Löshoppning

Hejsan! För det första vill jag säga att det där med ponnygalopp verkar kul och jag ska se om Fly kan tänkas gilla det.
I alla fall, jag löshoppade alla tre hästarna idag vilket gick hyfsat bra.
Queen är fortfarande ganska så osäker och kryper gärna nära inpå med kort galopp vilket gör att hon nästan måste hoppa från stillastående, men när vi höjde lite och fick igång henne (dvs efter ca en timme) blev det bättre och då avslutade vi med henne.
Maybe är ju Maybe, ena sekunden hoppade hon så tidigt att man trodde att hon inte skulle klara hindret, och i nästa tvärstannade hon flera gånger på raken. Hon hade nog lite överskottsenergi för hon sparkade bakut gång på gång... Efter ett tag lugnade hon sig och hoppade riktigt fint, så hon fick asvluta (en kvart senare än Queen)
Fly var hur duktig som helst, hon skötte sig som en riktig prinsessa och visade busungarna hur man skulle göra. När de äntligen var klara kunde Fly hoppa lite högre, så hon fick avsluta på lite högre hinder, vilket hon tyckte var skitkul och hon hoppade hur fint som helst! Fina hästen<3
I alla fall, Queen hoppade som sagt en timme ungefär, Maybe gick en kvart senare än Queen, vilket innebär att hon hoppade ca 1 timme och en kvart.
Fly gick ungefär 10 minuter senare än Maybe, vilket innebär att hon hoppade ca 1 timme och 25 minuter. :)
När vi var klara fick hästarna gå alla tra tillsammans i skritten i ungefär en halvtimme. Sedan fick de mat och gottis :)
Outfit:
Jag:
Fly: Lila
Queen: ljusgrön (hehe, jag vet att hon har det ofta men det är sött på henne)
Maybe: Cerice
Jag blev riktigt nöjd när jag hittade benskydden som Queen och Maybe har, har letat efter de färgerna länge och så hittar jag skitsnygga, plus andra färger :D
Vad tycker ni om Maybes outfit och Queens nya benskydd.
Lägg märke till att benskydden är likadana fast med olika färg :D
Kram J

2012-03-31 | 23:42:22 | Outfits | 0 Kommentarer

LPG

Hej!
Jo, jag sa ju att en "bomb" skulle släppas här, så....
Idag så tränade jag med min galopp ponny Mirja.
Ja, ni läste rätt, galoppponny! Jo, eller asså inte "riktig" galopp.Den är hemsk, men ponnygalopp. Mest för skojs skulle, men ändå! :)
Jo, när jag köpte Mirja sa Neiwada att hon var het i hoppningen och seg i dressyren. Jag håller med, men jag tror att hon är uttråkad. Så jag bestämde mig för att pröva något nytt!
Jag har faktiskt testat ponnygalopp med Classic, men de var ett bra atg sedan. Och Classic (Som är lite udda) blev hur stressad som helst, så jag la ner de.
Men, idag så testade jag då med Mirja, i paddocken, och bara lite försiktigt, longerade henne först, för jag ville se om hon skulle bocka när man kar galoppen (Som vissa hästar gör)
Men de gjorde hon inte, men snabb var hon! Så, efter ca 15-20 min så satte jag upp på henne, MYCKET tempo växlingar blev de, och i slutet lät jag henne springa på!
Söta ponnyn! Hur tyckte de var hur kul som helst.
Jo, jag tänkte även starta en "ny" sport inom LH-världen. "LPG" (LuftPonnyGalopp)
Reglerna är enkla:
-Spö/sporrar EJ tillåtna på tävling
-Endast för skojs skull
-bara för ponnyer
Lätt va?
Så, Mirja fick sitt första tränings pass idag. Här har ni henne soutfit:
Kort sagt: Svart sadel, svart förbygel, vita skydd, svart schabrak, vitt galopp träns (XD)
/R

2012-03-31 | 15:58:17 | Outfits | 3 Kommentarer

Fun movie :)

Hej! Vi har ju pratat om min failfilm ett tag nu, men den har aldrig kommit upp o.s.v. Denna filmen är från i somras, på väg mot höst då vi hade såååå roligt med Fly, som busade som skjutton. Hon var duktig också, hoppade riktigt fint, men här kommer en film där vi plockade fram allt fail som Fly lyckades med, cp ponny... haha.
Komentera för fullt och se den! Jag tycker i alla fall att den är rätt kul ;)
Kram J :)

2012-03-30 | 23:15:10 | Filmer | 8 Kommentarer

Träningar

Hejsan! Idag var det snabbträning med alla hästarna. Queen longerade jag med sadel, vilket gick bra förutom några glada bocksprång för att hon fick stå igår...
Fly tränade jag hoppning med teamet. Skitkul och duktig var flickan. Orkar inte lägga upp outfit eller så men vi börjar verkligen komma igång nu :)
Maybe försökte jag träna dressyr, men hon fick syn på en skata strax innan jag skulle sitta upp, vilket förstörde hela passet då hon noga undvek det hörnet där hon hade fått syn på den stackars skatan. Bocksprång blev det inte så många, men hon tvärstannada hundra gånger och backade, stegrade några gånger och gick skänkelvikning runt hörnet. I slutet travade hon normalt (normalt för henne... heh) på volten några varv, jag och hon var genomvåta av svett och så var hon för en gångs skull inte helcp, så jag avslutade där. Sedan badade jag henne, vilket hon faktiskt tyckte var jätteskönt! En helt annan häst på marken säger jag bara! :o
Kram J

2012-03-30 | 23:01:25 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Lalalala.....bomb på g!

Hej hej!
Hinner inte blogga nu, as trött!
Men imon släpps en stor bomb här!
Så kika in imon! Hörs!
/R

2012-03-30 | 22:29:31 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Häst på tillridning

Hejsan!
Iförrgår anlände en häst hit till Soreca...
Jag har inte nämnt det för att det var inte säkert att hon skulle stanna. Jag ska bara rida till henne, antingen för försäljning eller tillbaka till förra ägaren igen.
Jag har provat henne i dressyren och det har gått hyfsat bra, men nu idag ska jag prova på hoppningen, i vilken jag inte tror att det går lika bra, för hennes problem är att hon är väldigt oberäknelig...
Det kanske blir en liten rolig film<3
I alla fall, kolla in på bloggen senare så kanske en fin film kommer upp<3
Kram J

2012-03-29 | 16:13:50 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Dagens pass med hästarna

Japp, gick ut och skötte hästarna direkt efter att jag bloggade förut. Med Fly hoppade jag, jag tränade på balans och tempo, vilket gick ganska så bra, men balansen behöver tränas upp!
Och Queen kom på konsten att bocka... -.-
I alla fall, jag började med Fly i paddocken, satte upp hinder och lite roliga övningar. Det var roligt och Fly kämpade som vanligt på bra! Kul, kul! En kompis var där och hjälpte till och gav tips, så vi kom lite framåt! Även om hon blev sjukt svettig  efteråt!! ...
Banan:
1. Jag började med att travhoppa ett hinder på långsidan, och landa i galopp. Det gick bra men balansen var lite sisådär när vi landade. Men det ska vi åtgärda...
Grönt = trav
Rött = galopp
2. Och så samma sak i galopp, flyttade bommen så att det blev galoppbom såklart<3
3.
Sedan hoppade jag det från andra hållet, svårt det med! :)<3 Det gick sådär, hon hoppade över bommer som nu ligger efter och snubblade över gjorde vi också! :/
Men sen gick det bättre.
4. Sedan la jag till en oxer så att det blev en studs, det gick väldigt bra och var kul!
5. Och så hoppade jag snett över ett hinder några gånger, vilket gick ganska bra, förutom att hon behöver öva upp styrka och balans! :)
6. Och så åt andra hållet...
Outfit: Orange och beige
Jag:
Fly:
Sedan badade jag henne och så fick hon på sig ett fleecetäcke medan hon torkade...
Sedan longerade jag Queen över läskiga hinder med sadel på. Och... hm, hon uppfann konsten att bocka... Vilket är till nackdel för mig. Men när hon hade bockat av sig gick hon faktiskt jättefint och hoppade över med både sadel och träns :)
Outfit: Grönt och beigt :)
Jag:
Hon hade inga gröna benskydd så hon fick låna Flys :)
Det var allt för mig<3 :)
Glöm inte att anmäla er till månadens blogg. Från och med första april får ni inte anmäla er längre. Fast ni får anmäla er till maj då såklart :)
Kram J

2012-03-27 | 21:58:17 | Outfits | 1 Kommentarer

Att skritta ut på en katapult.

Hej! (igen)
Jo, som ni vet så hade jag dressyr med Mirja idag, och så skrittade jag ut på Classic, testade även att rida henne på hack (hackamore) idag. Hon är ju pigg och rätt het. Men de gick förvånansvärt bra. :)
Eftersom att de inte går att ha hack på pullar träns, så lånade jag Mirjas träns när jag red ut XD
Hon var über pigg! Stod för de mesta på bakbenen! Men men, de är Classic i ett nötskal! XD
Så, här har ni hennes outfit:
Kort sagt: (Mirjas) svarta träns, svart hackamore, svart fleece täcke, svarta skydd.
XD
/R

2012-03-27 | 19:51:45 | Outfits | 1 Kommentarer

Dressyr med Mirja

Hej!
Jo, idag då så körde jag lite dressyr med Mirja, när jag fick henne sa neiwada att hon var lite seg. Vilket jag kan hålla med om, till viss del. För så fort hon tycker de är tråkigt så blir hon seg, så de gäller att hon har något att göra hela tiden. Ställa lite dit,böja höger,flytta undan osv.
I alla fall, så försökte jag få henne i en stadig form, vilket gick bra, och sedan försöka behhålla formen, inte att hon bara slänger upp huvudet. De gick helt ok.
Lite skänkelvikningar,böjningar osv. Ja, ni fattar XD
Här har ni hennes outfit:
Kort sagt: Svart dressyr sadel, svart träns, svart förbygel, vita damasker (fram o bak) vit sadel padd, och svart schabrak.
/R

2012-03-27 | 19:47:06 | Outfits | 0 Kommentarer

Queens träning går framåt :)

Hej! Jag har ju inte bloggat på några dar, förlåt! Men jag har i alla fall hunnit en del med Queens träning. För det första har jag haft på henne sadel. Jättekul, hon var duktig men såklart spänd. Sedan löshoppade jag henne i söndags, vilket gick super! Vi hoppade ca 1 m, men det kommer bli högre. Hon hoppade 90 cm från nästan stillstående! :O Så jag tror att det kommer bli bra, och så med den viljan, energin och hopptekniken :D
Sedan fick hon hoppa lite med sadel på igår också. Det gick superbra förutom lite spänd såklart, men sjukt duktig ändå! :D
Det var allt, ska rida Fly och jobba med Queen idag. Det blir nog att hoppa lite titthinder och sånt för Queen och Fly ska vi nog hoppa lite mer. Hon var jätteduktig i lördags och sen dess har vi bara ridit dressyr, så lite hoppning idag  igen :D <3
Kram J

2012-03-27 | 17:06:25 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Nu är ni med

Neiwada, Hallonbacken, Morces, Vigganstuteri, Olivia på Poniy och Långedal har nu anmält sig till månadens blogg. För att en blogg inte ska vinna flera gånger i rad gör jag så att den blogg som vinner får inte vara med på ett tag. Så att andra får chans att vinna :)
KOM IHÅG ATT MAILA IN IFALL NI VILL VARA MED! Soreca@hotmail.se
Kramar J

2012-03-27 | 17:00:00 | Månadens blogg | 1 Kommentarer

Terrängträning x2

Hej hej!
Idag så fick båda ponnyerna springa av sig lite utomhus, med lite terräng träning.
Jo, jag började med Classic, henne har jag ju hoppat mycket förut, så de gick oväntat bra. Hon var inte så hettsig som hon brukar vara. Utan lugn och fin, men inte seg.
Så de tyckte jag gick jätte bra.
Sedan så tog jag ut Mirja, jag har hoppat henne lite smått i manegen innan, men hon verkar vara så... inte lugn direkt, för hon blir het, men hon är så stadig, så för att hon ska få mycket att tänka på, så tog jag med henne ut i terrängen idag också. Dock inte så högt, men så att hon får hoppa mycket på en och samma gång, då får hon mycket att tänka på och blir inte så het. Men de gick väl helt ok, här har ni deras outfits:
MIRJA:
Kort sagt: Svart sadel/träns, svart förbygel, svart schabrak, svarta boots (fram) och svarta terräng skydd( fram o bak)
Classic:
Kort sagt: Svart sadel/träns, svart förbygel m. avtagbar martingal, blåa boots (fram o bak) blåa terräng skydd (fram o bak), blått schabrak.
(Min outfit kommer senare, tror jag XD)
/R

2012-03-25 | 19:26:12 | Outfits | 1 Kommentarer

Första hoppningen med Fly

Idag hoppade jag med Fly för första gången. Det gick super och hon var pigg och glad. Några bocksprång fick jag stå ut med också...
Jag red med A på Långedal som red Altana. Fick dock sitta upp en stund på Altana som verkade ha fått en knäpp i huvudet xD
Vi hoppade mycket studsar för att bygga upp styrkan. Kul var det i alla fall! :)
Banan:
Hinder 1 - först hoppade vi fram på detta hindret, vi travar mot, över travbommen och så över ett hinder som i slutet blev 90cm :)
Hinder 2 - Sedan hoppade vi denna studsen på diagonalen från båda håll ca 50 cm
Hinder 3 - Sedan ett vanligt rättuppstående på medellinjen. Ca 70cm
Hinder 4 - Och så tilllslut en studs rätt över. Kul och det gick bra, ca 50cm
Sedan satte vi ihop det till den bana som visas på bilden :)
Outfiten: Mörkblå :)
Jag:
Fly:
Kram J

2012-03-25 | 15:42:49 | Outfits | 0 Kommentarer

Jag vet... lite sent<3

Hej! Jag vet att det är lite sent. Jag kom hem i tid och kunde ha bloggat. Men jag åt god mat, godis och såg en grymt bra film istället. Förlåt. Men Jag hoppas verkligen att det är okej ändå<3
I alla fall, vi skulle ju dra vinnaren idag och det var jätteroligt att kolla in och se att Fly faktiskt ligger på första plats :)
Så med andra ord har hon vunnit och ni behöver inte längre rösta ;)
Tack så mycket! Anmäl er till Aprils månadens blogg så får ni vara med när omröstningen startar i april <3 :)
Kram J

2012-03-24 | 00:19:50 | IRL | 2 Kommentarer

Svar till Hallonbacken (E)

Hallojjsan!
Har ni någon häst tillsalu? För jag söker en nämligen, men om ni inte har det, vet ni nån som har det? :)
--
Svar:
Nej, vi har ingen häst till salu för tillfället <3 Men kolla igenom bloggarna så hittar du säkert någon. Jag vet ingen specifik <3

Kram J

2012-03-22 | 21:33:31 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Dras imorgon :)

Imorgon dras "vinnaren" av sorecas populäraste häst :)
Så rösta på ni! :)
Vi startar också upp månadens blogg. Som kommer gå till så att man mailar och anmäler sig till tävlingen. Sedan får folk rösta tills månadens slut och då dras vinnaren! :)
Börja "anmäla" er redan nu så ser vi vem som blir månadens blogg i April :)
Maila oss på soreca@hotmail.se
Lycka till allihop och så ska vi försöka hålla detta aktivt <3
Kram J

2012-03-22 | 21:31:42 | IRL | 1 Kommentarer

Goronomi's Mirja *Såld*

Namn: Goronomi's Mirja
Kön: Sto
Född: 2002
Ras: Korsning mellan Welsh och New forest
Mankhöjd: 133cm 
Kategori: C-ponny
Fakta: Mirja är en c-ponny som inte tävlat så mycket pg a hon är het i hoppningen
och gärna drar iväg efter hindret. I dressyren därimot är hon lite seg, men går fint med
lite övetalning. Snäll i hantering så som lasta, sko, dusha, rykta, leda mm.
OBS! -Google bild, är de din bild? Mejla Soreca@hotmail.se så tar vi bort den DIREKT!

2012-03-21 | 20:42:00 | Saknade Hästar | 3 Kommentarer

Mirja

Så, i går kväll, kom lilla Mirja.
Ja, c-ponnyn jag köpte från Neiwada! <3
Hehe, jag som alltid säger att jag inte hinner med mina hästar, så köper jag en till!
Aja, men hon är jätte söt, enligt V (Neiwada) så är hon het som bara den i hoppningen, men lite seg i dressyren. Så det här ska bli intressant, om hon verkligen kan vara het och seg, på samma gång?!
I alla fall, så idag testade jag henne lite, mest för att få käna lite på hur hon är.
Hon är verkligen jätte söt, och är en mys-tjej i stallet!
Så, jag körde lite dressyr, och mycket riktigt, seg som sirap! MEN! De jag tror att V har missat, är att Mirja, mitt under ett ridpass, bara kan stanna, rycka upp huvudet och börja backa?! I alla fall, hon var as konstig först! Jag trodde alvarligt att hon hade ont!
Men, efter ett tag så började hon gå framåt (Tack gode gud)
Och då gick hon (efter ett tag) som en klocka! Jätte lätt i steget, mjuk trav och luftig galopp.
Mycket mjuk i rörelserna men är lite bekväm av sig, så man får jobba lite ;)
Här får ni hennes outfit:
Kort sagt: Svart Aachen träns, svart sadel, svart schabrak, vita skydd (fram o bak) och en svart brösta.
/R

2012-03-21 | 20:41:12 | Outfits | 2 Kommentarer

Piggelin ponny!

Hej hej!
Jo, nu har jag precis kommit in från stallet. Och här ska ni få höra, jag red i paddocken med Classic idag, för att de var så fint ute (ca 12-13°C)
Så, jag jobbade på att få henne i så stadig form som möjligt, i skritt blev de lite av en "dragkamp" först, men släppte feter ett tag. I traven gick hon bra. Men i galoppen! Herregud vad pigg hon blev då -.-
Hon bara flög runt och gick knappt at svänga. Suck.. knas ponny!
Så, när jag fattade, att jag skulle öka, så saktade hon in! Haha! Snacka om att hon är en tvärtom ponny!
I alla fall, så gick de faktiskt riktigt bra tillslut, de var en svettig Classic jag tog in i stallet efteråt! :D
Hennes outfit:
En rätt så enkel outffit, kort sagt, Svart pullarträns, svart dressyr sadel, svarta damasker (fram och bak) och så ett svart dressyr schabrak.
/R

2012-03-21 | 20:33:27 | Outfits | 0 Kommentarer

Borde vi starta med Veckans blogg igen?

Hej! Jag funderade på detta med veckans blogg ni vet... Det gick ju åt skogen efter några gånger.. men var det kul? Borde vi starta med det igen? Eller det kanske är bättre med månadens blogg...?
En sak till med. Eftersom jag lyckades sätta in den där omröstningen så tänkte jag att man kunde "anmäla" sig och sen får alla hjälpa till att rösta fram vem som ska vinna.
Dock tycker jag att man ska vara ärlig nu då och inte gå in på alla datorer och rösta på sig själv... Det är ju roligare om man verkligen kommer fram till vem ALLA tycker är den blogg som förtjänar månadens/veckans blogg.
Komentera för fullt!
jag vill veta hur vi ska göra, och jag gillar tanken att vara lite "demokratisk" också :)
Fly och Classic
Kram J

2012-03-21 | 16:00:09 | Månadens blogg | 4 Kommentarer

Stoppa internetmobbning!

Gå in här och gilla denna sidan: http://www.facebook.com/StoppaInternetmobbning
Så hjälper även du till att stoppa internetmobbing!
Det förekommer oftare än vi tror. Hjälp till att stoppa det<3
Kram J

2012-03-21 | 15:47:27 | IRL | 0 Kommentarer

Omröstning :)

Hejsan! Nu skapade jag nyss en omröstning. Jag ska testa om det går nu så det är bara att hålla tummarna. Rösta gärna :D
Kram J

2012-03-21 | 10:17:08 | J's inlägg | 0 Kommentarer

Jag tänkte...

För att det ska bli lite roligare att kolla in här och sånt, så kanske ni skulle vilja ha en liten omröstning då och då. T.ex. Tävlingar, vilken häst ni gillar bäst, vem som ska bli veckans blogg o.s.v.
Vad tycker ni om det.
Jag tänkte lägga upp lite test röstningar här nu så bli inte helt confused <3 :)
Men jag lägger upp mer senare i så fall<3
Queen (OBS, egentagen bild, copyright: J)
Kramis J! <3

2012-03-21 | 10:11:11 | IRL | 1 Kommentarer

Första ridpasset på Fly :D

Idag red jag för första gången Fly sedan hon blev dålig... :) Det gick faktiskt bra, hon var mycket mer avslappnad än tidigare och gick jättefint i form! :D
Jag hoppas verkligen att hon håller sig bra nu :)
Jag orkar inte skriva mer, förlåt. Men här kommer i alla fall vår outfit:
Jag:
Fly:
Kram J

2012-03-21 | 09:28:18 | Outfits | 0 Kommentarer

Svar på Frågestunden

Här kommer lite svar från frågestunden, ni får självklart fråga mer! Så svarar vi. Tryck bara på denna länken: http://soreca.blogg.se/2012/march/fragestund.html
Från Neiwada:
Okej nu bombar jag med frågor!
( Snabbisar)

1. Ponny el. Häst? - Ponny tycker jag är mysigare men jag kanske ändrar mig i framtiden, jag har inte ridit stor häst så mycket<3 :)
2. Fux el. Skimmel? - Skimmel tycker jag nog är finare, beroende på vilken sorts skimmel såklart. Fast fux är självklart fint med<3
3. Brun eller svart? - Brun<3
4. Skimmelskäck eller isabellskäck? - Skimmelskäck, tror jag...
5. Brunskäcj eller svartskäck? - Svartskäck<3
6. Dressyr eller hoppning? - Hm... Den var svår. Jag tyvker mycket om att hoppa (både LH och IRL) men om man ska hoppa måste dressyren komma in också... <3
7. Paddock eller manege? - Paddock tycker jag är mysigare, men manege är såklart väldigt praktiskt och hästen koncentrerar sig mer. Men jag gillar ändå paddocken mer<3
8. Shettis eller falabella? - Shettis<3 De kan man rida på (små iaf) och de är sjukt söta och envisa xD (de flesta iaf)
9. B-ponny eller C-ponny? - C-ponny
10. D-ponny eller häst? - D- ponny
11. Fjording eller islandshäst? - Islandshäst
12. Connemara eller new forest? - Connemara
13. Arabiskt fullblod eller engelskt fullblod? - Arabiskt fullblod
14. Welsh cob eller welsh mountain? - Welsh mountain
15. Svarta läder eller bruna läder? - Svarta, men brunt kan också vara fint, beroende på vilken häst de sitter på. Svart passar på alla hästar enligt mig<3
16. Schabrak eller vojlock? - Schabrak, de syns mer, skyddar mer, och är oftast snyggast, dock gillar jag vojlock med<3
17. Lydig häst på ridbanan eller gosig i stallet? - Gosig i stallet<3
18. Box eller spilta? - BOX!
19. Gräshage eller lerhage? - Gräs!
20. Barbacka eller inte? - Barbacka är sjukt mysigt, men jag gillar sadeln med...
21. Galopp eller trav? - Jag gillar traven bäst, men galoppen är mer naturlig för hästen... Svårt val. Men jag gillar ändå traven bäst<3
22. Skänkelvikningar eller öppna/slutna? - Skänkelvikningar
23. Oxer eller rättuppstående? - Rättuppstående
25. Manfläta eller knoppar? - Manfläta
26. Skötponny eller medryttarponny? - Medryttarponny
27. Egenhäst eller medryttarponny? - Egen häst
28. Fotboll eller Ridning? (dum fråga) - Haha, japp, riktigt dum fråga xD gissa!
29. Pullar eller remontnosgrimna? - Pullargrimma tycker jag nog är snyggare, men remont är sjukt bra att ha! <3
30. Novabett eller tredelat? - tredelat men gillar novabett starkt med<3
31. Pessoa eller Hackamore? - Hackamore, lätt

Det var nog alla! Frågorna är till båda J och R! Och ni måste välja antingen eller inte båda eller ingen.

Kram Neiwada<33333
--
Från Neiwada:
Vad föredrar ni för nosgrimmor på träns? - Jag gillar verkligen helt vanliga aachennosgrimmor, dock gillar jag också remont och pullarnosgrimma<3
Och hur många luftponnys/hästar tycker du är lagom? (till dig själv) - Jag tycker att det räcker (för mig just nu iaf) med typ 1-2, men max typ 4-6st<3

/ Kram Neiwada
--
Från Hallonbacken (E):
Hur många besökare har ni dagligen? - Som R sa så är vårt rekord runt 130. Men dagligen är det runt 50 st<3
--
Från M (morces):
Hej på er!
* Har ni någonsin känt er retade för lufthästarna? - Nej<3
* Hur gamla är ni? - 13, om mindre än en vecka - 14 år :)
* Har ni egna hästar? Isåfall, hur hinner ni?! :O - Jag har egen häst, och som ni märkt så är jag ganska så oaktiv ibland, så då fattar ni kanske varför... Men jag brukar hinna med då och då på kvällen. Just  nu är jag sjuk så då hinner jag xD

Tack för en underbar blogg! PS: Visste ni att ni varit med i tidningen "Min Häst"? - Japp, det visste vi, har vi inte till och med varit med två gånger? <3
--
Från Saranghaestall:
Vilken gren med hästar tycker du är roligast? - Jag tycker nog att det är roligast med Hoppning (både med LH och IRL) men dressyr är ju viktigt för att ha en bra relation till hästen och att kunna hoppa så måste man rida dressyr. Därför gillar jag dressyr med. Och rida ut, speciellt själv och bara skritta och ta det lugnt. Det är också helt underbart<3
Jag gillar nog den grenen som jag och hästen är på humör för just denna dagen. Om jag känner att jag är på bushumör så rider jag kanske ner i manegen, medan, om jag hade tänkt rida ut, så får jag lust att rida inne i stället., då gör jag det<3 fattade ni? xD <3
Frågan är till både J Och R
--
Det var nog allt tror jag. Lätt besöksvärda bloggar detta! Som tack för att ni komenterade så får ni en länkning till er blogg! Jättetack! <3
Neiwadas finfina blogg
Saranghaes finfina hemsida
M's finfina blogg
E (hallonbacken) finfina blogg
Neiwada, du får en till länkning för dina kreativa och många fina frågor.
Tack så mycket alla. Komentera mer så svarar vi<3 :D
Kramar J

2012-03-21 | 08:47:04 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

SVAR på kommentarer :)

Okej, tänkte svara lite på lirte kommentarer från frågestunden bl.a:
NEIWADA:
Vad föredrar ni för nosgrimmor? - Jo, jag gillar Pullar nosgrimmor, då de inte nyper hästen. Men alla hästear är individer, och vissa behöver vissa nosgrimmor och vissa andra.
Hur många luftponnys tycker ni är lagom? - Asså, jag tycker som max 4-5.
Saranghaestall:
Vilken gren med hästar tycker du är roligast? - Men riktiga hästar: Dressyr/barbacka (Om de e en grenXD) med Luftisar: Hoppning
M (Morces):
Har ni någonsin känt er retade för lufthästar? - Nej
Hur gamla är ni? - Jag är 13, fyller 14 i år
Har ni egna hästar, iså fall, hur hinner ni med?! - Jag har ingen egen häst, har en sköthäst, en medryttarhäst och så jobbar jag på ridskolan.
Hallonbacken (E):
Hur många besökare har ni dagligen? - Vårt besöks record på en dag (Unika besökare) ligger på ca 130 st. Annars är de väl runt 50 dagligen.
Moa:
Du frågade hur många hästar vi har som vi rider, J svarade. men här har du mitt svar:
Just nu har jag bara Classic, Pix är ute på foder, även Dissan, Titanic är såld.
Ja, de var väl de?
KomMeNteRa!

2012-03-20 | 19:58:32 | SVAR PÅ TAL | 1 Kommentarer

4-ever alone..

Hej!
Låt er inte luras av rubtiken, de är inget illa ;)
Men, de börjar bli lite tomt här hemma hos mig nu.
Jo, Titanic åkte till en häst utbildare. Som inrikar sig på NH träning. Vilket jag tror kan bli bra för honom. Så, han är kort sagt såld.
Pix ja.... Jo, ni kommer ihåg tjejen som har Dissan på foder va? Lina ja.
Jo, hennes mamma är dressyr ryttare, eller ja, hon hoppar såklart också, men ja, ni fattar XD
I alla fall, så har jag tänkt ett bra tag på om jag ska låte de ta även Pix på foder. SÅ, nu är de bestämt och gjort
De fick ta även Pix på foder. Anledningen är att Pix behöver få komma ut från Soreca lite, se sig om. Hon blir för hemma kär annars. Och jag lånar ju (precis som med Dissan) bara ut henne på foder, vilket innebär att jag kan ta hem henne när som helst.
Jag valde även en luftmänniska för att jag inte vill att hon ska komma till någon..oseriös? Eller liknande ;)
Så, idag blev de mycket "hejdå".
På morgonen kom familjen och hämtade Pix, lite ledsamt. Men de är skönt att kunna ägna hela min uppmärksamhet åt Classic.
Nu på eftermiddagen kom även tränaren för att hämta Titanic.
Så, nu står jag här med en knas ponny kvar! Haha, nejdå! Men, nu kan de roliga börja. Jag ÄLSKAR ju att kolla genom era bloggar efter olika hästar/ponnyer tillsalu.
Men, de har jag inte kunnat innan då jag haft så många ponnyer. MEN! Nu kan jag med gott samvete leta genom era bloggar på jakt efter en bra ponny! *glad människa XD*
Jo, ni förstår, jag har en ponny som jag är lite kär i... men avslöjar innget än.
---------------
Ja, hur blir de med alla Pix grejer nu då?
Titanics tar jag helt enkelt bort, Pix saker låter jag vara kvar, mest för att hon inte är såld. Hon kommer ju tillbaka någon dag.
Så, nu kan ponny letandet börja!!!!
Men.... kan ni gissa vilken ponny jag menar? Här har ni lite ledtrådar:
- Född 2002
- c-ponny
Lik Classic? haha! Knappast! Classic är "one of a kind"!
Så, vad säger ni? ;)
See yá!
/R

2012-03-20 | 19:42:32 | R's inlägg | 2 Kommentarer

Glöm inte att fråga<3

Glöm inte bort vår frågestund! <3 Fråga på! Ni frågar, vi svarar.
Tryck på länken för att komma till inlägget. Det är där ni ska fråga<3
http://soreca.blogg.se/2012/march/fragestund.html
Kram J

2012-03-20 | 16:23:16 | IRL | 0 Kommentarer

Bushästarnas tur :)

Sedan var det ju som sagt bushästarnas tur.
Jag började med Chantus och satte på honom hans saker och red ut för att inte behöva bråka med honom i manegen igen. Han var pigg och glad och trampade på bra. Verkligen skillnad från igår!
Vi red ganska så långt och när vi kom till terrängbanan kunde jag inte låta bli att skutta över ett pyttehinder xD
Han tyckte att det var jätte kul men jag lät honom inte hoppa mer. Det får vi ta någon annan dag. Så jag red hem och gav honom mat. Jag orkade inte duscha honom och Lizzy med...
Outfit:
Jag:
Chantus:
Sedan tog jag Lizzy på en promenad. Hon var som vanligt supermysig och pigg och glad :)
Jag hade samma.
Lizzy:
Kram J

2012-03-20 | 12:48:56 | Outfits | 1 Kommentarer

Träning med Queen

Medan Fly stod i stallet och torkade tog jag in Queen och började arbeta med henne.
Hon var helt lugn idag när jag satte på tränset och att få in bettet var inga problem. Sedan logerade jag henne som vanligt men sedan satte jag på tyglarna på tränset också och vande henne vid att känna bettet röra på sig i munnen. Först blev hon ganska så spänd och backade lite. Men jag försökte varar så lugn som möjligt och berömma henne när hon gick framåt och i slutet av passet kunde jag styra henne med hjälp av tyglarna utan problem.
Så när vi var klara med det gick jag vidare till att göra så som gjorde i början. Så jag satte upp en massa läskiga hinder och hon gick förbi dem utan att ägna dem en blick. Sedan ställde jag henne på en pressenning och viftade lite på den. Hon tittade lite men hade ändå vant sig vid konstiga saker. Så tilllslut kunde jag lägga pressenningen på henne, jag kunde "packa in" henne i det, lägga den på huvudet o.s.v Det var kul att hon var så duktig och inte reagerade. Så jag bestämde mig för att det fick räcka där. Sedan fick även hon sitt vårbad och stod sedan tillsammans med Fly inne i stallet. Mysigt, mysigt. Rena fina hästar har jag nu också.
Sedan var det dags för bushästarna :)
Outfiten:
Jag:
Queen:
Kram J

2012-03-20 | 12:30:16 | Outfits | 0 Kommentarer

Första träningspass med Fly...

Hjälp! Det var verkligen en bomb jag släppte i manegen idag. Jag satte bara på henne benskydd och grimma och sen fick hon springa av sig i manegen och jag blev seriöst rädd att hon skulle skada sig igen...
Men sen lugnade hon sig och då longerade jag henne ganska så länge. Hon blev svettig så sen badade jag henne och så fick hon stå inne i stallet och torka medan jag tränade Queen.
Outfiten:
Jag:
Fly:
Tyckte att den grimman var rätt cool ;)
Kram J

2012-03-20 | 12:20:26 | Outfits | 1 Kommentarer

Svar på komentar! :)

Pao Skrev:
Hej!

Jag undrar om ni har någon plats i ett tävlingsteam?

/Pao
--
Svar:
Nej tyvärr, inte just nu. Men kolla runt bland olika stall ifall de har<3
Kram J

2012-03-20 | 12:07:52 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Svar på komentarer! :)

Olivia Skrev:
Haha ja det smeknamnet passar bra på de ;) Vad roligt att det gick sa bra med båda! Inte lätt att rida chantus första gången. Och absolut inte utan att man flyget av ;)
Kram Olivia
--
Svar:
Haha, ja. De var helt tokiga i hagen. xD
Och Chantus ska vi nog få reda på xD  Han ska ju inte få vinna <3
--
Olivia Skrev:
Åh vad roligt att du får börja tia henne igen ! Haha ja det gäller att hålla i sig ordentligt första gången :)
Kram Olivia
--
Svar:
Ja haha, hon som brukar vara pigg när hon har vilat typ två dagar, tänk då nästan två veckor... Scary! Jag får sätta klister i rumpan för att hålla mig kvar xD
Kram J

2012-03-20 | 12:01:55 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Fly och Queen

Haha, efter ridpassen var jag helt slut... Så Fly och Queen fick stå. Dock har Fly blivit bra nu!! Så jag ska börja sätta igång henne ;D
Jättekul, hon kommer att vara som en bomb xD
Kram J

2012-03-19 | 20:53:19 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Svar på komentar! :)

E skrev:
Jätte fin blogg! Länkbyte??
--
Svar:
Ja visst! Länkar du oss så länkar vi dig<3
Kram J

2012-03-19 | 20:44:18 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Första ridpasset på bushästarna :)

Hejsan! De två hästarna jag sköter, Lizzy och Chantus, har redan fått sig ett smeknamn :) Bushästarna passar bra, det skulle nog alla hålla med om ifall ni såg dem i morse när de fick gå ut i hagen tillsammans. Jag har bestämt att de får gå tillsammans i en hage men inte med Fly och Queen. Så slipper vi bråk, de ska ju bara vara här i några dagar.
I alla fall så tog jag mig ett ridpass på båda två idag i manegen. Jag började med Chantus, och han har ju rykte om sig att vara ganska så illvilligt inställt till dressyren, så jag tog med både spö och sporrar. Jag hoppas dock att jag inte behöver använda dem. Jag ser det mest som ett tillskott, så att man inte behöver "banka" på hästen när man rider. Dock vet ju jag att många missbrukar detta med sporrar, vilket är förjävligt...
I alla fall, jag gjorde i ordning Chantus och började med att leda honom ett tag inne i manegen. Han var ganska så lugn, men gnäggade några gånger, han var ju helt ensam...
Sedan satt jag upp och red bara en liten stund för att lära känna honom lite. Till en början var han jättesnäll, mjuk och fin i formen, men efter en stund verkade han fatta att vi inte skulle hoppa eller nåt så då började kan krångla genom att backa o.s.v.
Jag försökte rida med så mycket vägar som möjligt och tillrättavisade honom när han inte gick framåt. Så fort jag kände att han tvekade vände jag håll och travade åt andra hållet eller nåt. Och när han hade travat ett helt varv utan att krångla avslutade jag för att vi skulle sluta som vänner. Ingen galopp men det behövdes inte, jag var helt slut ändå... haha. Outfiten kommer här:
Jag:
Chantus:
Sedan tog jag ut Lizzy också. Det var jätteroligt och kul att verkligen rida ordentligt igen. Jag har ju inte ridit på jätte länge! :)
Hon var superfin, mjuk och helt underbar<3
Jag red bara en halvtimme men det räckte!
Jag hade samma outfit som innan.
Lizzy:
Förlåt för de små bilderna...
Kram J

2012-03-19 | 20:00:35 | Outfits | 1 Kommentarer

Hästar till salu från Ponnypenny

Golden Amadeus

Ras: Sv. Halvblod

Kategori: Storhäst – Ej slutmätt

Ålder: 4 år f. 08

E: Okänd

U: Okänd

Fakta: Amadeus kommer från stall stallgrimman, där han hade det bra, men han har inte haft det lika bra hela sitt liv. Dom på stallgrimman hittade honom i ett sjul i skogen och tog med honom hem. Nu så har han gått färdigt sin inridning och tycker att det är väldigt kul att hoppa och rida i all sorts terräng. I stallet är han supermysig och älskar att bli ryktad och ompysslad.

Endast till seriöst hem!

---

Twister

Ras: Arabiskt Fullblod

Kategori: D ponny

Ålder: 12 f.99

E: Okänd

U: Okänd

Fakta: Twister är en mycket fin och lite speciell dam, man kan inte hålla för hårt i hennes mun för att hon är ganska känslig ändå. Twister gillar mycket att rida dressyr eller rida ut. I hoppningen kan hon ibland vara lite tittig när det kommer "konstiga" hinder med kanske en vattenmatta. Hon är väldigt snäll i all hantering och tycker mycket om att bara stå och gosa i boxen.

Endast till seriöst hem!

---

Viking

Ras: Welsh

Kategori: C ponny

Ålder: 10 f.02

E: Okänd

U: Okänd

Fakta: En gång när jag var ute och red så hittade jag Viking betsndes vid vägkanten. Jag tog hem honom och märkte att han är en jättesnäll  ponny. Jag andvände honom till ridskolan ett tag, men nu så vill jag sälja honom. Antingen som ridskolehäst, hobbyhäst eller tävlingsponny, men hellst inte till för höga klasser då han kan lätt bli smittad av stress.

Endast till seriöst hem!

---

För mer info om hästarna eller om ni är intresserade, maila ponnypenny på ponnypenny@hotmail.com

Eller gå in på hennes blogg/hemsida: Ponnypennys blogg

Kram J


2012-03-19 | 19:08:57 | Hästar/ ponnys till salu! | 5 Kommentarer

And they arrive

Japp, idag kom ju också de två bushästarna :)
De kom i en hästbuss idag och det var kul att se att det var samma märke som min. Fast denna var lite mindre.
Båda hästarna var ganska så lugna när de kom och det var bara att sätta in dem i boxarna.
Jag lät dem vila idag men det hade nog inte behövts. De var helt kolugna. Så de fick mat i alla fall och sen packade jag in allting.
De får nog en promenad eller ett mindre ridpass imon. Sen får vi se hur det blir<3
Kram J

2012-03-18 | 13:21:38 | J och R | 0 Kommentarer

Dagens träningspass

Idag gick jag först på en promenad med henne och sedan longerade jag henne med tränset igen. Det gick bättre idag men hon var lite spänd i början.
Jag hann inte träna så länge för det kom ju två hästar som jag ska sköta idag också + en MASSA packning xD
Vi tränade i alla fall bara en liten stund men hon var jättteduktig ändå! :)
Jag:

Queen:


Kram J

2012-03-18 | 13:00:35 | Outfits | 1 Kommentarer

Frågestund :)

Eftersom EF på Stall Skogstjärnan ville ha en frågestund så kan vi ha det. Vi får väl se hur många som komenterar.
Fråga både till mig och R men ni måste skriva vem fråga är till, eller om den är till båda.
Kram J

2012-03-18 | 12:42:03 | IRL | 6 Kommentarer

Svar på komentar :)

Moa skrev:
Hur många hästar har ni som ni rider?
Frågan är till både ;)
---
Svar:
Jag har just nu bara Fly och Queen, men Queen är unghäst och rids därför inte, och Fly är skadad, och rids inte heller.
Just mu sköter jag två hästar också. De kom idag och ska stanna till fredag, men de är inte mina hästar.
R får svara för sig själv.
Kram J

2012-03-18 | 12:37:28 | SVAR PÅ TAL | 1 Kommentarer

Nytt och nytt och så lite gammalt såklart XD

Hello!
Okej, nu vill jag att ni kollar under "kategorier", klickar på "sadelkammare alá R" och bläddrar fram till min sadel kammare. Jo, vad jag jag hittat på nu då?
Pix har fått ett nytt täcke, Classic fick Pix transport skydd, och Pix fick nya.
Checka vet já!
------------------------
Ok, jag red även Titanic idag, för nu går han att rida! Yippi!
Okej....(lugn R)
Jo, han kan ju såklart inte gå lite hårt som Classic och Pix, men han kan ridas hyfsat normalt i alla fall.
Så, idag jobbade jag mycket med att han ska kunna skritta/trava/galoppera UTAN att spänna sig/rusa iväg.
Jag tycker att de gick bra, lite spänd först. Men mjukade upp sig efter ett tag.
Hans outfit:
Så, kort sagt, svart träns, svart sadel, grönt schabrak och gröna lindor (fram och bak)
/R

2012-03-17 | 20:30:34 | Outfits | 2 Kommentarer

Svar på komentar

D skrev:
Hej,jag är en glad tjej på 11 år som har några frågorom bloggen:
1.Vart är S?Jag har inte läst såå mycket om det,läser mest om era outfits;)

2:Jag skulle jättegärna vilja vara med på eran "stallgrej".Jag har fler lufthästar,men ingen jag känner vill "leka med lufthästar" eftersom att vi är näststörst på skolan och MÅSTE vara coola typ.Snälla skulle göra mej så glad iaf jag skulle få vara med.

Tack på för hand elr vad man nu säger
//D
---
Svar:
Hej!
1. S har slutat.
2. Du får "vara med." Alla får vara med. Men det är bara R och jag som bloggar här. Du kan ju skapa en egen blogg och så, som många andra. Jag förstår inte riktigt vad jag menar men du får gärna vara aktiv och följa vår blogg. Det är jätte kul! :D

Kram J

2012-03-17 | 19:12:43 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

Komentera nu då!

Okej, vår statistik är inte på topp och så, men det är ändå hyfsat många som kollar in varje dag. Komentera lite mer. Det är superkul med komentarer och gör att man blir så taggad på att blogga! :) <3
Vad ska vi blogga om? Vad är roligt att läsa, vad är tråkigt, ska vi ändra på något? :)
Kram J

2012-03-16 | 21:20:41 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Två hästar på besök

Hejsan! Idag blev det bestämt att jag skulle hjälpa till att sköta Olivias två hästar medan hon är bortrest. Hennes blogg: www.poniy.devote.se
Den ena hästen:
--

Namn: Dee Lizzy (Lizzy)

Kön: Sto

Född: 2001

Färg: Fux

Ras: Svenk ridponny

Mankhöjd: 143,5 cm

Inriktning: HoppningInfo: Lizzy är min första lufthäst. Jag har tävlat henne i både dressyr och hoppning men mest hoppning eftersom vi tycker det är roligast. hon är startad 1,20 men hoppat enstaka hinder på 1,35.

Tanken är att vi ska starta henne på 1.30 snart så vi kan kvala in till SM så småningom. Och i dressyr en har hon tävlat Msv B. Med bra poäng.

--
Och den andra hästen:
--

Chantus


Namn: Chantus

Kön: Valack

Född: 2002

Färg: Mörkbrun

Ras: Svensk ridponny

Mankhöjd: 146 cm

Inriktning: Hoppning


Info: Han är Lizzys halvbror. De har samma mamma men inte samma pappa. Vi brukar kalla de för Humle och Dumle eftersom de inte kan vara utan varandra förutom när de får tävla. Jag fick han en vecka efter att jag fick Lizzy. Han älskar att hoppa och hatar dressyr. Det går verkligen inte att rida dressyr på han, han ställer sig i mitten, sparkar och vägrar att röra sig. Men om det finns ett hinder så är det inga problem. Knäpp ponnyn!

Kram J


2012-03-16 | 19:23:29 | J's inlägg | 1 Kommentarer

Promenad igen...

Jao, det fick bli en promenad med Fly idag igen. Bara skritt. En bra nyhet är dock att hon både får trava och galoppera nu, men hon får inte belastas på ryggen, så det blir fortfarande ingen ridning. Men det är bra att hon får röra på sig mer. Då blir hon inte så pigg när jag ska börja rida igen.
I alla fall blev det endast skritt idag med men jag ska försöka sätta igång henne lite bättre nu. Dock så har jag lyckats dra på mig en förkylning. Så hästarna kommer nog inte gå så mycket i helgen. Men jag ska försöka...
Outfiten i alla fall då.
Jag:
Fly:
Kram J

2012-03-16 | 14:13:18 | Outfits | 0 Kommentarer

Träning med Queen

Idag gick jag först på en promenad med Queen innan jag longerade henne ett tag. Det givk hyfsat okej och mot slutet av passet verkade det som om hon började lära sig mina kommandon.
I ungefär en timme longerade jag i skritt, trav och galopp. Hon har ju inte världens bästa kondition så hon blev ganska så trött. Sedan satte jag på henne tränset utan bettet. Det var inga problem eftersom det bara var som att sätta på henne grimman. Dock blev hon liite fundersam när jag spände nosgrimman eftersom att den sitter lite hårdare än på en grimma, men det funkade bra ändå.
När jag satte på bettet och lirkade in det i munnen blev hon också ganska så fundersam. Hon backade lite men jag logerade henne och tog det så lugnt jag kunde, och efter ett tag blev hon lugn igen och tuggade lite på bettet. Jag avslutade där och så fick hon gå ut i hagen igen.
Duktig flicka!
Jag:
Queen:
Tränset som jag satte på sedan.
Kram J

2012-03-16 | 14:00:09 | Outfits | 1 Kommentarer

Bjuder på en liten kul historia :)

En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng. Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand.

Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar - speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till hans vänner. I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botmedel mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte ora er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och mr Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, ett kan knappast bli bättre!).
Oroa dig inte Mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa era barnbarn.

Puss Puss
Emma

P.S
Pappa, detta var inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra och kollar på TV.
Kram J

2012-03-13 | 21:33:14 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Svar på komentar! :)

Jag kommer inte in på den mailen så ta kontakt med mig på den här istället. Kram olivia
Svar:
Okej, så, du vill att vi tar hand om dina två hästar nästa vecka? Eller förstod jag det rätt? :)

Kram J

2012-03-13 | 21:28:37 | SVAR PÅ TAL | 1 Kommentarer

Svar på komentar! :)

Olivia skrev:
Hej J och R. Jag heter Olivia och jag driver bloggen poniy på devote.se. Jag undrar om ni skulle kunna hjälpa mig med 2 hästar nästa vecka. Om ni kan det kan ni ju svara på detta. Hade varit jättesnällt om ni ville hjälpa mig! Ha det så bra så länge!
Svar:
Maila oss gärna så pratar vi mer. Menar du sköta dina hästar eller något annat? :)

Kram J

2012-03-13 | 19:49:58 | SVAR PÅ TAL | 2 Kommentarer

Skrittmaskinen...

Idag fick båda hästarna gå i skrittmaskinen. Queen var ganska så lugn även om det var första gången för henne. Jag smörjde sadlar och träns under tiden. Jag har nämligen redan fixat sadel och träns till Queen. :)
I alla fall
Flys outfit:
Queen:
Kram J

2012-03-13 | 18:16:33 | Outfits | 1 Kommentarer

Varför har jag alltid så konstiga ponnyer...

Ja, efter min misslyckade hoppning med Pix, så bestämde jag mig för att rida ut med Classic.
Men jag borde ha tänkt två gånger innan jag gick ut.
Jo, hon var nog på sitt värsta humör! Om jag ville gå framåt, gick hon bakåt, om jag försökte sakta in så ställde hon sig på bakbenen.
Och så fort jag skänklade så for hon upp i luften i världens bocksprång!
Knas ponny! Ja, de blev en och annan okonrtolerad galopp XD
Aja, hennes outfit:
(psssst - Har ni märkt att alla mina hästar har likadana schabrak, bara i olika färger?)
/R

2012-03-11 | 20:30:05 | Outfits | 1 Kommentarer

hopp - hopp - flyyyyyyg - duns

Tje tje igen!
Jo, jag hoppade Pix idag också, som gick sådär.
Hon var lite stel och var fokuserad på ALLT förutom mig.
Hon gick och tittade på allt och fnös åt minsta lilla sandkorn! Korkade ponny...
I alla fall, körde lite studs och upphöjda bommar. För att få henne att lyssna och kunna återfå konrollen över henne.
Men, så när hon äntligen börjat lyssna, så får hon väl syn på något, gör världens tvär sväng och så duns, så sitter jag på marken...
Ja du, så kan de gå!
Men men, här har ni hennes outfit:
Så ja, burn outfit helt enkelt!
/R

2012-03-11 | 20:25:32 | Outfits | 0 Kommentarer

Stall alá R del 1

Hej hej!
Jag sa ju att ni skulle få se lite av de som finns i mitt stall. Så, här får ni första delen:
HÖPÅSAR:
PIX - Vita hö påsar (Morgon,haghö,mimddag och kväll)
CLASSIC - Svarta "höpåsar" (Morgon,middag,kväll, hon får i vanlig påse i hagen)
FODERHINKAR:
PIX/CLASSIC - Blå foder hinkar med hästarnas namn på(Morgon,middag och kväll)
VATTENHINKAR:
CLASSIC - Svart gummi hink
PIX - Blå gummi hink
Så, de var första delen, mer kommer!
/R

2012-03-11 | 20:21:20 | Sadelkammare alá R | 0 Kommentarer

Dessa typiska fullblod!

Hej!
Jo, idag fick jag mig en påminelsse om att jag faktiskt har ett fullblod, med andra ord, en häst med nerverna på utsidan.
Jag har ju skrittat på honom, även travat när min tränare longerade, så, idag så testade jag att skritta/trava själv på honom.
De gick väl helt okej, han var ko lugn i början, men så började de knäppa i taket på manegen. Då fick han spel, kastade isg och "flög" runt i manegen, herregud vad snabb han är!
Men, som tur var lugnade han ner sig efter ett tag, och jag kunde avsluta med en lung häst i alla fall.
Ja, de går ju framåt i alla fall?
Här får ni Titanics outfit:
Jag var även och köpte lite saker åt Titanic att ha i stallet, jag köpte ju inte så mycket innan då jag inte visste om jag skulle ha kvar honom? Men nu vet jag de!
Så, kommer lägga ut en ny s.k serie om "Stall alá R". Som kommer senare ikväll!
/R

2012-03-11 | 19:54:20 | Outfits | 0 Kommentarer

Prommis med Fly

Japp, idag tog jag bara en lite promenad med Fly, riktigt mysigt väder var det! :)
Jag:
Kram J

2012-03-11 | 19:03:49 | Outfits | 0 Kommentarer

...och träningen fortsätter

Hejsan! Idag tog jag ut Queen ganska så tidigt och bestämde mig för att försöka komma framåt. Jag började med vänskapsleken och hon njöt! Gosehäst<3
Sedan gick jag vidare med att göra "hinderbanan" som jag gjorde igår och hon reagerade inte på plastpåsarna denna gången. Jag forsatte med att kolla hur trafiksäker hon är. Hon reagerade inte på cyklar, inte på lastbilar, inte på vanliga bilar, inte på bussar, traktorer och inte något annat, men gissa vad?! Sedan hittade hon en PINNE på marken som hon VÄGRADE gå över. Haha, hur konstig få en häst bli?!
I alla fall så fick jag tillslut över henne och då gick vi över den några gånger tills hon inte bråkade längre. På vägen hem såg jag till att gå över några pinnar och det var INGA problem alls! Haha, hon fick väl bara ett ryck...
När jag kom tillbaka la jag upp en liten "bana" av bommar som vi skulle gå över, genom o.s.v. Det var kul och hon fick vänja sig vid att bommar skulle förekomma ofta vid ridning och träning. I slutet fick hon trava över ett liitet kryss, vilket faktiskt gick bra. Vi "hoppade" ungefär 5 gånger och sista gången travade hon så lugnt över att hon såg helt van ut. :)
Såhär såg banan ut:
Queen hade:
Jag:
Kram J

2012-03-11 | 17:16:44 | Outfits | 0 Kommentarer

Normal dag på Soreca (Om soreca NÅGONSIN kommer bli normalt?)

Hej!
Ja, både Classic och Pix dressyr tränades idag, Pix uppskattade de nog tror jag. Så de gick faktiskt jätte bra. Lite stel i början, men efter mycket volter och serpentiner mjukade hon upp sig. Så de gick faktiskt riktigt bra i slutet.
Classic å andra sidan uppskattade de nog INTE. Men de har hon aldrig gjort, men dagens ridpass tog nog priset, först så ville hon inte ens gå framåt, bara stod och backade och konstade. Suck...
Sen, när hon väl gick framåt, då var hon som en tickande bomb och skyggade för ALLT!
Får väl ta och tvinga J att lära mig några av de där "samarbetes" övningarna, för att få ordning på den där knäppa ponnyn.
I alla fall, så när hon skyggade och höll på, så var jag inte alltid beredd på de, så vipps, hamnade jag på rumpan i manegen. Jaja.. de är Classic i ett nötskal de....
Jag har inte ork att lägga upp deras outfits nu, men ni vet ju hur de brukar se ut?
----------------------------------------------------
Ja, också var de ju Titanic då, och idag så hade jag min tränare till hjälp, när jag skulle få sitta upp på honom, jag kan säga de, han kanske är 22, men de är som att rida in en unghäst igen!
Så, vi satte på honom sadel,träns osv, och så fick min tränare hålla honom i en longerlina och gå runt med honom med mig på ryggen, som faktiskt gick oväntat bra, han var lite ovan, de märktes, och han gick lixsom o väntade på att någon skulle slå honom, stackaren...
Men men, efteråt pysslade jag om honom ordentligt i boxen. Ja, de var väl allt?
Här får ni våran outfit:
Jag:
(Ja, o så hjälm och väst då såklart! XD)
---------------------
Ja, de var väl inte så mycket mer?Just de! Imon tänkte VI att ni skulle få se en film vi gjorde när J precis kommit till Soreca, som vi gjorde i sommras. Ni kommer att skratta ihjäl er! Men, den kommer nog upp imon! Så kom ihåg att kika in här på bloggen!
;)
Natti!
/R

2012-03-10 | 23:08:06 | Outfits | 0 Kommentarer

Queens första träning

Idag började jag träna med Queen för första gången. Jag tog hjälp av en text på google om NH träning då jag vill att Queen ska lita på mig fullständigt och därigen ska vara lätt att rida in och kunna lita på andra människor med.
I alla fall började jag med den första träningen ur "De 7 lekarna" som heter vänskapsleken.
Queen svarade mycket positivt på denna och var lugn när jag strök med bl.a. plastpåsar, borstar, grimskaft, burkar o.s.v. Även med spö faktiskt, vilket visade sig fungera super!
Det var kul och när jag avslutade med att stryka med handen istället så stod hon slappnade av helt!
Därefter gick jag ifrån "De 7 lekarna" och började med lätta men ändå lite mer komplicerade övningar.
Jag började med att ställa ut lite tittiga saker, som lite fladdriga plastpåsar, stolar med lite skräp på en cykel och lite annat som man kan träffa på ute i naturen eller vart det nu är man rider.
Sist fanns en transport vi skulle gå in i.
De första hindren gick bra, men när vi kom till plastpåsarna (som fladdrade ganska ordentligt i vinden) blev hon väl inte överförtjust. Först försökte jag gå förbi dem som om ingenting. Men det kunde hon inte gå med på. Så jag beslöt att öva så som Tobbe Larsson gör. Jag tog fram ett spö som jag försiktigt petade på henne med, vi flyttde oss lite i sidled och allt möjligt tills hon koncentrerade sig på mig. Eftersom jag gjorde vänskapsleken med henne förut så var hon inte rädd för spöet.
När hon var helt koncentrerad på mig så kunde jag gå förbi den och hon fick beröm! Sedan gick vi in utan problem och backade ut utan problem vilket var kul! Sedan gick vi förbi hindren några gånger igen och tillslut tittade hon inte ens på plastpåsarna. Toppen!
Jag blev verkligen nöjd med dagens träning och jag hoppas att det ska gå bra att rida in henne! Jag har märkt att hon har ett sjukt fint steg, så hon kanske är en bra dressyrhäst. Men hoppningen är nog också bra... Förhoppningsvis.
Jaja, det får tiden utvisa!
Jag:
Kram J

2012-03-10 | 22:54:02 | Outfits | 0 Kommentarer

Kiropraktorn här och knackade ryggen...

Japp, som rubriken säger så var Kiropraktorn här och kollade igenom hela Fly. Det var tydligen ett ganska så stort område som hade börjat antingen bak eller fram och spridit sig. Hon masserade igenom helt Fly och först var hon snäll och fin men sedan kom hon till ett jobbigt område så då fick Fly nog... Hon blev lite arg så vi tog det lugnt.
Ingen ridning på hela veckan och massera varannan dag efter intruktioner med liniment.
För de som inte vet vad en Kiropraktor är så är det en utbildad masssös som går igenom hela hästen i muskler och sånt. Denna tjejen beundrade jag för att hon var så lugn och duktig med hästen! Hon masserar ganska så hårdhänt eftersom att på ställen där det är spänt är det ett bra sätt att få bort det och eftersom hon dessutom vet var hon gör så funkade det perfekt då Fly såg mycket bättre ut efteråt!
Då fick hon sig en lite promenad och sedan var det ut i hagen igen.
Kiropraktorn ska tillbaka nästa vecka igen.
Fly <3 (egentagen bild)
Kram J

2012-03-10 | 22:26:22 | J's inlägg | 1 Kommentarer

542 (543)

Hej igen!
Jo, jag räknade just våra inlägg vi har gjort genom tiderna, och vi har gjort hela 542 inlägg! (543 med det här)
Fattar ni vad vi har uppdaterat eller?! På ETT ÅR!?
MEN! - Kom ihåg, de är inte vi såm gör soreca, de är NI som har fformat soreca till de det är idag! <3
/R

2012-03-09 | 22:07:43 | R's inlägg | 1 Kommentarer

Mocka,rida,packa hö,mocka igen "Snark"...

Hej hej!
Ja, idag har jag varit trött hela dagen, både Classic och Pix fick stå idag, de har jobbat så hårt att de förkänar att få lite vila.
Jag har bara varit nere i stallet en snabbis och mockat/fixat maten. Och så gick jag ut med Titanic, han är så snäll nu, fortfarande lite ängslig och rädd, men inte "agresiv" på de viset längre.
Idag fick han gå ut och gå, han var lite spänd i början, men de släppte efter ett tag.
------------------------------
NU har jag en fråga till er:
När Titanic är färdig rehabiliterad osv, skulle ni vilja köpa honom då?
Annars får han väl stå livet ut här på Soreca :)
Ja, här får ni min och titanics outfit:
Jag:
Så, ja, de var väl inte så mycket mer?
/R

2012-03-09 | 22:00:52 | R's inlägg | 2 Kommentarer

Dagens "ridpass" - Fly like a bird

Jag SKULLE rida lilla Fly idag med, men nejdå. En tjej sa att hon inte såg fräsh ut och vi kollade igenom lilla Fly, och hon var väldigt spänd på höger korshalva, så jag fick hoppa av igen. Leda henne lite och ta in henne i stallet igen. Jag beställde tid hos en massör så vi får besök en stund på lördag...
I alla fall så kunde jag passa på att släppa ihop Queen och Fly i en hage tillsammans när jag ändå inte red och därav fick en timme extra på mig. Och det gick faktiskt ganska så bra.
Fly var bestämd om att det var hon som bestämde och Queen tyckte att det gick super! <3
Så de funkade bra ihop.
Medan de myste i hagen vårstädade jag i stallet. Det blev superfint och när hästarna kom in hade de en massa mat och annat gott i boxarna. De hade nytt strö i boxen och såg ut att trivas ypperligt!
Kram J

2012-03-06 | 21:03:03 | J's inlägg | 2 Kommentarer

Dagen (+lite annat smått o gott)

Okej,
idag har jag haft fullt upp, jag hade studiedag idag, så jag passade på att vär städa hela stallet!
Jag släppte Pix och Classic i paddocken, och började med de vanliga. Att mocka, packa hö och fixa kraften.
Efter de putsade jag alla fönster i boxarna, och soppade stallgånge. När stallet var klart så gick jag in i sadelkammaren, och putsade ALL utrustning, dvs. 4 sadlar,3 träns, en förbygel, och 4 sadel gjordar och 2 magplattor.
Så, de blev mycket putsande, och så borstade jag av schabraken såklart!
När jag ÄNTLIGEN var klar så tog jag in mina små damer, ställde de båda i spol spiltan (Jag har en "dubbel" spol spilta) och borstade av dem ordentligt. Sedan fick de på sig sina stall täcken och så in i de rena boxarna och äta sin middag.
----------------------------------
Och så var de ju Titanic idag, ja, hans saker är ju knappt andvända, men jag mockade/fixade såklart mat åt honom också.
Sedan borstade jag av honom, som faktiskt gick jätte bra!
Sedan satte jag på honom benskydd, eftersom att jag märkt att han slår ihop frambenen. Först var han lite rädd, men lugnade sig efter ett tag.
Boots var inte heller något stort problem, att sätta på honom ett schabrak var lite svårare, jag fick vara mycket försiktig och prata med honom hela tiden. Så tillslut gick de.
Jag satte på en mag gjord över schabraket och så tränsade jag, han är väldigt rädd om sitt huvud, men jag har spenderat väldigt mycket tid med honom, så de gick faktiskt helt OK de med.
Sist så satte jag på honom en longer lina och så tog jag in honom i manegen, där han fick skritta/trava och så försökte jag få honom att lyssna.
De gick faktiskt jätte bra! :D
Så avslutade jag med galopp, bara några få steg och sedan lugna sig igen, han har ju varit galopp häst så de gick väldigt fort.
Här får ni hans outfit:
-----------------------------------------------------------------
Så, ni ska lite snabbt få se min outfit:
SÅ, de var allt.
Ha de!
/R

2012-03-06 | 19:43:38 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Dagens outfit - Fly like a bird

Idag red jag ju också då lilla Fly, vi hoppade och hon var lite av en bomb. Vi kom fel på nästan varenda hinder men trogen som hon är hoppade hon ändå, även om det kanske var från stillastående...
Hon var rätt fin under uppvärmningen men så fort vi började hoppa gick det... hm, inte så bra!
I alla fall;
dagens outfit:
Jag
Fly:
Banan jag hoppade:
Det "vågiga" är ett vågplank<3
Kram J

2012-03-05 | 22:08:39 | Outfits | 0 Kommentarer

Dagens ridpass (+outfit) - Pix

Hej igen!
Ja, efter att jag ridit Classic idag så red jag även Pix. Och idag fick hon köra lite galopp arbete.
Vilket jag tyckte gick oväntat bra!  Red myckeet galopp volter. Och lite enkla byten (Galopp, ca 3 travsteg, galopp) och i slutet så fixade hon t.o.m byterna på diagonalen, från galopp till galopp.
Så, slutsattsen: Jag är nöjd!
Här har ni hennes outfit:
Kort sagt: Brun dressyr sadel, brunt Aachen träns, brunct schabrak, vita damasker (fram) och brunt ridtäcke
/R

2012-03-05 | 20:51:51 | Outfits | 0 Kommentarer

Dagens ridpass (+outfit) - Classic

God kväll! :P
Idag så fick Classic sig ett rejält dressyr pass.
Vilket jag INTE tror att hon uppskattade, men men, ibland måste man.
I alla fall, jag körde mycket volter och serpentin bågar. Och även mycket övergångar. Så till sist mjukade min lilla hoppstjärna upp sig. Så i slutet gick de faktiskt bra.
Här får ni hennes outfit:
Kort sagt: Svart pullar träns, svart förbygel m. avtagbar martingal,svarta sen skydd, blått ridtäcke,blått schabrak och svart dressyr sadel
/R

2012-03-05 | 20:22:36 | Outfits | 0 Kommentarer

Dagesn "ridpass" (+outfit) - Titanic

Hej!
Efter att jag ridit mina två tjejer idag så skulle jag motionera Titanic lite också.
Men eftersom att han kom imorse så skulle jag bara gå med honom lite, och herregud var rädd han är! Han står bokstavligen och skakar i boxen, och hugger efter en om man gör hastiga rörelser. Men efter ett bra tag hade jag lyckats få på honom grimman och stalltäcket, så jag tog en longerlina, och gick in i manegen, där finns de inte så mycket störnings moment.
Så, jag lät honom gå omkring lite och se sig om, sedan lät jag honom skritta och trava lite runt mig, och försökte få honom att lyssna på smackningar och "ptroo". Efter ca 40 min gick de helt OK, då avslutade jag där. Mycket nöjd över min lilla olycks fågel!
Outfit:
Titanic:
Och så jag:
SÅ, där hade ni våra outfits.
/R

2012-03-04 | 18:06:40 | Outfits | 1 Kommentarer

Dagens ridpass (+outfit) - Classic

Så, som ni vet så red jag ut med Pix och Classic idag, men med Classic så red jag först ut i ca en halv timme, sedan avslutade jag på ridbanan för att få lite ordning på henne.
De gick helt ok, hon var lite "hoppig" ute, men hon har väl bara vårkänslor. På ridbanan var hon lite stel med släppte efter ett tag. Här får ni hennes outfit:
Kort sagt: Svart sadel, svart pullar träns, svart förbygel m. avtagbar martingal, svarta senskydd,blått ridtäcke och blått schabrak.
/R

2012-03-04 | 17:50:12 | Outfits | 0 Kommentarer

Dagens ridpass (+outfit) - Pix

Tja tja!
Nu har jag kommit in från stallet, eftersom att de fina vårvädret verkar ha kommit, så red jag ut med båda mina tjejer idag. Men jag ska börja med att berätta om Pix.
Vi red en lite längre runda, som gick hur bra som helst. Skrittade/travade mest, men när stigen var rak så fick hon galoppera också, vilket hon verkade tycka var jätte kul!
SÖta lilla Pix! <3
I alla fall, som sagt så red jag bara ut, ingeting på ridbanan, men de var skönt att göra de för en gångs skull.
Här får ni Pix outfit,(min kommer i ett annat inlägg) Har som sagt uppdaterar min sadelkammare, så att alla Pix sadlar och träns är bruna!
Så, kort fattat: Brun sadel, brunt träns, blå/brunt schabrak och brun randigt ridtäcke
/R

2012-03-04 | 17:46:28 | Outfits | 0 Kommentarer

Titanic

Okej, om ni nu har läst om hästen jag tagit in, Titanic. (Som jag hoppas att ni tog er tid att göra)
I alla fall, Pix och Classic står här hemma nu (Som alltid) Dissan är ute på foder, så då tar jag mig an ett nytt projekt.
Han kom imorse, och jag har nu kommit hem efter en liten shopping runda åt honom. Bara de nödvändigaste:
Svart grimma, grönt,tunnt stalltäcke
Grönt regn/Sommar täcke, svarta stallbandage så att han inte skadar sig när han rusar runt i boxen
Bett "appel mouth" och svart Aachen träns
-----------------------------------------------------------------------------
Jag har inte köpt något mer än, då de känns smått onödigt.
Kommer uppdatera min sadelkammare, kolla under "kategorier"  - Sadelkammare alá R så får ni se!
/R

2012-03-04 | 13:36:05 | R's inlägg | 0 Kommentarer

Dessa hemsk heter... (SÅLD)

Hej! Som ni säkert vet så samarbetar jag med en räddnings organisation.
Men jag tar inte imot hästar så ofta, men nu har jag fått en häst, som har varit med om sån grymmhet så de är läskigt.
Jag ska berätta lite om honom. (OBS! - Jag tar ingen bild till honom, då historien jag ska berätta inte är sann IRL, och den är hemsk, och utav respekt för andra tar jag ingen bild då på någon annans häst IRL, då de hästar har de bra, om ni fattar)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den 8 Mars 1990 i england, föddes ett hingst föl. Hans hårrem var svart som sot, och ögonen var lika mörka som natten, i pannan på honom syntes enstaka vita strån. Men annars var hela han svart. Kol svart.
 
Fölet föddes i ett galopp stall, som avlade fram fullblod med yttertsa försiktighet för att få fram de bästa.
Fölet var bara enu ett av deras steg till den perfekta galopp hästen. Han växte upp, och tränades till galopp häst.
Vid 3 års ålder betäckte han x-antal ston som även dem var framavlade som ett steg till den åerfekta galoppören.
Hingsten fick betäcka olika ston runt om i England/UK.
 
Vid 5 års ålder såldes han till en galopptränare i söder. Och där började hans hårda träning till att bli så nära perfekt som möjligt.
Denna hingst hade ett hettsigt temperament och var stark som en oxe. Han blev lätt uppretad och kunde bli rent av farlig.
Tränaren kämpade på, men efter bara ett år orkade han inte mer, så hingsten såldes. Denna gång åkte han till USA. Där en western tränare försökte sig på honom,året var 1996. Här började hemskheterna, tränaren tog i med hård hanskarna på hingsten, som slogs ner mot sin vilja. Han skulle tämjas.
Tränaren försökte med alla medel, svält för att få bort energin, slag för att få honom att lyda,
 
och band fast honom för att tämja honom.
Hingsten var agresiv, och fortsatte kämpa.
Men efter några år, fick tränaren ett bud av en engalsman, som ville ha en galopphäst. Så hingsten skickades tillbaka till Enland.
När han kom till tränaren i ENgland fick han se sig som besegrad, men fortfarande mot sin vilja. Han kastreredes
 
och fick stå inne, i en trång bur liknande spilta, för att sedan släppas ut på galoppbanan för att springa fortare än någonsin.
När tränaren några år senare blev knarklangare greps han, eller rättare sagt, han fick hus arest, och man
tog alla hans hästar, förutom en...den svarta valacken. År 2007.
Där glömdes han bort, han fick stå där inne, i ensamhet med smutsigt vatten och halmen som låg på golvet som föda.
När räddnings organisationen hittade honom år 2010 så var han en vrak, sjuk,skadad,mager och vett skrämd.
De tog in honom men de har inte kommit nära honom, först nu, 2 år senare, kan de hantera honom på ett ok sätt. Men han är skärrad, och agresiv som bara den. Så, de beslöt att skicka honom hit, till mig på Soreca. Där han kan få lugn och ro de sista åren i hans liv.
------------------------------------------------------
Jag ska beskriva honom.
Färg: Han är svart som natten, med mycket mörka ögon, han har lång,tunn och stripig man och svans, om man lyfter på manen kan man se gråa hårstrån pga ålder. I pannan har han små vita strån som också börjat bli fler med åren.
Han är ett fullblod, med nerverna på utsidan. ca 1.68 hög. Just nu fortfarande under viktig, och omusklad.
Kön: Valack
Född: 1990
Ras: Fullblod (okänd stam)
 
Och så hans namn, Titanic 409, eller kort och gott, Titanic.

2012-03-04 | 13:26:00 | Saknade Hästar | 3 Kommentarer

Ridpass på Fly

Japp, idag red jag Fly, jag red i paddocken och hon var väldigt bra först, men sen började hon krångla och hålla på... Stannade och vägrade gå fram och höll på... :( Jag fick bli riktigt arg för att hon skulle sluta... Annars var hon ganska så mjuk och fin. Speciellt i högergaloppen, där var hon fin, i vänstergaloppen fick jag kämpa lite men sen blev det bättre. Hon var dock svår att flytta och jag fick kämpa lite för att lyckas, men sen gick der bra :) Kram J

2012-03-03 | 21:18:51 | J's inlägg | 1 Kommentarer