Jag har målarfärg på kläderna

Hej! Idag fick både Fly och Humlan vila, istället hade jag och R fixardag i stallet! Vi har vita "stenväggar" där ute, så det behövs inte målas, men framför allt boxväggarna behövdes målas om idag. Vi har ju inte mycket galler mellan våra boxar för att vi tycker att de ska kunna hälsa på varann och så. De ska inte behöva vara instängda lixom. Jag har ju en utebox medan R har två, och därinne målade vi idag med.
För er som har glömt hur vår gård se ut så kika på dethär:
Vi målade inte om i hela stallet, för det är vitaa "stenväggar" där inne också. Dock inte på sadel och foderkammarens ena väggar, där är det vita träväggar som är lackade, de drar inte åt sig så mycket smuts, vilket är bra, eftersom att det annars syns ganska så väl när de är smutsiga. De väggar som inte är "stenväggar" är de som vetter ut mot manegen. De två sidor som vetter utåt är ju utsidan och där är det ju stenväggar, den tredje väggen är den som vetter mot boxarna, och där är det spolspilta/uppställningsplats, därför är det vita stenväggar där. Hela boxarna har också vita stenväggar förutom boxdörren, som är vitt trä. Där var det nog värst, för där har ju hästarna stått och ätit, kanske tuggat lite på träet och kanske sparkat lite på väggen, därför såg de inte så bra ut, där målade vi och lackade idag och de blev så fina! Som galler mellan boxarna har vi mörkt grönt galler som ser väldigt fint ut tillsammans med det vita. De är formade som en dal ungefär:
Där kan hästarna sticka ut huvudet på tre sidor (i alla fall mittenboxen, för de andra blir det två sidor.) alltså framåt och till boxgrannen/grannarna. 
Hästarna på R's sida kan dock inte se ut förutom den som står vid gödselstacken, på min sida kan två hästar se ut på gården. 
Vi tog även bort en del spindelväv, skurade en hel del ställen och städade foder och sadelkammare, och gud vad mycket plats det blev. Vi har ju ganska så högt i tak (ca 3m) och har "runt" tak om man säger så... 
En hel del nya basgrejor blev det:
Nya grepar behövdes verkligen, två av var och en. Så nu är det förrådet påfyllt!

Även en del nytt till hagarna och efter en genomgång användes en del av dessa saker, vi köpte så att det skulle räcka till krislägen någon annan gång också. Sådana saker går alltid sönder.

Höpåsar i olika färger (en till varje häst) samt hönät och hövåg! Superbra!
Fly: Röda påsar + hönät
Humlan: Vita påsar
Lillan: Röda påsar
Five: Vita påsar
(R, du får lägga till ifall du vill ha hönät till dina hästar..)

Flera stycken täckehängare fick plats i sadelkammaren när vi hade städat upp och vi skapade därför en liten hörna där vi kan torka täcken och schabrak ifall de blivit blöta, där la vi dessutom en list, ett avlopp och fick hjälp av en expert att luta golvet mot den, så att allt som droppar på plastgolvet bara rinner till avloppet och försvinner. Jättebra att ha när det regnar så mycket nu. Det är bara att hänga upp så torkar det och man behöver inte ansvara för att det kommer massa vatten på golvet. Så nu har vi en liten torkhörna i sadelkammaren också! 
Så fixade vi också ganska så många sadellås samt ett lås till sadelkammaren så nu känner man sig ganska så säker :) Och man behöver inte heller komma ihåg nyckel, det är bara att komma ihåg kod så att man kommer in i sadelkammaren! 
Så köpte vi också in tre stycken slangar då de vi har nu börjar bli gamla och har gått sönder. Dessa tycker jag är super eftersom att de rullar ihop sig och blir så korta och då kan man lätt förvara dem utan att hästen trasslar in sig eller att den trasslar in sig i sig själv. Den kan bli upp till 15 m lång, så det är super! Båda spolspiltorna har fått sådana nu!
 
 
En sådanhär att fylla på vatten i hagen med! Jättebra att ha eftersom att slangen vi har inte räcker till vissa hagar.
 
Och en hel del sådanahär, att hänga i boxen och att hänga på skåpen. Bra förvaring och hästarna får vatten.
Det var nog allt för idag. 
Kan även lägga till att skrittmaskinen blev fin, vi la grus i groparna på parkeringen så att det inte blir så guppigt när man kör och paddockens staket blev vitt igen samt att både paddock och manege blev grundligt mockade och manegen blev vattnad. 
Vi har ju plastbommar och sånt så det behövs inte målas, men de blev tvättade. Väl klart fick hästarna komma in och få mat och nymockade fina boxar. Kändes riktigt bra att släcka i stallet och se hästarna stå och kika på oss genom sina fina gröna galler!
 
Hur ser erat stall ut? Skulle vara kul att läsa om, absolut!
 
Kram J

2012-09-23 | 20:21:00 | J och R | 3 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» Q

Låter som att ert stall ser perfa ut nu! :)
Verkar ritktigt trevligt och inbjudande när man ser ert stall! :)
Hmm man kanske också borde köpa dörrlås.. :)

kram <3

Svar: Tackar man tackar! :)
Kram J
soreca.blogg.se

2012-09-24 // 07:12:26
» Ld A

Kan vi göra en ritnig av mitt stall nästa gång vi ses??<3<3<3

Kramizar LD A

Svar: Jadå<33 :)
Kram J
soreca.blogg.se

2012-09-24 // 17:07:16
» E

Åh vad snyggt ritat och snyggt stall å!
Har en fråga, har ni Soreca på t.ex nån av era tomtar eller har ni nåt påhittat stället eller så?

Kram!

Svar: Vi har ett påhittat ställe... <3
Kram J
soreca.blogg.se

2012-09-25 // 19:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback