Ut eller inflyttning?

Beror på ur vilket perspektiv man ser det men båda är rätt antar jag. För att komma till saken så har alltså jag och A från långedal flyttat över hästar och grejor till Soreca denna snöiga dag. Det är kallt och helt underbart vitt överallt!
Vi började med Boy. A var hos sig och jag på Soreca och vi möttes på halva vägen mellan våra stall, "Terrängskogen". Vi kallar den så för att det är där terrängbanan finns. Vi red sedan förbi Långedal mot sjön där vi badade i somras och lät hästarna gå lite på isen. Det var lite läskigt men isen höll och hästarna halkade inte så farligt. Sedan red vi vidare på en stig i skogen där vi galopperade en hel del (det var inte riktigt meningen då och då men men...) och hästarna var som galna. Jag fick knappt ett rent steg trav från Erna utan det blev ständigt tölt eller galopp. Mycket bocksprång också. Hästarna hade jätteroligt i snön! Sedan red vi över till Opsitskogen (skogen som ligger mitt emot Soreca och Långedal). Den ligger på andra sidan grusvägen som går förbi skogen. Där red vi upp i bergen och det var lite trixigt då det var halt. Erna och Boy skötte sig dock hur bra som helst där och kämpade på riktigt bra och tog sig tillslut ner på andra sidan berget. Om somrarna är det en jättefin stig över berget där men i snön var det svårt att hitta den och det var så halt också... Vi kom i alla fall ner på andra sidan och fortsatte därifrån till Soreca. Boy och Erna fick stå inne i stallet och torka medan jag gjorde i ordning Fly och A gick hem till sig och gjorde i ordning Springtime. 
Sedan möttes vi på mitten vid terrängbanan igen. Därifrån red vi längs grusvägen mellan "terrängskogen" och Opsitskogen. Efter ett tag red vi in på en grusväg i Opsitskogen men vände tillbaka till Soreca efter bara en liten bit. Fly får ju bara skritta och trava i max 10 minuter nu så vi red inte in på någon stig för att inte förvärra någon skada. Springtime var pigg och lite hoppig och det trodde jag Fly också skulle vara men hon var lugn och lyssnade jättebra! När vi kom tillbaka till Soreca hade Boy och Erna torkat och stod och åt hö så då ställde vi ut Boy i sin utebox. Han står ju tyvärr ensam där men det finns ett fönster där emellan så att han kan se Springtime. Det är dock glas däremellan för att det inte ska bli så kallt i stora stallet. Springtime fick också gå in i sin nya box och Erna och Fly i sina gamla vanliga. Det var kärlek vid första ögonkastet för Erna och Springtime så det var riktigt skönt. 
Alla hästarna fick hö och lite kraft och så åkte jag och A med transporten till Långedal och hämtade allt som vi inte hade hämtat än. Täcken och sådant. Det blev fullt i både bil och transport men det fick plats och vi behövde inte åka två gånger. Så lastade vi in allt i kylan och gjorde fint i sadelkammaren. Vi satte upp Springtime's och Boy's namnskyltar också. Sedan in med allt foder i foderkammaren och till sist kvällsfodrade vi alla hästar och lämnade dem för natten.
Erna:
Fly:

 
Kram J

2012-12-03 | 17:57:08 | J's inlägg | 1 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» LuftLycka

Väldigt snygg outfit till Erna!<3 Älskar täcket!

Kram O

Svar: Tack<33 :)
Kram J
soreca.blogg.se

2012-12-03 // 18:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback