Löshoppning

Hej allihop! Idag blev det löshoppning för Humlan och Lillan, de båda är ju lite olika eftersom att Lillan kan bli osäker och inte vågar hoppa, medan Humlan inte har speciellt mycket respekt för hindren och hoppar med jättesprång. 
Vi började med att bara ställa fram ett litet hinder, sedan två galoppsprång till ett rättuppstående och sedan ett galoppsprång till ett till rättuppstående som var lika högt. Det gick bra men Humlan blev riktigt pigg och sprang iväg och hoppade med ett galoppsprång där det skulle vara två och stopp blev det där det skulle vara ett. Medan Lillan tog tre galoppsprång där det ska vara två, och stopp där det ska vara ett. Haha, motsatt fel men båda slutade på samma sätt. Vi forsatte och tillslut ställde vi om bland hindren lite. Vi ställde två rätt höga rättuppståenden med två galoppsprång emellan och en bom i mitten, så Humlan kan inte ta ett och Lillan kan inte ta två. Det fungerade bra på Humlan, fast hon snubblade lite på bommen först, men för Lillan gick det inte bra! Stopp på stopp blev det och så fort vi tog bort bommen tog hon tre galoppsprång och hoppade för kort. Det är förmodligen bara att inse, Lillan har mindre galopp, medan Humlan har för lite respekt, mer träning! Haha.
Lillan kommer nog att ha kvar sin lilla galopp, men det kommer kanske att gå att träna fram lite längre, medan Humlan skulle behöva träna på att visa respekt för hindren så att hon anpassar sina galoppsprång till dem och inte förväntar sig att de ska flytta på sig för att hennes galoppsprång ska vara perfekt. 
Tillslut kändes det bra med Lillan och då höjde vi lite för Humlan. Lillan avslutade runt 110cm.
Vi satte upp en oxer som hon skulle komma över men då fick äntligen Humlan lite respekt så hon blev osäker och stannade lite, men vi sänkte lite och lät henne hoppa och höjde sedan succesivt. Tillslut vågade hon, men då rev hon, vi avslutade ändå där och sänkte ett hinder så att det skulle kännas lätt när hon slutade så att hon inte får några dåliga erfarenheter. 
Outfit Lillan:
Outfit Humlan:
Mvh J och R

2012-08-15 | 22:23:04 | Outfits | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback