dålig update...

... av mig S, men ni verkar ju inte saknat mig direkt :)

har haft fullt upp hela veckan! 4 prov i skolan som man måste plugga på. dom säger max 2 prov i veckan, men så är det inte kan jag säga!
också fixat kille... ni tycker säkert att jag har olika killar hela tiden, men jag är aldrig tsm med dom ;) men detta..
det är verkligen ÄKTA KÄRLEK!! älskar han nåt så enormt.. vi kan kalla honom V.
de flesta tycker nog att det e konstigt att jag väljer just V, eftersom att han är en sån kille som inte är min typ. men han e nåt extra! ingen förstår mig som han.
alla andra killar skulle bara säga att hästar är hamburgekött och bara passar på mackan, men inte V! han kommer stötta mig genom träningar och tävlingar! (snackar om IRL)
S <3 V

bloggen kommer läggas åt sidan för min del, men denna veckan kommer det nog bli hyfsad uppdatering av mig, men sen läggs den åt sidan med kanske 1-3 inlägg i veckan... :/

---
men ska dra o träffa V nu. sen blire stallet IRL!
PUSS PÅ ER!

//S

ps. videoblogg kommer i veckan! ds.

2011-10-31 | 12:43:16 | | 3 Kommentarer

Stör mig så sjukt...

Nej! Nu kommer jag snart att ändra design! Det spelar ju lixom ingen roll vilken bild jag tar som header, det passar ju inte ändå!! D:
Får damp. Men ni får nöja er med denna designen och headern än så länge...
/J

2011-10-30 | 21:25:17 | | 5 Kommentarer

Blir det ingen tävling eller?

Asså vad alla är aktiva med tävlingsteamen? Ingen har anmält sig och jag tar bort tävlingen. Det blir ingen helt enkelt.
Först blev det ingen överraskning och jag känner att den ändå inte kommer bli uppskattad och nu blir det ingen tävling...
Jaja, med Tess hoppade jag lite mer idag vilket gick jätte bra! Men hon tar så stora språng så jag har lite svårt att hänga med...
Hoppade samma bana med Fly vilket gick helt super och Indie longerade jag med sadel och träns och satt även lite på henne :)
/J

2011-10-30 | 20:24:41 | | 2 Kommentarer

Förlåt för den dåliga uppdateringen

Hej i alla fall, har provat det mesta med Tess och trots att hon bara är maxad d-ponny och Fly är liten d-ponny så känns Tess mycket större och lite gänglig om man säger så. Jag har under de dagarna jag haft henne ridit lite dressyr, uteritt och sånt. Men idag red jag lite markarbete mot hoppning! :D
Det gick super men Tess blev ganska pigg och har ganska stor galopp så det gick väl sådär då och då men det gick helt okej för att vara första gången och hon hoppade verkligen som en gud!!
Fly har jag ridit som vanligt men jag känner att jag har nog lagt lite mer energi på att lära känna Tess. Det går ju bra med Tess i all fall.
Med Indie har det gått helt super super!! Igår longerade jag henne med träns och sadel och det märks att hon är van vid det men att hon inte har mått så bra av det förut. Nu gick det i alla fall bra, men hon bockade lite i galoppen. Hon kan komandona väldigt bra också!! :D
Det går ganska bra att vara i stallet också och idag longerade jag henne igen. Inga problem!!
/J

2011-10-30 | 00:14:43 | | 0 Kommentarer

Tess

Hej! Nu har jag äntligen hitttat en häst som jag är intresserad av.
Tess heter hon. Hon är en connemara, d-ponny, 4 år. Hon är riden ganska så mycket trots att hon är så ung och har både hoppats och ridits dressyr. Jag ska vidareutbilda henne och rida lite mer terräng med henne och sånt. Det verkar lovande. Jag har henne på prov nu ett tag och ska se hur hon känns. Hon kom igår och var lite spänd men gick in i boxen och fick god mat utan att krångla.
Sedan packade jag in alla grejor och sånt :)
Här kommer en bild...

2011-10-26 | 20:58:50 | | 4 Kommentarer

Outfit tävling!

Så! Jag sa ju att de skulle komma en tävling, i alla fall. Nu är de så, att jag ska ha en Outfit tävling.
Ni ska, helt enkelt designa en egen outfit. MEN!
De finns en regel, ni ska välja en av MINA hästar (Classic,Pix,Dissan och Sweetie) och göra outfiten och utgå från deras färg!
Dressyr eller hoppning, rosa eller blå. Spelar ingen roll! Allt ni behöver göra är att mejla till Soraca@hotmail.se
Med alla BILDER på era outfit, kan vara enstaka bilder, som på mina outfit, eller ett enda kollag.
Fattar ni? Ni kan t.ex ha med de här.
Schabrak
Sadel
Träns
Stigbyglar
Lindor
benskydd
hjälp tyglar
spön
osv..
Men, ni ska BARA designa hästens outfit, inte ryttarens. Låter de kul? Hoppas de, mina tävlingar brukar inte få så många anmälda nämligen, ni får anmäla max 3 st olika outfits.
Vinnaren vinner, en länkning, en gäst bloggning och ett "plakat/rosett" designat av MIG!
Börja mejla in!
/R

2011-10-25 | 20:55:54 | | 3 Kommentarer

Haloweeeeeeen!

Bu på er där ute i höst mörkret! (Jag börjar bli bättre på hälsnings fraser!)
Som ni säkert vet så är de Haloween snart, och för er som har missat. Så har Ponnypenny en haloween tävling på gång! Så kolla in den!
Jo, idag så red jag ju då såklart min underbara tjej Classic! Red ut en sväng, barbacka! Red bort mot min och S och J gamla terräng bana. Då blev de fart i henne! Men jag tog bara några små skutt över de lite mindre hindren.
Herregud ad de är kul att rida henne, Melissa: Du har världens bästa medryttar häst vet du va? ;)
I alla fall, Pix red jag också barback idag, och gissa vad? Jag fick äntligen börja ta lite små LUGNA galopper med min fina lilla diamant! Dissan is back! Haha, han är inte helt återställd än stackarn. Men de går framåt. Och herregud, fick be min stallskötare hoppa upp medan jag höll i honom i en longerings lina. Annars hade jag väl inte fått stopp på honom! Men gud vad skönt att min lilla sötis är bättre! Så allt blir snart so vanligt, en normal syn när ni stiger in på SOrecas stallplan i våras: Dissan kommer springande över stallplanen med söndertrampade tyglar och slängande stigbyglar. Efter kommer en sur R och muttrar!
Haha, de är så typiskt honom! Men jag älskar honom ändå!
Så, de var väl inte så mycket mer, just de! Jag tänkte ha en liten rolig "tävling" åt er, men ni får vänta och se vad de blir..
Just de! Jag fyller år på fredag! Jippi!
2011-10-24 | 20:42:50 | | 3 Kommentarer

Vad tycker ni?

Snälla hjälp oss på Soreca genom att komentera (Ni med S och R). Vad tycker ni är snyggast för färgkombinationer på schabrak?
Till exempel på många mörkblå schabrak så är det ofta en röd och vit kant på. Vilket jag tycker är ganska så snyggt med mörkblått, rött och vitt tillsammans.
Men vad tycker ni? Det finns ju andra färger som är fina tillsammans också men vad är snyggast på schabrak?
Komentera för fullt för då hjälper ni mig med en jätte bra sak!! :D

2011-10-24 | 16:25:18 | | 4 Kommentarer

Söker häst igen!

Hejsan! Någon som säljer lite hästar? :)
Jag söker iaf en ponny. Vill helst inte ha en storhäst. Vet inte varför men jag vill bara inte det. Spelar ingen större roll med ras och sånt men maila mig gärna om ni har någon häst. Jag har väldigt svårt för att hitta hästar som jag verkligen gillar så det kommer nog att bli ganska så svårt att hitta en häst :/
----------------
Igår hoppade jag i alla fall terräng med Fly. Hon var ganska så pigg och glad men drog inte när jag bad henne. Det gick super att rida och hon tvekade inte på någonting! :D

2011-10-24 | 09:00:36 | | 4 Kommentarer

Såg att...

...Ponnypenny skulle ha en Halloween tävling och det vekade superkul ska anmäla mig nu ;) Gör det ni också rekomenderar jag!!! :D
/J

2011-10-23 | 20:32:56 | | 0 Kommentarer

R tipsar "Täcken"

Okej, i det här inlägget ska jag berätta en massa om olika täcken till våra fina hästar och ponnyer!
---------------------------------------------------
För de första, så ska ALLA hästar ha ett REGN TÄCKE.
De finns en massa olika regn täcken, men om man inte vill lägga ut flera tusen så finns de normala regn täcken. Som skyddar mot regn och fukt. Och kan se ut så här:
Sedan så har vi såklart en VINTER TÄCKE. De finns hur många olika vinter täcken som helst, med hals, utan hals, extra tjocka, osv. Vinter täcken är till för att skydda våra hästar från blåst och kyla. Egentligen så behöver inte orakade hästar vinter täcke, de krävs att de ska vara ca -20°C för att hästar ska börja frysa ordentligt. Men man kan såklart ha de ändå. Bara man ser till att hästen inte svettas. Rakade hästar bör därimot ha ett vinter täcke när de börjar bli kallt.
Ett vanligt vinter täcke kan se ut så här:
Och om man har ett vinter täcke med hals kan de se ut så här:
(Halsen går oftast att ta av)
Sedan så har ju de flesta tävlings hästar ett helt vanligt STALL TÄCKE. Ett stall täcke är oftast ett mjukt täcke som värmer hästen när den står i boxen, men de är också rörligt och låter hästen röra sig mycket. Med andra ord, täcket brukar inte vara stelt. Man kan också ha stall täcken under ute täcken för att de ska bli tjockare.
Ett stall täcke:
Sedan var de ju denna eviga diskussion om FLEECE TÄCKEN. Fleece täcken finns i alla möjliga olika storlekar,färger och typer. Ett fleece täcke går att använda till mycket. De stöter bort fukt och svett från hästens kropp. Men kan också användas som ett transport täcke, eller ett täcke att slänga över sadeln när ni ska leda ut hästen. Ett fleece täcke UTAN mag remmar, är oftast bäst att använda om man vill kunna rida med de. Då kan de se ut så här:
Om man vill ha ett helt vanligt fleece täcke, med mag remmar. Att ha som t.ex transport täcke, kan de se ut så här:
Sedan finns de fleece täcken som är special gjorda för skadade hästar eller så, ett ex. är BACK ON TRACK, som ser ut så här:
På sommaren tar de flesta häst ägare av sina täcken på hästarna. Men tyvärr så har vissa hästar besvär med flugor och andra insekter. De får utslag av betten osv. Då finns de speciella nät/flug täcken, om hästen är riktigt känslig så kan man täcka halsen med, så här:
Eller om man bara vill ha ett vanligt nät täcke, så kan de se ut såhär:
Sist men inte minst, så kan man ju ha täcken när man rider, som t.ex länd täcken och rid täcken. De är tillför när de blir kallt och man rider ute. (Eller inne i en lite kallare manege) Man brukar spänna fast den i sadel gjorden eller framför sadeln, ska ni rida ut rekommenderar jag ett REFLEX ridtäcke, som kan se ut så här:
De finns i fleece också, så här:
-----------------------------------------------------------
Så, de var mitt inlägg om täcken, hoppas ni är nöjda!
/R

2011-10-23 | 19:00:06 | | 0 Kommentarer

Blir bara bättre och bättre!

God eftermiddag läsare!
Idag så tränade jag hoppning med Pix. Och jag säger bara, den ponnyn blir bara bättre och bättre!
Enda problemet är att hon brukar dra upp huvudet, ta bettet och dra iväg, och då får jag inte stopp på henne!
Jag har övervägt att byta till ett starkare bett, (Hon går på 3-delat) Men jag bestämde mig för att testa en typ av martingal på henne istället, jag har redan testat en vanlig. Men den gillade hon inte, gick bara och kastade med huvudet! Men så hittade jag en typ av martingal. Som hon gick jätte bra på! Lite pigg blev hon, men de gick hyfsat tycker jag. Hon ska bara ha martingal när jag hoppar. Inte i dressyren. Men, nu ska ni få se lilla Pixs outfit för dagens hopp pass.
Svart allround sadel
Svart aachen träns
Grått schabrak
Ben skydd fram (Bara när vi hoppar)
Martingal (Bara när vi hoppar)
Så, jag kommer nog att lägga upp ett inlägg om "R tippsar" ikväll, så håll utkik!
/R

2011-10-23 | 16:46:33 | Outfits | 2 Kommentarer

Tävling :)

Hejsan! Nu kommer det en liten tävling här igen på Soreca ;)
Att tänka på:
Anmäl er för fullt! Och bara lagledare! Det blir så krångligt annars.

2011-10-23 | 12:01:32 | | 0 Kommentarer

Hästar till salu från stuteri moon *SÅLDA*

Här kommer lite hästar till salu från Stuteri moon. Om ni är intresserade av hästarna så maila stuterimoon@hotmail.com
_________________________________________________
Agissa
kön: sto
ras: hack
ålder: 11
mamma: okänd
pappa: okänd
avkomor: robyn
kategori: storhäst
tävlas i: inget men är bäst i dressyr.
övrigt: snäll och go men är inte en som gillar att rida på ridbana i regn.

_________________________________________________
Stuterimoon´s little boy
kallas: boyen, lillen
kön:hingst kan bli valack om så önskas eller
ålder:5 år
kategori: storhäst
mamma: Molly girl
pappa: Black boy
inriktning: dressyr
övrigt: han älskar att rida ut och dressyr. han är lite rädd för vatten men det går att träna bort. han gillar att bli ompysslad men inte att vara i stallgången.

______________________________________________
Mothers pride (Pridde)
kön: hingst
ras: welshponny
ålder: 6
mamma: Mimmi pride
pappa: Pongo
avkomor: inga
tävlas: dressyr

_____________________________________________
Pumba
kön: hingst
ras: korsning
kategori: maxad C-ponny
ålder: 10
mamma: Welsh
pappa: okänd
tävlas i: hoppning har tävlat i sm och kommit 3a
avkomor: Starlight, Sigge
övrigt: när pumba hoppar gör han de som en tiger


2011-10-23 | 11:44:59 | Hästar/ ponnys till salu! | 7 Kommentarer

Tack

Hej! Förlåt för alla lite meningslösa inlägg och sånt xD
Men tack i alla fall för alla "vad ska jag skriva om" komentarer och så :)
Det vekar ju inte som att det blir ngt med överraskningen så jag gör en liten tävling istället :)
Mer kommer i nästa inlägg :)

2011-10-23 | 10:59:41 | | 0 Kommentarer

Vad vill ni läsa om?

...

2011-10-22 | 18:49:07 | | 4 Kommentarer

5 sanningar om S

kör på 5 sanningar här nu dååååe:

1. min mobil e typ trasig men jag vågar inte säga t pappa så jag väntar tills det blir måndag o säger t mamma ist ;)

2. ÄNNU en ny kille på G haha.

3. jag har 6 syskon (om man räknar med halv syskon)

4. förra året bröt jag ihop i skolan och ingen kunde få mig att sluta gråta. bara ramlade ihop på golvet.

5. har ingen äkta vänn igentligen.

---

PUSS

//S

2011-10-22 | 14:46:39 | | 2 Kommentarer

städat

japp, som rubriken säger så har jag städat, lagat mat till 9 pers, diskat och tvättat hela dagen... vi ska få gäster ikväll o pappa o min lillebror är och tävlar pingis. tror han vann. han tävlar faktiskt elit nivå ;) *stolt syrra*
hahah men brukar inte vara stolt över någon av mina syskon men det e faktiskt as bra av honom att jobba sig upp till eliten i pingis.

men gästerna kommer vid 6 tiden, så det e ca 3 ½ h kvar och jag har inte fixat mig en skit :O måste nog börja med det snart.
måste även hinna hoppa Hip Hop en stund. min fina prinsessa :')
---

angående frågestunden så måste ni vara bättre på att komentrera om ni vill att jag skulle svara i ett videoinlägg?
så vi kör igen: DOM SOM VILL ATT JAG SKA SVARA PÅ FRÅGESTUNDEN I ETT VIDEOINLÄGG KOMENTERAR. MÅSTE VARA MINST 10 KOMENTARER FÖR ATT JAG SKA GÖRA DET.

---

men det känns lite som om ni glömer bort mig nu när J fixar med designen mm. hon gör MASSA inlägg och jag hinner inte med..
har sjukt mycket läxor o prov. 4 st nästa vecka.
och killar. ha-ha. visst, jag har hållt på med en kille här i typ 4 veckor. vi har snackat hela tiden utan avbrott.
och ja, vi har hånglat b.la, men vi är inte tsm!
vill inte det heller.
men känns ändå som om han utnyttjar mig och bara tror att det är ok att bara komma när han vill och hångla och sen inte höra av sig på 2 dagar. sen komma igen. JAHOPP thats life typ eller?
jaja... det har ju inte med bloggen att göra så :)

---

men glöm inte kometarerna nu då :*

PUSS
//S

2011-10-22 | 14:41:29 | | 7 Kommentarer

Orkar inte vänta...

Hejsan! Undrar lite bara vad som hänt med alla våra läsare och alla komentarssugna läsare dessutom.
För att ha runt 40 läsare varje dag så förstår jag inte varför ingen komenterar på överraskningen. Funderar på att lägga ner den för om det är så få som vill höra så är det ingen vits med det i alla fall... :(
Är dessutom på uselt humör. Fly och Indie fick vila idag. Bara ha det bra i hagen och bli bra vänner. Jag var där nere en stund med dom men inget mer. Båda hade rullat sig men annars såg dom ut att må bra där dom stod och betade på samma tuva. Så gulligt<3
Men i alla fall, vad är det ni vill ha?
Vad ska vi skriva om?
R är typ aldrig inne och skriver och ännu värre är det med S... Och det är ju typ dom som driver Soreca. Min del av det hela spelar ingen roll.
Känner att det är två personer inom lufthästevärlden som jag är "vän" med...
Annars känns det bara som om jag inte är välkommen hos dom andra.
Så hur är det? Hur ska det bli? Komentera så får vi väl se...

2011-10-22 | 14:09:47 | | 4 Kommentarer

Håller på att ändra lite i kodmallen och i stilmallen

Vet inte om någon märker något men men... Detta är i alla fall en testinlägg för att se om en sak jag ändrade blev bra<3 :)

2011-10-21 | 22:55:03 | | 1 Kommentarer

Tja...

...den passade ju inte så bra...
skulle vilja att den fyllde ut hela designen. Men den vill inte... :(
Jaja, vad tycker ni om själva headern?
Kram J

2011-10-21 | 12:19:53 | | 4 Kommentarer

Tjolahopp!

Hej! Nu kommer det en ny liten fin header. Lite mer avancerad och denna som vi har nu passar så dåligt med formen på designen och så. Det är ett bildspel nu med, fast lite mindre storlek(MB) så att den blir lättare att ladda som några klagade på, och passar förhoppningsvis bättre. Tryck på F5 om du inte ser den och tyck till! <3

2011-10-21 | 12:15:57 | | 0 Kommentarer

Ni glömmer väl inte att komentera?

Ni glömmer väl inte att komentera om ni vill se vad överraskningen är? <3 :)
klicka HÄR

2011-10-21 | 10:46:37 | | 0 Kommentarer

Säljer...

Header, för den som vill ha :)
Jag tycker att det är kul att göra headrar och gör det gärna till den som vill ha. Funderar på att göra en mer avancerad header till soreca.
Här kommer dem olika "versionerna är för en header:
* Som soreca har nu: Ett bildpel mellan olika bilder.
*Som vi hade förut. Flera bilder på en sida där det till exempel står namnet på hemsidan o.s.v.
* Ett bildspel med en "ram" runt. D.v.s. att det är en ruta i en header som byts medan resten av headern ser likadan ut hela tiden.
Maila gärna om ni vill beställa och om lite mer info :)
Då kan ni också fråga mig om ni inte förstår hur jag menar med lite designer på headrarna och så<3

2011-10-21 | 10:43:57 | | 0 Kommentarer

Headern

Hej! Som kungsgården skrev i en komentar så tror jag att alla har missuppfattat<3 Om man väntar en stund så byter den bild till en bild på mig och sen på Fly, sedan en på S och se på Prince Q och sist på R och sen på Classic
Haha, alla bilder varar i 5 sekunder<3
Kolla igen och tyck til!l! <3 :)

2011-10-21 | 08:58:37 | | 5 Kommentarer

Ny header

Hejsan! Nu har vi en ny header här på soreca :) Hur blev den tycker ni?
Tryck på F5 om ni inte ser den :)

2011-10-20 | 21:32:34 | | 6 Kommentarer

Öva,öva,öva!

God kväll människor!
Idag har varit ett rätt så lugn dag, Classic reds av sin medryttare, Dissan fick en promenad, och Wille fick gå i skritten. Så då passade jag på att ge Pix en ordentligt dressyr pass, hon är rätt så mjuk, men behöver mjukas upp ett tag innan man kan börja jobba henne. Men efter ett tag så gick hon jätte bra. Och då slutade jag där, man ska sluta när de går som bäst! Nu börjar de kännas lite tomt eller vad an ska säga, Wille är såld, till sin förra ägare Kungsgården. Classic rids av sin medryttare fem dagar i veckan (Tisdag - Lördag) , och så har jag henne måndag och Söndag. Dissan har börjat sättas igång nu, skritt och trav bara. Men de går framåt i alla fall, Pix går just nu bättre än någonsin. Men sedan har vi lilla Sweetie då, henne hade jag tänkt rida lite mer nu när jag har tid, dressyr bara dock. Hon har blivit lite som en egen sorts Rehab åt Dissan, jag släpper de två i samma lilla hage, i en zig-zag hage, för att Dissan inte ska springa för mycket. Jag tycker att de hela flyter på galant. I alla fall, nu ska ni få se Pixs lilla s.k "oufit" för dagen:
Svart allround sadel
Svart allround schabrak
Ljusblå lindor (Fram + bak)
Enkelt 3-delat bett
Randigt ridtäcke
Svarta gummi boots (Bara fram)
Svart aachen träns
De var allt, vi hörs imon, och då åker min fina Wille!
/R

2011-10-20 | 20:31:42 | Outfits | 0 Kommentarer

Någon som ska till Göteborg Horseshow?

Japp, som rubriken säger. Är det någon som ska till göteborg horse show i februari? Man kanske kan träffas IRL då :)

2011-10-20 | 17:35:07 | | 0 Kommentarer

Ojojojojojoj

Haha, någon som var uppmärksam idag? :S
Jag råkade "avslöja mig"... xD HAhahahahah åhh....
oj....oj...oj... hehe
HJälp...
vet inte varför jag reagerar såhär men fick typ en chock när jag såg det... hehe
---------------------
Skulle också vilja starta upp en tävling här:
"Veckans failbild" Skicka in bilder allt vad ni har så läggs den roligaste upp här en gång i veckan :D
Tycker ni att det är bra? :)

2011-10-20 | 15:42:26 | | 5 Kommentarer

Ang. Hjälp med att sälja hästar!

Hej! Vill bara skriva att om vi lägger ut hästar här som är till salu och om vi skriver att dom är någon annans egetligen och bara hjälper till så kom ihåg då att maila till den personen och inte till oss till exempel! :)
----------------------------------------
Dagen idag i alla fall:
Idag var jag borta på Ponnypenny stall och red hästarna + klippte dom. Sedan åkte jag hit och gick ner till hagen. Nu kommer Indie till mig när jag kommer ner och hon är faktiskt nästan gosig. Kan vara spänd fortfarande i stallet men det går bra. Jag gick i alla fall upp till stallet med henne och band upp henne utanför. Hon fick även hö, som hon struntade i... Hon var ganska så nervös eftresom hon aldrig har stått utanför stallet förut. Men det gick bra i alla fall. Tropas hjälpte till med att irritera oss genom att springa mellan benen på oss och ta borstarna och springa iväg med. xD Haha busen.
Sedan släppte jag Indie i paddocken. Hon gick bara runt och verkade tycka att det var tråkigt så tillslut släppte jag tillbaka henne i hagen. Ville bara att hon skulle vänja sig vid paddocken också.
Sedan red jag ut på Fly. Efter att ha ridit tre hästar (På ponnypenny) hårt dessutom, klippt dom i många timmar och sedan försökt lugna en häst här hemma så är man ganska så trött så Fly och jag gick ut i skogen och hade lite roligt :) Vi hoppade över lite hinder och så också men sedan red vi tillbaka hem igen och hon fick gå ut i samma hage som Indie. Jag kollade på dem ett tag men dom var så bra vänner och bråkade inte alls så jag gick tillbaka och gav Tropas mat, bytte hans "sovkudde" (han har två, för en kanske är i tvätten) så fick han en nytvättad. Den blir så smutsig efter att han har sprungit i stallet. Flera gånger om dan springer han dessutom bort till Indie. Dom är verkligen bästa vänner. Hoppas att Fly också blir vän med henne då. Anastasia har ju precis åkt och Fly gillar inte att stå själv. Och så fort jag släpper Fly med Skäckla(hon är ju Fly's mamma) så skyddar Skäckla henne och jag får inte ta ut henne ur hagen. Mimmie kan man inte släppa någon häst med eftersom hon sparkas... Kan verkligen inte gå med någon... :(
Men Fly behöver en vän och nu när Anastasia har åkt så behöver jag en ny vän till henne och Indie passade ju perfekt!! :)

2011-10-20 | 15:06:40 | | 0 Kommentarer

Haha!

Hehe, såg att några blev lite retade över den suddiga bilden<3 komentera för fullt så får ni se den! :) Hoppas att alla blir glada bara... :D

2011-10-20 | 07:53:59 | | 0 Kommentarer

Hallå där!

Hallå!! Ni glömmer väl inte av att anmäla er till ponnypennys dressyrtävling? O.o
Haha, anmäl er för fullt! Då är det mycket roligare!

2011-10-19 | 22:24:42 | | 0 Kommentarer

Snart åker Anastasia!

Hej! Jag har ju uppdaterat ganska lite om alla hästar men kan ju säga att jag har ridit som vanligt på Fly och det går bra! :) Indie har fått följa med till stallet några gånger nu och kan stå i boxen utan att riva hela stallet. Hon var lite smånervös första gången men det går ganska bra nu! Tropas är med varje dag typ. Jag har även kunnat ställa upp henne i stallgången och borsta henne :)
Anastasia har jag ridit som  vanligt och det har också gått bra! Men nu är det bestämt vart Anastasia ska åka! Hon får åka till Viggans stuteri: Vevve :)
Det blir nog bra och hon ska bli hennes tävlingsponny :) Hon har precis åkt<3
Sa ju att det kanske skulle komma upp en överraskning och jag vill se hur entusiastiska ni är över det!
Komentera och är det 15 komentarer eller fler så avslöjar jag vad det är :D
Man får bara komentera en gång per person och om en person komenterar två gånger så räknas det som en.
Här får ni en liten ledtråd:
Haha, några kanske lyckas gissa... <3 :D

2011-10-19 | 20:09:50 | | 11 Kommentarer

Melissa gästbloggar :)

Tjenare alla Sorecaläsare!
Somsagt heter jag Melissa och har tyvärr ingen blogg men älskar många bloggar, b.la. Nellieberntson.se, brsmaja.blogg och min favorit: Soreca.blogg.se! Alla i Soreca är så himla snälla och har så fina hästar <3
Det är även jag som är Classics medryttare ;)
Nu kanske vi ska vända oss till mig, eller vad tycker ni??
Jag började med lufthästar redan när jag var 9 år och hade en lufthäst vid namn Magick. Magick var min bästa vän i ett helt år. Jag var väldigt utanför när jag var mindre, särskilt efter jag bytt skola. Det känndes som jag var osynlig. Alla såg rakt igenom mig. Det var som dem sparkade på mig när de såg på mig, kommer ihåg känslan om när jag grät varenda natt och var som ett spöke i skolan, ryser vid tanken...
Men det var då jag fick Magick!
Magick var den häst som alltid fanns där för mig! Han stöttade och vi hade väldigt galna äventyr tillsammans, seriöst, vi hade verkligen det... Vi kvalade in till SM och vann D-ponny klassen i 110 cm. Vi kom även med i juniorlandslaget och tävlade mycket utomlands. Detta var min väg till toppen då allt vände.
Det hade  blivit mycket bättre i skolan och jag fick många vänner. Då försvann Magick och jag började gråta varenda natt igen, samma visa en gång till lixom :(
Jag var förstörd i en hel månad då ja fick se honom en sista gång.
Jag kommer ihåg varenda sak i minsta detalj när jag fick träffa honom en sista gång, allt var magiskt. Jag satt och gjorde läxorna då jag kännde att någon var bakom mig. Jag hörde en svag röst som löd såhär:
"Jag hjälpte och stöttade, fanns alltid där. Vi gick mot toppen och jag lämnade dig där. Jag har gjort mitt. Fått alla dina klasskamrater att se dig på ett nytt sätt. Du, min vän, gråt inte. Jag finns i ditt hjärta om du behöver mig. Tack för allt...."
Jag fick en häst vid namn Star, en brun liten valack som jag slog ett rekord med. Han var en liten D och vi hoppade 150 cm tillsammans (skämtar inte, hoppade 150 IRL) Om ni inte kan tro era ögon just nu, så måste ni iallafall. Med det fick vi allas uppmärksamhet och kvalade in till SM. Han bröt benet under hopptävlingen, vill inte skriva ner om vad som hände.... Det är för svårt..
Jag var tuffare nu, vågade ta nya hästar och sen gick det bara vidare...
Efter Star blev det ett sto, Princess. Hon var ett väldigt grinigt sto som högg och sparkades vid ridning. En riktig rodeo-häst som man skulle akta sig för! Men med henne kom jag inte så långt med, skulle kvala in till SM men tog ett föl av henne och det blev, just precis, Sunny Princess!
Sunny Princess är mitt hjärta, henne har jag ridit in själv och satsar hoppning (nähä!?) och hon är bara 5 år. Hon kommer hem om en vecka från England. Sunny har varit på träningsläger hos JW (John  Whitaker). Sunny är en isabell färgad häst med en stjärn i pannan och ett litet svart hjärta vid bogen. Det var också med henne jag vann L:B i hoppning och dressyr här på Soreca ;) Hon är bara så grym!!! <3 Samma gäller med Classic men behåller infon av henne privat <3
Detta var då min lufthästkarriär, är du avundsjuk?? :D
Ni som läst allt detta är verkligen guldvärda ;)
MVH// Melissa

2011-10-19 | 19:34:55 | | 0 Kommentarer

Drottningholm gästbloggar :)

Hej! Kul att jag ska få blogga här på Soreca. Soreca har vart där för mig i vått och torrt. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag kan skriva om en dag på gården. Det är jag V och A som delar på sysslorna. Igår var det A tur att Morgonfodra. Så jag fick lite sovmorgon till klockan sju. Ja men när jag kom hem från skolan var hästarna redan inne i stallet. Och då gav jag dem lite mat. Sen ryktade jag Dennis för ett hoppass. Vi hoppade ca 1.2m det gick bra. Sen red jag även dem andra hästarna, och nickade och sopade stallet. Det var nog allt kram V på Drottningholm :D

2011-10-19 | 19:20:48 | | 0 Kommentarer

Starlufthästar gästbloggar :)

Gästbloggning på Soreca(starlufthästar)

Hej.Först tänkte jag,vad ska jag skriva om,men sen tänkte jag,ja jag skriver om hur jag började med lufthästar:)

Jag var ungefär 6 år,jag och min kusin lekte,hon var 7,ett år äldre.Vi hade en koja,så sa vi att vi hade onsynliga djur,så en dag sa jag,att jag ville ha en onsynlig häst,så bara stog det en häst framför mig,då sa jag,min häst är ett sto,hon ska vara vit,en stor häst,då menade jag typ en d ponny.Då sa jag hon ska heta rosa.Då började jag säga ROSA i min tanke:),då kom hon,jag red jag hade ett svärd:D

Sen flyttade jag,och då var jag ungefär 7 år,då började jag säga att jag hade en onsynlig skötare som tog hand om mina två hästar,ja då hade jag två hästar,skejp och rosa.då sa jag att det fanns ett onsynligt stall,och staket,då hade jag inget svärd:)

sen när jag var 9 år så flyttade jag till mitt första hus:)Då började jag köra mer verkligt,jag bode i ett hus inne i skogen, där var det en hage som var jätte stor. Och jag hade ett onsynligt stall. då hade jag ungefär 20-22 hästar. Sen en dag när jag läste minhäst tining,så såg jag att onsynliga hästar kallas för lufthästar:)Där bodde jag tills jag var 11 som jag är nu:)
Då flyttade jag till mitt andra hus,nu bor jag här med mina underbara hästar och luftdjur:)

Om ni har några frågor om mig så är det bara att kommentera:)
Jag har en hemsida som heter http://www.starlufthastar.n.nu :)

Ps,Jag har valpar som man kan tinga:)

2011-10-19 | 19:12:14 | | 0 Kommentarer

Kungsgården Gästbloggar :)

Tjao alla Soreca-läsare! Kungsgården här! ;)
Jag vet inte precis vad jag ska skriva, men jag får väll skriva om en dag på gården! Och lite om gårdens historia :)
För länge sedan bodde det en kung och hans familj här. De var väldigt rika och hade många vänner. Flickan i familjen var galen i hästar och var väldigt lyckligt lottad! Familjen hade en uppfödning av holländsk ridponny, även andra ridponnyer. Flickan hade själv en underbar, fin ridponny vars namn var Prins. Men en dag var det oväder. Flickan gick ut för att ta in Prins. Men när hon kom ut till hagen var Prins borta! Flickan var väldigt ledsen... Nästa dag stod det i tidningen att en person hade hittat en häst. Det var Prins! Men mannen krävde många miljoner riksdaler för att ge tillbaka hästen. Flickan gjorde allt för att få sin pappa, Kungen, att köpa tillbaka Prins, men då skulle de förlora hela gården. Tillslut gick kungen med på detta. Så de sålde gården och det var då min släkt flyttade dit! Och nu är den helt min :)
Det var då gårdens historia! Nu kanske ni vill veta vad jag brukar göra på dagarna här på gården?
Jag vaknar tidigt på morgonen. Jag går ut till ett av stallen, där jag träffar några av skötarna och några stallskötare. Vi släpper ut hästarna i sina hagar och då mockar vi samtidigt. När vi väl är klara tar vi in hästarna och ryktar de tills de blir skinande rena! :) Det tog sin lilla tid, men tillslut var det klart!
Jag väljer en av hästarna från grupp ett. Eftersom att det är tisdag blir det dressyr. Jag gör iordning min häst och sedan går vi ut till ridhuset. Passet gick väldigt bra!
Vi gör iordning hästarna och släpper ut de i hagarna. Sedan blir det mat och sedan ridning av grupp 2. Jag hoppade Olly istället. Högsta hindret låg på ca 120 cm :) När jag ridit klart så ryktar jag av honom och släpper ut honom också.
Sedan är det städ och träning med föl och unghästar.
Det är nog det mesta som brukar hända. Men det är ju andra saker när det är tävling :D
Nu får ni ha det bra, och kom ihåg! Fortsätt att läsa Sorecas blogg! :)
//Kunsgården

2011-10-18 | 22:27:55 | | 0 Kommentarer

Pao på vigganstuteri Gästbloggar

Hej!
Jag har ett stuteri och ett stall med fina hästar på mitt stall Viggans Stuteri. Kolla gärna in där! :)
Jag hyr nu ut lite hästar, kolla gärna in dem och om du är intresserad så kan du maila på viggan.stuteri@live.se :)
Här kommer information om dem.
(tyvärr vill inte blogg.se lägga upp någon bild...)

Namn: Super Star * Tingad * *Vill bli hyrd*

Utseende: Star som han kallas är en super fin kolsvart häst.

Ras: Frieserhäst

Längd: 152 cm

Ålder: 6 år

Personlighet: Super Star är en hopp stjärna, dressyr stjärna och terräng stjärna. Han tävlar svår a i alla grenarna.

Gillar: Hoppning, dressyr, terrängen och tävlingar.

Ogillar: För högt ljud.

Använding: Avel och tävlingshäst.

Ägare: Pao

------------------------------

Namn: Musse

Utseende: Musse är en borkfärgad ponny. Super söt! Han har lite specilela färger på honoms ben.

Ras: Gotlandsruss

Längd: 127 cm

Ålder: 5 år

Personlighet: Musse är en ponny med glimten i ögat. Super busig men ändå jätterolig att rida!

Gillar: Att busa!

Ogillar: Att man kittlar honom under magen.

Användning: Avel, inte till salu!

Ägare: Pao


---------------------------------------------

Namn: Mimmi

Utseende: Mimmi är ett borkfärgat gotlandsruss. Super söt.

Ras: Gotlandsruss

Längd: 125 cm

Ålder: 5 år

Personlighet: Mimmi är en ponny som är kanska busig, men ändå rolig att rida. Vi planerar att Mimmi och Musse kommer få föl tillsammans.

Gillar: Att busa och att vara nära sina föl.

Ogillar: Hög ljudnivå.

Användning: Avel, sällskapshäst.

Ägare: Pao

---------------------------------

(Kanske Amazing)

Namn: Amazing * Tingad *

Utseende: Amy som hon kallas är en röd skäck.

Ras: Fullblod

Längd: 153 cm

Ålder: 7 år

Personlighet: Amy är jättesnäll. Hon älskar hoppning!

Gillar: Hoppning och terräng.

Ogillar: Snabba rörelser!

Användning: Avel, tävlingsponny

Ägare: Pao

Så det var det! Maila gärna eller kolla in på min hemsida!
//Pao

2011-10-18 | 22:23:07 | | 0 Kommentarer

Hej!

Hej! Jag fick några komentarer på mitt inlägg där jag svarade på frågestunden. Jag kan tyvärr inte svara på frågorna eftersom att dem inte var till mig men om ni vill ställa några nya  frågor eller så så får ni skriva på frågestunden. Dem kommer nog inte att bli besvarade om dom inte står där... <3
Här är i alla fall en bild på min häst Luna(haha, jättesuddig... men vill inte ge ut vem jag är och vill inte att någon ska känna igen henne... <3)

2011-10-18 | 22:16:45 | | 0 Kommentarer

Dagens stall (Mys) Outfit

Okej, idag var de som om himlen bara öppnade sig över hela gbg! De fullkomligt ÖSTE ner!
Men de hindrade inte mig från att åka ut till Soreca. Jag måste erkänna, snart blir de tomt här hos mig igen, Classic borta fem dagar i veckan. Wille som är i stort sätt såld. Och Dissan som knappt går att rida. Men jag har i alla fall Pix, min fina tjej! <3
Hon blir bara bättre och bättre!  Nu är hon förresten klippt! Dock inte hela henne, hennes vinter päls kommer alldeles för fort, så då fick jag klippa henne, hon är klippt ungefär såhär:
Ja, jag hade tänkt visa er dagens stall outfit, Pix lekte jag lite i ridhuset med, då de regnade för mycket ute. Dissan fick skritta lite i ridhuset, och Sweetie fick stå. Wille fick också bara skritta idag. Men i alla fall, här har ni min "lyckade" outfit!
Kingsland mössa
Kingsland tröja
Kingsland mjukis byxor
Kingsland jacka
Vanliga ridskor
(och så min hjälm (GPA) när jag red)
De var de! Ha de gött!
/R

2011-10-18 | 20:32:12 | Outfits | 0 Kommentarer

Frågestunden <3

Hej! Jag kollade igenom frågorna på S frågestund och jag såg att det var lite frågor som rörde oss alla här på Soreca. Jag hoppas att du tycker att det är okej med att jag svarar på några frågor som även rör mig <3 :)
----------------------------
MELISSA
Hej S! Kul med en frågestund ;)

-Jo, jag har frågor som gäller alla på Soreca. Hur började ni rida lufthästar, alltså vart började allt och vart fick ni id'en från? 
- Vad hette era första hästar?
- Vem av er har hoppat högst med lufthästarna?
- Om nu alla rider, vad är det högsta ni har hoppat med riktig häst?
- Och sisst men inte minst, vad heter era favorit-hästar IRL?

Hoppas ni kan svara på dessa frågor :)
PS: Grymt bra blogg!!!
MVH// Melissa
Svar:
1. För mig var det så att jag och min kompis alltid lekte häst och så en dag så kom vi på varsin häst som vi började rida. Båda var helt galna och vi red dem nästan varje dag. Vi hade också lufthästar som vi skötte om och red nästan varje dag. Vi var väldigt seriösa, gjorde pass till dem, ridscheman och hade varsin ridskola.
Min första lufthäst var Skäckla. Och henne har jag ju kvar än. Dock har hon ont i ryggen så hon går på lösdrift tillsammans med sin bästa kompis nu och hon kommer förmodligen inte ridas mer... :(
2. Först var det Skäckla, sedan en häst som hette Champion och så Tashi som jag sålde härifrån för ett tag sedan. Champion finns inte mer...
3. Jag vet inte vem som har hoppat högst men jag har i alla fall hoppar 110cm :)
4. Jag har ju en egen häst och min förra ponny, som tyvärr gick bort för 5 månader sedan har jag hoppat 1,15m på ett hoppläger. Det är nog det högsta som jag har hoppat på en riktig häst :)
5. Min favorit, och egna häst, heter Luna och min mammas häst, som också är min favorit typ heter Bettie och min förra ponny, som har en mycket speciell plats i mitt hjärta heter Greta. Alla dessa hästarna har längre namn i verkligheten och skriver typ bara vad dem kallas nu :)

Tack för frågorna Melissa!
Tack<3
------------------------------
ELLLIINN
jätte bra blogg!<3 har läst den i några månader nu!!! =)
Min fråga:
- Hur länge har ni haft lufthäsar? (år)
Jag har haft i 5 år eller längre XD!
Svar: Jag har haft lufthäst sedan jag var ungefär 6/7 år. Då började jag på allvar om man säger så. Innan det lekte jag bara häst. :)
--------------------------------
KUNGSGÅRDEN
Vad är er favortfärg på scchabrak? :)
Svar: Det beror på, min ponny Luna till exempel är en mörkbrun ponny och passa väldigt bra i ljusblått, så då blir ju det lite av en favoritfärg. Men jag gillar verkligen rosa, vit, marinblå och många andra färger. Jag gillar väl typ alla och det beror mycket på vilket humör jag är på, hur snygg passform schabraket har, vilken färg på ponnyn, om jag ska köpa det; hur mycket det kostar och typ vad jag behöver eller redan har. Och sådant :) Förstod ni vad jag menar? :D
------------------------------
//STELLA<3
HEJ! Har ni hästar på riktigt elr rider ni?
Hur gamla e ni?
Om ni måste välja:
Shabrack elr Vojlock?
Barbacka elr Sadel?
Dressyr elr hoppning?
Ridväst(när du rider) elr inte Ridväst8(när du rider)?
P.s super bra blog!!!!!!!!!!!!!
Svar:
1. Jag har en egen häst på riktigt och min mamma har en häst. Jag hade även en häst innan den jag har nu :)
2. Jag är 13 år :)
3. Jag skulle säga båda eftersom att det beror mycket på. Tycker att båda är snyggt men om jag verkligen måste välja något jag inte kan "leva utan" så skulle jag säga schabrak.
4. Jag skulle säga sadel för jag kan inte rida barbacka på min ponny. Hon gillar inte det :/
5. MEN NEEEJ!! Kan verkligen inte välja. Det är något som verkligen inte går att välja på... <3 När man hoppar så MÅSTE man kunna rida dressyr för att någonting ska funka. Och hoppningen kan jag verkligen inte välja bort. Tycker att båda är lika kul! Samma sak med uteritt och sånt. Man behöver variering! :)
6. Jag tycker personligen att det är skönast utan och snyggast utan. Men jag tycker att det är bra och skulle inte t.ex hoppa/rida ut utan ridväst i rädsla för att det ska hända något. Jag rider utan väst när jag rider dressyr fast jag borde väl egentligen inte göra det heller.. Men det gör jag ändå<3 :)
TACK! :D
---------------------------
VIGGAN STUTERI
Har ni någon häst till salu?
Svar: Ja, till exempel R har ju Wille till salu och jag har Anastasia. Det finns andra köpare på henne men hon är kvar och jag vill att hon kommer till ett bra hem! :)
S har ju Sammy boy och typ Roxie. Men jag vet inte ifall någon av dem är till salu.
--------------------------
PONNYPENNY
Läser ni min blogg?^^
Svar: Haha, ja jag gör det när jag har tid. För dom som kanske inte vet så bloggar jag där också ibland. Dock har jag så sjukt lite tid för jag har egen häst, prov, och en annan blogg att driva(som inte handlar om lufthästar) så jag har verkligen ingen tid så förlåt om jag inte kan uppdatera så mycket på din blogg ponnypenny<3
---------------------------
STALL SIMWIM
Hejsan! Jag undrar om ni har någon tävling på gång så kanske du kan anmäla mig på en gång?? Stall simwim och med hästen Chessir ??
Svar: Tyvärr så utsågs just precis en tävling så för tillfället finns det ingen. Men om du kollar aktivt på bloggen så kanske det kommer upp någon :)
---------------------------
STARLUFTHÄSTAR
Hej.Om ni på soreca(JSR)Skule få en egen häst(Riktig),och ni skule få välj den,hur skule den då se ut,vara,(sto,Hingst,Valack)?:)
Svar: Jag har ju redan en egen häst så jag skulle väl inte kunna svara på den frågan riktigt.
---------------------------
DIMSDALE
Starlufthästar hade en redigt bra fråga :D Här kommer mina:
Vilken favoritfärg har ni på hästar?
Vad är erat favorithästnamn? :)
Om ni skulle döpa ett föl, vad skulle den heta?
Svar:
1. Jag tycker att nästan alla färger är fina. Jag gillar Skäckar och Isabeller mycket men även Bruna och skimlar. :)
2. Haha, har ingen aning. Skulle väl vara min hästs namn. Luna kallas hon men vill inte säga hela hennes namn<3
3. Haha, lite komisk fråga för min mammas häst ska faktiskt få ett föl i Juni någon gång nästa år. Så jag ska faktiskt få döpa ett föl. Dock har jag ingen aning om vad jag ska svara på frågan nu för jag tycker att det beror på färg, storlek, form och betéende och så :)
-------------------------------------
///A
Fråga1: vet ni något stuteri som bara föder upp shettisar? (luft såklart)
Fråga2: Vet du något stuteri som föder upp hästar och katte?(luft!)

//A
Svar:
1. Nej tyvärr, dimsdale gjorde ju förut men inte nu längre så vet inte. Men min kompis A på långedal.n.nu har en skettis som hon avlar på en del. Du kan ju kolla in på hennes hemsida och fråga henne. Hon har just nu ett föl som du kanske kan få köpa eller så om du frågar riktigt snällt :)
2. Holmen, Kungsgården och några fler föder ju upp hundar tror jag.. Om jag inte minns fel. Det kan vara fel av mig. Men något sånt är det ju... :)
-------------------------------------
STALL LONDON <333
Hur kom ni på namnet Soreca?
Vad sysslar ni med? (stuteri, problemhästar mm)
Hur kom ni på att ni skulle göra just det?

Kram Stall London <33
Svar:
1. Fråga ett kan jag inte riktigt svara på för jag var inte med och kom på namnet. Jag vet hur dem kom på det och sånt men jag tycker att S eller R får svara på det<3 :)
2. Jag rider, tränar och tävlar ju bara mina hästar men jag har även en Unghästverksamhet där jag hjälper folk att rida in sina hästar. Där finns det plats nu! :) Jag har ju Anastasia för tillfället som jag håller på att försöka få sålt och så har jag Indie som är rädd för människor. Så henne håller jag också på att rida in. :)
Sedan hjälper jag även till med vissa av ponnypennys hästar :)
3. Man drömde ju om en häst coch så hittade man på en som man skötte om istället. I mitt fall har ju drömmen gått i uppfyllelse men jag fortsätter lite med lufthästar ändå<3
-----------------------------------
Så det var allt. Hoppas att jag inte glömde någonting nu :)
Vill ni förresten se en liten bild på min häst. Ni får inte se så mycket men kanske en liten liten aningens suddig bild? xD
Haha, i alla fall. Tack för alla underbara och bra frågor. Det var ett nöje att svara på dem! :)


2011-10-17 | 22:22:20 | SVAR PÅ TAL | 4 Kommentarer

videoblogg?

hahaha heej mina fina!
trööööög dag i skolan, men bäst kompis efteråt (y)
har en tanke. jo, att jag kanske ska svara på alla frågor i en videoblogg? kommer då inte visa ansiktet, bara prata och kommer även mixa rösten. men ändå? skulle de vara kul? :D
jag tycker det iaf.. vill inte bara sitta bakom en skärm och inte kunna få prata till just ER! känns inte rätt. igentligen vill jag bara visa er vem jag är. önskar ni visste! eller om ni bara kunde ringa t mig då o då. det skulle göra min dag.
haha men ska jag ge er en videoblogg? ;)

kommer svara på de flesta frågor då :)
HIHIHI överhyper även fast jag bara borde plugga inför 5 prov -.- MWIHIHI CRAZY GIIIIIIRL 97 TTIIIEEEEEP.
fjortiwzz
maahhn nu ska jag nero äta chips o umgås med familjen, även fast det e det tråkigaste jag veeet ;)

PÖSS PÅ ERRR NUUUUUWWWEEe

// S fjorwwtizz 97


2011-10-17 | 21:04:13 | | 2 Kommentarer

Tävlings klar, elit-ponny tillsalu! *SÅLD*

God eftermiddag blogg läsare!
De har inte blivit så mycket uppdatering från min sida då jag har haft fullt upp. I alla fall.
Igår fick alla hästar ett riktigt dressyr pass, förutom Dissan då.
Men de var inte de jag skulle säga, nu är de så att jag gillar att ha lite utmaningar i min ridning, som ni kanske har märkt. Dissan är som en tickande bomb, Classic är en pärla i hoppning, men inte direkt bra i dressyr, Pix är bra, men behöver vidareutbildas, och Sweetie..Ja, hon är en shettis!
Men Wille då, jo. Han är så gott som färdig utbildad, kanske inte i hoppning, men han är värld guld i dressyren. Jag trodde att han skulle vara perfekt för mig, men han....ja, vad ska man säga? Han var helt enkelt inte de, så nu har jag tagit de tuffa beslutet att sälja honom, men INTE till vem som helst. Jag vill inte ha ett mejl där de står:
"Hej, jag vill köpa Wille."
Nej nej nej! Jag vill veta vem du är (i lufthäst världen), du ska helst ha en blogg/hemsida. VARA SERIÖS! Du ska inte bara köpa en massa hästar bara för att (Som jag vet att vissa gör, nämner dock inga namn..)
Hittar jag ingen så får han vara kvar, men jag vill att någon ska kunna tävla honom, han har redan kvalat in till ponny SM. Men kan gå längre med rätt ryttare.
Namn: Kungens sir william (Wille)
Kön: Valack
Färg: Palomino/isabell
Född: 4 Mars 2004
Ras: Holländsk ridponny
Mankhöjd: 1.34
U: Kungens Willowie
E: Kungens sir arthur
Världens bästa dressyr stjärna. Mjuk som ett moln att rida.
Och han gör verkligen allt för dig.  Lite rädd i hoppningen, men springer inte iväg. Har du
väl fått honom över hindren så hoppar han galant. Men dressyr är hans grej.
Han går L:a just nu. Och kan verkligen gå längre.
En pärla i stallet som bara står och njuter medan du klappar honom.
Lite rädd för vatten slangar plus sprej flaskor. Men annars en jätte snäll ponny!
Tack för mig!
/R

2011-10-17 | 15:36:17 | Hästar/ ponnys till salu! | 4 Kommentarer

frågestund A LA S

kör med en frågestund då jag har bloggtorka.
minst 10 OLIKA komentarer innan jag svarar, då jag vet att det e mycket fler som läser.
och det får inte vara samma person som komenterar 2 ggr. det kommer räknas om 1 komentar då.
så fråga på om allt mellan himmel och jord!

FRÅGESTUND


//S

2011-10-13 | 21:43:42 | | 14 Kommentarer

åsikt

helloooooo underbara personer framför datorn!
nu är det så att jag tänkte först berätta om en tjej och en kille (ej sann) och sen fråga lite frågor till er som jag tycker att ni kan svara på.

jo, dom har snackat oavbrutet i ca 3 veckor nu, och har skrivit om ALLT. så en dag så skulle killen, tjejen och tjejens kompis , ses på ett café. de snckade i ungefär 15 min innan allt började.
dom satte nämilgen igång och kyssas. och det gjorde de i 1 timma innan hon o hennes kompis (som föresten var ganska ensam under denna timman HAHA) skulle gå.
efter det så sågs de igen senare samma kväll av en ren slump. då började dom igen.

de är INTE tillsammans eller nått, utan bara bra kompisar.

men hon förväntade sig ju att han skulle skriva nått gulligt på sms sen, men nää.
det ända hon fick var: "vaken? :*<3"
japp....
så nu till frågorna:

1. tycker ni att killen skulle skriva nått mer på sms sen, även fast de inte var tsm?
2. skulle tjejen kontaktat honom istället för att vänta på att han skrev?
3. skulle du kunna se denna personen i ögonen mer?
4. har du upplevt nått sånt här?
5. har du varit riktigt, riktigt kär och verkligen kännt att, detta är den rätta?

HAHAH kom inte på fler frågor nuuu...
svara jätte gärna på dom!

PÖSS

//S

2011-10-13 | 21:36:59 | | 2 Kommentarer

Help!

Hej hej....
Nu har jag en del svåra beslut att fatta. Som ni vet så har jag hela FEM underbara ponnyer i min ägo just nu. Classic,Sweetie,Pix,Wille och Dissan. Men nu är de så, att jag bara precis kan ge alla den tid de behöver, jag kan inte ro för de. Men jag hittar nya hästar och ponnyer HELA TIDEN som jag så gärna skulle vilja ta med hem till Soreca, men jag kan inte ha hur många hästar som helst. Classic har en medryttare fem dagar i veckan. Så hon är avklarad. Dissan vill jag ha kvar här hemma så han är skakad.
Men så är de de andra tre, Pix , Wille och Sweetie. Jag ska inte, UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER sälja dem, nej nej!
Men om de är NÅGON som skulle kunna tänka sig att rida/sköta om någon/några av dessa hästar några dagar i veckan så är ni mer än välkomna att mejla till mig. MEN! De finns några krav, jag vill att ni ska vara SERIÖSA, de finns några (nämner inga namn) som jag inte uppfattar som seriösa, om de mejlar så säger jag bara de till dem, på ett snällt sätt.
Men som sagt, jag har nämligen hittat en ung häst/ponny som jag gärna skulle utbilda vidare, Både Classic och Pix är i stort sätt färdig utbildade, och Wille är inte lång där ifrån. Jag vill ha lite utmaning, i vanliga fall kunde jag få de av dissan, men nu är jag glad bara jag får skritta honom lite.
Jag vet inte vad jag ska göra, hjälp mig, snälla!

(Här ser ni vad jag har för ryttare/ridning till mina hästar)
Classic - Medryttare fem dagar i veckan
Dissan - Rehabiliteras
Pix - GÅR ATT "HYRA"
Wille - GÅR ATT "HYRA"
Sweetie - GÅR ATT "HYRA"(möjligen tillsalu)
MVH
/R

2011-10-11 | 21:13:25 | | 3 Kommentarer

Dagen + ev. en överraskning!

Hej, håller på med en liten överraskning till er alla men får se om det blir av. Så kolla in bloggen mycket dem senasta timmarna/dagarna<3
-------------------------------
I alla fall så ska jag också säga att Anstasia är till salu eftersom att hon inte ska tillbaka till Maddjo. Någon som är inresserad? MAILA!
Verkligen en supermysig ponny. Unghäst fortfarande men har god kapacitet att gå långt!
Lite bilder:
Så kom ihåg: MAILA! Först till kvarn! <3 :)
-----------------------------------------------
Anastasia fick vila idag och Fly fick gå i skrittmaskinen. Jag ledde Indie runt i hagen och hon börjar bli riktigt mysig att hantera nu. Men jag vill inte gå för fort fram i början. Sedan när hästen väl litar på en så kan man gå lite fortare fram men början är en känslig tid.
Sedan åkte jag bort till Ponnypenny:)

2011-10-11 | 20:30:52 | | 1 Kommentarer

Vad tycker nu alla om designen?

Japp, nu är designen uppe som ni kanske ser<3(om inte testa att trycka på F5)
Vad tycker alla? :)
Förresten, är det någon som vet var Whitebrook är? Hon svarar inte på mina mail... <3

2011-10-10 | 18:16:33 | | 7 Kommentarer

Hoppning i paddocken :D

Idag var R hemma hos mig och vi hoppade lite i paddocken :) Först red vi Anastasia och Classic och sedan Fly och Pix. Det gick bra men Anastasia är lite osäker fortfarande<3 Men det gick super ändå<3
Fly hoppade som en dröm och vi hoppade 1m som högst(uppmätt riktig höjsd<3):)
Vi hopppade en trekombination och det var typ lite otroligt att Anstasia hoppade den så bra :) Vi ska snart skicka hem henne<3 :)
Nytagna bilder på Anastasia:

2011-10-10 | 16:26:59 | | 0 Kommentarer

Tyck till om Sorecas nya utséende!

Om ni går in på Sorecas testsida så kan ni tycka till om Sorecas kanske nya utséende! Komentera där!!

2011-10-10 | 14:07:32 | SVAR PÅ TAL | 0 Kommentarer

FINALEN!! :)

Nu kommer äntligen resultaten för Finalen på min tävling upp! Enjoy!
Dressyr:
LB:
1. Melissa - Sunny Princess. Melissa, här har du ditt pris:  Grattis! Du kommer även få ett mail om gästbloggning på Soreca.(Vad är din mail?)
2. Whitebrook - Skogsgläntans Milou. Whitebrook, här har du ditt pris: Länk till Whitebrook! Grattis!
3. Stallchiquita (M) - Keep on dreaming. Stallchiquita, här har du ditt pris: Grattis!
4. Ponnypenny - Toy Story. Ponnypenny, här har du ditt pris: 
5. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette, Stall smörblomman, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
LA:
1. Pao - Mount Everest. Pao , här har du ditt pris: Grattis! Du kommer även få ett mail om gästbloggning på Soreca!
2. Kungsgården - Kungens Willowie. Kungsgården, här har du ditt pris: Länk till Kungsgården! Grattis!
3. R (Jlrk) - Amazing. R, här har du ditt pris: Grattis!
4. Stuteri Lund - Zazza. Stuteri Lund, här har du ditt pris: Grattis!
5. Stuteri Lund - Siluettens Filur. Stuteri Lund, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
6. Maddjo - Holmens Blitzey. Maddjo, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
7. Tilda - Capriol. Tilda, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
Svår:
1. V (Drottningholm) - Geisha. V, här har du ditt pris: Grattis! Du kommer även få ett mail om gästbloggning på Soreca!
2. Pao - Little Pearl. Pao, här har du ditt pris: Länk till Viggans stuteri! Grattis!
3. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette. Stall Smörblomman, här har du ditt pris: Grattis!
4. Stuteri Surf - Disco. Stuteri Surf, här har du ditt pris: Grattis!
5. Maddjo - Ängens O'Day. Maddjo, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
6. Maddjo - Lunåsens Diamant. Maddjo, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
Hoppning:
LB:
1. Melissa - Sunny Princess. Melissa, här har du ditt pris:  Grattis! Du kommer även få ett mail om gästbloggning på Soreca.(Vad är din mail?)
2. Tilda - Crossmir. Tilda, här har du ditt pris: Har du ngn blogg? Vad kan jag länka till? Jag mailar dig! Grattis!
3. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Vindur. Isabella, här har du ditt pris: Grattis!
4. Stallchiquita (M) - Romeo. Stallchiquita, här har du ditt pris: Grattis!
5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Solvindur. Isabella, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
6. Stuterimoon (I) - Red Wine. Stuterimoon (I), tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
7. Dimsdale - DD Dimsdale. Dimsdale, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)

LA:
1. Starlufthästar - Peggy. Starlufthästar, här har du ditt pris:  Grattis! Du kommer även få ett mail om gästbloggning på Soreca.
2. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Ljosa. Isabella, här har du ditt pris: Länk till Fyrklöverns lufthästar! Grattis!
3. Starlufthästar - Low Angel. Starlufthästar, här har du ditt pris: Grattis!
4. Ponnypenny - Ice Berry. Ponnypenny, här har du ditt pris: Grattis!
5. Pao - Freestyle. Pao, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
6. Stuterimoon (I) - Red Wine. Stuterimoon (I), tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
7. Ponnypenny - Jump. Ponnypenny, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
Svår:
1. Kungsgården - Kungens One and Only. Kungsgården, här har du ditt pris:  Grattis! Du kommer även få ett mail om gästbloggning på Soreca.
2. Maddjo - Ängens O'Day. Maddjo, här har du ditt pris: Har du ngn blogg? Vad kan jag länka till? Jag mailar dig! Grattis!
3. Stuterimoon (I) - Pumba. Stuteri moon (I), här har du ditt pris: Grattis!
4. Pao - Lilla My. Pao, här har du ditt pris: Grattis!
5. Stuteri Surf - Casto Manolito. Stuteri Surf, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
6. Maddjo - Lunåsens Diamant. Maddjo, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
7. V (Drottningholm) - No Dicsipline. V, tyvärr får inte vinnarna efter 4:an något pris men du borde vara supernöjd med att du kom hit!! :)
---------------------------------
Allt är utlottat med Random.org så det är inte orättvist!
Jättebra jobbat allihopa!! Jättekul att ni ville vara med!
Mail kommer till er som det står på inom kort!
Kraam!

2011-10-09 | 22:38:36 | | 0 Kommentarer

Dem som går vidare till Finalen är...

Dessa:)
Dressyr
LB:
 1. Ponnypenny - Toy Story
 2. Stallchiquita (M) - Keep on dreaming
 3. Melissa - Sunny Princess
 4. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette
 5. Whitebrook - Skogsgläntans Milou
LA:
 1. Kungsgården - Kungens Willowie
 2. Stuteri Lund - Siluettens Filur
 3. R (Jlrk) - Amazing
 4. Tilda - Capriol
 5. Stuteri Lund - Zazza
 6. Maddjo - Holmens Blitzey
 7. Pao - Mount Everest
Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Pao - Little Pearl
 4. V (Drottningholm) - Geisha
 5. Stuteri Surf - Disco
 6. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette
Hoppning
LB:
 1. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Vindur
 2. Melissa - Sunny Princess
 3. Stuterimoon (I) - Red Wine
 4. Stallchiquita (M) - Romeo
 5. Tilda - Crossmir
 6. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Solvindur
 7. Dimsdale - DD Dimsdale
LA:
 1. Starlufthästar - Peggy
 2. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Ljosa
 3. Ponnypenny - Jump
 4. Pao - Freestyle
 5. Stuterimoon (I) - Red Wine
 6. Ponnypenny - Ice Berry
 7. Starlufthästar - Low Angel
Svår:
 1. Kungsgården - Kungens One and Only
 2. Pao - Lilla My
 3. Stuterimoon (I) - Pumba
 4. Maddjo - Ängens O'Day
 5. Stuteri Surf - Casto Manolito
 6. Maddjo - Lunåsens Diamant
 7. V (Drottningholm) - No Dicsipline
Dem som åkte ut var:
Resultaten lottades ut med random.org så det borde vara rättvist!
Alla ni som åkte ut: Tack så mycket för att ni var med och var glada över att ni kom såhär långt! Kraam!
-------------------------------
Reslutaten för Finalen kommer förmodligen inom kort eller imorgon.

2011-10-09 | 21:57:25 | | 0 Kommentarer

upptagen

är så sjukt upptagen av skolan just nu (och killar) så jag hinner inte med antingen bloggen eller mina kompisar (??!!)
dumma mig. ska skärpa mig.
men ni komenterar så lite, lixom vi har väldigt många läsare men bara ca 6 komentarer varannat inlägg? så det blir för er att skärpa er lite också ;) men pöss på er för att ni läser i vilket fall!

men kan uppdatera er lite om vad som hänt:

*kvalat in till SM med Q, så nu sattsar vi riktigt mycket, jag och min bebis :*
* kom 5a med Hip hop i LC hoppning.
* jag och prins hoppade 80 cm galant! *stolt*

sen massa annat som jag inte orkar skriva om nu.
jag o Power ska ut och ta en tur i skogen denna fina (inte) höstdag.

------

BTW! jag var på GP-ponny kvalet på bulycke ryttarförening idag som också är min hemma klubb (på riktigt). så jag undrar, var någon av er där?
och är det någon som ska på GP-ponnyn på billdals riddklubb? kanske kan ses då :)
så aa!
------
kommer nog upp "5 sanningar" senare om ni har tur.

PÖSS
//S

2011-10-09 | 17:50:10 | | 1 Kommentarer

ÅH NEJ!

Statistiken bara dyyker!! Kom igen!!
----------------------------------------
Tänkte skriva vilka som gick vidare till kval 2 igår:
Dom som står här gick vidare till kval 2 :) dem som inte står här(inte syns) är tyvärr ute ur tävlingen. Så lycka till för er andra!
Dressyr
LB:
 1. Ponnypenny - Toy Story
 2. Stallchiquita (M) - Keep on dreaming
 3. Melissa - Sunny Princess
 4. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette
 5. Whitebrook - Skogsgläntans Milou
LA:
 1. Stuteri Surf - Disco
 2. Maddjo - Holmens Blitzey
 3. Kungsgården - Kungens Willowie
 4. Pao - Mount Everest
 5. R (Jlrk) - Amazing
 6. Tilda - Capriol
 7. Stuteri Lund - Zazza
 8. Stuteri Lund - Siluettens Filur

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Pao - Little Pearl
 4. V (Drottningholm) - Geisha
 5. Stuteri Surf - Disco
 6. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette

Hoppning

LB:
 1. Stuteri Surf - Casto Manolito
 2. Stuterimoon (I) - Red Wine
 3. Dimsdale - DD Dimsdale
 4. Stallchiquita (M) - Romeo
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Vindur
 6. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Solvindur
 7. Melissa - Sunny Princess
 8. Tilda - Crossmir

LA:
 1. Stuterimoon (I) - Red Wine
 2. Ponnypenny - Ice Berry
 3. Ponnypenny - Jump
 4. Stallchiquita (M) - Black Beauty
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Ljosa
 6. Pao - Freestyle
 7. Starlufthästar - Low Angel
 8. Starlufthästar - Peggy

Svår:
 1. Pao - Lilla My
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Dimsdale - DD Like A Doll
 4. V (Drottningholm) - No Dicsipline
 5. Kungsgården - Kungens One and Only
 6. Stuteri Surf - Casto Manolito
 7. Stuterimoon (I) - Pumba
 8. R (Jlrk) - Zero
 9. Maddjo - Ängens O'Day
 10. Kungsgården - Premium Mell
Så i dressyr LB kom alla med, i dressyr LA kom alla med, i dressyr SVÅR kom alla med, i hoppning LB kom alla med, i hoppning LA kom alla med och i hoppning SVÅR kom 10 kandidater med.
Info om vilka som kom vidare i kval 2 till finalen kommer senare eller imorgon.

2011-10-08 | 10:10:11 | | 0 Kommentarer

<3

Hej! Sorry för dålig uppdatering<3 jag har haft lite prov att plugga till, stallet(riktiga) att vara i VARJE dag förutom måndagar då jag har en egen liten häst(på riktigt) förutom på måndagar då jag har en medryttare <3 Sedan har jag en annan blogg också som jag försöker vara aktiv på, och den enda form av komentarer på den bloggen är pikar, och jag får höra hur lite folk bryr sig om min häst och sedan NOTHING! :(
Jaja, sluta deppa<3
Fly har varit underbar och vi börjar verkligen komma upp i klasserna och vi är tajtare än någonsin! Anastasia kommer definitivt åka hem snart då hon varit jätteduktig dem senaste dagarna och Indie har jag faktiskt lyckas leda med grimma och grimskaft runt hela hagen utan att hon gjorde ett enda utfall mot mig eller försökte fly :)
------------------
Men idag hoppade jag med Fly, hahah cp hästen var superpigg och galopperade på stället, sparkade bakut, och stegrade<3 känner att jag borde låta henne få en liten lekdag någon gång för hon verkar så spänd... <3
Men hon var duktig. Hoppade ca 70cm som högst<3
Anastasia fick ett dressyrpass och hon börjar söka sig nedåt och jag kan börja böja och ställa henne lite bättre nu :) Duktig flicka. Indie och jag tog den vanliga promenaden runt i hagen :)

2011-10-07 | 19:01:54 | | 3 Kommentarer

Na na na....

Hej, (OK, de var nog mitt värsta sätt att börja ett inlägg på)
Jag vill börja med att säga att jag tror att jag har hittat en tjej som skulle kunna rida Classic några dagar i veckan. Melissa (stavning?). Melissa, du verkar seriös och jätte snäll, men en sak oroar mig, jag vill gärna höra om hur de går för henne. Men du har verken blogg eller mejl adress. Så än så länge så vet jag inte vad jag ska göra.
JA! Jag vet att bloggen ser helt HEMSK ut. Men skyll på mig för de!
Jag har "beställt" en ny hedder av Custens. Och J och S, ni skulle bara VÅGA ändra den, ok?
--------------------------------------------------------------------------
Nu ska ni få höra lite om min lilla dag.
Jo, för de första så var jag sjuk idag (Suck..) Så ingen skola för min del. Kunde knappt andas på morgonen. Men de blev bättre efter ett tag, så vid lunch tid kunde jag åka ut till Soreca. Vilket var bra då jag fick mer tid för hästarna.
Först så tog jag ut Pix, som fick ett rejält mararbete/dressyr pass. Lite bommar på marken, som blev till upphöjda bommar i slutet. Jag tycker att hon gick jätte fint, lite stel i början, men i slutet gick hon jätte fint!
Så när hon var klar så tog jag ut Dissan, nu får han börja trava lite lätt. Men herregud! Om jag inte hade känt honom så hade jag nog dött. Han var som en bomb, skrittade fint i början, en så fort jag bad honom att trava så ryckte han upp huvudet, och ställde sig såklart på bakbenen. Jätte kul...
Men jag höll honom i alla fall från att galoppera, jag vill verkligen INTE att han ska riva upp skadan igen.
I alla fall, när jag var klar med den pajasen så kunde jag ta ut Wille, jag satte på honom grimman, och en longerings lina. Och så tog vi en lång promenad. De som är så bra med att ha en lång lina är att jag kan släppa iväg honom lite och jag tror att han känner sig lite friare då. Vi gick ut i skogen och jag lekte lite med honom. Han har haft sådan hård träning på sistone så jag tyckte att han förtjänade lite lek tid om man nu ska säga så.
När jag var tillbaka med honom tog jag ut Classic, satte upp lite hinder och körde lite hoppning med henne. De var längesedan jag hoppade henne seriöst, har bara varit lite på skoj eller så. Men gud var härligt de är att sitta på henne när hon verkligen ger ALLT över hindren, de får mig att bli lite osäker om jag ska låta någon annan rida henne eller vad jag nu ska göra. Men jag vet också att de är för hennes eget bästa som jag gör de.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Så, de var nog min dag, i helgen drar jag upp till Borås och tävlar (Ska nämligen upp till Borås IRL). Tar med mig Både Pix och Classic. Så vi får se hur de blir.
God natt lufthäst människor!
/R

2011-10-05 | 20:56:19 | | 6 Kommentarer

Plugga.se :(

Hej! Förlåt för att jag inte har varit inne :( <3 Har typ 4 prov denna veckan och nästa vecka som jag måste plugga till :(
Var ju hos S i måndags som ni vet och det var kul kul! Eftersom att det inte blev någon ridning så gjorde jag det när jag kom hem<3 Satte upp lite hoppövningar i paddocken åt Fly. Det gick super och vi hoppade 100cm(uppmätt riktig höjd) som högst<3 Sedan hoppade jag Anastasia på samma övning, dock lite lägre men men.. :) <3
Sedan gick jag ut til Indie och kollade till henne. Idag lät hon mig ta på grimman igen och gick till och med med mig bort till grinden när jag gick ut i hagen istället för att springa iväg<3
Sedan red jag inte Anstasia på Tisdagen. Hon fick vila<3 Indie skötte sig som i måndags<3
Fly red jag dressyr på. Lite lugnt och fint bara och hon skötte sig bra! Var dock lite lång i formen och orkade inte riktigt bära sig men men... <3
Idag vare dressyrträning med Teamet :) Fly var jätteduktig! :) Fin i formen och sökte sig bättre än igår :)

2011-10-05 | 19:20:18 | | 1 Kommentarer

lol

daaaaaaag med J idag :D
först kom vi hem till mig och åt, sen popade vi pop corn! fast den första påsen blev.. ja vad ska man säga? FAILAD?! omg.
det blev inget med hästarna hos mig idag eftersom att jag var riktigt mätt och inte kunde gå ner för trappan XD
men jag ska ialla fall ut och rida Hip Hop och Q sen vilket kommer bli über mysigt! ska nämligen rida ut på båda i den fina dimman som har lagt sig över GBG i 3 dagar nu. så på med refelxen och bara lunka i skogen i någon timma <3 pluttisar.

3 f*cking prov denna veckan som man måste plugga på samtidigt som man har stallet (på riktigt), sen bloggen och sen vill man ju vara med kompisar såklart också.
HAHA hatar skolan just nu... även fast alla kompisar är där och sååånt...

imon blire till att rida Power i dressyr (OMG?!) och Prins i hoppning. kommer bli första gången jag riktigt "hoppar" med honom. bara haft markarbete med upphöjda bommar än så länge! men tror det kommer gå suuuuuper eftersom att jag börjar lära känna honom utan och innan nu, och vi litar på varandra nu. var lite veligt i början, men nu så!

veckans blogg kommer upp senare i kväll hoppas vi på!

PUSS
//S

2011-10-03 | 19:33:08 | | 6 Kommentarer

Sista anmälningsdag!

Så, nu när detta inlägg kommer upp så får man inte anmäla sig mer. Nu får ni vänta tills på fredag och hoppas på bra resultat. :)
(Tänk på att vinnare 1-10 går vidare på Fredag så dem klasser som har 10 eller mindre anmälda så kommer alla anmälda vidare till Kval 2<3)
Så då var det bara att vänta <3 :) Lycka till allihopa! :D
Dressyr (19st)
LB:
 1. Ponnypenny - Toy Story
 2. Stallchiquita (M) - Keep on dreaming
 3. Melissa - Sunny Princess
 4. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette
 5. Whitebrook - Skogsgläntans Milou

LA:
 1. Stuteri Surf - Disco
 2. Maddjo - Holmens Blitzey
 3. Kungsgården - Kungens Willowie
 4. Pao - Mount Everest
 5. R (Jlrk) - Amazing
 6. Tilda - Capriol
 7. Stuteri Lund - Zazza
 8. Stuteri Lund - Siluettens Filur

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Pao - Little Pearl
 4. V (Drottningholm) - Geisha
 5. Stuteri Surf - Disco
 6. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette

Hoppning (30st FULLT)

LB:
 1. Stuteri Surf - Casto Manolito
 2. Stuterimoon (I) - Red Wine
 3. Dimsdale - DD Dimsdale
 4. Stallchiquita (M) - Romeo
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Vindur
 6. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Solvindur
 7. Melissa - Sunny Princess
 8. Tilda - Crossmir

LA:
 1. Stuterimoon (I) - Red Wine
 2. Ponnypenny - Ice Berry
 3. Ponnypenny - Jump
 4. Stallchiquita (M) - Black Beauty
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Ljosa
 6. Pao - Freestyle
 7. Starlufthästar - Low Angel
 8. Starlufthästar - Peggy

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Maddjo - Holmens Blitzey
 4. Stuterimoon (I) - Pumba
 5. Kungsgården - Kungens One and Only
 6. Kungsgården - Premium Mell
 7. Dimsdale - DD Like A Doll
 8. Pao - Lilla My
 9. Hjerpe stall - Caligo
 10. Stuteri Surf - Casto Manolito
 11. V (Drottningholm) - No Dicsipline
 12. R (Jlrk) - Zero
 13. Starlufthästar - Fantasy Star
 14. Tilda - Colori

2011-10-03 | 18:08:02 | | 0 Kommentarer

Sista anmälningsdag!

Så, nu när detta inlägg kommer upp så får man inte anmäla sig mer. Nu får ni vänta tills på fredag och hoppas på bra resultat. :)
(Tänk på att vinnare 1-10 går vidare på Fredag så dem klasser som har 10 eller mindre anmälda så kommer alla anmälda vidare till Kval 2<3)
Så då var det bara att vänta <3 :) Lycka till allihopa! :D
Dressyr (19st)
LB:
 1. Ponnypenny - Toy Story
 2. Stallchiquita (M) - Keep on dreaming
 3. Melissa - Sunny Princess
 4. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette
 5. Whitebrook - Skogsgläntans Milou

LA:
 1. Stuteri Surf - Disco
 2. Maddjo - Holmens Blitzey
 3. Kungsgården - Kungens Willowie
 4. Pao - Mount Everest
 5. R (Jlrk) - Amazing
 6. Tilda - Capriol
 7. Stuteri Lund - Zazza
 8. Stuteri Lund - Siluettens Filur

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Pao - Little Pearl
 4. V (Drottningholm) - Geisha
 5. Stuteri Surf - Disco
 6. Stall Smörblomman - Smörblommans Minette

Hoppning (30st FULLT)

LB:
 1. Stuteri Surf - Casto Manolito
 2. Stuterimoon (I) - Red Wine
 3. Dimsdale - DD Dimsdale
 4. Stallchiquita (M) - Romeo
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Vindur
 6. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Solvindur
 7. Melissa - Sunny Princess
 8. Tilda - Crossmir

LA:
 1. Stuterimoon (I) - Red Wine
 2. Ponnypenny - Ice Berry
 3. Ponnypenny - Jump
 4. Stallchiquita (M) - Black Beauty
 5. Isabella (Fyrklöverns lufthästar) - Ljosa
 6. Pao - Freestyle
 7. Starlufthästar - Low Angel
 8. Starlufthästar - Peggy

Svår:
 1. Maddjo - Ängens O'Day
 2. Maddjo - Lunåsens Diamant
 3. Maddjo - Holmens Blitzey
 4. Stuterimoon (I) - Pumba
 5. Kungsgården - Kungens One and Only
 6. Kungsgården - Premium Mell
 7. Dimsdale - DD Like A Doll
 8. Pao - Lilla My
 9. Hjerpe stall - Caligo
 10. Stuteri Surf - Casto Manolito
 11. V (Drottningholm) - No Dicsipline
 12. R (Jlrk) - Zero
 13. Starlufthästar - Fantasy Star
 14. Tilda - Colori

2011-10-03 | 18:08:02 | | 0 Kommentarer

Renoverar + info om IRL träff

God kväll!
Som ni kanske har märkt så ser bloggen lite konstig ut för tillfället (S och J, ÄNDRA EJ!)
De beror på att jag (R) håller på att renovera en sak, men samma heder osv kommer tillbaka inom kort.
I alla fall, jag kom på ett stort problem om IRL träffen, Lisseberg (Där vi i så fall skulle träffas) är STÄNGT efter Julafton :´(
Sedan så är de så att de är många som inte kan komma pga att Gbg är för långt bort osv.
MEN, som alla vet så är de GP ponny kval runt om i Sverige, om vi kunde hitta ett kval som ligger typ i mitten så skulle vi kunna träffas där, men då får vi skynda oss!
Ska kolla med S och J.
Men jag vill så SJUKT gärna träffa er!
Yours truly,
R

2011-10-02 | 20:58:16 | SVAR PÅ TAL | 3 Kommentarer

Hejhopp!

Hejsan! Idag vare träning med laget, precis som igår :) Idag hoppade vi lite mer och det gick jättebra jämfört med igår <3 Hon bytte en del men jag lyckades "korrigera" det rätt :) Vi hoppade en liten bana och jag hoppade en kombination på 120cm som högst :D
Orkar inte skriva så mycket men det gick bra iaf :) Sedan red jag ut på Anastasia, det gick inte så bra :/ Hon skyggade för en massa saker och försökte sticka med mig. Men annars gick det väl bra.
Indie lät mig ta på henne grimman idag. Hon kom fram och när jag tog fram grimman så blev hon lite på sn vakt men hon lät mig ta på den och knäppa den. Sedan tog jag av den igen och hon galopperade iväg igen. Fri. <3

2011-10-02 | 15:28:01 | | 0 Kommentarer

Anastasia och Indie...

jobbade jag ju också med idag. Indie kom fram till mig idag igen, men hon gick igen. Fast hon var mycket lugnare än vanligt. :)
Anstasia hoppade jag idag för första gången :) Det gick verkligen jättebra!! :D Hon var super och hoppade som en gud. Bockade inte ens!! :D Hon gjorde allt som jag sa och det känns jättebra! :D <3
Som sagt så är jag på Ponnypenny också och ska antagligen rida några av hennes hästar också så men jag vet inte vilka än ;) <3
Anastasia ska nog hem snart också<3:)

2011-10-01 | 22:24:17 | | 0 Kommentarer

Kul kul!

Idag tränade jag med teamet :) Vi gjorde markarbete och det gick sådär. Fly bytte bara galopp hela tiden och när jag försökte byta så gick det typ inte och hon ryckte upp huvudet o.s.v. :( Jaja, detta tränade vi på:
Cavaletti :)
Sockerbitshinder, ett galoppsprång emellan :)
Lite kobinationer och snäva svängar, 60cm höga hinder :)
Outfit:
---------------------------------------
Vill även säga att jag hjälper http://Ponnypennystall.bloggsida.se lite med hennes hästar och så och lägger även upp lite inlägg där då och då :) Så där kan ni hitta mig med :)

2011-10-01 | 20:00:01 | | 2 Kommentarer

We´re simply dá best!

God kväll lufthäst världen!
Okej, jag har verkligen ingenting att skriva om, outfits börjar bli tråkigt, och att bara skriva om sin dag är lite gammalt...
Vad ska jag skriva om? KOMMENTERA!
Okej, nu ska jag skriva om en sak dock.. VALMONSTUERI.N.NU, VAR ÄR DU!?

Jag har mejlat dig ett antal ggr, men aldrig fått svar.
Aja, i alla fall, Dissan har verkligen blivit bättre, men han kan fortfarande bara skritta. Men vi är snart BACK ON TRACK igen.
Jag håller med dig S, ser verkligen fram imot IRL träffen, om den nu blir av, om typ inga kan komma så är de ingen ide? Men kan ni inte tjata liiite till på era föräldrar ;) ?
God kväll, hoppas ni får en bra lördags kväll!
/R

2011-10-01 | 19:22:55 | SVAR PÅ TAL | 4 Kommentarer

outfit

denna outfiyen körde jag och Lolli i måndags innan hon åkte till hjerpestall:ja, ni ser mina snygga skor... orkade inte ha nått annat just då XP


DENNA OUTFITEN ÄR GJORD HELT AV MIG!!!!

//S

2011-10-01 | 10:48:40 | Outfits | 0 Kommentarer

GLAAAAAAAAAAAD

nu är det så att jag är så trött att jag skulle kunna äta en bäver, men jag är SUUUUPER LYCKLIG också!
varför undrar ni då. jo för att:

* Lolli har fått det jätte bra hemma hos hjerpestall och dom ser mycket fina ut tsm!

* kär ännu en gång hahahah (måste sluta med att falla så lätt för killar)

* längtar såååååå till IRL träffen på lisse! om det nu blir någon.

och till det nog absolut bästa:

* tror att nästan alla kommer ihåg custens.blogg.se ? jo, denna underbara tjej är tillbaka!
guuuuuuud vad glad jag är! och som jag saknat henne! blev inte riktigt samma sak med lufthästar när inte hon var med.
vill nu att ALLA och då menar jag ALLA besöker hennes nya blogg och följer den http://stallcustens.blogg.se/ 
hon var en av våra första och mest trogna läsare och hon är riktigt seriös när det gäller detta.

så nu vet ni kanske vem som kommer bli veckans blogg på måndag? ;)

den bästa av dom alla.

http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/
http://stallcustens.blogg.se/

//S

2011-10-01 | 10:43:48 | | 2 Kommentarer