, det var hon verkligen! Och Sverige kom på första plats i kval 3 vilket innebär att vi är vidare till Final! Det känns helt underbart och nu är det verkligen dags att kämpa vidare!
Önska oss lycka till? :D
 
Kram J

2012-10-21 | 23:34:16 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Sökes

Hej! Nu är det så att två av de i mitt tävllingsteam har hoppat av, jag vet att det inte är så "inne" med tävlingsteam längre, men vi har i alla fall fortsatt för att det är väldigt roligt och främst är det ju träningar då som vi gör tillsammans. Det är allt möjligt och om man kan vara aktiv på mail och sånt så får man gärna vara med.
De som är med nu är:
Neiwada - Wild Wonder
I stuterimoon - Red Wine
J Soreca - Fly Like A Bird
 
Sedan har ju då som sagt två hoppat av nu p.g.a. tidsbrist och ofungerande datorer. Jättetråkigt... 
Så! Är ni intresserade av att vara med i tävlingsteamet så är det bara att maila mig (J) på soreca@hotmail.se
Märk gärna mailet med ex. J tävlingsteam eller liknande.
Om ni inte vill vara med, så kan ni väl jättegärna sprida detta vidare? :)
Mums ;) <3
 
Kram J

2012-10-21 | 23:11:13 | J's inlägg | 4 Kommentarer

Ridnigen

Idag red jag Erna i paddocken och hon var verkligen jätteduktig! Riktigt fin och gick i riktigt bra form. Jag galopperade till och med på volten del och det gick jättebra.
Jag travade även på att öka och minska tölten, samt att gå över till trav från tölten. Erna var verkligen jätteduktig och blev riktigt trött.
När jag tog av henne grejorna efteråt märkte jag att hon var riktigt svettig överallt, mellan bakbenen hade det till och med runnit.


2012-10-21 | 10:54:45 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Överraskning

Idag fick jag en glad överraskning när jag gick in på Neiwadas blogg.
Är det någon som sett utlottningen på hennes blogg? Då vet ni nog också vad jag har fått 😃
Kan ni gissa?

Kram J


2012-10-21 | 10:45:08 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Vidare igen!

Hej! Förra lördagen var vi ju på EM kval 2 och vi var nära att åka ut, vi kom 9:a av tio stycken. Då kändes Fly verkligen underbar! Senast igår var vi också på nästa kval av EM och för mig kändes det i alla fall helt super! Fly var underbar ända från början och kämpade verkligen på och tog sig över alla hindren helt super. Jag vet dock inte resultaten än men är nöjd med allt, huvudsaken är att Fly kändes så bra.
Resten av hästarna fick också vila igår.


2012-10-21 | 10:36:50 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Five is in da house!

Tja tja!
Five som bloggar här nu va!
Jo, som ni vet så är jag ganska ny på Soreca. Jag har bara varit här i någon månad. Men jag storm trivs! Och vet ni det bästa? Det är BARA ston här! Så jag har massa tjejer alldeless för mig själv... ;)
Min bästa kompis (och den jag ser mest) är Lillan, eller Marilyn som hon heter. Det är R´s andra unghäst. Men så delar ju R stallet med en annan, och hon har en JÄTTE SÖT tjej, ett brunt ponny sto. Fly tror jag att hon heter.
Men, det är ju JAG som bestämmer här, bara så ni vet ;)
Jag har fått gå på mååååånga promenader, vilket kan vara ganska skönt, med ibland är dte långtråkigt, och då får man dra ner huvudet för att äta istället!
Detända dumma med att det bara är ston här, är att jag inte får en hag-kompis. Jag får stå i en hage bredvid de andra, orättvist!
Nu har ju R fått för sig att klippa av mig halva min päls oxå, vilket blev snyggt. Men varför HALVA mig?! Jag förstår mig inte på människor...
 
See yá!
/Five

2012-10-17 | 19:08:51 | R's inlägg | 2 Kommentarer

Nu börjar det närma sig..

 
Hello!
Ja, jag vet att jag varit lite...inaktiv de senaste dagarna. Men men, jag har annat för mig.
I alla fall, idag fick Lillan gå en promenix, och även Five. Det börjar kännas lite tråkigt att inte ha någon häst att rida, saknar att kunna packa in både Classic och Pix i transporten och åka iväg. Nu har jag två unghästar istället ;) Outfit:
Lillan:

Five:

Men men, det kan vara bra det med! Nu börjar Sorecas 2 års dag närma sig, den 28:de december fyller bloggen 2 år. Kan ni fatta det?! TVÅ år har vi hållt på med bloggen, och jag har varit med hela vägen. Sjukt...
Soreca har blivit en del av min vardag, det bara blev så XD
Aja, kommentera vad NI vill ska hända på årsdagen!
 
/R
 

2012-10-17 | 19:00:57 | R's inlägg | 4 Kommentarer

Färger

Hej! Ni vet ju att jag är ett fan av färger. Jag älskar färger, att matcha och planera outfits.
Fly har jag ju klätt ut ett antal gånger. Hon har till och med fått vara zebra en gång, om ni minns. Haha, det var inte något seriöst, men det var väldigt roligt!
Fly vet jag att jag vill ha en massa färger till! Jag vill ha allt!
Men till Erna har jag haft riktigt svårt. Det har mest blivit svart och vitt, men jag tycker att hon är så fantastisk att jag inte vill dränka henne i färger. Jag har verkligen beslutsångest.
Vad är finast på henne?
Vad tycker ni?
Är det fint att ha en massa färger, som på Fly, eller ska jag ha lite diskret svart och vitt, eller ska jag ha en fin färg som jag nästan bara har till henne? Jag kan inte bestämma mig.
Kommentera! Vad är finast på Erna?
 
Kram J

2012-10-14 | 22:28:06 | J och R | 6 Kommentarer

Det händer inte mig...

Ni vet.. man tänker ju alltid att, det händer inte mig, det är inte så farligt, det är inte så nära. När man bara får höra att något händer så verkar det aldrig så verkligt. Det verkar så avlägset.
Detta är inte något hämskt som har hänt, detta är bara tankar.
Nu är det ju älgjakt i skogen, och jag har alltid tänkt att dem inte jagar så nära civilisationen. Där borde ju inga älgar finnas. Därför har jag inte varit så orolig.
Men... på väg in i huset idag efter en ansträngande dag i stallet hörde jag ett skott. Högt och tydligt. Och nära.
Det ekade runt omkring mig och jag stod som förstenad i flera minuter. Jag vet inte riktigt vad jag väntade på. Ett skrik, ett till skott eller en uppretad älg. Jag vet inte, men det jag hörde, var i alla fall för mig riktigt omskakande. Jag har aldrig hört ett riktigt gevärsskott förut, men det var ingen tvekan om att det var det jag hörde. Jag är helt överygad om att jag ska ha musik på på högsta volym när jag rider ut och massor med reflexer. Oavsett tid på dygnet.
Har ni råkat ut för något i samband med älgjakt?
Vad tycker ni om älgjakt?
Kram J

2012-10-14 | 22:20:19 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Humlan

Hej! Idag red jag först ut en sväng på Humlan. Det var lite nervöst för det är första gången. Vi harl aldrig ridit ut med ryttare på förut.
Jag hade med mig en kompis som hade en longeringslina till oss ifall att något skulle hända, och då tänkte jag att hon säkert känner sig bättre med tanke på att jag har ridit så med henne med Fly. Min kompis red dock inte på Fly, i så fall hade det nog inte varit så lugnt eftersom att hon inte gillar andra ryttare...
Vi red ut i ca 30 minuter, det blev mest trav eftersom att jag vill att hon behåller sin kondition.
Inga problem under hela ritten och förutom att Humlan hittade ett löv på marken bland 1000 andra som verkade ovanligt läskigt, det tog oss en stund att komma förbi det. Haha.
När vi kom tillbaka gick jag in i manegen en stund och tränade på det vanliga. Det vill säga, skritt, trav, galopp, svängar och att bromsa. Humlan var sur och ville inte riktigt samarbeta. Hon tyckte väl att det räckte med uteritten.
Jag fortsatte i alla fall tills vi hade gått igenom allt och då ledde jag runt henne en stund, hon gick och småsurade och jag fick säga till henne några gånger. Jag vet inte riktigt vad det var med henne idag. Så brukar hon inte bete sig.
Vi får se hur hon är imorgon. Om hon fortfarande är så så får vi väl försöka lista ut vad det kan bero på.
Kram J

2012-10-14 | 22:03:25 | J och R | 0 Kommentarer

EM resultaten!

 
Hejsan! Förra veckan var vi borta och tävlade EM, riktigt kul och det gick bra också! Sverige avslutade som 4:a och är riktigt nöjd med den placeringen! Lite småmissar här och var men det är stor konkurrens. Cred till laget!
 
Fly var riktigt mysig förra Lördagen. Vi var felfria men hade inte den bästa tiden. Hade nog kunnat pressa henne lite mer, men som tur var räckte det.
--
Denna Lördagens resultat har inte kommit upp än så skriver om det senare.
--
I alla fall. Igår red jag varken Erna eller Humlan eftersom att jag tävlade Fly och, jag erkänner, inte orkade med de andra sedan... De fick gå i skritten ett tag.
Idag blev det dock annat! Erna fick sig ett ordentligt uthållighetspass. Vi red en runda som är väldigt plan och den travade jag hela. Hon blev trött tror jag... Riktigt duktig var hon också! Vi har aldrig haft några problem med gångarterna, men att trava så långt och bli så trött, då skulle vilken isis som helst börjat tölta för att det är ju mer naturligt för dem. Men Erna kämpade på och travade hela rundan runt.
När jag hade ridit ett varv red jag ett varv till, men denna gången var det mer olika gångarter. Jag började med att skritta lite på långa tyglar så att hon fick lugna ner sig efter att ha travat så långt.
Sedan fattade jag galopp, och shit vilken fart hon fick! Jag försökte få henne att lugna sig lite, men då saktade hon av till ökad tölt och flög fram utan att ta notis om mig.
Jag satte mig ner i sadeln och höll om med benen och samlade ihop henne tills hon gick i kort tölt i stället och så fattade jag galopp igen. Denna gången gick det bättre, men hon orkade bara en stund innan hon saktade av till tölt igen. Jag gjorde så några gånger och försökte verkligen få henne att hålla galoppen och efter ett tag gick det hyfsat bra. Då fick hon sakta av till skritt igen och vi skrittade en lång stund i skogen och myste.
När det var relativt kort bit kvar provade jag på lite pass och sedan lite tölt innan vi skrittade av och kom hem.
Eftersom att jag fortfarande inte har klippt henne blev hon riktigt svettig, så jag svampade av med varmt vatten och la på henne fleectäcken.
Kram J

2012-10-14 | 21:54:48 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Hästarnas "täck-outfits"

Hagen:
Lillan
(Grimma, och ett fleece täcke under regntäcket )
Five
( Grimma, samt fleecetäcke under regntäcket) 
 
Boxen:
Lillan
(Stalltäcke)
Five
(Stalltäcke)
------------------------------------------------
Anledningen till att jag har fleecetäcken under regntäckerna är för att det blir för kallt för dem nu när de är klippta. Men jag vill inte gå över till vintertäcken riktigt än, så då har de det såhär istället. Och varsitt gosigt, stalltäcke inne i boxen.
 
/R

2012-10-13 | 20:22:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Morgondagen

Hello!
Gissa vad jag ska göra imorgon!? Jo, jag ska åka till Poiny, och "tävla" med Lillan!
Haha! Nu sitter ni säkert och fånstirrar på den meningen och bara "whaaaat?". Men lugn, jag ska ta med Lillan till Poiny, mest som miljö träning, och så ska vi trava runt en banan på 20 cm. Vilket är typ bommar på marken. Så, Lillan ska med andra ord få åka transport imon! 
Idag red jag igenom henne ordentligt för att se till så att hon är lösgjord och fin imorgon. Hon var lite stel i början, och ville inte riktigt, alls faktiskt. Så jag gjorde mycket volter, både i skritt och trav. Ställde henne innåt och uttåt. Och var nog allmänt irriterande för henne XD
Men, nu är Lillan badad (Vilket hon var super duktig på) och står i sin box och äter. Här får ni se lite outfits inför imon osv:
I Boxen (Natten innan):

I transporten:
På tävlingen:
/R

2012-10-13 | 18:13:00 | Outfits | 2 Kommentarer

Five idag

Hello!
Idag fick Five gå ut och gå, vi gick en lång runda idag. 
Gick dock bara på stigarna runt Soreca, då det just nu pågår älg jakt, så man måste vara försiktig! 
Även fast det var mitt på ljusa(regniga) dagen så satte jag på Five reflexer. Avslutade med att jogga honom lite i menegen. Outfit:
 
/R

2012-10-13 | 17:26:34 | Outfits | 0 Kommentarer

Hästarna rakade!

Hej hej!
Idag så klippte jag båda mina små bebisar! De börjar bli kallare, och när de blir svettiga så vill jag inte att de ska bli kalla så fort. Jag har valt att klippa Lillan helt, då hon jobbas/eller ska börja jobbas riktigt ordentligt, det funkar ju att rida henne precis som en vanlig häst, till skillnad från Five. Lillan är klippt såhär:
Och Five, har jag klippt överallt bort sett från över ryggen, då han inte kan jobbas lika hårt som en häst som rids, och jag vill inte att han ska frysa. Five blev klippr såhär:
Så, nu har hästarna även fått ordentliga stalltäcken, men mer om det senare!
/R

2012-10-13 | 17:18:08 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Inget internet

Hej, som rubriken säger har jag inte haft något internet hemma eftersom att vi bytte "internetbox" och pappa var inte hemma då och jag och mamma fattade inte hur man skulle ställa in den så vi hade inget internet, tv eller nåt så jag har inte kunnat plugga heller eftersom att vi har fått datorer i skolan och nu pluggas det ganska så mycket från datorn, speciellt internet och sådant. Så det var lite jobbigt.
Måste säga att jag undrar lite ifall ni vill att jag ska ändra på något i mina inlägg? Vad ska jag blogga om till exempel?

För ett tag sedan la jag ju upp ett inlägg om hästsolarium och fick ingen respons från det.
Jag undrar helt enkelt bara vad ni gillar att läsa för jag får sällan kommentarer på mina ridpassinlägg heller, trots att jag försöker lägga in så detaljerade ridpass som möjligt, men hur uppskattat är det?
 
Det är så svårt att veta vad ni gillar när ni inte ger mig någon respons.
Vad gillar ni att läsa om? :)
Travar av för dagen!
Kram J

2012-10-13 | 12:59:21 | J's inlägg | 6 Kommentarer

Tömmkörning

Hej!
Idag stod det tömmkörning på schemat! Både Lillan och Five fick tömmköras ordentligt. 
Jag började med Lillan. Hon är oftast lite bråkig när hon ska tömmköras, men idag var hon faktiskt bättre. Lite motsträvig i början, men jobbade på bra i slutet. Outfit:
Efter det var det Fives tur. Han var desto mer arbetsvilig. Han är lite stel i vänster sidan, men helt OK ändå. Med honom gick det över förväntan! Han var verkligen jätte duktig idag! Söta killen. Outfit:
 
/R

2012-10-09 | 14:08:00 | Outfits | 1 Kommentarer

Små bäbisar!

Hello!
Idag fick Lillan ridas, precis som vanligt. Nu kan jag även galoppera på henne, helt själv! Duktiga tös! 
Jag började med att skritta fram ute, medans det var ljust. Och gick sedan in i manegen för att rida igenom henne. Hon börjar verkligen bli duktig, min lilla flicka! Outfit:
Även Five fick sig en prommenix idag. Vi gick ut och promenerade en bra sväng ute på slingorna runt Soreca. Avslutade med att longera honom så att han fick springa lite. Outfit:
 
/R

2012-10-08 | 15:03:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Sorry..

Hej hej!
Sorry, jag har haft fullt upp och inte hunnit blogga. Men, både Lillan och Five har fått tränas precis som vanligt. 
Nu vill jag ha TIPS, VAD ska jag blogga om?! 
 
KoMMenTeRa!!
 
 
/R

2012-10-07 | 19:59:39 | R's inlägg | 10 Kommentarer

Ingen ridning!

Hejsan! Jag skriver om EM dagen senare, men just nu kan jag ju i alla fall säga att jag inte har orkat rida de andra hästarna. Det kan jag erkänna, men jag är helt slut efter en riktigt intensiv dag. Har packat upp nu och allt och sedan har jag skött om Fly som blev riktigt trött idag. Just nu skulle jag verkligen vilja ha ett solarium efter allt jag läst om dem. Hon skulle få hjälp att både torka efter duschen och dessutom återhämta sig efter denna intensiva dagen. Erna och Humlan fick gå i skritten, men kan säga att jag hade ordentligt med skuldkänslor men de får ordentliga pass imorgon, då kommer Fly att få vila.
En lite poetisk bild på Fly :)
Kram J

2012-10-06 | 20:24:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Packning

Haha, det var en del, men sedan har jag ju pass och allt det jag har på mig, täcken o.s.v. Ni skulle nog bli uttråkade av så mycket saker...
 
Detta är i alla fall det som ska med till EM imorgon :)
 
Kram J

2012-10-06 | 00:04:56 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Alla tre

Hejsan! Idag fick alla hästarna ridas! Jag började med att ta en lång uteritt på Erna. Hon var jättemysig, men stack en gång i galoppen, det gick dock bra, eftersom att jag har fått tips av förra ägaren om hur jag ska göra, annars hade det aldrig funkat. Efter dett lyckades jag i alla fall galoppera utan att hon stack och provade även på pass en liten bit!
Hon blev svettig igen så jag svampade av och la på dubbla täcken för det är kallt och vill inte att hon ska bli förskyld... Funderar mer och mer på solarium (värmelampa) till dem.
Fly blev inte riden idag utan gick i skritten lite eftersom att vi ska tävla EM i morgon! Så det fick bli en liten stund där och sedan tvättade jag henne och gjorde henne ren och fin!
 
Humlan fick ett pass i manegen och hon var jätteduktig idag! Skritt, trav och galopp, inga problem. Börjar nästan bli dags för hemfärd nu :)
Kram J

2012-10-05 | 23:53:37 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Vila

Hej hopp! Idag fick Humlan vila, hon fick dock gå i skritten en stund med Fly och det kändes bra att hon i alla fall fick röra på sig!
Jag tänkte bara på detta när Erna blev så svettig. Jag vill ju inte att hon ska bli förskyld, men vill heller inte klippa henne, hon är ju islandshäst och borde enligt mig få känna sig lite som en vild sådan på Island, så kom jag plötsligt på att det ju finns värmelampor för hästar! Vi hade en sådan på ett stall jag stod på för länge sedan och det är ju jättebra för att få hästarna att torka fortare eller hålla sig varma!
Jag blev jättepepp! Vad tycker ni? Är en värmelampa bra/dåligt. Argumentera! Kan det vara dåligt? Hur i så fall? Snälla säg till, jag vill inte att det ska bli ett impulsköp isf...

Vem vill inte ha en sådanhär:?


2012-10-04 | 22:41:23 | J's inlägg | 3 Kommentarer

Ridning på bomb

Halloj! Idag skulle jag bara ta det lite lugnt och ha kul med Fly i paddocken... Hon var JÄTTEpigg och hoppade och for!! Mot slutet fick jag henne att omvandla energin och piggheten till arbete och då var hon jättefin!! Men efter bara en liten stund var jag helt slut. Fly hade såklart ton med energi kvar, men jag får rida mer imon...
Sedan red jag en stund i paddocken med Erna. Idag var det bara att gå igenom alla gångarter. Jag började med att skritta fram en lång stund och sedan gjorde jag en massor av övergångar mellan trav, tölt och skritt, en del halter också!
När jag kände mig nöjd med gångarterna och övergångarna fattade jag för första gången galopp på Erna. Första gången gick det bra och det kändes jättebra tills Erna började passa, först försökte jag sakta av till galopp igen men det blev bara ökad tölt. Så då saktade jag av till trav och försökte igen, men det blev pass. Och tölt. Och pass. Och pass. Och tölt.
Jag saktade av en stund och tränade på tölten och försökte komma tillbaka till den där goa känslan, men det kändes bara stressigt och spänt, så jag saktade av till skritt och lät henne skritta en stund på lång tygel, hon var lite svettig i sin långa päls, men verkade inte så trött. Hon trampade glatt på och kikade på alla roliga grejer hon kunde se (som inte förändrades ett dugg trots att hon tittade på dem en miljon gånger...) haha knashäst!
När det kändes bra provade jag igen och denna gången galopperade jag bara en kort stund innan jag saktade av till skritt. Då kändes det mycket bättre för hon hade ju galopperat och det var jag som saktade av denna gången, så jag avslutade där, tog in henne i stallet och duschade av henne svetten, torkade så gott jag kunde och satte på henne ett fleecetäcke.


2012-10-04 | 22:31:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Hoppträning

Idag fick Fly ett ordentligt hoppass i manegen. Hon var jätteduktig och vi hoppade både lite gymnastik och lydnadsövningar samt en bana i slutet och det känns riktigt bra inför EM i helgen! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för laget, inte för att vinna, men för att alla ska ha kul och känns sig nöjda! Jag åker med min transport denna gången och hoppas att jag får med allting!
Om det är någon i EM laget som vill åka tillsammans till Neiwada så kan vi dela på min hästbuss, den rymmer 5 hästar, kommentera bara i så fall! Om ingen vill så tar jag transporten, men är det så att någon vill hänga på så är det inga problem att byta till bussen! :)
Fly blev i alla fall riktigt svettig så jag duschade av henne, satte på henne täcke så att hon torkar och så fick hon gå av sig det blöta och träningsvärken i skrittmaskinen tillsammans med Humlan, som inte har gått sen i morse (haha, längesedan, inte sant?)
Vad tycker ni om gult? Själv tycker jag det är snyggt och lite speciellt, man tittar lite extra på hästens outfit, men ni kanske gillar lite mer diskret outfit så att man ser hästen istället... Haha, vad tycker ni? Alltid kul med lite åsikter!
Kram J

2012-10-03 | 22:10:45 | J's inlägg | 1 Kommentarer

"Miljöträning"

