R tipsar "Täcken"

Okej, i det här inlägget ska jag berätta en massa om olika täcken till våra fina hästar och ponnyer!
---------------------------------------------------
För de första, så ska ALLA hästar ha ett REGN TÄCKE.
De finns en massa olika regn täcken, men om man inte vill lägga ut flera tusen så finns de normala regn täcken. Som skyddar mot regn och fukt. Och kan se ut så här:
Sedan så har vi såklart en VINTER TÄCKE. De finns hur många olika vinter täcken som helst, med hals, utan hals, extra tjocka, osv. Vinter täcken är till för att skydda våra hästar från blåst och kyla. Egentligen så behöver inte orakade hästar vinter täcke, de krävs att de ska vara ca -20°C för att hästar ska börja frysa ordentligt. Men man kan såklart ha de ändå. Bara man ser till att hästen inte svettas. Rakade hästar bör därimot ha ett vinter täcke när de börjar bli kallt.
Ett vanligt vinter täcke kan se ut så här:
Och om man har ett vinter täcke med hals kan de se ut så här:
(Halsen går oftast att ta av)
Sedan så har ju de flesta tävlings hästar ett helt vanligt STALL TÄCKE. Ett stall täcke är oftast ett mjukt täcke som värmer hästen när den står i boxen, men de är också rörligt och låter hästen röra sig mycket. Med andra ord, täcket brukar inte vara stelt. Man kan också ha stall täcken under ute täcken för att de ska bli tjockare.
Ett stall täcke:
Sedan var de ju denna eviga diskussion om FLEECE TÄCKEN. Fleece täcken finns i alla möjliga olika storlekar,färger och typer. Ett fleece täcke går att använda till mycket. De stöter bort fukt och svett från hästens kropp. Men kan också användas som ett transport täcke, eller ett täcke att slänga över sadeln när ni ska leda ut hästen. Ett fleece täcke UTAN mag remmar, är oftast bäst att använda om man vill kunna rida med de. Då kan de se ut så här:
Om man vill ha ett helt vanligt fleece täcke, med mag remmar. Att ha som t.ex transport täcke, kan de se ut så här:
Sedan finns de fleece täcken som är special gjorda för skadade hästar eller så, ett ex. är BACK ON TRACK, som ser ut så här:
På sommaren tar de flesta häst ägare av sina täcken på hästarna. Men tyvärr så har vissa hästar besvär med flugor och andra insekter. De får utslag av betten osv. Då finns de speciella nät/flug täcken, om hästen är riktigt känslig så kan man täcka halsen med, så här:
Eller om man bara vill ha ett vanligt nät täcke, så kan de se ut såhär:
Sist men inte minst, så kan man ju ha täcken när man rider, som t.ex länd täcken och rid täcken. De är tillför när de blir kallt och man rider ute. (Eller inne i en lite kallare manege) Man brukar spänna fast den i sadel gjorden eller framför sadeln, ska ni rida ut rekommenderar jag ett REFLEX ridtäcke, som kan se ut så här:
De finns i fleece också, så här:
-----------------------------------------------------------
Så, de var mitt inlägg om täcken, hoppas ni är nöjda!
/R

2011-10-23 | 19:00:06 | | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback