En liten häst på ingång

Hejsan! Nu har jag just varit och hämtat den lilla isisen! 
Erna heter hon! Mer info om henne kommer sedan! 
Idag gick det i alla fall jättebra och hon var jätteduktig. Isisar är ju lite "kända" för att vara väldigt stabila och pålitliga och hon levde verkligen upp till det! Lätt att lasta och några gnäggningar blev det ju självklart när hon kom, men hon traskade glatt in i boxen bredvid Humlan och ägnade sig lite åt att prata med Humlan, det blev lite skrik från Humlans sida, men sedan ägnade sig Erna åt maten så då tappade Humlan intresset. 
Här kommer en liten titt på hur Erna ser ut:
Vad tycker ni?
Kram J

2012-09-28 | 12:21:20 | J's inlägg | 7 Kommentarer

Duktig tjej!

Hej! Idag blev det ett mysigt litet pass i paddocken! :) Jag red som vanligt och även lite galopp. Hon var jätteduktig så jag kände mig väldigt nöjd. Det blev dock ett ganska så kort pass för det kommer nämligen en Islandshäst hit idag! Hon är än så länge bara här för att jag ska prova, men det ska vara roligt att ha alla boxar i stallet upptagna! Så får vi se hur jag gillar denna. Det blir säkert jättebra! :) Jag har bara en utebox kvar nu, som är oanvänd. 
Så efter ridpasset gjorde jag i ordning boxen åt hästen som kommer. Jag använder mycket träströ och det är verkligen något jag gillar, de sväller och lägger sig som en perfekt bädd! :) Sedan fick hon torv uppepå för att ha det mjukt och skönt! :)
Önska mig lycka till med isisen som kommer! :)
Bara för att lätta upp stämningen lite: 
Bäää!
Kram J
 

2012-09-28 | 09:48:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Hoppning!

Hejsan hopp! Idag blev det hoppning i manegen och jag övade inför EM. Fly var riktigt riktigt pigg och sprallig och tog i riktigt ordentlig så i slutet blev hon riktigt trött och det blev lite missförstånd. Men jag gjorde så att det kändes bra och sen avslutade vi :) 
Vi hoppade lite lydnadsövningar men också lite högre hinder för att vi skulle känna oss säkra på höjden inför EM, avslutade med en bana och det gick hyfsat bra, men Fly var ju som sagt ganska så trött...
Banan:
Såhär hoppade jag:
1. Först travade jag över bommarna, ställde och böjde, på andra långsidan gjorde jag volter, öppnor och slutor.
Fly var duktig över bommarna. Men hon var riktigt pigg och ställde sig utåt i volterna och försökte springa igenom dem. I öppnan gick det bra, men i slutan ville hon inte riktigt ställa sig rätt, så jag fick kämpa lite, vi behöver träna lite mer på det:
2. Sedan hoppade jag över tre små plank på andra långsidan. Där var nog Fly bäst idag och hon hoppade riktigt fint! Jag lyckades få henne att ta 6 galoppsprång mellan dem och det är svårt... Haha, för Fly i alla fall, piggelin!
3. Sedan kom jag i högervarv, lång anridning på oxern, runt direkt till vänster. Det är ganska lite plats efter det så det krånglade lite eftersom att Fly är så pigg och tar så stora språng! Sedan fortsatte jag ut och lång anridning på räcket. Där gick det mycket bättre med Fly!
4. Sedan kom jag från andra hållet och hoppade kort anridning, sedan på ett av planken på mitten och så direkt till räcket.
5. Sedan satte jag ihop allt till en bana. Det gick hyfsat bra i början, men till de sista hindren blev hon riktigt trött och jag fick ta en liten volt för att komma igång igen, så kämpade vi igenom de sista hindren. Vi hoppade om några hinder och sedan kände jag mig nöjd.
Kram J

2012-09-27 | 19:33:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Vilodag

Hello!
Torsdag, och idag fick båda mina små ungar vila. De fick gå ut i hagen och roa sig, medans jag fixade iordning extra mycket i stallet. Borstade av grimmor och htäcken, sköljde av benskydd. Tvättade krubbor och mycket mer som man inte alltid hinner med i vanliga fall!
Hinner inte skriva mer, det var i alla fall dagen!
 
/R

2012-09-27 | 16:20:00 | R's inlägg | 1 Kommentarer

Kallt...

Hej! Jag har haft fullt upp... med vad? Ja ni kan nog gissa, skolan... Jättejobbig vecka verkligen men nu är det avklarat och vi har resten av veckan ledigt förutom imorgon då det är kortis skoldag! :) 
Jag har i alla fall ridit mina ponnypluttar under tiden jag varit borta, och kan bara sammanfatta med att Humlans galoppfattningar blivit bättre, vi har hoppat lite mer och nu är det bara att fortsätta träna lite. 
Fly har vi tränat lite inom hoppningen för att vara redo inför EM. Det kändes dock så ruggigt att det inte blev mycket med det, men Fly var duktig som vanligt.
Idag blev det ett ganska så kort pass på Fly i manegen. Det regnade och var riktigt kallt. inget superväder enligt min mening. Man kan ju komma till manegen via stallet, så man behöver inte gå ut och bli blöt, det tycker jag är bra, men det är ändå kallt och man hör regnet på taket, det gör mig alltid dyster, man borde ha bomull på taket eller nåt så att det inte hörs när det regnar.. Haha, hur hade det sett ut? xD
Humlan fick sig ett litet frihetsdressyrpass och vi tränade på inkallning och lite jage och lite så. Det gick inte alls bra, inte som när jag och Fly gör det, hon älskar det medan Humlan inte riktigt verkade förstå vad hon skulle göra. Hon stod mest stilla och det var bara när jag lockade med moroten tillräckligt nära nosen som hon kom, annars var hon mest intresserad av att rulla sig. Det känns verkligen som om hästen är tacksam över att man borstar och gör i ordning den så noga, det första de gör är ju att rulla sig, kan det verkligen vara skönt att bli alldeles smutsig och äcklig. 
Jaja, nog pratat. 
Tränar ni mycket frihetsdressyr? Hur gör ni det i så fall? :)
Hur gärna vill man borsta denna hästen lixom, efter att ha varit superren dagen innan, sekunden innan... 
(OBS Egentagen bild) (Hästen SKA vara vit...)
Kram J

2012-09-26 | 21:54:25 | J's inlägg | 4 Kommentarer

Löshoppning med bäbisarna

Hej hej!
Idag så fick bbåda mina bäbisar löshoppas, jag gick direkt in i manegen och satte upp hinder när jag kom till stallet. Efter mockandet,maten osv var klar, så hämtade jag Five, vi brukade alltid löshoppa Pix och Classic samtidigt, eller ja, en hoppade och en av oss höll i den andra. Men eftersom att Five är hingst så kan vi inte ha honom tillsammans med Lillan. Five ska ändå inte hoppa så högt, enligt veterinärens rekomandationer. Men lite små skutt kan han ta! Vi började med bommar, som han fick springa över. Och det var nog ganska läskigt, för han blåste upp sig och kollade på dem som om de skulle äta upp honom! Men när vi sedan höjde hoppade han som om han aldrig gjord något annat! Vi avslutade på ca 60 cm. Outfit:
 
Sedan var det Lillans tur. Hon å andra sidan kan hoppa lite högre, men även här började vi med bommar. Hon traskade över dem som om det var det lättaste på jorden. Efter det höjde vi efter hand, och avslutade på ca 1.15! Duktiga tös! Outfit:
 
/R

2012-09-26 | 18:18:00 | Outfits | 1 Kommentarer

Tisdag

Hello!
Idag kom en tränare hit för att hjälpa mig med Lillan, jag skrittade och travade (visade henne vad Lillan kunde) i ridhuset först. Sedan fick hon säga vad hon tyckte om det, och sedan ge tips på vad som kunde förbättras. Hon sa att Lillan kunde vad som var väntat av hennes ålder, men att hennes trav fortfarande var väldigt "flängig", så det var nog mest det vi jobbade på. Allt som allt gick det bra. Nöjd häst med nöjd ryttare. Outfit:

 
När jag var klar med Lillan så var det Fives tur, honom longerade jag idag igen, fast den här gången utan inspänningar och saker på hans rygg, för att se hur han rörde sig med ryggen. Han ser relativt fin ut för att ha sin lilla "skada". Han fick jogga lite innan jag tog in honom i stallet igen. Outfit:
 
/R
 

2012-09-25 | 18:13:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Dagens aktivering

Hej hej!
Idag fick Lillan skrittas ute, hon jobbade på bra igår med longeringen, så jag täckte att hon kunde skrittas lite ute idag. Hon är verkligen snäll för att vara så ung den här damen. Så jag bestämde mig för att rida barbacka, vi skrittade runt ute en stund, och såg oss lite onkring om man ska säga så. 
Hela turen varade ca 40 min. Vilket räckte för den här gången. Outfit:
 
Five släppte jag idag i ridhuset, han fick springa av sig medans jag mockade och fixade. När jag var klar gick jag ut till honom och försökte få honom att lita på mig. Han var väldigt misstänksam först, men kom tilslut fram till mig, jag avslutade där. Man ska sluta när det går som bäst!
Outfit:
 
/R

 

2012-09-24 | 15:00:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Jag har målarfärg på kläderna

Hej! Idag fick både Fly och Humlan vila, istället hade jag och R fixardag i stallet! Vi har vita "stenväggar" där ute, så det behövs inte målas, men framför allt boxväggarna behövdes målas om idag. Vi har ju inte mycket galler mellan våra boxar för att vi tycker att de ska kunna hälsa på varann och så. De ska inte behöva vara instängda lixom. Jag har ju en utebox medan R har två, och därinne målade vi idag med.
För er som har glömt hur vår gård se ut så kika på dethär:
Vi målade inte om i hela stallet, för det är vitaa "stenväggar" där inne också. Dock inte på sadel och foderkammarens ena väggar, där är det vita träväggar som är lackade, de drar inte åt sig så mycket smuts, vilket är bra, eftersom att det annars syns ganska så väl när de är smutsiga. De väggar som inte är "stenväggar" är de som vetter ut mot manegen. De två sidor som vetter utåt är ju utsidan och där är det ju stenväggar, den tredje väggen är den som vetter mot boxarna, och där är det spolspilta/uppställningsplats, därför är det vita stenväggar där. Hela boxarna har också vita stenväggar förutom boxdörren, som är vitt trä. Där var det nog värst, för där har ju hästarna stått och ätit, kanske tuggat lite på träet och kanske sparkat lite på väggen, därför såg de inte så bra ut, där målade vi och lackade idag och de blev så fina! Som galler mellan boxarna har vi mörkt grönt galler som ser väldigt fint ut tillsammans med det vita. De är formade som en dal ungefär:
Där kan hästarna sticka ut huvudet på tre sidor (i alla fall mittenboxen, för de andra blir det två sidor.) alltså framåt och till boxgrannen/grannarna. 
Hästarna på R's sida kan dock inte se ut förutom den som står vid gödselstacken, på min sida kan två hästar se ut på gården. 
Vi tog även bort en del spindelväv, skurade en hel del ställen och städade foder och sadelkammare, och gud vad mycket plats det blev. Vi har ju ganska så högt i tak (ca 3m) och har "runt" tak om man säger så... 
En hel del nya basgrejor blev det:
Nya grepar behövdes verkligen, två av var och en. Så nu är det förrådet påfyllt!

Även en del nytt till hagarna och efter en genomgång användes en del av dessa saker, vi köpte så att det skulle räcka till krislägen någon annan gång också. Sådana saker går alltid sönder.

Höpåsar i olika färger (en till varje häst) samt hönät och hövåg! Superbra!
Fly: Röda påsar + hönät
Humlan: Vita påsar
Lillan: Röda påsar
Five: Vita påsar
(R, du får lägga till ifall du vill ha hönät till dina hästar..)

Flera stycken täckehängare fick plats i sadelkammaren när vi hade städat upp och vi skapade därför en liten hörna där vi kan torka täcken och schabrak ifall de blivit blöta, där la vi dessutom en list, ett avlopp och fick hjälp av en expert att luta golvet mot den, så att allt som droppar på plastgolvet bara rinner till avloppet och försvinner. Jättebra att ha när det regnar så mycket nu. Det är bara att hänga upp så torkar det och man behöver inte ansvara för att det kommer massa vatten på golvet. Så nu har vi en liten torkhörna i sadelkammaren också! 
Så fixade vi också ganska så många sadellås samt ett lås till sadelkammaren så nu känner man sig ganska så säker :) Och man behöver inte heller komma ihåg nyckel, det är bara att komma ihåg kod så att man kommer in i sadelkammaren! 
Så köpte vi också in tre stycken slangar då de vi har nu börjar bli gamla och har gått sönder. Dessa tycker jag är super eftersom att de rullar ihop sig och blir så korta och då kan man lätt förvara dem utan att hästen trasslar in sig eller att den trasslar in sig i sig själv. Den kan bli upp till 15 m lång, så det är super! Båda spolspiltorna har fått sådana nu!
 
 
En sådanhär att fylla på vatten i hagen med! Jättebra att ha eftersom att slangen vi har inte räcker till vissa hagar.
 
Och en hel del sådanahär, att hänga i boxen och att hänga på skåpen. Bra förvaring och hästarna får vatten.
Det var nog allt för idag. 
Kan även lägga till att skrittmaskinen blev fin, vi la grus i groparna på parkeringen så att det inte blir så guppigt när man kör och paddockens staket blev vitt igen samt att både paddock och manege blev grundligt mockade och manegen blev vattnad. 
Vi har ju plastbommar och sånt så det behövs inte målas, men de blev tvättade. Väl klart fick hästarna komma in och få mat och nymockade fina boxar. Kändes riktigt bra att släcka i stallet och se hästarna stå och kika på oss genom sina fina gröna galler!
 
Hur ser erat stall ut? Skulle vara kul att läsa om, absolut!
 
Kram J

2012-09-23 | 20:21:00 | J och R | 3 Kommentarer

Longerings pass x2

Hej igen!
Idag så fick både Lillan och Five longeras. Det är ett mycket bra sätt att stärka hästen när man inte riktigt kan rida dem, av olika anledningar. 
LILLAN:
Hon var duktig, rusade lite i traven, men det hela gick helt OK. Jobbade mycket med att hon skulle lyssna på mig och inte fokusera på allt annat runt omkring. Det märks att hon har utvecklats, prinsessan.
Outfit:
FIVE: 
Med Five började jag med att skritta fram honom ute, för hand utan longerings gjorden. Vi gick runt på slingan runt stallet i ca 15 min, innan vi gick in i manegen. Väl där fick han skritta runt mig på volten ett tag för att se sig omkring lite, han har ju inte varit i just den här manegen innan. Efter ett tag började jag jogga honom lite, i både vänster- och högervarv. Vi avslutade med galopp, jag tyckte att det räckte så för idag. Outfit:
 
/R

2012-09-23 | 19:04:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Lillan tycker till

Hej hej!
Lillan här! Jo, som ni vet så har mina två kompisar Classic och Pix åkt nu..buhu. 
Men, gissa vad matte kom hem med samma dag som Classic åkte?!  Jo, en jätte snygg, skäck hingst! 
Han står inte i min hage, tyvärr. För matte säger att hon inte vill ha några oväntade föl. Att det räcker med oss två. Det tyckte jag var dumt, jag är ju inget föl, jag är faktiskt snart tre år!
 
I alla fall, min träning fortsätter ungefär som vanligt. Ridas lite då och då, lite vilodagar, och så ska jag ibland springa runt matte i en stor ring, medans hon står i mitten och håller i ett snöre?! Udda träning tycker jag...
Något jag tycker är roligt är när hon släpper mig lös i manegen eller paddocken! För då får jag springa så snabbt jag bara vill! Det får jag inte när matte rider på mig, för då blir hon inte så glad. 
 
Vad finns det mer att berätta...Jo! Matte har nu köpt nya, fina täcken till mig nu när det börjar bli höst och kallt. Men det gör inte mig något, jag älskar mina nya täcken! Ett regntäcke, ett vintertäcke, och ett mysigt,fluffigt stalltäcke. Eller "pyamas" som matte kallar det. 
 
 
Nu måste jag gå! För nu är det snart kvällsmat!
 
/Lillan

2012-09-23 | 18:26:02 | R's inlägg | 1 Kommentarer

Hejdå nr 2...

Hello!
Idag har jag inte hunnit uppdatera särskilt mycket, Pix åkte till Luftlycka i morse, men hon är inte såld, utan hon ska vara hos Luftlycka på foder ett tag och så får vi se sedan. 
Gårdagen: 
Jag red ut med Pix en sista gång på ett bra tag. Vi lekte lite, precis som jag gjorde med Classic. Vi hade roligt, galopperade långa sträckor, skrittade runt inne i skogen, och hade det allmänt mysigt. Det är sorgligt att ta förväl av Pix, men jag vet att på hennes papper så står fortfarande jag som ägare. Så jag är inte orolig.
När vi var tillbaka i stallet så badade jag henne, satte på henne täcke och stallbandage, och sa godnatt..
Vad hon hade i boxen:
 
Dagen:
Så, imorse gick jag ut till stallet tidigt, jag borstade och plockade med Pix, fixade iordning henne lite extra. Packade in alla saker i transporten, och så var det bara på med transportskydden och täcket. 
Och så det svåra..igen, att säga hejdå till den andra av mina tjejer, jag kan inte fatta det. BÅDA mina älskade tjejer har åkt här i från inom loppet av två veckor.. Men, de får det bra, det vet jag!
Det här får Pix med sig till Luftlycka:
Kort sagt, Brunt träns, Brun hoppsadel, och brun dressyr sadel. Ett vinter täcke med hals, ett regntäcke och ett stalltäcke. 
Outfit i transporten:
 
Men jag vet att hon får det bra! 
Tack Pix, tack för allt...
 
 
/R

2012-09-23 | 17:56:09 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Förslag på ny header?

Hej! Vi har ju självklart tänkt att vi ska byta header, det är ju ganska logiskt eftersom att Pix, som är med på headern inte ska vara kvar... 
Jag ska nog dock köpa en isis så i så fall måste den ju vara med på headern, men ändå. Vad tycker ni?
Ska vi, som vi har nu, endast ha en av våra hästar på headern och lite bilder till och sånt, eller ska vi göra på något annat sätt? Vad tycker ni om headern vi har nu? Vad tycker ni att vi kan ändra på? 
Ska det vara ridbilder eller hagebilder eller typ uppställningsbilder. Ska det vara hästarnas namn på? Vi har lite idéer, men skulle vara roligt om ni kunde hälpa till!
Alla tips ni har skulle vara super! :) Så får ni vara med och bästämma hur Soreca ska se ut. En sak tror vi att vi ska ha i vilket fall som helst, vit bakgrund, den behöver inte vara helvit, men i kanten i alla fall.
Gud vad jag saknar sommaren och bad och sånt nu, det känns verkligen avlägset. Riktigt kallt var det idag...
För mig har detta nog varit den bästa sommaren jag kan minnas, den var verkligen helt underbar. 
Hur är det för er? Tycker ni som jag att det är sämst att sommaren är slut eller längtar ni till snö och jultomten? 
:)
Vilken är den bästa sommaren ni kan komma på? Var den nyligen eller har ni också varit med om en sommar som kändes helt magisk?
 
Kram J

2012-09-22 | 21:55:00 | J's inlägg | 7 Kommentarer

"Hoppning"

Hej! Idag fick jag hjälp av en kompis med Humlan så jag  tänkte att det kan vara dags för att hoppa lite. Om ni inte har hängt med i Humlans "utbildning" så kan jag ju säga att jag förut har longerat Humlan med sadel på över lite hinder och även med sadel + en docka på ryggen. Det har gått super, så jag började med att göra så idag med. Fast först fick det bli lite rutinträning för att det ska gå bättre och bättre när man rider "vanligt" sedan. Så först satt jag upp, skrittade och travade, svängde, stannade och med hjälp av min kompis, även lite backning. Så att hon kan rygga sedan med. Sedan longerade hon mig på volten i galopp och hjälpte till att fatta galoppen så att hon inte springer in i galoppen, med hjälp av ett spö från henne och upprepning gånger 1000 så gick det tillslut med en fin galoppfattning utan spö och det var bara jag som fattade galoppen! :) Duktig flicka!
Så satt jag av och la upp ett sockerbitshinder som vi longerade henne över, när vi gjort det lite åt båda hållen satte vi på henne dockan. Den har ingen kropp utan bara ben som spänns fast i sadeln och tynger lite. Den väger ca 20kg så den är inte så tung om man jämför med en människa, men tillräckligt ändå tycker jag. Den sitter i alla fall inte och svajar på ryggen, utan kroppen finns inte ovanför midjan. 
Den fick hon också hoppa med tills det kändes bra, så då satte jag mig på och så gjorde vi på samma sätt. 
Hon var jätteduktig och jag tror att det hjälpte lite att göra på samma sätt hela tiden, först vänster varv hopp, sedan höger varv hopp, lägga på en "tyngd", vänster varv hopp, höger varv hopp, lägga på "tyngd" o.s.v. Ja ni fattar. Hon reagerade i alla fall inte så mycket när jag satt upp och hoppade jag med. Jätteroligt och hon har mycket mer respelt för hindren nu än när hon kom, då kunde hon hoppa mitt i ett galoppsprång, nu förbereder hon sig inför varje hinder och hoppar av på rätt plats nästan varje gång. Det är bra att hon är så självständig, men vi ska självklart hjälpa henne sedan när det blir högre och när hon är van vid att en ryttare sitter där uppe och hoppar med henne i sprången, nu satt jag ju bara så stilla som möjligt.
Kram J

2012-09-22 | 21:41:24 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Hoppeplopp

Hej! Idag red jag ut på Fly en ganska så kort tur och tänkte att det skulle vara lite skönt för henne. I början gick det bra vi skrittade en ganska så lång bit innan vi började trava. När jag väl började trava kändes det också helt okej i början, men så började hon smågaloppera, och saken är den, att så fort hon har börjat så slutar hon inte, det går inte att få ner henne i trav för hon galopperar så kort att det går lika snabbt som om jag hade skrittat! Jag saktade av till skritt och försökte igen, kom några meter innna det blev galopp igen, på tvären. Jag saktade av igen och fortsatte i skritt ett tag och skulle sedan galoppera på en raksträcka samt upp för en backe. Det var ju självklart inga problem och hon var pigg  och glad och försökte smygöka hela tiden, hon var inte pigg på att stanna sedan igen, men vi lyckades, och det var väl då, antar jag, som allt sket sig, för det gick inte att trava igen.
Jag skittade ett tag eftersom att det var nerförsbacke och när jag kom ner skulle jag trava endast en kort bit, men det gick ju inte, först var det bara denhär kortkorta galoppen som inte gick att få ner i  trav, men jag kortade och kortade och tänkte att någon gång måste hon ju sakta av, men då började hon studsa i stället. Jag höll uppe huvudet på henne och höll ju in henne, så hon kunde inte bocka (vilket har varit hennes "specialitet" ända sedan inridning) så istället blev det små luftsprång, småstegringar på tvären. Så kom vi till en mininerförsbacke som jag ville att hon skulle skritta nerför, men uppepå krönet stegrade/gjorde lufthopp igen och jag var "tvungen" att släppa ner henne. Haha, asså jag kunde inte låta bli att skratta för hon var så rolig, det märktes tydligt att hon inte bråkade, hon var bara sjukt pigg och glad! 
Jag kom i alla fall nerför backen och lyckades skritta på långa tyglar ett tag, väldigt skönt att kunna slappna av lite! När det bara var en ganska så kort bit kvar hem skulle jag trava henne lite smått och ta en liten galopp. Traven gick för en gångs skull bra och jag gjorde lite skänkelvikningar och sånt på ridvägen för att hålla henne sysselsatt. Så skulle jag fatta galopp, och hon hoppade högt upp i luften och slängde sig iväg. Jag fick fatt på henne igen och kortade upp galoppen, då ville hon bocka, men eftersom att jag höll upp hennes huvud blev det mer gigantiska lufthopp rätt upp i luften ett antal gånger.. Haha, jag kunde inte bli arg på henne. Hon var ju bara glad. Jag känner skillnad på när hon vill "bråka" eller har ont eller tycker att nåt är jobbigt och när hon tycker att det är kul eller att hon är pigg. Jag skrittade resten av vägen hem på lång tygel. hon gick med racerfart och vi skulle ha fått en 10 på skritten om hon skrittat så på dressyrtävlingarna... Suck! Piggelin! Minst 2decimeter övertramp och öronen stint fästa framåt!
Så kom vi hem och hon fick mat, själv tog jag en springtur och lite styrka/stretch efter.. Träningsvärk imon...
Ett annat tillfälle då Fly var lite cp. Den gången var det inte för att hon var glad som hon bockade, hon hade nåt knäpp... Haha. Vill ni ha mer bilder från detta tillfälle?
 
Kram J

2012-09-22 | 21:27:55 | Outfits | 0 Kommentarer

Blött

Hej! Idag har verkligen varit en blöt dag! Jag kan knappt skriva detta inlägget för mina händer är så stela och kalla efter att jag cyklade hem från stallet. 
Idag fick Fly ett dressyrpass i manegen, jag orkade inte mycket annat för det var så rått och kallt.
Hon var jättefin och trampade verkligen på bra, men jag tror att även hon var lite trött och kall för hon var ganska så stel och ville inte riktigt öka. I slutet blev det bättre för då tror jag att hon kom igång ordentligt och blev varm, så jag red ganska så länge eftersom att hon blev så fin i slutet! :)
Innan jag gjorde i ordning Humlan satte jag upp en liiten "bana" av hinderstöd med skynken på, plaster som hon skulle gå på, småhinder, bommar och konor. Allt möjligt med andra ord. 
Sedan gjorde jag i ordning Humlan och gick ut i manegen. Haha, jag kände hur hela hästen spände upp sig när manegen såg så annorlunda ut, stackarn. Jag ledde runt henne en del i banan och det var nog inte så farligt egentligen kom hon på så fort hon fått lukta och bita lite på de skynken jag hängt på hinderstöden, plasten fick stå ut med lite skrap och sedan var inspektionen klar. 
Då satt jag upp och red en del bland banan och började sedan trava, svänga och sakta av o.s.v. Riktigt fin var hon idag och det kändes verkligen som att hon ville lära sig. Riktigt lättlärd dam detta här, ibland sänkte hon sig tillochmed neråt i traven! :)
Jag galopperade lite runt på spåret och hon var riktigt duktig där också. Hon kan ju inte riktigt galoppskänkeln än om man säger så, men det gick verkligen jättebra och hon galopperade ett helt varv utan att bryta av eller något! 
När jag kände mig nöjd gick jag igenom banan, "hoppade" över minihindren och berömde henne till döds. Red igenom banan några gånger tills hon kändes helt lugn och bra!
Kram J

2012-09-21 | 18:41:40 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Smutsig flicka

Hej! Idag fick Fly vila, istället duschade jag henne lite och hon fick sedan lite massage för att hon inte ska bli överansträngd eftersom att vi ska "träna upp" oss nu. Sedan masserade jag även in lite liniment och lät henne stå och äta och må bra! :)
Humlan fick sig ett litet pass i manegen och idag galopperade vi lite på volten och lite på spåret. Jätteduktig flicka! :)
Kram J

2012-09-20 | 20:59:50 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Dagen

Hej hej!
Sorry för att jag inte bloggat, men livet kom i vägen ;) 
I alla fall, Luftlycka är det som ska prova Pix imon, och då kanske hyra henne. 
--------------------
Idag så gick jag ut och gick med Five, jag känner att jag behöver lära känna honom ordentligt innan jag börjar jobba med honom från marken. För ett mål med honom är att han ska kunna följa mig som en hund, att han ska kunna lita på mig.
Så, idag gick vi ut för att gå, vi var ute ca 40 min, och jag lät honom beta ett bra tag. När vi kom in strechade jag honom, och pysslade med honom en stund, innan jag ställde in honom i boxen för natten. 
Outfit:
(Psst... Ni har väl inte glömt att kika in i min sadelkammare? Den är uppdaterad!)
 
Sedan var det Lillans tur, hon fick ridas i manegen, i skritt och trav som vanligt. Övade mycket på halter idag och på att trava utan att hon springer iväg för mycket, vilket faktiskt gick helt OK. 
Outfit:
 
/R
 
 
 

2012-09-20 | 20:37:19 | Outfits | 0 Kommentarer

Nu skiljs våra vägar åt...

God morgon!
Nu, tidigt i morse, så lastade jag Classic för sista gången. Jag ska inte åka med till Zafirgården och lämna henne, då jag har skola och andra hästar just nu. Men en nära vän till mig kör upp henne och ser till så att allt blir på skrivet. 
Jag var i stallet innan solen gick upp i morse och borstade av henne lite. Sedan stod jag i boxen och bra myste med henne, jag la på henne hennes fina fleecetäcke, och transportskydd. 
Att leda ut henne från stallet, och bort till transporten var den längsta vägen i mitt liv. 
Jag lastade henne, sa hejdå. Och stängde sedan alla luckor. 
I transporten:


 
 
Hejdå Classic Electra... Vi ses igen, jag lovar. 
 
/R

2012-09-19 | 07:00:00 | R's inlägg | 1 Kommentarer

Unghäst(-ar)

Hej hej!
Jo, även fast jag är ledsen för att Classic åker så vet jag att hon kommer att få det jätte bra!
Och, imon kommer även en häst från Zafirgården som jag köpt, det var just DÄRFÖR jag säljer Classic och Pix. Jag ska ha kvar Lillan, och så ska jag ha den nya hästen, en 2 åring, skäck... 
Vänta nu, tänker ni. Beskriver hon inte Lillan just nu? Haha, nej då. För det här är en HINGST!
Så, när Classic åker imon kommer även den nya hästen!
uppdatering: Pix ska inte alls till poniy, jag skrev fel helt enkelt. Men hon ska hyras ut till en annan! 
Vill ni se honom?! Lägger ut ett inlägg just nu om honom, världens coolaste hingst!
 
 
/R

2012-09-18 | 20:20:00 | R's inlägg | 1 Kommentarer

Sista dagen med min isprinsessa..

God kväll!
Idag var min sista hela dag tillsammans med Classic. Det är helt ofattbart att om 24 h kommer hon inte längre att vara i min ägo. Min fina prinsessa...
Idag så red jag ut på henne, en lång runda. Vi galopperade upp för backar, skuttade över stockar och skrittade igenom smala stigar. Hela turen var  ca 1,5 h. Det var motvilligt som jag satt av henne på stallplanen, för sista gången. Jag sadlade och tränsade av henne. Allt detta med tårar i ögonen, det är nog först nu som det börjar gå upp för mig, att det är min sista dag med henne. 
Jag badade även henne idag, så att hon är extra fin imon när hon åker till Zafirgården. 
Men Classic får min alltid att skratta, hon doppade mulen i hinken med schampovatten, och frustade sedan så att skumm flög överallt! Knasiga ponny!
Jag borstade sedan av henne ordentligt, och redade ut man och svans. Till sist la jag på henne stallbandage och ett täcke för natten. Innan jag gick och packade ihop alla hennes saker. 
Vad hon får med till Zafirgården:
 Svart Pullarträns, Svart hoppsadel, och nyutprovad dressyrsadel
Vad jag la på henne för natten:


 
/R
 

2012-09-18 | 20:01:49 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Dagens träningar

Hej! Idag fick Humlan ta det lite lugnt. Några varv i skritten bara medan jag mockade och sedan fick hon bara lite godis innan hon fick gå in i boxen igen.
Fly red jag ett ordentligt dressyrpass på. Hon kändes hur mysig som helst och trampade verkligen på bra! Blev riktigt svettig i slutet så jag avslutade med en tur ut på ca 20 minuter innan även hon fick komma tillbaka till boxen. 
Hinner inte skriva mycket mer..
Kram J

2012-09-18 | 19:51:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Det svåraste jag gjort...

Hello!
Jo, som jag sa så skulle jag släppa en bomb här ikväll, och det här är nog det svåraste jag gjort. 
Som några vet så har jag tackat nej till EM. Och detta är för att jag tagit det svåra beslutet att sälja Classic och Pix. Ja, ni läste rätt. Båda mina tjejer ska säljas. 
 
Classic - Hon är såld till Zafirgården, åker någon gång nästa vecka
 
 
 
Pix - Ska ut på foder/säljas
 
 
----------------------------------------------------------------
Så, är ni intresserade av Pix? Mejla då till: Soreca@hotmail.se
Märk mejler med "Pix". Jag vill att ni är aktiva och seriösa. (Ta Zafirgården som ett ex.) Jag är extremt mån om vart hon hamnar, då hon är värd guld för mig. 
Ta er gärna tid att titta på försäljnings videorna. Det ger er en blick på vad det är för häst ni kanske ska köpa. 
Och snälla, inga korta mejl som "Hej, jag vill ha Classic" utan ta er tid, det här är mina ögonstenar jag pratar om..
 
Som sagt, Classic är såld! Men Pix finns kvar.
 
 
Mejla om intresserad.
 
 
/R
 
 

2012-09-17 | 20:18:00 | Filmer | 4 Kommentarer

Vem är intresserad?

Hej! Kikade nyss in på Rosgårdens blogg (rosgard.blogg.se) och såg att hon hade frågestund. Kika gärna in och ställ lite frågor, är det inte jätteroligt att få lära känna personer trots att man inte har mött dem. 
Jag vill i alla gärna få reda på mer om Rosgården och hennes hästar :) 
Sky, L på Rosgårdens häst :)
 
Kram J

2012-09-17 | 19:47:52 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Islandshäst

Hej! Jag har kikat runt lite här och var efter en liten isis men hittar ingen jag rikigt faller för, är dock fortfarande tveksam på en. Men är det någon som har en islandshäst till salu så skulle jag bli intresserad, kön eller ålder spelar inte så stor roll. Sprid gärna detta vidare om ni vill<3 :) Skulle vara jättesnällt! 
Ha det bra så länge!
Vem vill inte ha en sånhär? :)
 
Kram J

2012-09-17 | 18:20:37 | J's inlägg | 6 Kommentarer

Jorden runt igen!

Hej! Just nu fick jag det sista mailet som bekräftade något helt underbart!
Jag ska tävla EM i hoppning med! :D Det ska bli så jätteroligt och det känns verkligen att vi har kommit långt nu! :) Jag ska tillsammans med E (Hallonbacken), T (Hallonbacken), Simwim och Ida (Liljestallet) Det ska verkligen bli jätteroligt! Alla resultat kommer upp på Neiwada så håll stenkoll där de senaste veckorna! Vi ska resa runt igen!
För min och Fly's del blir det hårdträning nu!
 
Kram J

2012-09-17 | 18:01:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Slappdag

Hej! Idag fick Fly vila eftersom att vi tävlade igår. Duktiga tjejen förtjänar en vilodag efter det! <3
Istället red jag Humlan ordentligt, med hjälp av "kompis" förståss :) Vi gjorde samma sak som igår och riktigt tränade på att ta det lugnt och började så smått styra henne själv. Avslutade med att jag kunde skritta och trava själv runt hela manegen och styrde lite hur som helst också! Duktiga ponny!
En galopp på volten blev det också! :)
Kram J

2012-09-17 | 17:52:22 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Vi behöver hitta rutin!

Hej! Idag var det verkligen kaos.. Jag har verkligen tappat rutinen på tävlingar och det lugnet, allt var bara stressigt, förvirrat och jag var dessutom lite nervös och flängig. Det gjorde att Fly var väldigt jobbig vid framridning, hon ville inte gå på en hel långsida, så fort jag närmade mig den började hon krångla, och tillslut tog det bara stopp och hon ville inte gå mer. Jag fick hjälp av en av funktionärerna som fick leda oss förbi det "läskiga" samtidigt som jag fick lägga på skänkeln så mycket jag kunde, det var riktigt jobbigt och inte minst pinsamt, så brukar hon aldrig hålla på. När hon hade lett mig förbi några gånger kunde jag gå förbi själv, men hon var fortfarande väldigt jobbig. Detta gjorde att jag blev sen och hann inte riktigt hoppa fram, var till och med nära att krocka med en tjej som skulle hoppa samma hinder som mig :( Det var riktigt jobbigt. 
Men när vi kom in på banan blev både jag och Fly helt lugna, trots stressen förut och dessutom att vi inte hann rida fram ordentligt så hoppade hon alldeles utmärkt, vi hoppade 110cm och hon bara flög över alltihop! Duktiga tjejen. 
Avslutade på en tredjeplats, och det var långt bättre än jag vågade hoppas på. Jag försökte inte ens få fram något bra, jag bara försökte komma runt felfritt och så blev det så bra. Allt beröm till min häst, jag var inte en duktig pilot idag, gjorde henne inte rättvisa. Vi får ta revansh på terrängtävlingen, ni glömmer väl inte att anmäla er på stallpearlsunlight.blogg.se
 
Någon som har något speciellt tips att göra när allt blir så dåligt på tävling och dessutom att hon var så fjantig på framridningen? 
Fly :) (OBS Egentagen bild! Sträng copyright)
 
Kram J!

2012-09-16 | 22:11:00 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Blandade känslor

Hello!
Just nu hände något som jag blir oerhört glad för! Men det slänger även in mig i verkligheten, att nu händer det...

Mer om detta på måndag,

/R

2012-09-16 | 17:43:58 | R's inlägg | 2 Kommentarer

Stressigt

Efter att vi hade släppt Humlan i hagen blev det lite stressigt. Fly är duschad från igår, men hon hade smutsat ner sig, så jag fick kämpa lite för att få henne ren och fin igen, det var ju sm tur var bara ytligt så det gick ganska så lätt bort, sedan var det bara på med glansspray så blev det perfekt. En fin fläta i svansen och på med alla transportskydd, svansskydd och lädergrimma, så var hon klar för transporten.
Medan Fly stod i gången och fick lite hö packade jag och min kompis in det sista i transporten, såsom sadlar, hö till henne att tugga på och en massa andra smågrejor. Bland annat ett nytt liniment som det inte är karenstid på:
Denna använder jag bara i samband med tävling. Annars använder jag mitt andra, det är 96 timmar karenstid på (4 dagar) så det kan jag inte använda då. Men det är väldigt bra och när jag inte tävlar, ska jag använda det.
När vi hade packat klart var det bara att lasta på Fly och åka :)
 
Dagens outfit:
 
Kram J

2012-09-16 | 11:11:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

På riktigt

Hej! Idag gick jag upp tidigt för att hinna med Humlan INNAN tävlingen. Min klass startar ju inte föränn 13.00 så jag hade lite extra tid där. Neiwada ligger ju dessutom ganska så nära Soreca, så det tar ju inte så lång tid att åka dit. 
Så det var i alla fall jag och min kompis som hjälptes åt med Humlan, och här kommer det riktigt underbara, vi galopperade!!
Så himla roligt att verkligen komma framåt i träningen. 
Vi började bara med att longera och sånt med sadel och träns. Sedan satt jag upp och vi skrittade lite runt i manegen med ledare. Humlan har ju gjort det förut, så det gick ganska så bra, och jag lyckades dessutom styra lite. När Humlan kändes någorlunda avslappnad började "kompisen" (hon vill vara anonym) longera Humlan lite med mig på ryggen. Jag försökte bara sitta helt stilla och följa med i hennes steg, men hon var ju givetvis spänd ändå. 
Hon bockade lite och några gånger tog det bara stopp bara, vi slutade när hon hade galopperat ett varv på volten utan att göra något och då var hon jätteduktig. Avslutade bara med en skrittur runt i manegen igen och då slappnade hon av lite igen. Så det blev ett ganska så bra avslut ändå! :)
Kram J

2012-09-16 | 09:58:12 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Snabbis!

Hej! Jag har hur bråttom som helst, men jag vill bara skriva snabbt<3
Igår blev det ett dressyrpass för att göra henne mjuk och go, hon var hur duktig som helst! Stadig och mysig i fomen, bra övergångar och hon försökte verkligen göra rätt!! :)
 
Idag red jag en kortis i paddocken, imon är det ju hopp SM hos Neiwada, jag ska dock bara vara med på förklasserna men det är ju ändå tävling så jag tog det lugnt. Imon hoppar vi in i transporten och åker, så får vi hoppas att det går bra! :) Lycka till till R också som är med i Finalen :)
 
Jag hinner inte med några bilder, men nu vet ni i alla fall att jag är kvar och försöker vara aktiv :)
 
Kram J

2012-09-15 | 20:26:22 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Lillan aktivering

Även Lillan fick sig lite aktivering idag. 
Hon fick longeras inne i manegen. Jag började med att skritta fram henne för hand ute på slingan. Där vi var ute ca 15 min. Efter det gick jag in i manegen och lät henne skritta en stund på volten, för att sedan börja jogga igång henne. Hon har verkligen utväcklats sen jag fick henne (läs: Köpte) av SSI. 
Hon fick trava lite och sträcka på sina små ben innan jag började galoppera, där springer hon ofta in i galoppen, men efter en liten stund så gick det bättre, har inte så mycket mer att säga, utom att även Lillan får vila imon pga. SM.
 
Outfit: 
/R

2012-09-15 | 19:50:53 | Outfits | 0 Kommentarer

Barbacka skoj!

Hej igen!
Idag så fick även Classic en liten skogs runda. Hon är för söt min lilla pärla. 
Jag beslöt att rida ut barbacka, bara för att ha lite kul med henne. Då hon får vila imon pga. SM. 
Vi skrittade en bra bit, och gick på en liten "upptäcksfärd". Långt in i skogen gick vi, för att sedan slingra oss ut på slingan igen. På raksträckorna släppte jag iväg henne och lät henne galoppera så fort hon bara orkade! Tok tös!
Outfit:


 
BTW! - Släpper en BOMB här på Måndag em. Glömm inte att kika in här då för att se vad jag nu hittat på!
 
/R

2012-09-15 | 19:41:29 | Outfits | 0 Kommentarer

Lördags fix inför SM Final

Hello igen!
Jo, idag så har jag mest fixat och packat innför morgondagen. Transporten är nu packad, likaså bilen med alla borstar,utrustningen osv. Även Pix är badad och klar och står i boxen med stallbandage och täcke, knoppad och klar! I alla fall, så började jag med att gå ut med henne på en long promenad, i träns med longerlina (säkerhet). 
Vi var ute en bra stund och hon fick verkligen sträcka på både benen och halsen. Hela promenaden var ca 1,5 h. 
När vi kom tillbaka så badade jag henne, och borstade av henne, friserade man/svans/karleder/öron. Sedan knoppade jag henne, flätade svansen så att den är fin till imorgon, la om stallbandage, och satte på henne ett täcke. Sedan fick hon gå in i sin box och tagga inför SM Finalen!
Här har ni vad jag har med mig tills imon:


 I transporten(PIX)


Vad hon har på sig ikväll/inatt:
 
(Väljer att inte visa mina saker, men här fick ni se lite i alla fall) 
 
 
/R
 
 

2012-09-15 | 19:38:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Träning x2

Hej hej!
Idag fick Classic ett markarbetes pass i manegen. Mycket bommar på böjda spår, och även galoppbommar på serpentinbågarna för att träna galopp ombyten. Jag började med att skritta fram henne för hand, då jag tycker att hon mjukar upp sig bättre i ryggen då. Sedan satt jag upp och skrittade henne lite även där. 
Efter det fick hon jogga lite, innan jag började jobba med henne, som sagt, mycket böjda spår blev det idag. 
Hon fick gå mycket på volter i skritt och trav, även trava serpentinbågar över bommarna. 
Galopparbetet kördes mest över bommarna på serpentin bågarna. Då övade jag på att byta galopp över bommen, att byta från höger till vänster var inga problem, men från vänster till höger var jobbigare. Men ett helt OK pass ändå..Outfit
Classic:

 
Pix fick backtränas idag, precis som Classic fick igår. Så, trava långa sträckor och i uppförsbackar, skritt i nerförsbackar och efter ett tag galopp på raksträckorna. Har inte så mycket mer att tillägga, Outfit:
PIX

 
/R

2012-09-14 | 19:11:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Lillan idag

Hej hej!
Idag så tränade jag med Lillan precis som vanligt. Jag skrittade fram henne för hand ute, och gick sedan in i manegen. Väl där satt jag upp på henne och skrittade en bra stund. Övade på halter och volter, och hon börjar bli riktigt bra på det här!
Efter en stund började jag lägga in lite trav övergångar här och var. Vilket även det gick super!
Hinner inte med outfit idag!
 
Hörs!
/R

2012-09-13 | 17:47:38 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Aktivering

Hello!
Jo, idag så fick Classic backtränas ute i skogen. Mycket trav på långa sträckor, och i uppförsbackar, skritt i nerförsbackar och i slutet även galopp på raksträckorna. Classic tyckte nog att det var ganska skönt att sträcka på benen efter gårdagens dressyr pass. 
Ja, jag har inte så mycket mer att säga om det, outfit:

 
Pix hoppades idag, eftersom att det är SM final på söndag. Jag satte upp en oxer på diagonalen, två räcken på ena långsidan med ca 5 galoppsprång i mellan. På andra långsidan satte jag upp tre kryss, med 1 galoppsprång i mellan. Och så la jag ut tre bockar (Sockerbitar) på en volt vid kortsidan. 
Sedan hoppade jag alla hinder ett par gånger. Idag verkade hon vara mer på hugget, för hon var riktigt pigg! 
Men jag fick verkligen lägga henne rätt på hindren, annars slår hon i bommarna!
Outfit:

 
/R

2012-09-13 | 17:19:00 | Outfits | 0 Kommentarer

Hejar på våra egna!

Hej! Nu har jag anmält mig till förklasserna på Neiwadas SM. Jag åkte ju tyvärr ut förra gången och riktigt tråkigt att inte vara med i final. Men R är ju fortfarande med i Finalen och jag hoppas verkligen att det går bra för henne! Jag är ju där och kan se henne också! 
Jag har i alla fall packat ned allt som vanligt. Förutom det som jag ska rida med då :)
Detta är nedpackat än så länge:
Vad brukar ni ha med på träning eller tävling? :)
 
Kram J

2012-09-13 | 16:20:00 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Torsdag

Hej! Idag longerade jag Humlan med sadel och träns innan jag satt upp en stund och red runt i skritt och trav. Det gick bra och efteråt longerade jag henne med dockan på i galopp och över ett hinder några gånger, var inte så stora problem och känner mig jättenöjd med träningen idag!(Hon hade endast det oranga schabraket!)
Med red jag dressyr, men det kändes inte alls bra. Hon var stel och jobbig och jag hade kort tålamod med henne så jag blev arg och därigenom väldigt "flängig" när jag red och Fly fick inte det stöd hon behöver för att kunna gå bra, och därför gick det inte bättre. Jag tog det lugnt en stund och försökte lugna ner mig och sedan gjorde jag ett nytt försök. Denna gången gick det bättre men efter bara en liten stund avslutade jag och tog en skritttur ut för att det inte skulle bli ett dåligt pass. Jag avslutade när det kändes bättre och dessutom blev det hela roligare med skrittturen.Kram J

2012-09-13 | 15:42:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Terrängtävling

Hej! Jag har anmält mig till en terrängtävling på Stall Pearl Sunlight och det ska bli jätteroligt! Dock kommer det inte bli så kul om det inte är så många anmälda, så anmäl er nu! :)
Gå in på stallpearlsunlight.blogg.se och anmäl er!
Kram J

2012-09-12 | 19:16:00 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Dressyrpass på mina tjejer!

Hello!
Jo, idag fick både Pix och Classic rejäla dressyrpass. 
Jag skrittade/travade fram på slingan, och gick sedan in i manegen, väl där så fick båda två arbeta med sidförande (skänkelvikningar)  och framdels vändningar. 
Classic fick jag "trava ner i form" för att få henne lösgjord, men efter ett tag gick det bra. 
Pix var som alltid väldigt duktig, men hon var lite trött, eller inte särskilt pigg på att arbeta. Så henne fick jag aktivera lite, men det hela gick helt OK.
Outfits:
PIXCLASSIC:
 
/R

2012-09-12 | 17:09:24 | Outfits | 0 Kommentarer

Hoppning med tjejen...

Hej! Idag hoppade jag Fly. Hon var riktigt pigg och glad och hoppade hur stort som helst över hindren. Jag övade lite på snäva svängar och kombinationer och hoppade en bana på LA höjd. (110cm)
Riktigt kul var det och Fly var så duktig! Avslutade med en uteritt.

Kram J

2012-09-12 | 14:44:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

"Frihetsdressyr"

Hej! Idag gick jag bara ut med Humlan i paddocken och så jobbade vi lite med förtroendet. Riktigt mysig är hon ju och vill hela tiden in till mig och till mitten, en stund longerade jag henne utan lina och när hon sedan verkade bli trött fick hon leka lite "Följa John" med mig innan jag gjorde lite stretch med henne och släppte ut henne i hagen igen. Ett ganska så lätt pass.
Detta var allt hon hade på sig ;)
 
Kram J

2012-09-12 | 10:44:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Duktiga ponny!

Hej! Idag tog jag ett ordentligt dressyrpass på Fly, hon var riktigt fin och vi tränade på lite program för MSV! Det gick jättebra och var ganska så svårt, men hon är så väldigt positiv jämt och försöker så gott hon kan. 
Tänkte försöka komma iväg på lite högre tävlingar snart. Egentligen känner jag ingen riktig tävlingslust, men Fly älskar det, så jag vill göra det för hennes skull. 
Humlan fick vila idag för eftersom att hon är unghäst vill jag inte pressa henne. Hon och Fly fick gå i skrittmaskinen lite tillsammans efter ridpasset på Fly. 
Kram J

2012-09-11 | 14:29:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Ni glömmer väl inte?

Hej! De är ju inte lika synliga nu längre, men ni har väl inte glömt att kika in på de bloggar som vi har länkat? Underbara bloggar allihop som förtjänar en titt! (Bara aktiva bloggar är med, har tagit bort de som är oaktiva) 
Om ni vill vara med på länklistan så är det bara att be om länkbyte i kommentarerna. 
Men kom ihåg att ni måste vara aktiva för att få en länk (inte superaktiva men inte heller en nerlagd blogg) och dessutom länka oss också! 
Längst upp i menyn finns alla länkade bloggar! Kika in! Alla blir glada för besök på sidan och att kommentera är ju ännu roligare!
 
//J och R

2012-09-11 | 13:25:00 | J och R | 5 Kommentarer

Konditionsträning

Vet inte hur många gånger jag gjort detta förut och det börjar kännas lite tröttsamt, men vill jag ha bra kondition och hållbara hästar så är det det man får göra. Dock kom jag på, det finns ju ett litet talesätt som säger att man ska ha lika bra kondition som sin häst... och ja, det har inte jag. Så jag får nog träna lite jag också. I alla fall så gjorde jag i ordning hästarna, och spände sedan fast en docka på Humlans rygg, jag försökte göra den så stabil som möjligt så att hon bara skulle vänja sig vid själva tyngden och känslan av ben runt magen. Hon var självklart spänd och hoppade och for i början, men som tur var höll Fly sig lugn på vår tur genom skogen och sa endast till Humlan när hon kom för nära och efter ett tag smittade Fly's lugn av sig på Humlan, så hon blev lugn och lunkade på bakom Fly på den lilla skogsstigen. När jag kände att båda två var lugna och fina tog jag en trav, Humlan blev spänd igen och bockade lite, men Fly sa bara till henne och fortsatte sedan trava lugnt. Så efter ett tag blev Humlan lugn igen och tog sin plats bakom Fly. Då berömde jag dem genom att sakta av och så skrittade vi uppför lite backar, jag har hittat som en liten dal med branta backar hela vägen om, det är en återvändsgränd förutom om man klättrar upp för backarna. Så jag klättrade upp och ner ett tag innan hästarna verkade tycka att det var jobbigt, då fortsatte jag på en stig ovanför backarna och både travade och galopperade ett tag utan problem, några få bocksprång från Humlan bara. Sedan red jag hem och släppte ut båda i hagen. 
Fly:Humlan:
Kram J

2012-09-10 | 10:58:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Några danssteg

Hej! Idag fick Humlan ett litet pass i manegen. Jag började som vanligt med att sadla och tränsa och sedan gå runt i manegen, sedan longerade jag ett tag och när jag kände mig nöjd fick jag hjälp av min vän som hjälpte mig sitta upp och och sedan ledde hon mig runt i manegen lite. Humlan stod väldigt stilla när jag satt upp, men så fort jag satt på ryggen började hon dansa runt och ville komma iväg. Först dansade hon bara runt när vi skulle gå men efter ett tag lugnade hon sig så då skrittade vi flera varv runt manegen. Efter en stund började jag ta i tyglarna och styrde lite, medan min kompis hjälpte till, och det var lite spänt och några hopp blev det, men annars gick det bra och jag avslutade med att longera lite utan ryttare igen, lugn och fin gick hon tillbaka till stallet och fick mat :)
Outfit:Kram J

2012-09-09 | 17:25:00 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Tävlingsteamet!

Hejsan! Nu har mitt tävlingsteam kommit igång igen och idag tränade jag med dem :)
Jag började med att rida ut för att mjuka upp henne. Efter ungefär en halvtimme hade jag travat, skrittat och galopperat lite och då red jag tillbaka till manegen. Väl där började försiktigt med lite mjukgörande övningar som skänkelvikningar, öppnor, slutor, volter, ökningar, kortningar och snett igenom och en massa annat. Jag gjorde något hela tiden så att hon inte skulle ha tråkigt en sekund och efter en stund gav det bra resultat, hon var jättemjuk och jobbade på rätt sätt i formen och började till och med trampa under sig lite :)
Då började jag träna på mittvolten i trav och galopp med ökningar och minskningar av volten och tempot, även där gick det bra efter att hon var så bra uppvärmd och mjuk och go, och p.g.a. all den konditionsträningen så hade hon ganska så lätt för att galoppera på liten volt också :)
Sedan gjorde jag lite mjukgörande övningar igen innan jag travade av länge och skrittade sedan av ut en stund :)
Outfit:Kram J

2012-09-09 | 15:10:00 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Löshoppning för hela bunten

Hej! Idag fick det bli löshoppning för båda hästarna. De var väldigt pigga och glada. Humlan avslutade jag med på 1 m medan Fly fick hoppa upp till 1.30cm. De båda var jätteduktiga och fick gå i skritten efteråt medan jag mockade och gjorde deras mat. 
Outfits:
Fly:Humlan:


Kram J

2012-09-08 | 15:53:00 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Skolan kommer först...

Hej! Jag är ledsen att jag har bloggat så lite, men jag har verkligen haft massor att göra, skolan, stallet och kommit hem 10 på kvällen varje dag och efter det gjort läxan till långt in på natten, sen upp tidigt igen, idag kom jag i alla fall hem lite tidigare och tänkte att jag faktiskt förtjänar lite bloggande :) 
Fly och jag har i alla fall fortsatt träna och det går riktigt bra nu, hon har fått riktigt bra kondition och går bra i både dressyren och hoppningen, vi kommer att fortsätta träna och hoppas att det blir ännu bättre, dessutom ska vi börja träna markarbete på Pantana på fredagar. Rekommenderar det till andra som vill träna också, det verkar väldigt bra och dessutom skulle det vara roligt med fler grupper och fler i grupperna.
Med Humlan har jag också kommit långt, jag har suttit upp och ridit runt på henne i skritt lite, medan en kompis till mig longerade/ledde. Det gick bra och så har vi tränat på mer miljöträning, vi har varit ute hon bonden en del och tränat på traktorer och långtradare och Humlan reagerar inte alls längre. Jag har också ridit ut med Humlan som handshäst väldigt mycket för att hon ska få kondition.
Det var nog allt för idag, Fly vilade idag för hon har hostat så mycket :( 
Humlan fick en promenad runt hagarna, bara en kortis dock. 
Jag ska lägga in lite tidsinställda och försöka blogga så mycket som möjligt i veckan <3


 
Kram J

2012-09-07 | 21:04:14 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Min lilla tjej <3

Hello!
Idag så spenderade jag extra mycket tid med Lillan, som jag skrev förut. 
Så, jag började med att tömmköra henne, SSI (Som jag köpte henne från) sa att hon hade tömmkörts innan så hon kan grunderna. I alla fall så testade jag det idag. Vi skrittade och travade till och med lite. Hon var jätte duktig och var inte alls så unghäst-ig som jag förväntade mig. 
När jag tömmkört henne ett tag så tog jag av allt utom skydden och tränset, och lät henne springa runt i ridhuset ett tag, sedan övade jag på in kallningar och hon börjar nog fästa sig lite vid mig, för hon går efter mig som en hund, ja, tills hon hör något roligt på utsidan, då rusar hon till dörren och gnäggar! Haha, tok ponny. 
Men, jag tog sedan in henne och gosade länge med henne i stallgången innan jag släppte henne i boxen för natten. 
Outfit:


(tog sedan av allt utom tränset och skydden)

2012-09-02 | 21:14:00 | Outfits | 1 Kommentarer

Jogging turer blev det...

Hello!
Jo, idag fick både Classic och Pix varsin jogging tur. De gick ganska hårda dressyrpass igår, och eftersom att jag la lite mer tid på Lillan idag (Kommer i ett senare inlägg) så fick de bara sträcka ut benen i skogen.
Jag gjorde i stort sätt samma saker med båda två, så jag skriver inget personligt för dem idag. 
I alla fall så skrittade/joggade jag först fram, sedan fick de trava i uppförsbackar, och på raksträckor, och skritta i nerförs backar. Efter ett tag fick de galoppera på raksträckorna, helt enkelt sträcka på benen och strecha lite utan krav! När vi var klara skrittade vi hem. 
Outfits:
Classic:

Pix:
 
/R
 

2012-09-02 | 13:00:00 | Outfits | 1 Kommentarer

Mysa lite med lill-tjejen..

Hej hej!
Jo, efter att jag ridit Classic och Pix idag, så bestämde jag mig för att skritta ut med Lillan, jag skrittar och travar med henne själv, men jag vill bara trava inne i ridhuset, galopp gör jag när någon longerar henne. 
I alla fall, så fixade jag iordning henne, och så skrittade vi ut, för att vara så ung så är Lillan extremt säker på foten, vi utforskade lite och skrittade runt där i skogen. Jag övade lite på att hon skulle svara för skänkeln utan smackningar, och att hon skulle lyssna till att jag satt till i sadeln och bromsade utan att ta så mycket i tyglarna. 
Det gick faktiskt bra, hon är för söt, Lill-tjejen!
Outfit:/R

2012-09-01 | 21:08:37 | Outfits | 1 Kommentarer

Dressyr med två damer

Hej!
Jag vet att jag inte bloggat på länge, men i alla fall. 
SM Finalen kommer nu att hållas av Neiwada, anmäl er till henne. 
I alla fall, Pix och Classic fick sig ett rejält dressyr pass idag. Båda var dyngsura efteråt, så de fick sig en liten dusch.
PIX:
Vi började med att skritta fram, och joggade fram henne utan krav alls. 
Sedan började vi arbeta i skritten, mycket halter och volter för att få henne lösgjord. När hon känndes OK i skritten la jag in trav. Testade detta i båda varven. Gick sedan över i skänkel vikningar och öppna/sluta. 
Pix har lite svårare för öppna äv vad hon har för sluta, så då bli hon lätt lite seg eftersom att hon tycker att det är jobbigt. 
Men det gick bra efter en stund, la sist in lite galopp på volter, och även byten på diagonalen. Byterna sitter näst intill perfekt nu, *stolt ägare*. 
Sedan joggade jag henne i en låg form, och avslutade med att skritta av henne. 
Outfit:


CLASSIC:
Classic började jag med att skritta och jogga fram ute på ridvägarna runt Soreca. 
Efter det gick jag in med henne i paddocken. Väl där började jag arbeta henne i traven, jag "travade henne ner i form" så att säga. Jag la in sidförande(Skänkelvikningar) på långsidorna, och gjorde mycket tempo växlingar. Efter ett tag började jag lägga in en volt i början på långsidan, och ut ifrån volten arbeta i sluta långsidan ut. 
Galoppen tig jag i slutet, och även med henne testade jag lite byten på diagonalerna, Classic är inte lika säker som Pix på det, men efter lite övning gick det helt OK. 
Outfit:
 
/R
 

2012-09-01 | 20:51:23 | Outfits | 0 Kommentarer