Hejsan! Idag tog jag en mysig (Läs: regnig) uteritt med Erna för att hon skulle få bekanta sig med miljön lite. Först regnade det inte alls, men jag hade på mig en regnrock ändå som skulle skydda både mig och sadeln, den är så lång så att den skyddar alltihop. Så först blev jag riktigt varm och funderade på att vända hem och lägga in rocken igen, men så ÖPPNADE sig himlen, totalt! Det spöregnade men Erna fortsatte glatt att trampa på och försökte gå in på varenda liten stig hon såg som gick ut från grusstigen. Haha, hon delar min och Flys kärlek för att upptäcka nya (men oftast oframkomliga) stigar!
Det regnade ju, men Erna verkade inte bry sig om det, till skillnad från Fly som alltid går med nosen nere i backen och försöker komma undan regnet. Erna hade ju heller inget skrittäcke eller nåt, det var bara jag som var skyddad, men hon är inte klippt och tror inte att jag ska klippa henne heller. Om jag behåller henne så får det bli en lurvboll i vinter, haha.
Vi kom sedan ut på en asfalterad väg för jag tänkte se hur hon reagerade på lastbilar också. Nu hade det börjat blåsa ordentligt också och jag var lite smått orolig för hur hon skulle reagera på trafiken när det var sånt oväder, men Erna brydde sig inte alls. Hon trampade glatt på och försökte fortfarande hitta nya stigar. Hon gick över de vita gubbarna på marken som signalerar gångväg, hon gick över gupp och skarvar i asfalten, inga problem. Så plötsligt kom vi till en liten fläck på marken där det har kommit extra många löv och Erna tvärstannade, kikade skräckslaget på den lilla fläcken och sen tog hon ett JÄTTEstort steg över, fnös och fortsatte glatt in i skogen där hon, på något sätt, hade hittat en obefintlig stig. Den fanns inte, men hon ville helt enkelt in i skogen och utforska den. Jag gick upp på vägen ingen och kom in på grusstigen igen, där hon gick över en massa löv utan att bry sig. Haha, knäppgök!
Vi var i alla fall hemma snart igen och då la jag på henne ett fleecetäcke så att hon skulle torka och inte bli förskyld.
Kram J

2012-10-03 | 22:00:47 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Dagen + igår

Hej igen!
Tyvärr så har mitt internett dampat lite igår, så jag kunde inte blogga. Men ni får höra det nu:
Lillan:
Igår - Igår fick Lillan löslongeras, eller NH tränas om man nu vill kalla det så. Jag släppte henne i manegen och hon fick springa av sig och sträcka på benen. Galna ponny! Jag tycker att det är viktigt att hästar, speciellt unghästar får sträcka på benen och musklerna efter en hård träning. Så det fick Lillan göra igår.
 
Idag - Idag red jag Lillan, mycket skritt och trav, precis som vanligt, och jag jobbade mycket med tempo växlingar och att få henne att ta stöd på bettet. Det gick hyffsat i alla fall. Lite slängig i traven fortfarande, men helt OK.
Outfit:
 
Five:
Igår - Igår tog jag med Five ut på promenad. Det regnade lite, men inte alls mycket. Så vi gick ut i skogen, och joggade upp för lite backar för att stärka musklerna. Totalt var vi ute ca 1 timme. Väl inne i stallet fick han på sig sitt stalltäck. Mys killen...
 
Idag - Idag tömmkörde jag Five i manegen. Jag skrittade fram honom för hand i manegen och försökte få honom att lyssna ordentligt till mig.Sedan fick han jogga runt mig lite, innnan vi började jobba. Totalt var passet ca 40 min. Outfit:
 
/R

2012-10-03 | 16:24:15 | Outfits | 0 Kommentarer

Lämna mattan

Hej! Idag fick Humlan ett ordentligt ridpass så att hon verkligen fick jobba.
Först longerade jag henne en lång stund, i båda varven och i alla gångarter. Hon var jätteduktig!
Sedan satt jag upp och red i skritt och trav runt i paddocken, snett igenom, volt, volt tillbaka och så vidare. När jag kände mig nöjd fick jag hjälp av en kompis att longera oss i galopp och när jag kände att även det gick bra galopperade jag lite på spåret själv, jag kunde till och med gå in på volten en stund, men bara nåt varv, jag vill inte att hon ska börja sakta av så att det blir ett problem, hon saktade inte av någon gång förutom när jag sa åt henne och jag kände mig jättenöjd! Då longerade min kompis mig över ett hinder också och Humlan skötte även det utmärkt. Hon har ju gjort det förut, men vi har aldrig tränat så "normalt" förut. Vi har alltid tagit det så försiktigt men nu tog vi ett litet kliv utanför mattan och det gick ju super. Nu ska vi bara fortsätta längre från mattan och bli bättre och bättre! Snart är det nog dags för hemfärd för skruttan.
Man märker verkligen att hon konditionsträningarna har funkat! Hon var bara lite trött efter ett såpass lång pass, men hade fortfarande energi kvar att småtrava på vägen tillbaka till stallet och hon var bara lite svettig.
Duktiga tjejen!

Själv har jag jobbiga läxor och har smått panik med matten då jag har massor av sidor kvar och vi har matteprov på torsdag...

Kram J

2012-10-03 | 11:05:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Lättare pass

Halloj! Idag fick det bli ett lite lättare pass för alla tre för att jag ska hinna bekanta mig lite med Erna också :)
Fly red jag ut med en lång bit och körde lite uthållighetsträning. Jag valde en runda som var väldigt platt och sedan travade jag hela rundan, utan att sakta av en gång. Hon var jätteduktig, men allt var ju såklart läskigt -.-
Humlan longerade jag lite och sedan gjorde vi frihetsdressyr igen, och, jag är inte det minsta förvånad, Humlan rullade sig igen xD jag kanske ska börja uppträda med henne ändå, hehe.
Nej, hon är ju inte min häst, men hon verkar ha en förkärlek till att rulla sig just i manegen...
Krattade manegen lite innan jag tog dit Erna, det blev så stökigt när Humlan rullade sig där.
Så gjorde jag tillslut i ordning Erna och gick in i manegen. Först ledde jag bara runt henne och longerade även henne en liten stund.
Hon var jätteduktig, även om hon tittade på allt nytt och så så lyssnade hon ändå på mig och ville verkligen vara till lags, det märktes :)
När jag kände mig nöjd med henne satt jag upp och red runt lite, provade lite gångarter. Det var otroligt!
Någon måste ha programmerat hennes hjärna att kunna läsa andras för jag behövde bara tänka trav och skänkla lite så kom hon fram i trav och sedan kunde jag lätt gå över till tölt och sitta bekvämt och tölta runt.
Varje isis jag har ridit på har känts så svår att få att trava, de bara töltar hela tiden, men Erna travade direkt! Jag följde förra ägarens tips att rida mycket med ben och säte och det gjorde att jag knappt behövde ta i tyglarna, jag kunde tölta utan tyglar! Jag vet att det finns isistävlingar som går ut på att tölta utn tyglar, men trodde aldrig att jag skulle få uppleva det själv.
Om jag ville sakta av var det också nästan bara att tänka!
Jag provade inte galopp eller pass, för förra ägaren sa att hon kunde sticka.
Så jag nöjde mig här för att inte behöva bråka med henne eller nåt. Det kändes verkligen bra idag i alla fall! :)

Ingen bild idag tyvärr :(

Kram J


2012-10-02 | 07:55:11 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Måndag igen...

Hej hej! 
Ja, då var det måndag igen.. 
Idag har det seriöst spö regnat typ hela dagen! Så, idag fick båda två longeras igenom ordentligt. 
Jag började med Lillan, hon fick skritta igång ett litet tag, innan jag började jobba med henne. Mycket övergångar la jag in och efter ett tag började hon arbeta bra med bakbenen! Duktiga flicka! Jag har inte så mycket mer att säga om det.outfit:
 
Sedan var det Fives tur, Med honom började jag att skritta fram, precis som med Lillan. Jag joggade honom lite i båda varven och försökte få honom att trava på i en jämn takt utan att rusa. Och i slutet av passet lyssnade han riktigt bra! Avslutade med lite galopp i båda varven. Outfit:
 
/R

2012-10-01 | 17:55:00 | Outfits | 1 Kommentarer